AaB TV: Tidligere mål mod FC Nordsjælland

22. november 2020 kl. 09:19 af Rasmus Estrup

Tre af spillerne i den nuværende AaB-trup har tidligere været på tavlen i 3F Superligaen mod FC Nordsjælland, der i dag gæster Aalborg Portland Park. 

I 2013/2014-sæsonen scorede Kasper Kusk to gange mod dagens gæster. Året efter scorede Kasper Pedersen i sæsonens sidste hjemmekamp sejrsmålet mod FC Nordsjælland, og i december sidste år sparkede Kristoffer Pallesen sit første AaB-mål ind i sidste kamp inden vinterpausen. 

Se de fire mål i videoen øverst. 

Dagens kamp spilles kl. 14.00 og kan følges på Eurosport 2. 

Tags på denne nyhed

Truppen til søndagskampen mod FCN

21. november 2020 kl. 12:45 af Rasmus Estrup

Efter tre 2-1-sejre i træk jagter AaB fire sejre på stribe, når FC Nordsjælland i morgen gæster Aalborg Portland Park i niende spillerunde. 

AaB, der har tre point op til 3F Superligaens førsteplads, indtager inden kampen sjettepladsen med 14 point, mens FC Nordsjælland følger lige efter på syvendepladsen med 12 point. 

Til søndagens hjemmekamp har fungerende cheftræner Peter Feher udtaget følgende 19 spillere, hvoraf syv har spillet ungdomsfodbold i AaB: 

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 6 Pedro Ferreira, 7 Oscar Hiljemark, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander og 31 Daniel Granli. 

Eneste ukampdygtige spiller i AaB-truppen er Magnus Christensen. 

Dommer Jonas Hansen fløjter gang i opgøret mellem AaB og FC Nordsjælland i morgen kl. 14.00. Kampen kan ses på Eurosport 2 med optakt fra kl. 13.00. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: 100 år med Aalborg Stadion

21. november 2020 kl. 09:06 af Rasmus Estrup

Vil du dykke videre ned i Aalborg Stadions 100 år lange historie, kan du læse artikelserien, der har kørt på aabsport.dk i løbet af denne uge: 

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Indvielsen

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: De første tribuner

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Branden i 1960

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Vesttribunen

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Ny indvielse i 2002

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og FC Nordsjælland

20. november 2020 kl. 14:09 af Rasmus Estrup

- AaB med tre point på søndag vil vinde sin 400. sejr i 3F Superligaen.

- det er 55. gang at AaB og FC Nordsjælland mødes i 3F Superligaen. Statistikken siger 18 sejre til AaB, 17 uafgjorte og 19 nederlag samt en målscore på 64-71 set med AaB’s øjne.

- fungerende cheftræner Peter Feher kan blive den tredje AaB-træner til at vinde sine første tre kampe i 3F Superligaen med AaB. Med nytiltrådte Per Westergaard som træner vandt AaB de fire første kampe tilbage i 1996, og Sepp Piontek hentede også de maksimale ni point i sine første tre kampe som AaB-træner i 1995.

- det ikke er lykkedes AaB at score mod FC Nordsjælland i de seneste to indbyrdes 3F Superligaopgør. Holder FC Nordsjælland nullet igen på søndag, vil det være første gang AaB går målløse fra banen i tre 3F Superligakampe i træk mod søndagens gæster.

- AaB har scoret i samtlige hjemmekampe i denne sæson, og i de fire hjemmekampe har nordjyderne hentet syv ud af 12 mulige point.

- Kasper Kusk (2 mål), Kristoffer Pallesen (1) og Kasper Pedersen (1) tidligere har scoret for AaB i en 3F Superligakamp mod FC Nordsjælland.

- AaB er bagud på straffesparkskontoen i denne sæson. AaB er således blot blevet tildelt et enkelt straffespark, men har fået tre straffespark dømt imod sig – hvilket er nok til en delt førsteplads over begåede straffespark i denne sæson.

- mens Pedro Ferreira i denne sæson har løbet flest meter af alle i 3F Superligaen, så har FC Nordsjællands Kamaldeen Sulemana til gengæld løbet hurtigst af alle i denne sæson.

- AaB har vundet de seneste tre opgør med cifrene 2-1. To af disse har været i 3F Superligaen, og skulle det blive til endnu en 2-1-sejr, vil det være første gang siden august-september 2012, at AaB vinder tre 3F Superligakampe i træk med de samme cifre – dengang blev det til tre 4-0-sejre i træk over OB, SønderjyskE og Randers FC.

- AaB’s seneste hjemmesejr over FC Nordsjælland var 12. august 2018, hvor Philipp Ochs i sin AaB-debut scorede sejrsmålet og blev udvist.

- AaB har spillet to 3F Superligakampe på datoen 22. november. I 1992 blev det hjemme 1-1 mod Næstved I.F. og i 2008 blev Vejle Boldklub besejret 3-0 på udebane.

- at dommer Jonas Hansen, der er i gang med sin anden sæson som 3F Superligadommer, ikke tidligere har dømt en kamp med AaB som deltager.

- ingen spillere er i karantæne i søndagens kamp, men Pedro Ferreira vil med en advarsel på søndag være i karantæne i AaB’s næste kamp.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Ny indvielse i 2002

20. november 2020 kl. 09:08 af Rasmus Estrup

I går afsluttede fjerde nedslag i Aalborg Stadions historie ved mesterskabet og Champions League-deltagelsen i 1995.

Tre år senere - i september 1998 - blev AaB børsnoteret, og i den forbindelse fik man en stor kapitalindsprøjtning. Blandt andet med det formål at forbedre Aalborg Stadion, så rammerne for både sponsorer og tilskuere blev bedre, og i november 1998 indgik AaB og Aalborg Kommune en aftale om Aalborg Stadions modernisering.

Inden moderniseringen gik i gang, vandt AaB i 1999 det danske mesterskab. Mesterskabet kom i hus på hjemmebane mod Lyngby Boldklub. Den målrige 3-3-kamp i næstsidste spillerunde blev overværet af 13.276 tilskuere, og året efter begyndte ombygningen af Aalborg Stadion, mens der fortsat blev spillet kampe på det renoveringsramte stadion. 

  

Og det var et stort renoveringsarbejde, Aalborg Stadion gennemgik. De to endetribuner - i dag Vesttribunen og 3F Tribunen - blev overdækket, og der kom boder og toiletforhold op i hjørnerne. Den nordlige langside - i dag Complea Tribunen -  blev udvidet med både et øvre og et nedre afsnit. 

Undervejs i moderniseringen blev AaB forpagter af restaurant- og servicefaciliteterne på Aalborg Stadion, og derfor var den sidste tribune, der stod klar, sydtribunen, som vi i dag kender som A. Enggaard Tribunen.

Hidtil havde sponsorerne siddet nede i det nuværende cafeteria, men ved ombygningen frem til 2002 betalte AaB for, at der blev lavet lounger til sponsorerne. Derudover blev der etableret bedre presse- og TV-forhold på sydtribunen, forklarer Martin Stigaard Skammelsen, der er marketing- og oplevelseschef i AaB.

1. april 2002 foregik den formelle indvielse af Aalborg Stadions nye udseende til en kamp mod Silkeborg I.F., og AaB Support Club sørgede med flag, creperuller og store bannere for at pryde de nye tribuner på det Aalborg Stadion, vi kender i dag.

Siden har spillet på banen blandt andet ført til yderligere to mesterskaber og en pokaltitel, samt deltagelse i UEFA Cuppen, Europa League og Champions League.

Ligeledes har AaB’s fans skabt fantastiske rammer for spillerne. Ikke mindst siden AaB Tifo Kaos så dagens lys i 2002 og siden har prydet Aalborg Portland Park med imponerende tifoer, der gør Aalborg Portland Park til noget helt særligt.

(Kilde: nordjyske.dk og aabsport.dk) 

Tags på denne nyhed
'