Akademiet snuppede fem point i Esbjerg

29. april 2024 kl. 10:04 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Esbjerg fB–AaB 1-1 (6-7 efter straffe)

Lørdagens U/19 Ligakamp på udebane mod Esbjerg fB endte med to point en rigtig flot indsats og en vundet straffesparkskonkurrence.

Vores U/19 Ligamandskab lagde ud med at dominere kampen i et højt tempo, og midt i første halvleg førte spilovertaget til en 1-0-scoring af Bertram Østergaard.

Ti minutter senere udlignede hjemmeholdet til 1-1 på en dybdebold og en miskommunikation i AaB-defensiven, men i slutningen af første halvleg tog vores U/19-drenge igen fat om kampen, og det var også billedet efter pausen.

Efter flere gode sekvenser og chancer i anden halvleg fik AaB’erne bolden over stregen i tillægstiden, men scoringen blev annulleret for offside, og det sluttede 1-1.

Derfor skulle pointene fordeles efter en straffesparkskonkurrence, som vores U/19 Ligahold vandt 6-5, da målmand Nicolai Schmidt hev to redninger frem.

Dermed endte det med to nordjyske point, mens Esbjerg fB måtte nøjes med et enkelt.

- Vi spillede faktisk en fantastisk flot kamp og styrede fuldstændig kampen på bolden. Desværre gav vi dem et dumt mål efter en fejl i vores defensiv, og det gav Esbjerg lidt mere tro på det, men inden pausen var vi igen i kontrol, og det var tilfældet efter pausen, siger U/19 Ligatræner Peter Løvenkrands.

- Som hold var det en god kamp, og så var der også flere gode individuelle præstationer på en vanskelig bane. Vi havde en tynd trup med mange afbud, så der var andre spillere, der fik chancen og greb den, og det var rigtig fedt at se, siger Peter Løvenkrands.

U/19 Ligaholdet ligger fortsat på 13. pladsen med 18 point efter 21 kampe, og næste U/19 Ligakamp spilles på lørdag på hjemmebane mod AC Horsens kl. 13.00.

U/17 Ligaen: Esbjerg fB-AaB 0-2

I U/17 Ligaen snuppede vores mandskab fortjent alle tre point fra lørdagens besøg i Esbjerg.

AaB’erne sad tungt på spillet fra start, men lykkedes inden pausen ikke med at spille sig frem til nok store chancer.

Efter pausen fortsatte vores U/17 Ligahold med at diktere spillet, og midt i anden halvleg gav det et føringsmål, da et godt gennembrud i højresiden endte med en fortjent 1-0-scoring af Valdemar Møller, som fulgte op på en returbold.

Da Esbjerg fB gav bolden op efter scoringen, erobrede Valdemar Møller straks bolden, som han gav videre til Georg Ejsing, der udbyggede til slutresultatet 2-0.

- Det var en fuldt fortjent sejr. Vi startede rigtig godt og havde bolden meget på deres banehalvdel, men vi fik ikke skabt så mange chancer før pausen. Det blev meget bedre efter pausen, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Defensivt leverede vi på et højt niveau og var kompakte, hårdtarbejdende og fremadrettede. Samtidig var vi også gode til at neutralisere deres omstillinger, så det var i dette hele taget en præstation på et højt niveau, siger Theis Larsen.

Sejren betyder, at vores U/17 Ligahold ligger på sjettepladsen med 34 point i 20 kampe. Næste opgave venter på lørdag kl. 15.15 på hjemmebane mod AC Horsens.

Akademispillere i U/16-aktion mod Rumænien

28. april 2024 kl. 11:29 af Rasmus Estrup

Lørdag spillede U/16-landsholdet ugens tredje og sidste venskabskamp i Rumænien, og ligesom i de to foregående kampe mod Polen og Kina var der også i gårsdagens kamp mod Rumænien spilletid til AaB Akademi-trekløveret Johan Hvistendahl, Malthe Egebæk Mortensen og Valdemar Rubæk Vestergaard.

Malthe Egebæk Mortensen og Johan Hvistendahl var med i startopstillingen, og tidligt i anden halvleg bragte danskerne sig i front, men kort efter udlignede Rumænien til 1-1, der også blev slutresultatet.

Valdemar Rubæk Vestergaard blev indskiftet 20 minutter før tid, hvor Johan Hvistendahl samtidig blev udskiftet.

For Johan Hvistendahl var lørdagskampen hans 12. U/16-landskamp, men Malthe Egebæk Mortensen i går rundede ti U/16-landskampe. Valdemar Rubæk Vestergaard er noteret for seks U/16-landskampe med to mål til følge.

Færre end 300 siddepladser tilbage til AaB-Hobro I.K.

27. april 2024 kl. 09:06 af Rasmus Estrup

Søndag 5. maj kl. 15.00 jagter vi tre vigtige point i oprykningsspillet, når vi hjemme på Aalborg Portland Park tager imod Hobro I.K.

Flere end 9.700 har billet til kampen, og du kan også købe billetter til lokalopgøret på www.billet.aabsport.dk.

Mens 3F Tribunens afsnit for AaB-fans tidligere på ugen blev udsolgt, er der nu færre end 300 ledige siddepladser på Complea Tribunen, hvor der i forvejen er frigivet pladser med begrænset udsyn.

Til kampen mod Hobro I.K. holder vi også Partnerklubbernes Dag, og i fanzonen vil der allerede fra kl. 12.30 være masser af aktiviteter for børn.

For hver tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2024 går ubeskåret til De Frivillige på Aalborg Universitetshospital. Sidstnævnte er efter forårets fire første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 54.886 kr.

Via Hele Nordjyllands Håndsrækning har AaB siden 2015 uddelt flere end 1,7 mio. kr. til gode formål i Region Nordjylland.

Rubæk-scoring i dansk U/16-deler mod Kina

26. april 2024 kl. 08:32 af Rasmus Estrup

For anden kamp i træk spillede U/16-landsholdet uafgjort, og for anden gang i træk var der spilletid til AaB Akademiets trekløver Valdemar Rubæk Vestergaard, Malthe Egebæk Mortensen og Johan Hvistendahl, der i går var med til at spille 4-4 mod Kina i Rumænien.

Valdemar Rubæk Vestergaard startede inde, og angriberen fik efter seks minutter en scoring annulleret. Forinden havde Kina bragt sig i front, og kineserne scorede yderligere to gange, inden Valdemar Rubæk Vestergaard reducerede til 3-1 i 57. minut.

Umiddelbart efter målet blev Johan Hvistendahl og Malthe Egebæk Mortensen indskiftet, og danskerne fik reduceret til 3-2 ved Jacob Ambæk i 72. minut.

Seks minutter senere kom Kina på 4-2, men med to scoringer i tillægstiden af Jacob Ambæk sluttede kampen 4-4.

Johan Hvistendahl er nu oppe på 11 U/16-optrædener for Danmark, Malthe Egebæk Mortensen er noteret for ni U/16-landskampe og Valdemar Rubæk Vestergaard har i sine fem U/16-landskampe scoret to mål.

Den tredje og sidste kamp under U/16-landsholdets ophold i Rumænien spilles lørdag mod netop Rumænien.

AaB TV: FC Fredericia-AaB 2-1

26. april 2024 kl. 07:20 af Rasmus Estrup

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af torsdagens skuffende nederlag på udebane mod FC Fredericia i en chancerig kamp.

Efter en stor dobbeltchance til først Mathias Jørgensen og dernæst Melker Widell i første minut, var det hjemmeholdet, der skabte de bedste muligheder i den resterende del af første halvleg.

En velspillende Josip Posavec i målet hev dog flere stærke redninger frem, men i 13. minut bragte Mikkel Wohlgemuth FC Fredericia foran med 1-0 efter et hjørnespark, og lige inden pausen udbyggede Frederik Carstensen til 2-0, da han hamrede læderet op i nærmeste målhjørne.

Tidligt i anden halvleg reducerede Oliver Ross til 2-1, da han på akrobatisk vis flugtede en ripost fra Kasper Jørgensens blokerede forsøg i nettet til 2-1.

Kampen igennem var der mange chancer i begge ender, men det blev ved stillingen 2-1.

Resultatet betyder, at vi fortsat ligger på andenpladsen i NordicBet Ligaen med 56 point, hvilket er lige så mange som Sønderjyske på førstepladsen og 12 flere end FC Fredericia på tredjepladsen.

Vores næste kamp spilles søndag 5. maj kl. 15.00 mod Hobro I.K. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.