U/15-sejr mod Lyngby

11. marts 2024 kl. 12:03 af Brian Andersen

I U/19 Ligaen måtte AaB hjemme på anlægget på Hornevej bøje sig for et 2-1 nederlag, hvor AaB i det tiende minut fik udlignet ved Valdemar Damgaard Møller, før gæsterne afgjorde affæren i anden halvleg.

U/19 Ligaholdet møder på fredag 15. marts Sønderjyske for anden gang inden for et par uger.

I U/17 Ligaen er AaB at finde på en tredjeplads efter FC Midtjylland og OB, hvorfor det på papiret var en smule overraskende, at AaB også her måtte indkassere et nederlag mod Lyngby Boldklub.

Victor Fjeldgaard sørgede ellers fra straffesparkspletten for en tidlig føring til AaB, men billedet blev ændret af tre scoringer og dermed en 3-1 sejr til udeholdet. Næste modstander er Brøndby I.F. 6. april.

I U/15 Ligaen er AaB ligeledes at finde på en tredjeplads – her med OB og Brøndby I.F. foran sig

Lørdagens 4-0 gevinst mod Lyngby Boldklub blev skabt efter scoringer af Amar Hadzajlija, Saalman Cabdi Hassan og to gange Christian Eriksen.
AaB møder på lørdag FC København.

AaB TV: AaB-Vendsyssel F.F. 4-3

11. marts 2024 kl. 06:57 af Rasmus Estrup

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af det nordjyske topopgør i NordicBet Ligaen, der i går endte med en 4-3-sejr på Aalborg Portland Park over Vendsyssel F.F. efter en målrig og underholdende affære.

Kasper Jørgensen bragte os i front efter et hjørnespark fra Diego Caballo i 14. minut, men inden pausen udlignede vores tidligere spiller Rasmus Thellufsen til 1-1 på et hovedstød.

I anden halvlegs andet minut dirigerede Lars Kramer et indlægsfrispark fra Younes Bakiz i kassen til 2-1, men igen slog gæsterne tilbage, da Carl Lange udlignede til 2-2 i 53. minut, og blot minuttet senere sparkede Oskar Øhlenschlæger Vendsyssel F.F. foran med 3-2.

I 80. minut udlignede Mathias Jørgensen til 3-3 efter flot forarbejde af Oliver Ross, og i tillægstiden lukkede Mathias Jørgensen kampen med sit andet mål i opgøret og fjerde mål i AaB-trøjen, da han efter en tunnel-assist fra Jubril Adedeji satte det sejrsgivende 4-3-mål i netmaskerne.

Med gårsdagens sejr indtager vi førstepladsen i NordicBet Ligaen med 48 point, hvilket er to flere end Sønderjyske på andenpladsen og 13 flere end Vendsyssel F.F. på tredjepladsen.

AaB afgør lokalopgør i tillægstiden

10. marts 2024 kl. 18:17 af Brian Andersen

Nytilkomne Mathias Jørgensen blev igen afgørende for AaB – denne gang både med sin udligning til 3-3 og sin efterfølgende matchvindertræffer foran 7.253 tilskuere på Aalborg Portland Park.

Dermed fik AaB et optimalt udbytte af et opgør, som skiftede karakter flere gange undervejs.

I forhold til den seneste kamp forrige fredag mod FC Fredericia havde AaB to ændringer i startopstillingen, hvor Nóel Atli Arnórsson og Richard Odada afløste Rasmus Thelander og Daniel Ask.

Efter en stille indledning overtog AaB styringen, og der var første gang fare på færde i det sjette minut, da Richard Odada fra venstre fandt Melker Widell, men bolden sprang fra den eller smålfarlige svensker, så den tidligere AaB’er Frederik Børsting kunne afværge til hjørnespark.

De veloplagte AaB-takter fortsatte, og det ikke ufortjente føringsmål kom efter 14 minutter, da Kasper Jørgensen i to omgange fik udnyttet Diego Caballos hjørnesparksbold.

Første halvdel af første halvleg var med AaB i kontrol, men i det 25. minut opstod en stor chance til gæsterne, da man efter et fint angreb sendte en flad bold ind fra venstre, men heldigvis for AaB helkiksede en helt fri Carl Lange midt for mål.

Dog havde Vendsyssel F.F. nu grebet initiativet, og derfor virkede det også naturligt, at udligningen kom efter 39 minutter, hvor den forhenværende AaB’er Rasmus Thellufsen kunne heade et præcist indlæg fra højre i netmaskerne.

Efterfølgende viste AaB igen tænder, da Mathias Jørgensen brød igennem i højresiden, men desværre fik Younes Bakiz ikke udnyttet oplægget.

Fra anden halvlegs begyndelse var AaB igen aggressive, og Las Kramer kunne allerede i det 47. minut drage fordel af en frisparksbold fra Younes Bakiz til at score til 2-1.

Blot seks minutter senere var det udeholdets tur til at være effektive på en standardsituation, da Carl Lange fra en position bagest i straffesparksfeltet efter et hjørnespark med en kontrolleret inderside styrede læderet i netmaskerne, og bare minuttet senere var AaB bagud, da Oskar Øhlensschlæger køligt afsluttede et kontraangreb.

Dermed skulle AaB igen angribe kampen, og det blev også til flere lige ved og næsten-situationer, inden Vendsyssel F.F. 12 minutter før tid tilspillede sig en god mulighed for at bringe sig foran med to mål, men AaB-målmand Rody de Boer fik reddet afslutningen fra en fri Oscar Buch.

I stedet kunne AaB tre minutter senere bringe sig på omgangshøjde, da Mathias Jørgensen midt for mål udnyttede Oliver Ross’ fornemme forarbejde.

I de nervebetonede slutminutter søgte begge hold stadig sejren, og på dramatisk vis slog AaB til tre minutter inde i dommerens tillægstid, hvor Jubril Adedeji smukt assisterede for Mathias Jørgensen, som overlegent krøllede kuglen op i det modsatte målhjørne, før han kunne modtage Vesttribunens ekstatiske hyldest.

Med resultatet har AaB fra førstepladsen nu 13 point ned Vendsyssel F.F. på tredjepladsen.

Sidste opgave i NordicBet Ligaens grundspil venter på lørdag i Farum mod ligeledes formstærke Hillerød.

Matchfacts – NordicBet Ligaen, 21. spillerunde
AaB-Vendsyssel F.F.  4-3 (1-1)
14. min 1-0 Kasper Jørgensen, 39. min 1-1 Rasmus Thellufsen, 47. min 2-1 Lars Kramer, 53. min 2-2 Carl Lange, 54. min 2-3 Oskar Øhlensschlæger, 81. min 3-3 Mathias Jørgensen, 90. min 4-3 Mathias Jørgensen.
Advarsler AaB: Richard Odada (27), Jubril Adedeji (58).
Advarsler Vendsyssel F.F.: Rasmus Thellufsen (12), Rune Frantsen (62).
7.253 tilskuere på Aalborg Portland Park.

AaB (4-3-3): Rody de Boer, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Nóel Atli Arnórsson, Diego Caballo (90: Jakob Ahlmann), Malthe Højholt, Richard Odada (57: Daniel Ask), Melker Widell, Mathias Jørgensen, Younes Bakiz (69: Oliver Ross), Jubril Adedeji.

Vendsyssel F.F. (4-2-3-1): Marcus Bundgaard, Rune Frantsen, Ayo Simon Okosun, Tim Hartzell, Emil Arendrup Nielsen, Victor Ekani, Rasmus Thellufsen, Oskar Øhlensschlæger (75: Mads Greve), Carl Lange (75: Oscar Buch), Frederik Børsting, Lucas Jensen.

Dommer: Jacob Stausgaard Kobberrød.

Hiljemark ser frem til lokalopgør

10. marts 2024 kl. 08:24 af Brian Andersen

Flere end 9.800 billetter er allerede ude, og Oscar Hiljemark ser frem til en intens oplevelse:

- Som altid bliver det fedt at mærke opbakningen fra tribunerne på Aalborg Portland Park, og samtidig venter der en kamp mod en hård modstander, som her i foråret ligesom os har hentet fire point i to svære kampe.

- Vi leverede senest en god præstation og fik en sejr i Fredericia, og forhåbentlig kan vi sammen med fansene få skabt en kulisse, så vi også i dag kan få trukket marginalerne over på vores side, siger Oscar Hiljemark.

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2024 går ubeskåret til De Frivillige på Aalborg Universitetshospital, som efter forårets første hjemmekamp allerede er sikret en donation på 15.494 kr.
Via Hele Nordjyllands Håndsrækning har AaB siden 2015 uddelt flere end 1,7 mio. kr. til gode formål i Region Nordjylland.

Til dagens duel mod Vendsyssel F.F. åbner fanzonen kl. 12.30, mens indgangene til Aalborg Portland Park åbnes en time senere.

Kickoff er kl. 15.00, og billet kan købes i billethusene fra kl. 13.30 eller i forsalg her.

AaB TV: Se eller gense målene fra sejren i Hjørring

9. marts 2024 kl. 14:00 af Mathias Rosendal

Inden søndagskampen kan du med denne video få et gensyn med vores seneste tre mål mod Vendsyssel F.F., hvor Oliver Ross, Richard Odada og Emmanuel Toku kom på tavlen.

Flere end 9.500 tilskuere har indtil videre billet til kampen, og du kan sikre dig en plads på www.billet.aabsport.dk.