Hiljemark udtaget for AaB

13. marts 2021 kl. 16:27 af Brian Andersen

Både Vejle Boldklub og AaB vandt i den forgangne spillerunde, og begge klubber jagter en plads i 3F Superligaens øverste halvdel.

Efter lørdagens træningspas har AaB’s cheftræner Martí Cifuentes udtaget følgende 19 spillere til næstsidste runde i grundspillet:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferreira, 7 Oscar Hiljemark, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Martin Samuelsen, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 30 Rufo, 31 Daniel Granli og 35 Marcus Hannesbo.

Rasmus Thelander har karantæne, mens Vladimir Prijovic og Lucas Andersen er ukampdygtige hos AaB.

Kampen kan i morgen aften følges i Liga på P3 og på TV3 Sport fra kl. 13.30 med kickoff en halv time senere.

Tags på denne nyhed

Fossum udtaget til landskampe

12. marts 2021 kl. 13:40 af Brian Andersen

Med den tidligere AaB’er Ståle Solbakken som ny landstræner spiller Norge i slutningen af marts tre landskampe mod henholdsvis Gibraltar den 24., mod Tyrkiet den 27. og mod Montenegro 30. marts.

Iver Fossum, der i AaB står noteret for 54 officielle kampe og 16 scoringer, har optrådt 14 gange for Norges A-landshold og scoret en enkelt gang.

Tags på denne nyhed

Aalborg Boldspilklub A/S indkalder til ordinær generalforsamling

12. marts 2021 kl. 12:08 af Brian Andersen

Med baggrund i at undgå spredning af Covid-19 opfordres alle aktionærer ligesom i 2020 til at afgive brevstemme eller fuldmagt til de af bestyrelsen fremsatte forslag, så man derved legalt er i stand til at afholde den ordinære generalforsamling med ganske få eller ingen deltagere til stede.

Skulle situationen omkring Covid-19 forbedres, og regeringens forsamlingsforbud på fem personer blive ophævet eller udvidet, vil de eventuelle ændrede konditioner for generalforsamlingen blive offentliggjort på aabsport.dk. 

Venlig hilsen
Aalborg Boldspilklub A/S
Thomas Bælum
Administrerende direktør

Tags på denne nyhed

Vidste du om Vejle Boldklub og AaB…

12. marts 2021 kl. 10:51 af Brian Andersen

- at som den blot anden klub i 3F Superligaens historie runder AaB på søndag 1.000 kampe i 3F Superligaen. De første 999 3F Superligakampe er endt med 401 sejre, 280 uafgjorte og 318 nederlag. AaB nærmer sig også 1.500 scorede mål, men der går nok en runde eller to før dette nås, da målscoren lige nu er 1.494-1.287.

- at 31 gange før er AaB og Vejle Boldklub tørnet sammen i 3F Superligaen. Statistikken siger 18 sejre til AaB, ni uafgjorte og fire nederlag samt en målscore på 65-35 i AaB’s favør.

- at der er scoret lige præcis 100 mål i 3F Superligakampene mellem AaB og Vejle Boldklub. 54 procent af dem er scoret efter pausen, og det mest målrige minuttal er det 62. minut, hvor der hele fem gange er faldet en scoring.

- at 14 gange tidligere har AaB spillet en udekamp i 3F Superligaen mod Vejle Boldklub; seks kampe er vundet, fem endt uafgjort og tre er vundet af hjemmeholdet. AaB har dog ikke tabt de seneste fire gange, de har besøgt Vejle – og har hentet otte point i de fire opgør.

- at AaB senest besøgte Vejle Stadion 23. november 2018, hvor det sluttede 1-1 med Tom van Weert som målscorer for AaB.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Tom van Weert (1 mål) også Frederik Børsting (1 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Vejle Boldklub.

- at i de 31 tidligere 3F Superligakampe mod Vejle Boldklub har AaB scoret først i 19 tilfælde, hvilket har resulteret i 15 sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag. Omvendt har Vejle Boldklub scoret kampens første mål i 11 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, fem uafgjorte og tre nederlag.

- at blot 3,2 procent af 3F Superligakampene mellem AaB og Vejle Boldklub er sluttet uden scoringer, eller sagt med andre ord, kun en af de hidtidige 31 3F Superligakampe mellem de to klubber er endt 0-0.

- at AaB og Vejle Boldklub to gange tidligere har mødt hinanden i 3F Superligaen i marts måned, begge opgør sluttede 1-1.

- at AaB og Vejle Boldklub går ind til kampen med identiske resultater i de seneste fem spillerunder i 3F Superligaen, da der står V-T-U-T-U ved de to klubbers seneste fem kampe.

- at AaB og Vejle Boldklub har holdt nullet henholdsvis fem og seks gange i denne 3F Superligasæson.

- at søndagens dommer er Jakob Alexander Sundberg, der lige nu er i gang med sin anden sæson som 3F Superligadommer. Indtil videre har Jakob Alexander Sundberg dømt 22 3F Superligakampe, vist 86 gule kort og fem røde kort og fem gange fløjtet for straffespark.

- at Jakob Alexander Sundberg aldrig tidligere har dømt AaB i 3F Superligaen, men to gange har dømt Vejle (1V-1T). I begge disse kampe vandt udeholdet og holdt nullet.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Børsting har rundet 200 AaB-kampe

11. marts 2021 kl. 13:34 af Rasmus Estrup

- Jeg er sikker på, at hvis jeg ikke var blevet fodboldspiller i AaB, så havde jeg stået og heppet på dem hver eneste weekend. For det var ligesom det, man på en eller anden måde var blevet opdraget til. 

Således siger Frederik Børsting blandt andet i dette indslag, hvor den 26-årige AaB-spiller taler med AaB TV om at have rundet 200 kampe for Hele Nordjyllands Hold. 

Se hele indslaget i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed