Ross udtaget til U/19-landskampe mod Tjekkiet

5. november 2022 kl. 07:16 af Rasmus Estrup

18-årige Oliver Ross er udtaget til U/19-landsholdet, der står foran to venskabskampe i San Pedro del Pinatar i Spanien. Begge kampe spilles mod Tjekkiets U/19-landshold. 

Det første opgør spilles 18. november, mens den anden venskabskamp følger 21. november. 

Oliver Ross har inden den forestående tur spillet 13 ungdomslandskampe og scoret fem mål. Alene for U/19-landsholdet lyder statistikken på tre kampe og tre scoringer. 

Tags på denne nyhed

Granli: Skal komme med attitude og energi

4. november 2022 kl. 15:01 af Rasmus Estrup

- Vi vil selvfølgelig gerne slutte godt af på hjemmebane med tre point, og jeg håber, at vi igen ser en masse fans på tribunerne. De giver os energi, og vi vil gerne kunne give dem tre point i vores sidste hjemmekamp. 

Sådan lyder det fra Daniel Granli forud for søndagskampen mod Silkeborg I.F., der er efterårets tredjesidste betydende kamp og årets sidste kamp på Aalborg Portland Park.

Flere end 10.500 fans har købt billetter til kampen, og den norske forsvarsspiller har generelt været imponeret over den opbakning, som AaB-fansene har vist både ude og hjemme.

- Allerede når vi kommer ud til opvarmning, er de i gang med at synge, og det giver os energi fra start. Det er meget imponerende, det de har leveret både på hjemmebane og udebane. Jeg håber, at de fortsætter med det, for det viser, at de bakker op om holdet, og vi har brug for opbakningen i øjeblikket, for der er ingen tvivl om, at vi gerne vil vinde flere kampe, end vi har gjort hidtil, siger Daniel Granli.

En sejr er også ønsket på søndag mod Silkeborg I.F., der i øjeblikket ligger på femtepladsen i 3F Superligaen.

- Silkeborg I.F. er et godt hold, der er dygtige på bolden, så det er vigtigt, at vi er skarpe fra start og holder fokus kampen igennem. Vi har gennem ugen trænet på det, vi tror, bliver vigtigt på søndag, og så skal vi komme energiske ud og få angrebet kampen fra første fløjt.

- Trods nederlag i Brøndby gjorde vi mange ting rigtigt, og vi har især haft fokus den attitude og energi, vi havde. Det er det, vi har brug for lige nu, og folk er meget opsatte på at komme med samme attitude og energi igen. For vi er på rette spor, og leverer vi det kamp efter kamp, så kommer sejrene også, siger den 28-årige forsvarsspiller.

Kampstart på søndag er kl. 14.00 på Aalborg Portland Park. Fanzonen åbner allerede kl. 11.30, og du kan ligesom flere end 10.500 andre sikre dig billet til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Silkeborg I.F…

4. november 2022 kl. 14:28 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 80 mellem AaB og Silkeborg I.F. Statistikken siger 27 sejre til AaB, 25 uafgjorte og 27 nederlag samt en målscore på 111-109 i AaB’s favør.

- at AaB har tabt de fire seneste 3F Superligakampe mod Silkeborg I.F. med samlet 5-13, hvilket er AaB’s længste serie af nederlag i træk til Silkeborg I.F. i 3F Superligaen. AaB tabte dog i perioden 1972-1985 samlet fem divisionskampe i træk mod Silkeborg I.F.

- at de ni seneste 3F Superligakampe mellem AaB og Silkeborg I.F. afviklet i Aalborg er endt med en sejr til en af klubberne. AaB har stået med de tre point i seks af de ni kampe, men de to seneste opgør er endt med nederlag til AaB.

- at AaB’s seneste hjemmesejr mod Silkeborg I.F. er dateret 29. juli 2019, hvor scoringer af Tom van Weert (2) og Mikkel Kaufmann sørgede for en 3-1 gevinst til AaB.

- at AaB dog også sejrede, da klubberne 16. februar 2020 mødtes i Silkeborg, hvor den nuværende SIF’er Kasper Kusk scorede begge mål i 2-0 sejren til AaB.

- at fra den nuværende AaB-trup har Louka Prip (2 mål) og Kasper Høgh (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Silkeborg I.F.

- at Silkeborg I.F. er uden sejr i deres fire seneste 3F Superligakampe, hvorimod AaB er uden sejr i sine to seneste 3F Superligakampe.

- at ud af de 79 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 35 tilfælde, hvilket har resulteret i 21 sejre, 11 uafgjorte og kun tre nederlag. Omvendt har Silkeborg I.F. scoret kampens første mål i 34 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, fire uafgjorte og 24 nederlag.

- at senest AaB var i aktion på datoen 6. november, var i 2020, hvor det på udebane blev til en sejr på 2-1 over Randers FC efter scoringer af Jores Okore og nuværende assistenttræner Oscar Hiljemark. På hjemmebane har AaB aldrig tabt en divisionskamp den 6. november, hvor det er blevet til fire sejre og én uafgjort.

- at søndagens dommer Jens Maae netop har passeret ti år som dommer i 3F Superligaen efter debuten i juli 2012. Han har dømt AaB 31 gange i 3F Superligaen og har kun haft anledning til at dømme seks straffespark og udvise to spillere.

- at Jens Maae to gange tidligere har dømt en dyst mellem AaB og Silkeborg I.F., hvilket senest skete i den tidligere nævnte kamp 29. juli 2019.

- at udover AaB’s tidligere mestertræner fra 2014, Kent Nielsen, så møder silkeborgenserne frem med hele fem tidligere AaB-spillere i truppen: Kasper Kusk (252 officielle kampe og 60 mål for AaB), Nicolai Larsen (235/0), Nicklas Helenius (164/52), Lukas Klitten (31/0) og Søren Tengstedt (15/2).

- at AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2022 går ubeskåret til Safe House – Aalborg, som efter efterårets første syv hjemmekampe allerede er sikret en donation på 106.596 kr. Køb i forsalg billet til kampen mod Silkeborg I.F. her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i oktober

4. november 2022 kl. 08:55 af Rasmus Estrup

Efter en usædvanlig tæt afstemning, hvor de tre topplaceringer var adskilt af blot tre stemmer, har fansene kåret Younes Bakiz’ 1-0-scoring mod Lyngby Boldklub til månedens mål i oktober.

Younes Bakiz stod bag fire af de otte kandidater til månedens mål. Hans første mål i Lyngby tog førstepladsen med 28 procent af stemmerne, mens Marco Ramkildes hovedstødsmål mod Viborg F.F. fulgte lige efter med 27 procent af stemmerne. Tredjepladsen gik til Younes Bakiz’ 2-1-mål på udebane mod Brøndby I.F. med 25 procent af stemmerne.

AaB takker alle der deltog i afstemningen og ønsker tillykke til Victor, der gennem en lodtrækning er blevet udtrukket som vinder af et særligt AaB-edition af FIFA 23 til PlayStation 5. Victor kontaktes direkte på mail af AaB.

Tags på denne nyhed

Oplevelsespakke til alle AaB’s sæsonkortholdere

3. november 2022 kl. 13:30 af Rasmus Estrup

Mens 3F Superligaen i vinterpausen ligger stille, får alle AaB’s sæsonkortholdere en oplevelsespakke med gratis entré til andre kulturinstitutioner i Nordjylland.  

AaB er således gået sammen med Aalborg Zoo, Kunsten og Nordsøen Oceanarium om gratis aktiviteter for alle AaB’s sæsonkortholdere i november, december og januar.  

- Gennem en længere periode har vi mærket en fantastisk opbakning fra fansene, og i år rundede vi for første gang i klubbens historie 4.300 sæsonkortholdere. Det er vi enormt taknemmelige for, siger AaB’s kommercielle direktør Jesper Elkjær.  

- Vi er derfor rigtig glade for, at tre store nordjyske kulturinstitutioner som Aalborg Zoo, Kunsten og Nordsøen Oceanarium ønsker at bakke op om dette gratis tilbud til alle vores sæsonkortholdere, som nu kan besøge andre store kulturinstitutioner i den kommende vinterperiode uden fodbold på Aalborg Portland Park, fortsætter Jesper Elkjær. 

Oplevelsespakken til AaB’s sæsonkortholdere indebærer: 

  • Gratis adgang til Kunsten efter kl. 16.00 i uge 48 (29. november-4. december) 
  • Gratis adgang til Nordsøen Oceanarium enten søndag 4. december, søndag 11. december, søndag 15. januar eller søndag 22. januar. 
  • Gratis adgang til Aalborg Zoo enten lørdag 14. januar eller lørdag 28. januar.  

AaB’s sæsonkortholdere skal kunne fremvise et aktivt sæsonkort ved indgangene. 

Derudover inviteres alle AaB’s sæsonkortholdere gratis til AaB’s preseason-arrangement i februar. Nærmere info om dette følger senere.  

AaB spiller årets sidste hjemmekamp i 2022 på søndag, når Silkeborg I.F. gæster Aalborg Portland Park kl. 14.00. Alle sæsonkortholdere kan i fanzonen hente en gratis øl/sodavand fra AaB og Royal Unibrew. Læs mere om det her.

Tags på denne nyhed
'