Vidste du om AaB-OB

19. april 2021 kl. 15:05 af Rasmus Estrup

- der igen må være tilskuere på Aalborg Portland Park på onsdag, hvor AaB møder OB kl. 18.00? Du kan købe billetter til kampen her.

- både AaB og OB har holdt buret rent seks gange i denne 3F Superligasæson?

- AaB har spillet uafgjort i de seneste to kampe? Ender det også uafgjort på onsdag, vil det være første gang siden november 2018, at AaB spiller uafgjort tre gange i træk i 3F Superligaen.

- AaB og OB har mødt hinanden 86 gange i 3F Superligaen? AaB har overhånden med 31 sejre, 30 uafgjorte og 25 nederlag. Den samlede målscore lyder på 123-115 i AaB’s favør.

- 41 af de 86 tidligere møder er spillet på Aalborg Portland Park? Heraf er det blevet til 15 sejre, 14 uafgjorte og 12 nederlag. Målscoreren lyder på 57-47 til AaB.

- ud af de 86 tidligere 3F Superligakampe mod OB har AaB scoret først i 42 tilfælde, hvilket har resulteret i 28 sejre, otte uafgjorte og seks nederlag? Omvendt har OB scoret kampens første mål i 34 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, 12 uafgjorte og 19 nederlag.

- AaB ni gange tidligere har spillet en 3F Superligakamp på datoen 21. april? Seneste gang var i 2013, hvor AaB spillede 1-1 mod FC København på Aalborg Portland Park. Fra den nuværende trup var Kasper Kusk og Jakob Ahlmann på banen i det opgør.

- Lucas Andersen (2 mål), Jakob Ahlmann (1), Kasper Kusk (1) og Frederik Børsting (1) tidligere har scoret i 3F Superligaen mod OB?

- AaB også for 21 år siden mødte OB i 26. spillerunde i 3F Superligaen? Dengang vandt AaB 4-1 på to mål af Mikkel Beck og scoringer af Søren Frederiksen og Anders Andersson.

- Pedro Ferreira og OB’s Jeppe Tverskov har karantæne på onsdag.

- Jakob Ahlmann, Mathias Ross og Martin Samuelsen er i karantænefare i tilfælde af et gult kort, mens Malthe Højholt er i karantænefare i tilfælde af en advarsel, der takseres som en grov forseelse.

- AaB’s seneste hjemmesejr over OB kom i oktober 2019, hvor Lucas Andersen scorede sejrsmålet til 1-0.

- onsdagens dommer er Mikkel Redder, der hidtil har dømt 40 3F Superligakampe? Seks af disse har været med deltagelse af AaB. Tre gange har AaB vundet, to er endt uafgjort, og en gang har AaB tabt.

- Mikkel Redder én gang tidligere har dømt AaB-OB i 3F Superligaen? Det var i december 2019, hvor de to mandskaber spillede 0-0.

- der på onsdag er plads til ca. 3.750 tilskuere på Aalborg Portland Park? For hver tilskuer til AaB's 3F Superligakampe i dette forår donerer AaB og Spar Nord Fonden 2 kr. til FrivilligAalborg gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning. FrivilligAalborg har været modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning siden foråret 2021, og er det fortsat på grund af de manglende tilskuere i løbet af 2020 og starten af 2021. 

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Billetsalg er åbent for alle

19. april 2021 kl. 12:10 af Rasmus Estrup

På onsdag slår dørene på Aalborg Portland Park igen op for tilskuere på tribunerne, og du kan nu købe billet til opøgret på www.billet.aabsport.dk. 

Ud fra Superliga-ordningen, der følges, er der plads til ca. 3.750 tilskuere på onsdag, hvor AaB tager imod OB kl. 18.00. Fra i fredags og frem til nu har AaB's sæsonkortholdere haft førsteret til billetter, men nu er de resterende pladser sat til salg for alle. 

Så hop ind på ww.billet.aabsport.dk og køb billet til årets første 3F Superligakamp med tilskuere. 

Husk gyldigt coronapas til kampen

Ved indgangen vil der være krav om fremvisning af gyldigt coronapas for at opnå adgang til tribunerne. Husk derfor at medbringe denne dokumentation.

Dette betyder, at man som tilskuer senest 72 timer før ankomst til Aalborg Portland Park skal have gennemført en negativ corona-test, være færdig-vaccineret eller tidligere smittet. Husk at tage testen i god tid, så du kan nå at få svaret inden kampen. 

Nærmere information herom fremsendes via e-mail til alle, der køber billet til kampen. 

Afsnit uden faste sæder

Da Aalborg Portland Park er i gang med at få nye, røde sæder på Complea Tribunen og 3F Tribunen, vil nogle af pladserne på disse tribuner ikke være med et fast sæde. I stedet vil der være en pude, man kan sidde på. 

Det drejer sig specifikt om alle pladser på 3F Tribunen, de øvre sektioner på Complea Tribunen og sektion D Nedre, E Nedre og F Nedre på Complea Tribunen samt dele af sektion G Nedre på Complea Tribunen. 

På Vesttribunen, A. Enggaard Tribunen og sektionerne A Nedre, B Nedre og C Nedre på Complea Tribunen vil der være faste sæder. 

Særlige retningslinjer for publikums adfærd

Aalborg Portland Park åbner på onsdag underSuperliga-ordningen, hvor der gælder særlige retningslinjer, for at mindske risikoen for smitte af Covid-19. Se en video om det her. 

Læs mere om retningslinjerne her. 

Tags på denne nyhed

Tre akademinederlag i Farum

19. april 2021 kl. 10:14 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: FC Nordsjælland-AaB 4-1

AaB’s U/19 Ligamandskab lagde fint fra land mod FC Nordsjælland med et godt pres på hjemmeholdet, men ligesom tidligere på foråret manglede den sidste kynisme for at få skabt og udnyttet chancerne.

I modsatte ende opfangede hjemmeholdet i stedet en tilbagelægning efter ni minutter og bragte sig i front.

Selvom AaB spillede en god første halv time, udmøntede det sig ikke i mål, og da FC Nordsjælland i ti minutter frem mod pausen fik momentum, scorede hjemmeholdet yderligere to gange. Dermed var AaB bagud med 3-0 ved pausen.

Tidligt i anden halvleg blev det også 4-0 til FC Nordsjælland, men anden halvleg var generelt meget jævnbyrdig, og mod slutningen fik AaB pyntet på resultatet, da Noah Holmstrøm efter et hjørnespark prikkede bolden ind til 4-1.

- Vi mødte en rigtig god modstander, og i sådanne kampe skal vi være bedre til at udnytte de muligheder, vi får. Da de så i stedet scorede, efter at vi ellers havde haft godt styr på vores opbygningsspil og presspil, var det lidt af en mavepuster, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Vi kom fint tilbage, men i 10 minutter af første halvleg fik de igen momentum og scorede to hurtige mål. Anden halvleg var jævnbyrdig og endte også 1-1. Men FC Nordsjælland viste bare lidt mere fysik og kynisme end os i kampen, siger Kim Leth Andersen.

AaB’s næste kamp i U/19 Ligaen spilles på lørdag på hjemmebane mod FC København. Inden da ligger AaB på syvendepladsen i U/19 Ligaen.

U/17 Ligaen: FC Nordsjælland-AaB 6-1

Også i U/17 Ligaen løb AaB ind i et stort nederlag mod et velspillende FC Nordsjælland-hold, der dominerede fra start og midt i første halvleg scorede tre mål på seks minutter.

Da Marius Jacobsen kort før pausen kom på tavlen for AaB-mandskabet med et flot frisparksmål, blev pausestillingen 3-1.

Målet gav AaB lidt momentum, men tidligt i anden halvleg udbyggede FC Nordsjælland sin føring til 4-1, og med to scoringer i slutminutterne endte opgøret med en fortjent sejr til FC Nordsjælland på 6-1.

- Den præstation FC Nordsjælland leverede, er det bedste, jeg har set i U/17 Ligaen i meget lang tid. Det var en helstøbt og klinisk indsats, og det var fuldt fortjent, at vi tabte kampen, som vi gjorde, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

- Vi er samtidig lidt ramt af, at vi stiller med et meget ungt hold, så vi mangler lidt erfaring i at spille på dette niveau, siger U/17 Ligatræneren.

AaB’s U/17 Ligahold ligger på 11. pladsen i ligaen og spiller igen allerede på onsdag på hjemmebane mod Esbjerg fB.

U/15 Ligaen: Farum Boldklub-AaB 3-1

I U/15 Ligakampen mod Farum Boldklub i lørdags havde de nordjyske gæster svært ved få spillet til at køre, og efter et kvarter var hjemmeholdet foran med 1-0.

Som kampen skred frem, fik AaB bedre fat om spillet, men efter en times spil blev det 2-0 til Farum-mandskabet.

10 minutter senere reducerede Emil Nymann til 2-1, og da hjemmeholdet efterfølgende trak sig lidt tilbage, kom der spænding i opgøret. Desværre for AaB-holdet scorede Farum Boldklub til 3-1 kort før slutfløjt.

AaB’s næste kamp i U/15 Ligaen, hvor det nordjyske mandskab ligger på 11. pladsen, spilles på onsdag mod Esbjerg fB.

Tags på denne nyhed

Ferreira i karantæne på onsdag

18. april 2021 kl. 15:50 af Rasmus Estrup

I 82. minut af fredagskampen mod Vejle Boldklub modtog Pedro Ferreira sæsonens ottende gule kort, og dermed er midtbanespilleren med i alt 39 karantænepoint i karantæne, når AaB på onsdag tager imod OB.

Til onsdagskampen kan resten af AaB-mandskabet opleves på Aalborg Portland Park, hvor der vil være plads til ca. 3.750 tilskuere. Indtil i morgen kl. 12.00 har sæsonkortholdere førsteret på billetter til opgøret. Herefter frigives de øvrige billetter til salg på billet.aabsport.dk. Læs mere om det her. 

Den karantæneramte portugiser, der tidligere på sæsonen har afsonet en spilledags karantæne, står igen til rådighed for Martí Cifuentes søndag 25. april, hvor AaB møder AC Horsens. 

Tags på denne nyhed

Sæsonkortholdere har førsteret indtil i morgen

18. april 2021 kl. 11:04 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 26
Spilledato: Onsdag 21. april 2021
Kick-off: Kl. 18.00
Dommer: Mikkel Redder

Billetter

Frem til i morgen kl. 12.00 har sæsonkortholdere førsteret til billetter til onsdagskampen mod OB. Sæsonkortholdere kan således hente en billet online. Her kan du se en video af, hvordan du gør. 

Efter i morgen kl. 12.00 vil ledige pladser blive frigivet til almindeligt online salg på billet.aabsport.dk.

Scan din billet fra mobilen

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra. 

Husk gyldigt coronapas til kampen

Ved indgangen vil der være krav om fremvisning af gyldigt coronapas for at opnå adgang til tribunerne. Husk derfor at medbringe denne dokumentation.

Dette betyder, at man som tilskuer senest 72 timer før ankomst til Aalborg Portland Park skal have gennemført en negativ corona-test, være færdig-vaccineret eller tidligere smittet.

Nærmere information herom fremsendes via e-mail til alle, der har afhentet billet til kampen.

Afsnit uden faste sæder

Da Aalborg Portland Park er i gang med at få nye, røde sæder på Complea Tribunen og 3F Tribunen, vil nogle af pladserne på disse tribuner ikke være med et fast sæde. I stedet vil der være en pude, man kan sidde på. 

Det drejer sig specifikt om alle pladser på 3F Tribunen, de øvre sektioner på Complea Tribunen og sektion D Nedre, E Nedre og F Nedre på Complea Tribunen samt dele af sektion G Nedre på Complea Tribunen. 

På Vesttribunen, A. Enggaard Tribunen og sektionerne A Nedre, B Nedre og C Nedre på Complea Tribunen vil der være faste sæder. 

Særlige regler for publikums adfærd

Der vil til kampen være særlige regler for adfærd der skal følges – læs disse herunder:

I forbindelse med åbningen for flere tilskuere, er det i særlig grad vigtigt, at alle tilskuere følger de adfærdsregler, der ligger til grund for genåbningen.

Såfremt publikum ikke overholder disse regler, kan man blive bortvist fra kampen, ligesom dette kan få indflydelse på en yderligere genåbning senere på året samt i værste tilfælde medføre at antallet af mulige tilskuere til AaB’s hjemmekampe igen reduceres.

Reglerne der skal overholdes er:

 • Planlæg din transport hjemmefra til og fra Aalborg Portland Park inden afrejse.
 • Ankom til Aalborg Portland Park på det tidspunkt og ved den indgang, der er angivet på din billet. (Se oversigtskort nedenfor)
 • Følg skiltningen og anvisningerne ved stadion og hold altid minimum 1 meters afstand til andre personer ved indgangen, under ophold og afgang.
 • Bliv så vidt muligt på din siddeplads før og under kampen med mindre, du skal besøge en mad- og drikkebod eller toiletfaciliteter.
 • Vend ryggen til de andre tilskuere på din række, når du bevæger dig til og fra din anviste siddeplads.
 • Orienter dig om ruten til toiletter, boder og øvrige forhold.
 • Hold god håndhygiejne, benyt de opstillede håndspritdispensere og undgå så vidt muligt at røre dig selv i ansigtet, ved håndtag, gelændere med videre.
 • Undgå tæt kontakt som håndtryk, highfives og kram med personer, der ikke er nærtstående.
 • Undgå gruppedannelse.
 • Vær særligt opmærksom og tag hensyn ved jubel, sang og råb
 • Følg til enhver tid anvisningerne fra kontrollører og bodpersonale.

Det anbefales også, at man downloader app'en "Smittestop" til sin telefon og aktiverer den inden ankomst til kampen.

Det generelle ordensreglement er fortsat gældende til AaB's hjemmekampe - læs ordensreglementet her. 

Rygning er ikke muligt

Rygning er som altid forbudt på Aalborg Portland Park, og på grund af retningslinjerne der skal følges, vil det i morgen heller ikke være muligt at gå ud i pausen og ryge. 

Boderne er åbne

Aalborg Portland Park er under Superliga-ordningen opdelt i forskellige sektioner, og i hver sektion vil det være muligt at købe mad og drikke i boderne. 

Boderne åbner samtidig med ankomsttidspunktet for hver sektion.

Alle opfordres til at betale kontantløst, men det vil være muligt at betale med kontanter i hver bod.

Intet fan-område foran Complea Tribunen - AaB Shoppen er lukket

For at undgå at folk forsamles tæt omkring Aalborg Portland Park vil der ikke være et fan-område foran Complea Tribunen i morgen. Således er det altså ikke muligt at købe mad- og drikkevarer foran Aalborg Portland Park.

Af samme årsag vil AaB Shoppen og AaB Souvenirbod være lukket i morgen.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for kampen er #AaBOB – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Schleppegrellsgade. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Specifikke ankomsttidspunkter

Hver sektion har forskellige ankomst- og afgangstidspunkter for ikke skabe for store forsamlinger i forbindelse hermed. Dit ankomsttidspunkt afhænger af, hvilken sektion du sidder i. Så kig godt efter på din billet, og ankom på det rette tidspunkt.

Kort over Aalborg Portland Parks sektioner med ankomst- og afgangstidspunkter

Tags på denne nyhed