3-0-sejr i U/15 Ligaen over FC Midtjylland

12. oktober 2023 kl. 09:58 af Rasmus Estrup

Mens hverken U/19 Ligaholdet eller U/17 Ligaholdet var i aktion i går, vandt AaB’s U/15 Ligahold 3-0 på udebane mod FC Midtjylland.

Allerede efter tre minutter kom de nordjyske gæster i front, da et veletableret angreb udmøntede sig i en fuldtræffer af Andreas Terp Hansen.

1-0 var også pauseføringen, og med en koncentreret indsats holdt AaB hjemmeholdet fra store chancer efter pausen.

I modsatte ende slog et tålmodigt AaB-mandskab så til efter 72 minutter, da Amar Hadzajlija efter et nyt, flot AaB-angreb fordoblede føringen til 2-0.

Fire minutter senere lukkede Christoffer Donslund kampen, da han sparkede 3-0-scoringen i kassen.

Sejren betyder, at AaB’s U/15 Ligahold rykker op på tredjepladsen med 15 point efter syv kampe. AaB’s næste kamp i U/15 Ligaen spilles 21. oktober på udebane mod Lyngby Boldklub.

Grønkjær vogtede buret i dansk U/17-sejr

12. oktober 2023 kl. 08:06 af Rasmus Estrup

AaB Akademiets målmand Bertil Grønkjær er i øjeblikket med U/17-landsholdet, der er i gang med en EM-kvalifikationsturnering i Georgien.

I går fik Bertil Grønkjær fuld spilletid i målet, da Danmark vandt første kamp i turneringen med 4-1 over Litauen, der ellers kom foran på et straffespark efter 13 minutter. Danmark svarede hurtigt tilbage med to mål, inden uret rundede 18 minutters spil. Med endnu en dansk scoring inden pausen og et mål i kampens tillægstiden blev det 4-1 til danskerne.

Anden kamp ved EM-kvalifikationsturneringen spilles på lørdag mod værtsnationen Georgien. Den tredje og sidste kamp i Georgien spilles på tirsdag mod Østrig.

Kampen i går var Bertil Grønkjærs tiende ungdomslandskamp.

AaB forlænger med Arnórsson indtil udgangen af 2026

11. oktober 2023 kl. 13:20 af Brian Andersen

Den islandske ungdomslandsholdsspiller fik i august 2023 i en alder af 16 år og 319 dage sin debut på AaB’s førstehold som den 11. yngste nogensinde siden 1885.

Nóel Atli Arnórsson kom til AaB som 11-årig fra partnerklubben Aalborg KFUM.

Den venstrebenede midterforsvarer er i gang med sin første sæson som U/19 Ligaspiller.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Som tidligere nævnt er det er en klar strategi og prioritet for os at få spillere igennem fra AaB Akademiet, hvis de har den krævede kvalitet, og forlængelsen med Nóel Atli Arnórsson er endnu et bevis på, at vi er på rette vej.

- Nóel har stadig halvandet år tilbage af sin ungdomstid, men som en del af den gruppe af transitionsspillere, der primært følger AaB Akademiets U/19 Ligahold, men som også jævnligt deltager i træning med førsteholdet, har han i de seneste måneder gjort store fremskridt, og nu skal han fortsætte sin udvikling, konstaterer Ole Jan Kappmeier.

Kontrakten med Nóel Atli Arnórsson følger i forlængelse af relativt nyligt indgåede aftaler med Sebastian Otoa, Mads Bomholt, Eugene Amankwah, Anders Noshe og Max Vartuli.

Akademichef Jacob Larsen supplerer:

- Det glæder os hver eneste gang, at en spiller fra AaB Akademiet bliver vurderet god nok til at få en kontrakt, der rækker ind i seniortiden, og det gælder således også i tilfældet med Nóel, der virkelig er i gang med en udvikling i positiv retning.

- Nóel er først og fremmest en moden og utrolig klog og forudseende forsvarsspiller, der som oftest placerer sig rigtigt og i defensiven griber ind før farlige situationer opstår, ligesom han har en fin omgang med bolden og kan sætte spillet fremad banen. Herudover hjælper en fantastisk mentalitet og dedikation ham på vej, og han bliver spændende at følge i de kommende år, siger Jacob Larsen.

Udover sine foreløbige to officielle kampe for AaB er Nóel Atli Arnórsson indtil videre noteret for 11 U-landskampe for Island.

Billetsalget er åbent til AaB-FC Helsingør

11. oktober 2023 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

Efter 48 timers førsteret til AaB's billetabonnenter er billetsalget nu åbent for alle til hjemmekampen mod FC Helsingør søndag 5. november kl. 15.00. Køb billetter til opgøret på på www.billet.aabsport.dk.

www.billet.aabsport.dk kan du også gøre som flere end 10.000 andre og købe billet til AaB's næste hjemmekamp, der spilles søndag 22. oktober kl. 15.00.

10.000 har billet til næste hjemmekamp

11. oktober 2023 kl. 09:04 af Rasmus Estrup

Til AaB's næste hjemmekamp, som spilles søndag 22. oktober kl. 15.00 mod B.93, har flere end 10.000 AaB-fans med 11 dage til kampen allerede sikret sig billet til opgøret. Du kan gøre det samme på www.billet.aabsport.dk.

For en uge siden blev 3F Tribunens afsnit for AaB-tilskuere udsolgt, så det er kun muligt at købe billetter til Vesttribunen og Complea Tribunen. På Complea Tribunen er der i forvejen frigivet pladser med begrænset udsyn, fordi interessen for kampen er så stor.

I forbindelse med kampen mod B.93 hylder AaB alle sine nordjyske partnerklubber på Aalborg Portland Park til Partnerklubbernes Dag. Læs mere om dagen her.

Derudover vil der til kampen også være en hyldest af Kristoffer Pallesen, som i går indstillede sin karriere.