Truppen til søndagskampen mod FCN

21. november 2020 kl. 12:45 af Rasmus Estrup

Efter tre 2-1-sejre i træk jagter AaB fire sejre på stribe, når FC Nordsjælland i morgen gæster Aalborg Portland Park i niende spillerunde. 

AaB, der har tre point op til 3F Superligaens førsteplads, indtager inden kampen sjettepladsen med 14 point, mens FC Nordsjælland følger lige efter på syvendepladsen med 12 point. 

Til søndagens hjemmekamp har fungerende cheftræner Peter Feher udtaget følgende 19 spillere, hvoraf syv har spillet ungdomsfodbold i AaB: 

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 6 Pedro Ferreira, 7 Oscar Hiljemark, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander og 31 Daniel Granli. 

Eneste ukampdygtige spiller i AaB-truppen er Magnus Christensen. 

Dommer Jonas Hansen fløjter gang i opgøret mellem AaB og FC Nordsjælland i morgen kl. 14.00. Kampen kan ses på Eurosport 2 med optakt fra kl. 13.00. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: 100 år med Aalborg Stadion

21. november 2020 kl. 09:06 af Rasmus Estrup

Vil du dykke videre ned i Aalborg Stadions 100 år lange historie, kan du læse artikelserien, der har kørt på aabsport.dk i løbet af denne uge: 

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Indvielsen

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: De første tribuner

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Branden i 1960

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Vesttribunen

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Ny indvielse i 2002

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og FC Nordsjælland

20. november 2020 kl. 14:09 af Rasmus Estrup

- AaB med tre point på søndag vil vinde sin 400. sejr i 3F Superligaen.

- det er 55. gang at AaB og FC Nordsjælland mødes i 3F Superligaen. Statistikken siger 18 sejre til AaB, 17 uafgjorte og 19 nederlag samt en målscore på 64-71 set med AaB’s øjne.

- fungerende cheftræner Peter Feher kan blive den tredje AaB-træner til at vinde sine første tre kampe i 3F Superligaen med AaB. Med nytiltrådte Per Westergaard som træner vandt AaB de fire første kampe tilbage i 1996, og Sepp Piontek hentede også de maksimale ni point i sine første tre kampe som AaB-træner i 1995.

- det ikke er lykkedes AaB at score mod FC Nordsjælland i de seneste to indbyrdes 3F Superligaopgør. Holder FC Nordsjælland nullet igen på søndag, vil det være første gang AaB går målløse fra banen i tre 3F Superligakampe i træk mod søndagens gæster.

- AaB har scoret i samtlige hjemmekampe i denne sæson, og i de fire hjemmekampe har nordjyderne hentet syv ud af 12 mulige point.

- Kasper Kusk (2 mål), Kristoffer Pallesen (1) og Kasper Pedersen (1) tidligere har scoret for AaB i en 3F Superligakamp mod FC Nordsjælland.

- AaB er bagud på straffesparkskontoen i denne sæson. AaB er således blot blevet tildelt et enkelt straffespark, men har fået tre straffespark dømt imod sig – hvilket er nok til en delt førsteplads over begåede straffespark i denne sæson.

- mens Pedro Ferreira i denne sæson har løbet flest meter af alle i 3F Superligaen, så har FC Nordsjællands Kamaldeen Sulemana til gengæld løbet hurtigst af alle i denne sæson.

- AaB har vundet de seneste tre opgør med cifrene 2-1. To af disse har været i 3F Superligaen, og skulle det blive til endnu en 2-1-sejr, vil det være første gang siden august-september 2012, at AaB vinder tre 3F Superligakampe i træk med de samme cifre – dengang blev det til tre 4-0-sejre i træk over OB, SønderjyskE og Randers FC.

- AaB’s seneste hjemmesejr over FC Nordsjælland var 12. august 2018, hvor Philipp Ochs i sin AaB-debut scorede sejrsmålet og blev udvist.

- AaB har spillet to 3F Superligakampe på datoen 22. november. I 1992 blev det hjemme 1-1 mod Næstved I.F. og i 2008 blev Vejle Boldklub besejret 3-0 på udebane.

- at dommer Jonas Hansen, der er i gang med sin anden sæson som 3F Superligadommer, ikke tidligere har dømt en kamp med AaB som deltager.

- ingen spillere er i karantæne i søndagens kamp, men Pedro Ferreira vil med en advarsel på søndag være i karantæne i AaB’s næste kamp.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Ny indvielse i 2002

20. november 2020 kl. 09:08 af Rasmus Estrup

I går afsluttede fjerde nedslag i Aalborg Stadions historie ved mesterskabet og Champions League-deltagelsen i 1995.

Tre år senere - i september 1998 - blev AaB børsnoteret, og i den forbindelse fik man en stor kapitalindsprøjtning. Blandt andet med det formål at forbedre Aalborg Stadion, så rammerne for både sponsorer og tilskuere blev bedre, og i november 1998 indgik AaB og Aalborg Kommune en aftale om Aalborg Stadions modernisering.

Inden moderniseringen gik i gang, vandt AaB i 1999 det danske mesterskab. Mesterskabet kom i hus på hjemmebane mod Lyngby Boldklub. Den målrige 3-3-kamp i næstsidste spillerunde blev overværet af 13.276 tilskuere, og året efter begyndte ombygningen af Aalborg Stadion, mens der fortsat blev spillet kampe på det renoveringsramte stadion. 

  

Og det var et stort renoveringsarbejde, Aalborg Stadion gennemgik. De to endetribuner - i dag Vesttribunen og 3F Tribunen - blev overdækket, og der kom boder og toiletforhold op i hjørnerne. Den nordlige langside - i dag Complea Tribunen -  blev udvidet med både et øvre og et nedre afsnit. 

Undervejs i moderniseringen blev AaB forpagter af restaurant- og servicefaciliteterne på Aalborg Stadion, og derfor var den sidste tribune, der stod klar, sydtribunen, som vi i dag kender som A. Enggaard Tribunen.

Hidtil havde sponsorerne siddet nede i det nuværende cafeteria, men ved ombygningen frem til 2002 betalte AaB for, at der blev lavet lounger til sponsorerne. Derudover blev der etableret bedre presse- og TV-forhold på sydtribunen, forklarer Martin Stigaard Skammelsen, der er marketing- og oplevelseschef i AaB.

1. april 2002 foregik den formelle indvielse af Aalborg Stadions nye udseende til en kamp mod Silkeborg I.F., og AaB Support Club sørgede med flag, creperuller og store bannere for at pryde de nye tribuner på det Aalborg Stadion, vi kender i dag.

Siden har spillet på banen blandt andet ført til yderligere to mesterskaber og en pokaltitel, samt deltagelse i UEFA Cuppen, Europa League og Champions League.

Ligeledes har AaB’s fans skabt fantastiske rammer for spillerne. Ikke mindst siden AaB Tifo Kaos så dagens lys i 2002 og siden har prydet Aalborg Portland Park med imponerende tifoer, der gør Aalborg Portland Park til noget helt særligt.

(Kilde: nordjyske.dk og aabsport.dk) 

Tags på denne nyhed

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Vesttribunen

19. november 2020 kl. 15:48 af Rasmus Estrup

Som man i går kunne læse, var der i slutningen af 1960’erne proppet på Aalborg Stadion, men fangrupperinger og deciderede stemningsskabere fandtes ikke. Men som årene gik, udviklede stemningen sig, og 22. august 1990 blev AaB Support Club (ASC) grundlagt.

- Allerede i slutningen af 80’erne var der begyndt at være forskellige stemningsgrupper, og vi grundlagde så ASC for blandt andet at kunne arrangere busture til udekampe, fortæller Morten Brix, der var en af medstifterne af AaB Support Club i 1990.

På dette tidspunkt stod de stemningsskabende fans på den nordlige tribune. Altså den overdækkede ståtribune. Men det ændrede sig efter efterårssæsonen i 1994. En efterårssæson, hvor Aalborg Stadion blandt andet måtte huse 20.533 tilskuere til AaB-Brøndby I.F., 11.600 tilskuere til AaB-Silkeborg I.F. og 11.200 tilskuere til AaB-OB.

Ulykke i slutningen af 1994

Efterårssæsonens sidste hjemmekamp mod Lyngby Boldklub endte med en ulykke, da AaB-målmand Thomas Gill ville takke fansene for opbakningen gennem hele efteråret ved at kaste sin trøje op på tribunen.

- Så Thomas Gill løber fra sit mål i den ene ende hele vejen op til midten af Nordtribunen, hvor han kaster trøjen ud til publikum. Og der er så mange, der gerne vil have fat i trøjen, at der kommer et stort tryk på dem, der står forrest, og så braser banden sammen, og folk vælter ned over hinanden, fortæller John Laden Jensen, der er AaB-historiker og ansat ved SIFA’s Idrætshistorisk Samling og stod på tribunen, da det skete.

Heldigvis kom ingen alvorligt til skade ved uheldet, men kommunen gik straks i gang med at undersøge betontribunerne, og man fandt ud af, at stadion skulle renoveres.

- Kommunen ville forbedre tribunerne med det samme, så henover vinteren startede ombygningsarbejdet. Man satte sæder på Nordtribunen, så folk ikke længere kunne stå på langsiden, og samtidig forstærkede man endetribunerne. Arbejdet fortsatte også ind i forårssæsonen, og til forårets første hjemmekamp var den nuværende 3F Tribune lukket på grund af ombygning, så både udeholdets fans og AaB’s fans måtte stå på Vesttribunen, fortæller Martin Stigaard Skammelsen, der er tidligere bestyrelsesmedlem i AaB Support Club og nu er oplevelses- og marketingchef i AaB.

 

Stemningsfansene flytter til Vesttribunen

At langsiden blev lavet om til en siddetribune med ca. 2.500 siddepladser betød, at mange af AaB Support Clubs stemningsskabere flyttede ned på Vesttribunen. 

- Vi havde rigtig, rigtig gode pladser på langsiden, men vi flyttede over på endetribunen, da der kommer sæder på langsiden, fordi vi vurderede, at det var bedre at stå op, end blive siddende, fortæller Morten Brix.

Dermed så Aalborg Stadion altså fra foråret 1995 ud således, at der i alt var plads til 13.600 tilskuere med siddetribuner på begge langsider. De to endetribuner, der stadig ikke var overdækket, var blevet styrket, og Vesttribunen husede nu de stemningsaktive fans, som fra endetribunen kunne fejre klubbens første mesterskab i 1995, efterfulgt af et Champions League-gruppespil som den første danske klub nogensinde. Et gruppespil der også blev krydret med en hjemmesejr på 2-1 over Panathinaikos 25. oktober 1995.

- Man kunne ikke have fået en bedre måde at tilpasse sig ståpladserne på Vesttribunen end med den ene store kamp efter den anden, med et mesterskab i foråret og Champions League-kampe i efteråret, forklarer Martin Stigaard Skammelsen.

I morgen følger femte og sidste nedslag i Aalborg Stadions 100 års historie, når vi kigger nærmere på ændringerne frem til indvielsen i 2002, hvor Aalborg Stadion stod færdigt, som det ser ud i sin nuværende forfatning.

(Kilder: John Laden Jensen, SIFA, AaB Support Club, Morten Brix, nordjyske.dk og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed
'