Vidste du om Lyngby Boldklub og AaB…

10. april 2021 kl. 13:58 af Brian Andersen

- at skulle AaB score mandag aften, vil det første mål være AaB-mål nummer 1.500 i 3F Superligaen.

- at AaB og Lyngby Boldklub tidligere har mødt hinanden 56 gange i 3F Superligaen. Statistikken siger 24 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 17 nederlag samt en målscore på 89-63 i AaB’s favør.

- at i de seneste tre indbyrdes opgør mod Lyngby Boldklub i 3F Superligaen, har AaB hentet syv ud af ni mulige point.

- at 28 gange før har AaB mødt Lyngby Boldklub på udebane i 3F Superligaen. Ni kampe er vundet af AaB, syv er endt uafgjort, mens 12 opgør er tabt.

- at klubbernes seneste møde i Lyngby foregik 13. september 2020, hvor sæsonpremieren endte uden scoringer.

- at klubberne senest stod over for hinanden 13. december 2020, hvor AaB på Aalborg Portland Park sejrede 3-2 efter scoringer af Iver Fossum og to gange Kasper Kusk.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (3 mål) og Iver Fossum (1) også Lucas Andersen (2 mål), Tom van Weert (1), Magnus Christensen (1) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Lyngby Boldklub.

- at senest AaB spillede en udekamp i 3F Superligaen på datoen 12. april, endte det med en 2-1 sejr til AaB, hvilket i 1999 på Brøndby Stadion blev sikret efter scoringer af Henrik Rasmussen og Søren Frederiksen.

- at AaB har mødt Lyngby syv gange før i 3F Superligaen i april måned, og desværre er blot en enkelt af de syv kampe vundet af AaB. Det var i 1994, hvor Henrik Rasmussen og Peter Rasmussen scorede målene i AaB’s 2-0-sejr.

- at ud af de 56 tidligere 3F Superligakampe mod Lyngby Boldklub, har AaB scoret først i 24 tilfælde, hvilket har resulteret i 19 sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Lyngby Boldklub scoret kampens første mål i 27 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, syv uafgjorte og 15 nederlag.

- at dommer mandag aften er Morten Krogh, der ti gange tidligere har dømt AaB, hvilket er resulteret i en sejr, tre uafgjorte og seks nederlag for AaB; Morten Krogh har ikke tidligere dømt AaB mod Lyngby Boldklub i 3F Superligaen.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Rufo: Rigtig godt miljø i omklædningsrummet

9. april 2021 kl. 09:22 af Rasmus Estrup

- Jeg fik en god bold fra Hannesbo, tog et træk med højrebenet og afsluttede med venstre. Så blev bolden afrettet på vej mod mål. Men jeg er bare glad for at kunne hjælpe os frem til en sejr med min første scoring.

Således beskriver Rufo sin første AaB-scoring i mandags. Scoringen blev sat i nettet til 3-1 i 84. minut af 3-2-sejren over SønderjyskE, og efter scoringen jublede Rufo ved at kysse venstre håndled, højre håndled og til sidst folde hænderne som et hjerte.

- Jeg har tatoveringer dedikeret til min far og min mor på det ene håndled og min bror og jeg på det andet håndled. Og hjertet var selvfølgelig til min kæreste. Sådan jubler jeg altid, og det kommer man forhåbentlig til at se noget oftere, forklarer den storsmilende spanier.

For to måneder siden blev han præsenteret i AaB-dragten, og siden har han spillet syv kampe og altså scoret et mål.

Et par uger med lidt knæproblemer holdt ham fra banen i sidste spillerunde af 3F Superligaens Grundspil, men i første runde af Kvalifikationsspillet var han altså tilbage i AaB-truppen - med en scoring til følge.

- Det var selvfølgelig frustrerende at sidde ude, men heldigvis fandt jeg støtte hos min familie, min kæreste og mine holdkammerater. Der er et rigtig godt miljø i omklædningsrummet, og spillerne var gode til at holde mit humør højt gennem den periode, siger Rufo.

For han og holdkammeraterne var det dejligt at komme godt fra land i Kvalifikationsspillet.

- De tre point har givet os selvtillid. I første halvleg var spillet ikke som ønsket, men vi fik rettet op på det efter pausen. Det er en styrke, at vi som hold kan omstille os og anvende forskellige strategier, der passer til den enkelte modstander og den enkelte kamps forløb, siger Rufo og kigger frem mod næste kamp mod Lyngby Boldklub.

- Vi skal sørge for at arbejde hårdt frem mod kampen og levere en god præstation på mandag, så vi kan snuppe de tre point. Men det bliver ikke nemt, for Lyngby har også hårdt brug for de tre point for at kunne komme væk fra nedrykningspladserne, siger Rufo.

Kampen mod Lyngby Boldklub spilles mandag kl. 19.00 og kan ses på TV3 Sport. 

Tags på denne nyhed

To nederlag i eSuperligaen

8. april 2021 kl. 08:22 af Rasmus Estrup

Lyngby Boldklub-AaB 3-2

Oliver Roberts åbnede tirsdagskampen mod Niklas Jakobsen, og midt i første halvleg bragte Roberts sig foran med 1-0.

Kort inde i anden halvleg blev føringen fordoblet til 2-0, men midt i anden halvleg reducerede Niklas Jakobsen til 2-1.

I returkampen mødte spillede Daniel 'Shoppen' Mogensen mod Folmer, og her var det Folmer, der kom foran med 1-0 efter en halv time. 18 minutter før tid gjorde Folmer det også til 2-0, hvilket gav Lyngby Boldklub en samlet sejr på 3-2.

Se målene her. 

FC Midtjylland-AaB 4-1

Onsdag var AaB oppe imod FC Midtjylland, og her lagde Oliver Ledet ud mod Keller. Sidstnævnte  fik desværre en drømmestart med en scoring efter kun fire minutter. Et kvarter før pausen blev det også 2-0 til FC Midtjylland, der midt i anden halvleg også kom på 3-0.

Kampens sidste scoring satte Keller ind ti minutter før tid, da han gjorde det til 4-0.

Dermed var det en noget nær umulig opgave Mads Skibsted havde foran sig i returopgøret mod Hedegaard, men efter et kvarter kom Mads Skibsted på tavlen. Desværre blev det ikke til flere mål trods to forsøg på stolpen, og dermed endte det med et samlet nederlag på 4-1.

Se målene fra kampene her. 

AaB ligger nu på sjettepladsen med seks point efter fire runder.

Det kommende kampprogram ser således ud:

Runde 5 - Tirsdag 13. april kl. 22.00 - AaB-Esbjerg fB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 6 - Onsdag 14. april kl. 17.00 - AC Horsens-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 7 - Tirsdag 20. april kl. 18.15 - AaB-FC Helsingør (Highlights)

Runde 8 - Onsdag 21. april kl. 19.30 - AaB-AGF (TV3 Max og Viaplay)

Runde 9 - Tirsdag 27. april kl. 17.00 -  Hobro I.K.-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 10 - Onsdag 28. april kl. 18.15 - AaB-SønderjyskE (Highlights)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Påskefrokost til samarbejdspartnere

7. april 2021 kl. 09:44 af Rasmus Estrup

Mens Aalborg Portland Park mandag var lukket ned for tilskuere til 3F Superligakampen mellem AaB og SønderjyskE, kunne AaB's samarbejdspartnere inden kickoff hente en påskefrokostmenu, som de kunne nyde derhjemme med kampen kørende på skærmen. 

AaB arrangerede således endnu et hjemme-VIP-arrangement for sine samarbejdspartnere. Denne gang med en menu bestående af påsketapas fra Victors Køkken og Catering, Faxe Kondi, øl, snaps og påskeæg. 

I dette indslag kan du både høre fra AaB's salgschef Morten Brinkmann, Managing Director ved Aalborg Portland, Michael Lundgaard Thomsen, og Afdelingschef ved W.W. Obel Ejendomme, Michael Henriksen. 

Tags på denne nyhed

Ordinær generalforsamling gennemført

6. april 2021 kl. 17:15 af Rasmus Estrup

Bestyrelsen havde valgt Søren Ehlert til dirigent. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt og beslutningsdygtig i relation til den fastsatte dagsorden.

Niels David Nielsen modtog genvalg til bestyrelsen, mens Jacob Møller Knudsen og Lynge Jakobsen ikke ønskede genvalg.

Jacob Møller Knudsen har været en del af AaB’s bestyrelse siden 24. januar 2013, og han har siden 14. april 2015 været næstformand.

Lynge Jakobsen indtrådte som bestyrelsesmedlem i AaB A/S 1. oktober 2013 som repræsentant for AaB af 1885. Forinden var han fra 1996 til 2013 sportsdirektør i AaB.

I stedet for Jacob Møller Knudsen blev Mads Peter Veiby på indstilling fra bestyrelsen nyvalgt.

Henrik Hagbarth modtog indstilling til bestyrelsen fra AaB af 1885 og blev valgt ind i Lynge Jakobsens sted.

I forlængelse af generalforsamlingen har bestyrelsen i AaB A/S konstitueret sig med Torben Fristrup som formand og Niels David Nielsen som næstformand.

De fem øvrige bestyrelsesmedlemmer er Claus Fallingborg, Anders Bjørnstrup, Kim Jacobsen, Henrik Hagbarth og Mads Peter Veiby.

Læs formandens beretning her.

Læs fondsbørsmeddelelse og referat fra generalforsamlingen her.

Tags på denne nyhed