Uddannelse

I AaB Akademiet tror vi på en helhedsorienteret talentudvikling, hvor også skoleuddannelse er en vigtig del af spillerens udvikling. Derfor har vi valgt at samarbejde med en række uddannelsesinstitutioner, således at fodbolden bedst muligt kan kombineres med en uddannelse.

 

Samarbejde med Sønderbroskolen via Elitesport Aalborg

Aalborg Kommune etablerede i 2008 Idrætsklasser på Sønderbroskolen i Aalborg i samarbejde med Elitesport Aalborg.

Formålet med Idrætsklasserne er at skabe en sammenhængende hverdag, hvor der er fokus på at kombinere skolegang med idrætten i form af indlagte ugentlige morgentræninger, hvilket selvsagt forudsætter en vis grad af fleksibilitet.

Morgentræningen i Idrætsklasserne er forankret i Elitesport Aalborg med fokus på individuel udvikling af den enkelte udøver med høj kvalitet på den enkelte morgentræning.

Der er udøvere fra mange forskellige idrætsgrene i Idrætsklasserne, hvor der er skabt gode rammer for de unge udøvere, der efter en idrætslig vurdering kommer i Idrætsklasserne.

Som udøver i en Idrætsklasse har man de samme fag og faglige krav, som enhver anden elev i folkeskolen. Der er dermed et klart fokus på skolearbejdet som en integreret del af modellen.

I nedenstående link kan du læse mere om Idrætsklasserne fra 7.- til 9. klasse.

Idrætsklasserne er en god udviklingsmulighed, hvor der frem mod sæsonstart afvikles informationsmøde for alle interesserede.

Idrætsklasserne på Sønderbroskolen er en del af Aalborg Kommunes samarbejdsaftale med Team Danmark, som du kan læse mere om via linket herunder. 

 

Efterskolesamarbejde med Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt (NIS)

AaB og NIS samarbejder omkring dygtige fodboldspillere, der ønsker at kombinere elitefodbold med et efterskoleophold. Som en del af elitesamarbejdet vil man blive transporteret fra NIS til AaB i hverdagen for at deltage i klubbens elitetræning – gennemførelse af yderligere aktiviteter såsom styrketræningsprogram, kan ske på efterskolen.

Som udgangspunkt vil man gennemføre et helt almindeligt efterskoleophold med den modning og udvikling, dette indebærer. Man skal dog forvente, at der er efterskoleaktiviteter i løbet af skoleåret, man ikke kan deltage i, grundet forpligtelser i AaB. Tilbuddet er rettet mod spillere, som efter AaB’s vurdering har niveauet til at indgå i klubbens elitetrupper. Dette kan være nuværende spillere i AaB eller spillere fra andre klubber, som trænerne vurderer, har det rette niveau.

Hvis du ønsker at høre mere om samarbejdet, kan du henvende dig til efterskoleleder Andreas Larsen på forstander@stidsholt.dk

Læs mere om NIS på skolens hjemmeside: https://stidsholt.dk/

I AaB Akademiet ønsker vi at tilbyde vores spillere et væld af muligheder, så vi sikrer at den enkelte spiller træffer den helt rigtige beslutning i valg af uddannelse. Vi samarbejder derfor med en bred vifte af ungdomsuddannelser, der alle har mulighed for at give en høj graf af fleksibilitet, så skole og fodbold kan kombineres. I AaB Akademiet samarbejder vi med følgende ungdomsuddannelser:

  • Aalborghus Gymnasium & HF
  • Handelsgymnasiet Aalborg
  • TECH College
  • Campus På Sporet
  • Aalborg Tekniske Gymnasium

AaB Talent

'