AaB sælger Højholt til Pisa SC

13. august 2024 kl. 18:30 af Rasmus Estrup

23-årige Malthe Højholt kom som U/13-spiller til AaB fra partnerklubben Hjørring I.F.

AaB’s sportsdirektør James Gow udtaler:

- I flere omgange har vi forsøgt at forlænge aftalen med Malthe, men da det ikke har været muligt, er vi glade for, at vi er nået frem til en fair aftale med Pisa om et salg.

- Malthe er et produkt af et dygtigt arbejde på AaB Akademiet, ligesom han som seniorspiller har fortsat sin udvikling i AaB, og han skal have tak for sin dedikerede indsats for klubben. Nu får han sit ønske om en oplevelse i udlandet opfyldt, og vi ønsker ham alt det bedste i den fortsatte karriere, siger James Gow og tilføjer:

- I forhold til vores egen trup så mener vi, at vi allerede er godt besat på de centrale positioner på midtbanen, så vi synes ikke nødvendigvis, at vi skal ud at hente en erstatning, men selvfølgelig holder vi øje med, hvilke muligheder der eventuelt kan opstå på transfermarkedet.

Fra Malthe Højholt, hvis kontrakt med AaB gjaldt indtil 31. december 2024, lyder det:

- Jeg har elsket at være på AaB hver dag, siden jeg som barn kom til klubben, og derfor er det også lidt vemodigt efter så mange gode år at skulle et andet sted hen. Ikke mindst fordi der også sker en masse positive ting i klubben i øjeblikket. Jeg er sikker på, at klubben er på vej imod noget rigtig godt, og jeg ønsker alt det bedste for alle i AaB.

- Men jeg er et sted i min karriere, hvor jeg har brug for at prøve noget nyt, og jeg er i den forbindelse meget taknemmelig for, at AaB har givet mig mulighed for at få dette udlandsskifte nu. Jeg vil også gerne kunne give økonomisk tilbage til den klub, der har vist mig stor tiltro, og derfor er jeg glad for, at vi har fundet en løsning sammen her til sommer.

- Endelig vil jeg gerne sige tusind tak til alle de fantastisk fans, som har stået bag AaB i både gode og mindre gode tider. Det har været med til at løfte klubben. Helt personligt er jeg også meget taknemmelig over, hvordan fansene var med til at fejre mit første mål, som jeg heldigvis nåede at score i min sidste hjemmekamp. Det var et dejligt punktum, og nu glæder jeg mig til at følge AaB som fan.

Malthe Højholt opnåede 121 officielle kampe og en enkelt scoring for AaB, ligesom det er blevet til otte ungdomslandskampe for Danmark.

To akademispillere udtaget til U/16-samling

13. august 2024 kl. 13:58 af Rasmus Estrup

To målmænd fra AaB Akademiet er blandt de 28 U/16-spillere, der er med til den første træningssamling for U/16-kandsholdet.

Marinus Bach Pedersen og Villads Hother Bertelsen skal således til Vildbjerg fra 19. august til 21. august. De to første dage byder på træningspas, mens der 21. august spilles en intern træningskamp.

3F Tribunen er udsolgt

13. august 2024 kl. 11:00 af Rasmus Estrup

Der er rift om billetterne til søndagsopgøret mod Brøndby I.F. på Aalborg Portland Park kl. 18.00.

3F Tribunen er netop blevet udsolgt, og i alt har flere end 11.500 købt billet til kampen. Du kan stadig nå at købe billet på www.billet.aabsport.dk.

Men det gælder om at være hurtig. Der er færre end 40 ledige siddepladser på Complea Tribunen, mens det også stadig er muligt at hente billet til Vesttribunen.

Har du sæsonkortabonnement, men er forhindret i at komme til kampen, så opfordrer vi til, at du frigiver din plads, så vi kan fylde Aalborg Portland Park mest muligt. Læs mere om det her.

Udebaneafsnittet på 3F Tribunen er udsolgt, og AaB gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at udvise tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende.

AaB TV: Viborg F.F.-AaB 2-3

13. august 2024 kl. 06:36 af Rasmus Estrup

Udekampen mod Viborg F.F. endte med en nordjysk 3-2-sejr foran flere end 1.000 medrejsende AaB-fans på Energi Viborg Arena.

Hjemmeholdet startede ellers bedst og kom fortjent foran ved Isak Jensen i 14. minut.

35 minutter inde i kampen fik Oliver Ross så udlignet til 1-1 efter oplæg fra Mathias Jørgensen, og få minutter senere blev det også til en 2-1-føring for os, da Andres Jasson bankede sit første AaB-mål i kassen.

Umiddelbart inden pausen udlignede Viborg F.F.'s Jakob Vester til 2-2.

Ti minutter inde i anden halvleg scorede Mathias Jørgensen så kampens afgørende mål, da han med et flot langskud med venstrebenet sparkede bolden i nettet ved fjerneste stang til slutresultatet 3-2.

I videoen øverst kan du se fem minutters sammendrag af kampen, som er klippet af tv-producenterne.

Målrig triumf i Viborg

12. august 2024 kl. 21:03 af Rasmus Estrup

Foran flere end 1.000 medrejsende og højlydte AaB-fans snuppede vi mandag aften tre point på udebane mod Viborg F.F., der blev besejret med 3-2. Vores mål blev sat ind af Oliver Ross, Andres Jasson og Mathias Jørgensen.

Hjemmeholdet indledte ellers mandagsduellen bedst, og inden for de første par minutter havde Serginho forsøgt sig to gange fra spidse vinkler. Første afslutning tog Vincent Müller sig af, mens andet hug prellede af på ydersiden af nærmeste stang.

13 minutter inde i kampen var den tidligere AaB-angriber Anosike Ementa så på spil. En fejlpasning fra Vincent Müller sad lige i sokkerne på den lange angriber, der tog et par træk, inden han sendte en flad afslutning mod mål. Vincent Müller nåede dog flot ned til læderet og fik viftet bolden ud på stolpen, hvorfra den sprang ud til Serginho, som sparkede højt mod mål. Igen fandt vores tyske keeper dog en stærk redning frem, da han dirigerede kuglen over mål.

På det efterfølgende hjørnespark kunne hjemmeholdet dog bringe sig fortjent foran. Hjørnesparket blev slået fladt til forreste område, hvor Isak Jensen var løbet i en fri position, og med sin førsteberøring sparkede han kuglen i nettet til 1-0.

Efter en længere pause på grund af udskiftning af en skadet linjevogter fik vi i 35. minut udlignet til 1-1. Mylian Jimenez spillede bolden frem i højresiden til Mathias Jørgensen, som med et præcist, fladt indlæg fandt Oliver Ross i feltet, hvorfra AaB's nummer ti resolut styrede 1-1-scoringen ind ved fjerneste stolpe.

Allerede i 39. minut kom vi på tavlen igen. Andres Jasson erobrede bolden på midten, hvorefter et angreb blev sat op i venstresiden. Her sendte Nóel Atli Arnórsson kuglen ind i feltet, og via en afretning fra Oliver Ross havnede læderet for fødderne af Andres Jasson, der bankede sit første AaB-mål over stregen til en nordjysk 2-1-føring.

En håndfuld minutter senere fik hjemmeholdets Isak Jensen en afslutning fra tæt hold blokeret ud til et hjørnespark. Dette headede Zan Zalatel giftigt mod mål, men inde på stregen kom Kasper Davidsen i vejen med en stærk clearing.

Med første halvlegs sidste aktion bragte Viborg F.F. balance i stillingen. Magnus Westergaard slog fra højrekanten et indlæg ind midt i feltet, hvor en fri Jakob Vester stangede 2-2-målet ind bag Vincent Müller.

Fra anden halvlegs start blev Melker Widell indskiftet i stedet for Mylian Jimenez, og svenskeren fik tidligt i anden halvleg sendt et frispark hen til John Iredale, som bankede bolden forbi mål.

Ti minutter efter pausen gjorde Mathias Jørgensen det til 3-2 for os. Anføreren trak fra venstre kant ind mod feltet, og et par meter uden for feltet tog han sigte med venstrebenet og hamrede flot 3-2-scoringen ind ved fjerneste opstander.

Et par minutter efter scoringen blev Kelvin John og Marc Nielsen indskiftet i stedet for John Iredale og Nóel Atli Arnórsson.

I 63. minut prøvede Serginho lykken fra distancen, men afslutningen sad lige på Vincent Müller, og midt i anden halvleg måtte Kasper Davidsen lade sig udskifte med Mads Bomholt. Straks efter var Serginho igen i afslutterens rolle, da han denne gang trak ind i feltet og sparkede over.

Med ca. 20 minutter igen kombinerede Sofus Berger sig frem til en stor chance, men afslutningen i AaB-feltet sad lige på vores keeper, og i modsatte ende var det fem minutter senere Mathias Jørgensen, der kom til en afslutning, som dog blev afværget til et hjørnespark.

Ti minutter før tid blev Nicklas Helenius så sendt i aktion i stedet for Oliver Ross. Kort efter var Mathias Jørgensen igen i en gunstig position i feltet, men anførerens afslutning blev pareret ud i feltet til Andres Jasson, der desværre fik sit forsøg blokeret. Vi fastholdt dog angrebet, der endte med et skud af Melker Widell, som gik over.

Hjemmeholdet, der jagtede en udligning, blev langt hen ad vejen holdt fra store chancer, men i 88. minut fik Isak Jensen en stor hovedstødschance, som han headede på oversiden af overliggeren.

Herefter fulgte et par blokerede forsøg for Viborg F.F., men vi stod imod og sikrede os en sejr på 3-2.

Med sejren har vi seks point efter de fire første spillerunder. Næste kamp i 3F Superligaen spilles på søndag, og flere end 11.000 har allerede billet til opgøret. Køb billet på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - 3F Superligaen, grundspil, 4. spillerunde

Viborg F.F.-AaB 2-3 (2-2)
14. min 1-0 Isak Jensen, 35. min 1-1 Oliver Ross, 39. min 1-2 Andres Jasson, 45. min 2-2 Jakob Vester, 56. min 2-3 Mathias Jørgensen
Advarsler Viborg F.F.: Jeppe Grønning (41), Magnus Westergaard (47)
Advarsler AaB: Mylian Jimenez (17), Marc Nielsen (77), Andres Jasson (90)
6.852 tilskuere på Energi Viborg Arena

Viborg F.F. (4-3-3): Lucas Lund, Daniel Anyembe, Zan Zalatel, Nicolas Bürgy, Srdjan Kuzmic, Magnus Westergaard (53: Sofus Berger), Jeppe Grønning (46: Jean-Manuel Mbom), Jakob Vester (73: Ibrahim Said), Serginho (85: Renato Jr.), Anosike Ementa, Isak Jensen.

AaB (4-3-3): Vincent Müller, Sebastian Otoa, Oumar Diakhité, Lars Kramer, Nóel Atli Arnórsson (59: Marc Nielsen), Andres Jasson, Mylian Jimenez (46: Melker Widell), Kasper Davidsen (67: Mads Bomholt), Mathias Jørgensen, John Iredale (59: Kelvin John), Oliver Ross (80: Nicklas Helenius).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen