Vidste du om AaB og FC Midtjylland…

4. marts 2023 kl. 15:25 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 68 mellem AaB og FC Midtjylland. Statistikken siger 25 sejre til AaB, ni uafgjorte og 33 nederlag samt en målscore på 79-95 set med AaB’s øjne.

- at ud af de 67 tidligere 3F Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 26 tilfælde, hvilket har resulteret i 20 sejre, tre uafgjorte og kun tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 39 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, fire uafgjorte og 30 nederlag.

- at AaB har tabt de seneste fem 3F Superligakampe mod FC Midtjylland på Aalborg Portland Park med en samlet målscore på 1-8. Faktisk har AaB kun én sejr i de seneste 12 3F Superliga-hjemmekampe mod FC Midtjylland, juli 2018, svarende til en periode på knap ni år.

- at AaB til gengæld 4. september 2022 vandt klubbernes seneste møde, da det blev 2-0 på MCH Arena i Herning efter scoringer af Pedro Ferreira og Allan Sousa.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Allan Sousa (1 mål) og Pedro Ferreira (1) også Nicklas Helenius (6 mål), Iver Fossum (1) og Daniel Granli (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at AaB har tabt de seneste seks 3F Superligakampe, hvilket er identisk med AaB’s Superligarekord. Et nederlag til FC Midtjylland mandag aften vil således betyde, at AaB for første gang siden august-oktober 1980 taber syv kampe i træk i den bedste række, hvilket dengang endte med en serie på 11 nederlag i træk (faktisk for anden gang i 1980-sæsonen!).

- at der de senere år ikke har været tradition for mange mål i 3F Superligakampe mellem AaB og FC Midtjylland. Således har hverken AaB eller FC Midtjylland formået at score flere end to mål i hver af de seneste 13 indbyrdes 3F Superligakampe, hvor det samlet set er blevet til blot 25 scoringer.

- at udeholdet har fået point i ni ud af de ti seneste 3F Superligakampe mellem AaB og FC Midtjylland. Otte kampe er endda endt med en sejr til udeholdet, hvorimod kun en enkelt kamp er endt med tre point til hjemmeholdet.

- at AaB’s otte seneste 3F Superligakampe afviklet i marts måned har resulteret i fem sejre, én uafgjort og to nederlag. Samtidig er det lykkedes AaB at holde modstanderen fra at score i fem af de otte kampe.

- at AaB senest var i aktion på datoen 6. marts, da det i 2022 sluttede målløst i Aalborg mod Vejle Boldklub.

- at de fem seneste mandagsmøder i 3F Superligaen mellem AaB og FC Midtjylland i Aalborg ikke er endt med sejr til AaB. De fem kampe er skiftevis endt med sejr og uafgjort, og hvis mønstret fortsætter, ender kampen mandag aften uafgjort.

- at AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2023 går ubeskåret til Café Parasollen Aalborg, som efter forårets første hjemmekamp allerede er sikret en donation på 15.708 kr. Køb i forsalg billet til dysten mod FC Midtjylland her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Besøg fra børneafdelingen

4. marts 2023 kl. 08:21 af Rasmus Estrup

I går var der FodboldtrøjeFredag til fordel for Børnecancerfonden, som ubeskåret modtager alle donationer for gennem støtte, forskning og forebyggelse at kunne gøre en mærkbar forskel for kræftramte børn og deres familier.

AaB støtter i år op om FodboldtrøjeFredag, og i den forbindelse var børn og unge fra børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital inviteret i en skyboks på Aalborg Portland Park til pokalkampen mod Viborg F.F. torsdag aften.

Børneafdelingen er for børn og unge med kræft eller blodsygdomme, og inden kampstart var Theo Sander, Younes Bakiz og Andreas Poulsen forbi for at uddele gaver, skrive autografer og tage en hyggesnak med de unge. AaB's maskot Theodor dukkede også op og uddelte highfives og krammere. 

Du kan stadig støtte AaB's indsamling til FodboldtrøjeFredag via Mobilepay-nummer 191848. Derudover er der også en auktion i gang på Louka Prips og Rasmus Thelanders kampbrugte trøjer fra torsdagskampen, hvorigennem alle indsamlede kroner går direkte til Børnecancerfonden. 

Tags på denne nyhed

Formand for AaB A/S trækker sig på grund af sygdom

3. marts 2023 kl. 14:27 af Brian Andersen

Torben Fristrup blev for tre måneder siden ramt af en blodprop, og følgerne af denne er stadig meget hæmmende i dagligdagen, hvorfor Torben Fristrup har ønsket at trække sig. 

AaB vil gerne takke Torben Fristrup for indsatsen i klubben, hvor han har været en del af bestyrelsen i AaB A/S siden april 2017 og været formand siden siden april 2018.

- Jeg er ærgerlig over at slutte mit arbejde i AaB på denne måde, og det er svært for mig personligt at acceptere, at jeg ikke kan bidrage for fuld kraft, men omvendt er jeg også overbevist om, at det er den rigtige beslutning at stoppe, siger Torben Fristrup. 

Torben Fristrup er stadig en del af AaB’s lokale storinvestorkreds. 

Næstformand Niels David Nielsen træder til som fungerende formand indtil den ordinære generalforsamling 19. april 2023, hvor bestyrelsen således skal konstituere sig med et udseende uden Torben Fristrup som en del af bestyrelsen. 

Venlig hilsen
Aalborg Boldspilklub A/S
Niels David Nielsen
Fungerende formand

Tags på denne nyhed

Fanzonen åbner kl. 16.30 på mandag

3. marts 2023 kl. 13:43 af Rasmus Estrup

Kampinfo: AaB-FC Midtjylland
Spillerunde: 20. spillerunde
Spilledato: Mandag 6. marts 2023
Kick-off: Kl. 19.00
Dørene åbner: Kl. 17.30
Fanzonen åbner: Kl. 16.30
Dommer: Peter Kjærsgaard

Køb billetter online
Du kan i forsalg købe billetter til mandagskampen på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan sikre dig et sæsonkortabonnement.

Billethusene på Aalborg Portland Park åbner kl. 14.00 på mandag.

Tilhængere af FC Midtjylland skal købe billetter til udebaneafsnittet på 3F Tribunen. Tilskuere, der udviser tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende, vil blive bortvist uden refusion af billetten.

Har du på kampdagen spørgsmål i forhold til billetter, kan du besøge billetinformationen, som ligger på hjørnet af Complea Tribunen og Vesttribunen. 

Test af billetter og sæsonkort i AaB’s app - opdatering kræves
I forårets fire første hjemmekampe er der gang i en testperiode, hvor man ved indgangene kan vise sin billet eller sit sæsonkort i AaB-appen, der har fået billetter og sæsonkort integereret. Det kræver, at man har opdateret AaB-appen til den seneste version.

Dette gav udfordringer i forbindelse med forårspremieren mod AGF, og derfor kan det også være en løsning at medbringe ens fysiske sæsonkort eller billet. 

Man kan også altid tilgå og vise sine billetter online på www.billet.aabsport.dk

Download AaB’s officielle app via App Store, hvor den findes under navnet “AaB Sport - AaB” eller Google Play under “AaB”.

Aktiviteter i fanzonen fra kl. 16.30
På mandag åbner fanzonen kl. 16.30 med masser af aktiviteter. Der vil blandt andet være en Goal Station, AaB’s hoppeborg, ansigtsmaling og en sparkestation. Derudover er der som altid er rig mulighed for at købe mad- og drikkevarer hos Bogø Sandwich.

Besøg AaB Fanshop i foyeren og fanzonen
På mandag kan du naturligvis også købe masser af AaB-merchandise i AaB Fanshop fra kl. 16.30 i både fanzonen og foyeren.

I foyeren ved hovedindgangen på Aalborg Portland Park har AaB Fanshop fået ny indretning, så tag et kig forbi og bliv klar til kampen med nyt AaB-merchandise.

Årets Fan kåres i pausen
For at hylde de mange tusinde loyale og dedikerede fodboldfans, der uge efter uge viser passion, integritet og kærlighed til deres hjerteklub, har Divisionsforeningen lanceret konkurrencen “Årets Fan”, hvor hver klub skal indstille en kandidat.

Efter indstillinger af medfans er Christian Simoni, Lars Hvilsted, Oswald Wallin Christensen, Rikke Vad, Rune Mangor Jensen og Sylvia Berglund nomineret som kandidater, og vinderen offentliggøres i pausen af mandagskampen.

Indløb af ASC Junior
Når Hele Nordjyllands Hold mandag løber på banen mod FC Midtjylland bliver det sammen med medlemmer af AaB Support Clubs juniorafdeling, ASC Junior.

Fællesskab for alle - tilbud til børn
AaB og Spar Nord Fonden er gået sammen om et nyt børnefællesskab på kampdage: “Fællesskab for alle”.

“Fællesskab for alle” foregår i Theodors Familiezone på Complea Tribunen, hvor de tilmeldte børn kan sidde under opsyn af pædagoger og pædagogstuderende kampen igennem.

Inden kampen bliver børnene hentet på et mødested i AaB’s fanzone af pædagoger og pædagogstuderende, som til hver kamp vil sørge for, at de tilmeldte børn i folkeskolealderen følges tæt og får en god oplevelse både før, under og efter AaB’s 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park. 

Så hvis man er mellem otte og 14 år og ønsker at komme på Aalborg Portland Park, men måske mangler jævnaldrende at tage til fodbold med, eller hvis ens forældre er forhindret, så har man nu muligheden for at blive en del af “Fællesskab for alle”.  

For at blive en del af “Fællesskab for alle“ skal man sende en mail til mro@aab-as.dk og købe billet via det link, man modtager i forbindelse med bekræftelsen på, at man er blevet en del af “Fællesskab for alle”. Prisen for at blive en del af "Fællesskab for alle" er samme pris som en almindelig børnebillet til Theodors Familiezone. 

Adgang til boder og toilletter i fanzonen under kampen
Fanzonens boder og toiletter er også tilgængelige under kampen på mandag. Dermed kan tilskuere på Vesttribunen anvende boder og toiletfaciliteter i fanzonen uden for Aalborg Portland Park, mens kampen mod FC Midtjylland spilles. 

Gratis tog- og buskørsel med billet til kampen
Igen i dette forår kan alle med en billet til kampen køre gratis med tog og busser fra Nordjyllands Trafikselskab på kampdage. Det gælder således også på mandag. Man skal blot vise sin kampbillet eller sit digitale sæsonkort i bussen eller toget.

Rygning er ikke tilladt
Det er ikke tilladt at ryge på Aalborg Portland Park. Det er muligt for tilskuere på Vesttribunen og Complea Tribunen at ryge uden for stadion i pausen.

Kontantløse boder åbner kl. 17.30
Boderne på Aalborg Portland Park åbner halvanden time før kampstart, hvor dørene også åbner. 

På hver tribune er der én bod, hvor der kan betales med kontanter. Ellers foregår betalingen kontantløst på Aalborg Portland Park. 

Køb pizza i Bod 4 på Complea Tribunen
I Bod 4 på Complea Tribunen er det igen muligt at købe pizza til kampen.

Twitter og Instagram
Det officielle hashtag for kampen er #AaBFCM– følg og benyt dette hashtag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Transport
Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Vær særligt opmærksom på, at Kastetvej samt nogle af sidegaderne er spærret mellem Haraldslund og Skydebanevej på grund af vejarbejde. Altså kan man kun tilgå parkeringspladsen fra øst/Dannebrogsgade.

Vær også opmærksom på, at vejarbejdet har indflydelse på busruten, og derfor skal man stå af ved stoppestedet Haraldslund, hvis man tager busrute 2. 

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering
Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold
Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed

Køb kampbrugte trøjer og støt FodboldtrøjeFredag

3. marts 2023 kl. 12:57 af Rasmus Estrup

AaB støtter i dag op om #FodboldtrøjeFredag, som er Børnecancerfondens årlige landsindsamling, hvorfra alle indsamlede midler går ubeskåret til Børnecancerfonden, som gennem støtte, forskning og forebyggelse gør en mærkbar forskel for kræftramte børn og deres familier.

Som et led i AaB's støtte er to af spillertrøjerne fra torsdagens pokalsejr over Viborg F.F. sat på auktion på Odendo. Det drejer sig om den dobbelte målscorer Louka Prips kampbrugte trøje og Rasmus Thelanders kampbrugte trøje. Begge spillere har også signeret trøjen fra kampen i går. 

Du kan byde på Louka Prips trøje her, og Rasmus Thelanders trøje ved at klikke her. Auktionen kører frem til mandag 6. marts kl. 12.00. 

Alle pengene fra donationen går til at støtte Børnecancerfonden gennem FodboldtrøjeFredag. 

Du kan også støtte Børnecancerfonden gennem AaB's indsamling på MobilePay-nummer 191848.

Tags på denne nyhed
'