Om AaB Akademiet

AaB Akademiet, som tidligere hed AaB Talent, blev oprettet i sin nuværende form i 2008 med det formål at kvalificere klubbens elitearbejde og optimere udviklingsmiljøet for udvalgte drengespillere i hele Nordjylland.

AaB Akademiet er en del af moderklubben AaB af 1885, og er samtidig med til at bygge bro mellem AaB's amatørafdeling og AaB's professionelle afdeling. På AaB Akademiet arbejdes der primært med spillere i alderen 12-19 år fra U13 til U19. Alt i alt betyder det, at der vedvarende er ca. 100 spillere fordelt på fem hold, tilknyttet vores afdeling.

AaB Akademiet sætter store krav til sig selv og har en lang tradition for at udvikle spillere på højt niveau. AaB Akademiet vil være førende indenfor talentarbejde og bestræber sig på at være blandt de bedste talentudviklingsmiljøer i Danmark. Ambitionerne stopper ikke der, idet vi ønsker at skabe Skandinaviens bedste akademi. Akademiets hold konkurrerer på det højeste niveau i Danmark, og for at matche vores spillere på allerhøjeste plan, deltager vores hold i flere eliteturneringer hen over sæsonen – både i ind- og udland.

Da AaB er Hele Nordjyllands Hold, påtager AaB Akademiet sig også et stort ansvar for at understøtte og udfolde de fodboldmiljøer og den talentmasse, der findes i regionen i alderen fra 9-12 år. Dette understøttes via mange initiativer, bl.a. gennem gode klubsamarbejder med vores mange partnerklubber, hvilket ultimativt skal være til gavn for børnefodbolden i hele Nordjylland.

AaB indgik i september 2020 et stort samarbejde med IT-virksomheden Netcompany om netop AaB Akademiet.

Samarbejdet skaber en platform for optimering af AaB’s talentafdeling, bl.a. med øget individuel træning, mentaltræning og bedre muligheder for international matchning. Samtidig skal et større samarbejde mellem Aalborg Universitet, Netcompany og AaB være med til at styrke brugen af data omkring Superligaholdet.

Dertil omfatter samarbejdet et øget fokus på at stimulere og udbrede breddeidrætten i Aalborg Øst gennem projekter på nærliggende folkeskoler. Ligeledes vil samarbejdet gennem projekter med Aalborg Universitets tekniske uddannelser dyrke innovation og iværksætteri i Nordjylland.

Vision og mission
- Læs om AaB Akademiets vision og mission
Læs mere
Værdigrundlag
Læs om de fire grundværdier i AaB Akademiet
Læs mere
Talentkodeks
I AaB Akademiet har vi nogle helt klare forventninger til spillernes indstilling og adfærd både på og udenfor banen
Læs mere
Målsætninger
Læs om AaB Akademiets 10 målsætninger
Læs mere

Informationsguide til forældre:

En ny forældreguide er under udarbejdelse - kommer snart ..

AaB Talent

'