Vidste du om AaB og AGF…?

2. oktober 2020 kl. 13:25 af Rasmus Estrup

- det er 3F Superligakamp nummer 87 mellem AaB og AGF. Statistikken siger 38 sejre til AaB, 20 uafgjorte og 28 nederlag samt en målscore på 135-122 set fra et nordjysk perspektiv.

- AaB har vundet de tre seneste indbyrdes opgør mod AGF med henholdsvis 1-0, 4-1 og 3-2. Sidstnævnte var i Sydbank Pokalen, mens de to øvrige kampe var i 3F Superligaens Mesterskabsspil.

- AaB har holdt buret rent i seks af de seneste ni 3F Superligakampe.

- AaB med en sejr på søndag vil have vundet tre 3F Superligakampe i træk mod AGF. Den bedrift skete senest mellem august 2016 og april 2017. Klubrekorden i 3F Superligasejre i træk over AGF lyder på fire sejre i træk - og fandt sted fra april 2003 til april 2004.

- AGF har lukket minimum et mål ind i deres seneste fem udekampe i 3F Superligaen.

- der har været 16 udvisninger i 3F Superligakampe mellem AaB og AGF. Syv af de røde kort er tildelt AaB, mens ni er gået til AGF. Det seneste røde kort faldt i det seneste indbyrdes møde, hvor AGF’s Nicolai Poulsen måtte forlade banen før tid.

- AaB og AGF begge har fået tilkendt 102 straffespark i 3F Superligaens historie. AaB har overhånden fra 11-meter-pletten med 82 straffesparksscoringer, mens AGF har scoret på 76 af sine forsøg.

- Lucas Andersen (2), Kasper Pedersen (2), Kasper Kusk (2), Frederik Børsting (1), Iver Fossum (1), Tom van Weert (1), Rasmus Thelander (1), Kristoffer Pallesen (1) og Magnus Christensen (1) tidligere har scoret i 3F Superligakampe mod AGF.

- AGF’s Sebastian Hausner har karantæne på søndag, mens ingen AaB-spillere er i karantæne.

- AaB 12 gange tidligere har spillet en DM-kamp på datoen 4. oktober. Senest var i 205, hvor AaB vandt 5-0 på hjemmebane over SønderjyskE.

- AaB og AGF er tørnet sammen en gang tidligere i 3F Superligaen på datoen 4. oktober. Det var i 2002, hvor AGF vandt med 2-1. Michael Silberbauer bragte AaB foran, inden Morten Pulsen og Alex Nørlund fik vendt opgøret.

- søndagens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt to gange tidligere har dømt AaB mod AGF i 3F Superligaen, og begge gange er det endt med AaB-sejre på 2-1.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB forlænger med Oliver Klitten og udlejer ham til FK Haugesund

1. oktober 2020 kl. 11:00 af Brian Andersen

Oliver Klitten kom til AaB via partnerklubberne Skalborg Sportsklub og Aalborg Freja og blev i sommeren 2019 rykket op fra AaB Akademiet til Superligatruppen.

Den officielle debut kom tidligere – i en pokalkvartfinale i Næstved i marts 2019 – mens første scoring indtraf, da FC København et år senere blev slået i endnu en kvartfinale i Sydbank Pokalen. I alt er det foreløbig blevet til 29 officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold for Oliver Klitten.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Oliver har et stort potentiale, og derfor ønskede vi også at forlænge kontrakten, men lige nu er der et stykke vej til fast spilletid i AaB.

- Derfor har vi fælleskab lagt en plan, hvor han kan modnes og få spilletid på et godt niveau og vende retur til AaB i en forbedret udgave, siger Inge André Olsen.

20-årige Oliver Klitten ser frem til opholdet i Norge, hvor han kan få debut søndag i udekampen mod IK Start Kristiansand:  

- For det første er jeg glad og stolt over forlængelsen med AaB. Det betyder meget for mig, og nu har vi sammen lavet en udviklingsplan, så jeg vender styrket tilbage.

- Samtidig bliver det spændende at prøve mig af i Norge, hvor jeg forhåbentlig kan opnå kontinuerlig spilletid. Jeg har fået et godt indtryk i mine samtaler med folkene i klubben og glæder mig til at komme i kamp for Haugesund, lyder det fra den teknisk dygtige kant og angriber, der kan operere i begge sider af banen.

FK Haugesund er efter 19 spillerunder placeret på 12. pladsen i den bedste norske fodboldrække.

Oliver Klitten har foreløbig spillet 15 ungdomslandskampe for Danmark.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Nu kan du støtte op om AaB's aktieemission

30. september 2020 kl. 16:30 af Rasmus Estrup

Aktionærer i AaB A/S kan lige nu firedoble deres aktier i AaB, og ligeledes åbner AaB også op for nye aktionærer. Det sker via den nuværende aktieemission, der løber frem 9. oktober. 

Bestyrelsen i Aalborg Boldspilklub A/S fik 10. december 2019 på en ekstraordinær generalforsamling bemyndigelse til at udvide aktiekapitalen. Forslaget blev vedtaget med overvældende flertal, hvor flere end 95 procent stemte for forslaget, og AaB A/S gennemfører nu en emission med fortegningsret for AaB’s eksisterende aktionærer.

Muligheden for tegning af aktier begyndte mandag 28. september og foregår indtil fredag 9. oktober kl. 17.00.

Kapitaludvidelsen kommer, efter at AaB siden 2018 har arbejdet hårdt på at skabe et solidt fundament baseret på strategien Nordkraften, hvor AaB som Nordjyllands eneste aktuelle Superligaklub i endnu højere grad vil favne og dyrke de bedste nordjyske talenter, skabe de bedste fodboldoplevelser på Aalborg Portland Park samt ikke mindst igen vinde pokaler og titler.

Provenuet fra udbuddet skal dels styrke AaB’s generelle kapitalberedskab og dels anvendes til investering i Superligatruppen, i talentudvikling og i fortsat udvikling af kommercielle aktiviteter.

I dette indslag fra AaB TV kan du blive klogere på tankerne bag kapitaludvidelsen, og du kan læse prospekt og vejledning til aktiehandel her. 

Tags på denne nyhed

van Weert: Vigtigt at komme tidligt på tavlen

30. september 2020 kl. 14:03 af Rasmus Estrup

Efter sæsonpremieren i Lyngby måtte Tom van Weert forlade banen uden mål, men i de to seneste kampe har hollænderen været på tavlen i begge tilfælde. Første scorede han sejrsmålet over AC Horsens, og i søndags udlignede han mod SønderjyskE.

- Det er vigtigt at komme på tavlen så tidligt som muligt i en ny sæson, så man får en følelse af, at man er i gang. Den følelse har jeg nu. Jeg er i gang, siger Tom van Weert, der dog gerne havde set, at det var blevet til flere end to kasser indtil videre.

- I forhold til de chancer vi har skabt, er to mål for lidt. Jeg ville gerne have scoret flere mål. Eksempelvis i søndags hvor jeg havde en chance i første halvleg. Der ærgrer det mig, at jeg ikke scorer, for havde vi bragt os foran, er jeg overbevist om, at det var blevet en kamp, vi havde vundet. Men kredit til målmanden, for det var ikke en dårlig afslutning, men en god redning, fortsætter han.

Søndagens scoring af den hollandske angriber kom på et straffespark. Straffesparket blev i første omgang ikke dømt, men efter et VAR-tjek fik AaB tildelt muligheden fra 11-meterpletten.

- Jeg er glad for at VAR er kommet, fordi der kommer en klarhed omkring straffe, mål og røde kort. Men i søndags gik der vel lidt for lang tid omkring vores straffespark, før det bliver tjekket. Der gik cirka fem minutter, inden jeg skulle sparke, og det var for længe. Men det gjorde mig kun mere tændt, og jeg var glad for at score. Desværre var det ikke nok til at få mere ud af kampen, siger Tom van Weert.

Med to scoringer i løbet af de sidste minutter tog SønderjyskE nemlig en sejr på 3-1. Dermed står AaB med fire point før fjerde spillerunde, hvor der venter en hjemmekamp mod AGF.

- Vi har manglet den sidste skarphed i flere afgørende situationer. Både offensivt, hvor vi nu i tre kampe har set modstandernes målmand levere store præstation, og i søndags også defensivt, hvor vi til sidst lader to mål gå ind. Der skal vi vise lidt mere aggressivitet og koldblodighed.

- Det starter på træningsbanen, hvor vi er nødt til at holde fokus og score, hver gang vi får muligheden, og samtidig skal forsvaret hele tiden gør sit til, at vi angribere ikke scorer. Den mentalitet skal vi hele tiden have til træning, for så har vi den med sikkerhed også på søndag mod AGF, slutter Tom van Weert.

Kampen på søndag spilles kl. 16.00 og kan fra kl. 15.00 følges på Canal 9.

Tags på denne nyhed

Lukas Klitten udtaget til U/21-kvalifikationskampe

29. september 2020 kl. 13:14 af Rasmus Estrup

Da U/21-landstræner Albert Capellas for få minutter siden annoncerede U/21-landsholdstruppen til de to forestående EM-kvalifikationskampe, blev Lukas Klittens navn læst op. 

Dermed er venstrebacken med i truppen, når Danmark 9. oktober spiller ude mod Malta og 13. oktober tager imod Finland på Aalborg Portland Park. 

Begge opgør er EM-kvalifikationskampe, og inden kampene indtager Danmark førstepladsen i gruppen med 19 point efter syv kampe. 

Lukas Klitten har hidtil spillet to kampe for U/21-landsholdet og i alt 31 ungdomslandskampe for Danmark. 

Til den danske A-landsholdstrup er de to tidligere AaB-backs Joakim Mæhle og Henrik Dalsgaard desuden udtaget. 

Tags på denne nyhed