Vidste du om AaB og Brøndby I.F…

5. oktober 2018 kl. 14:42 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Superligakamp nummer 88 mellem AaB og Brøndby I.F. Statistikken siger 26 sejre til AaB, 27 uafgjorte og 34 nederlag samt en målscore på 115-124 set med AaB’s øjne.

- at søndag aftens opgør samtidig bliver DM-kamp nummer 100 mellem AaB og Brøndby I.F. siden det første møde i april 1978. Langt de fleste af de hidtidige 99 kampe har været i den bedste række, idet kun fire af de indbyrdes DM-kampe har været i den næstbedste række.

- at AaB mod Brøndby I.F. er det mest spillede opgør i Superligaen, idet de to klubber er de eneste klubber, der har spillet samtlige sæsoner siden Superligaens etablering i 1991. Dog har Brøndby I.F. spillet to Superligakampe flere end AaB, idet Brøndby I.F. i 2016/2017 endte i mesterskabsspillet, hvorimod AaB endte i gruppespillet.

- at AaB ikke har besejret Brøndby I.F. i de seks seneste Superligakampe, der er endt med tre nederlag og tre uafgjorte. Hvis det heller ikke bliver til tre point mod Brøndby I.F. søndag aften, vil det være første gang siden oktober 2002-august 2005, at AaB ikke besejrer Brøndby I.F. i syv Superligakampe i træk.

- at AaB har fået point i knap 91 procent af opgørene mod Brøndby I.F. i Superligaen, når AaB har scoret kampens første mål. De 33 kampe med nordjysk scoring først er endt med 22 sejre, otte uafgjorte og blot tre nederlag.

- at AaB er uden sejr i de tre seneste Superliga-hjemmekampe. Hvis det heller ikke bliver til sejr mod Brøndby I.F., vil det være første gang siden oktober 2017-marts 2018, at AaB ikke vinder i fire hjemmekampe i træk i Superligaen.

- at klubberne senest mødte hinanden 21. maj 2018, hvor Kasper Risgård scorede for AaB i 1-1 opgøret på Brøndby Stadion.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Risgård (2 mål) også Rasmus Würtz (4 mål), Jores Okore (1), Kasper Kusk (1), Lucas Andersen (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod Brøndby I.F.

- at der ofte har været brug for at pege på pletten eller hive det røde kort frem i AaB’s Superligakampe med søndag aftens dommer Jakob Kehlet som dommer. I de 31 tidligere tilfælde har Kehlet uddelt seks røde kort og dømt seks straffespark, men kun sammenfaldende i et tilfælde, hvorfor der har været udvisning eller straffespark i 11 af de 31 kampe.

- at AaB senest var i aktion på datoen 7. oktober, da modstanderen i 2012 var… Brøndby I.F. Dengang endte kampen i Brøndby med en sejr til AaB på 3-1 med Kasper Kusk og Nicklas Helenius (2) som målscorere.

- at AaB’s 13 scoringer i indeværende sæson er faldet med fire i første halvleg og ni i anden halvleg. Kun i ét tilfælde har AaB formået at score i løbet af kampens første 30 minutter, hvorimod syv af de 13 scoringer er faldet i kampens sidste 30 minutter.

- at ud af de ti seneste søndagshjemmekampe mod Brøndby I.F. i Superligaen har AaB fået point i ni med syv sejre og to uafgjorte som resultat. I ingen af disse ti søndagskampe har Brøndby I.F. formået at score mere end ét mål.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2018 går ubeskåret til Ønskeland i Brovst, som efter efterårets første fem hjemmekampe allerede er sikret en donation på 56.046 kr. Køb i forsalg billet til opgøret mod Brøndby I.F. her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB møder AC Horsens i pokalottendedelsfinale

5. oktober 2018 kl. 12:17 af Brian Andersen

Ottendedelsfinalerne afvikles 30., 31. oktober eller 1. november.

Den samlede lodtrækning for ottendedelsfinalerne er som følger:

AaB-AC Horsens
FC Midtjylland-FC København
FC Nordsjælland-Vendsyssel F.F.
Hobro I.K.-OB
Kolding I.F.-Nykøbing FC/Vejle Boldklub
Marienlyst-Brøndby I.F.
Næstved Boldklub-AGF
SønderjyskE-Esbjerg fB

Det præcise spilletidspunkt vil blive offentliggjort hurtigst muligt.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB indgår datasamarbejde med KMD

5. oktober 2018 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

AaB og it-virksomheden KMD har indgået et samarbejde, der indebærer at KMD's it-specialister skal analysere den store mængde data AaB får fra både kampe og træninger.

I dette tv-indslag fra AaB TV, forsøger Allan Gaarde, Jacob Friis og Jakob Blåbjerg at gøre dig klogere på, hvad samarbejdet går ud på, og hvordan det kan hjælpe Superligaklubben. 

AaB TV: Kusk og Ahlmann gætter mål mod Brøndby I.F.

4. oktober 2018 kl. 16:15 af Rasmus Estrup

Husker du nogle af AaB's tidligere mål mod søndagens modstander Brøndby I.F.? Hvad hvis du skal gætte målscoreren af et bestemt mål udelukkende ud fra kommentatorlyden, hvor målscorerens navn er pillet ud? 

Den udfordring fik Kasper Kusk og Jakob Ahlmann, der dystede om, hvem der var bedst til at gætte målscorere. Hvordan det gik, kan du se i AaB TV-indslaget øverst. 

Det er på søndag kl. 18.00, Brøndby I.F. gæster Aalborg Portland Park, hvor AaB skal forsøge at tage en sejr og dermed holde fast i Superligaens tredjeplads. Du kan købe billetter til kampen her, eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 17.00. 

AaB og KMD indgår aftale om datasparring

4. oktober 2018 kl. 09:00 af Brian Andersen

Hvordan kan vi minimere muskelskader? Hvilke slags højre back passer bedst ind i vores spillestil? Hvor er der rum på banen til, at vi kan få sat vores spil rigtigt op? Hvor meget tid på bolden er optimalt for vores midterforsvar?

Nu får klubben hjælp fra uventet kant til at træffe endnu bedre beslutninger. Den danske it-virksomhed KMD indtræder som ny sparringspartner for AaB i arbejdet med at optimere holdets forberedelser og øge forudsætningerne for holdets succes på banen.

De to parter har netop indgået en aftale, hvor it-eksperter fra KMD skal hjælpe ledelsen og trænerteamet i AaB.

- I AaB ser vi altid på, hvordan vi kan forbedre vores præstationer. Vi har igennem de seneste par år i højere og højere grad fået mange forskellige datakilder, som vi benytter i arbejdet omkring førsteholdet. Det er blandt andet oplysninger om søvn og fysiske data fra kampene og træning. Ligesom trænerstaben har fået flere specialister ind gennem årene, så ser vi nu et behov for kvalificere arbejdet med de mange data. Samarbejdet med KMD skal løfte vores dataanalyser og give os et bedre indblik i, hvordan de mange data kan bruges bedst muligt, forklarer Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB. Han uddyber:

- I sidste ende er det vores mål, at arbejdet med data kan materialisere sig i flere point i tabellen. I første omgang handler det dog om at løfte vores vidensniveau og se nogle nye forbindelser mellem de mange oplysninger, som vi ligger inde med på spillerne.

Sport og data vokser i Superligaen
Hos KMD ser man frem til det nye samarbejde:

- Selvom man i sportens verden altid er gået professionelt og seriøst til arbejdet med at optimere træning og kampe, så ser vi et stort uudnyttet potentiale inden for fodbolden, når det handler om at udnytte de mange sportsdata. Digitaliseringen har godt fat i fodboldklubberne, men de fleste mangler fortsat at sætte arbejdet ordentligt i system og udnytte de nye muligheder optimalt. At en storklub som AaB nu indgår et samarbejde med it-specialister som os, viser, at der er nye tider på vej i dansk fodbold. Vi forventer i KMD, at sport og data som forretningsområde generelt vil vokse hen over de kommende år, fortæller Christian Binggeli-Winter, direktør for Data, Information Management & Analytics i KMD.

De bedste oplevelser for tilskuerne
Samarbejdet mellem AaB og KMD er indgået for indeværende sæson, men parterne arbejder på at etablere en styregruppe, der skal kigge på anvendelsen af data på en lang række områder over en længere periode.

- I første omgang har den sportslige sektor vores opmærksomhed, men vi vil også så småt kigge på andre områder. Eksempelvis er bedre dataanvendelse i mere kommercielle sammenhænge også interessant for os. Her handler det blandt andet om at skabe de bedste oplevelser for tilskuerne og vores fans generelt. Det er et område, der optager os meget som klub, fortæller Allan Gaarde.

- Endvidere har vi i samarbejde med vores moderklub AaB af 1885 tanker om øget fokus på folkesundhed, og her kan engagementet med KMD også blive en vigtig medspiller, tilføjer Allan Gaarde.

Om KMD
KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD Business er en erhvervsrettet forretningsenhed i KMD-koncernen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder, herunder over 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5,6 mia. kr. og har omkring 3.500 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension.

KMD er officiel datapartner for Dansk Boldspil-Union. Samarbejdet blev sparket i gang op til VM, men fortsætter efter slutrunden med fokus på den kommende EM-kvalifikation og Nations League-turnering, ligesom de øvrige landshold også er omfattet datapartnerskabet mellem DBU og KMD. Læs mere om sport og data på www.kmd.dk/sport.

Om AaB
AaB er en Superligaklub med base i Aalborg.

Klubben er grundlagt i 1885 og har foreløbig vundet fire danske mesterskaber (2014, 2008, 1999 og 1995) og tre pokaltitler (2014, 1970, 1966).

Ligeledes har klubben fire gange deltaget i europæisk gruppespil: to gange i UEFA Champions League (2008 og 1995) og to gange i UEFA Europa League (2014, 2007).

AaB har flere end 100 partnerklubber i Region Nordjylland, og talentudvikling er et afgørende fokus for klubbens kultur og værdier. I øjeblikket består Superligatruppen af 22 spillere, hvoraf 14 har spillet ungdomsfodbold i klubben.

AaB’s mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag.

AaB’s vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen.

Tags på denne nyhed