Målrig U/15-sejr over Silkeborg I.F.

20. marts 2023 kl. 14:09 af Rasmus Estrup

AaB's U/15 Ligahold var som det eneste af de tre ældste AaB Akademihold i aktion i weekenden, hvor AaB-mandskabet på hjemmebane vandt 5-2 over Silkeborg I.F. Fire af målene scorede Valdemar Rubæk Vestergaard, mens Alvar August Jensen også kom på tavlen - efter oplæg fra Valdemar Rubæk Vestergaard.

AaB kom foran efter blot syv minutter, da Johan Hvistendahl assisterede Valdemar Rubæk Vestergaards første mål. 2-0-scoringen satte Valdemark Rubæk Vestergaard ind på oplæg fra Arthur Madsbøl, inden Alvar August Jensen gjorde det til 3-0 på Valdemark Rubæk Vestergaards assist.

Kort inden pausen reducerede gæsterne til 3-1, og 12 minutter efter pausen assisterede Arthur Madsbøl Valdemark Rubæk Vestergaards 4-1-mål.

Silkeborg I.F. kom kort efter på tavlen igen med reduceringen til 4-2, inden Valdemark Rubæk Vestergaard lukkede kampens målkonto med sit fjerde mål på et oplæg fra Alvar August Jensen.

AaB's U/15 Ligahold ligger på syvendepladsen med 28 point efter 15 kampe og spiller igen på lørdag kl. 13.00 på hjemmebane mod Farum Boldklub, der ligger på tredjepladsen med to kampe flere og seks point mere end AaB-holdet.

AaB møder Vejle Boldklub i Future Cup

20. marts 2023 kl. 11:17 af Rasmus Estrup

Efter to sejre og to nederlag hidtil i denne sæson af Future Cup spiller AaB kl. 13.00 på udebane mod Vejle Boldklub i sæsonens femte Future Cup-kamp.

Future Cup har til denne sæson erstattet Reserveligaen, og til Future Cup må hvert hold maksimalt have syv spillere over 21 år med i kamptruppen, og der må maksimalt være fem spillere over 21 år på banen af gangen.

Til dagens kamp i Future Cup er følgende mandskab udtaget:

Jakob Ahlmann, Pedro Ferreira, Anosike Ementa, Jonas Skulstad og Marco Ramkilde samt AaB Akademispillerne Daniel Veiby Held, Emil Nymann, Sebastian Otoa, Gustav Dahl, Fisnik Isaki, Oscar Meedom, Jacob Buus, Kasper Davidsen, Patrick Allentoft, Remy Osagie Rasmussen, Jacob Gaardsøe og Bertil Grønkjær.

Kampen i dag spilles i VB Parken.

Hamrén stopper i AaB

20. marts 2023 kl. 09:30 af Brian Andersen

Erik Hamrén tiltrådte i september 2022, men efter blot et enkelt point i de seneste ni kampe i 3F Superligaen har AaB valgt at afbryde samarbejdet med den vellidte svensker.

I alt blev det under Erik Hamréns andet ophold i AaB til seks point i 13 3F Superligakampe, hvilket betyder, at AaB med ti spillerunder igen har otte point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Udover de 13 opgør i 3F Superligaen har Erik Hamrén stået bag tre sejre i Pokalen.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- Vi evaluerer hele tiden på tingene, og både Erik og vi har været bevidste om, at den udeblevne pointhøst ikke har været tilfredsstillende.

- Derfor er vi fra AaB’s side nået til den konklusion, at det bedste vil være at skilles nu, hvilket forhåbentlig kan bringe ny energi og skabe den effekt, som skal til for at hente de tilstrækkelige sejre i resten af sæsonen, siger Thomas Bælum.

- Erik Hamrén er en ordentlig mand, og hans meritter i AaB vil aldrig nogensinde blive glemt. Vi er forbitrede over, at dette ophold ikke blev mere succesfuldt, men Erik vil altid have en helt særlig plads i AaB’s historie, fastslår Thomas Bælum.

I sommeren 2008 forlod Erik Hamrén AaB efter at have sikret klubben det tredje danske mesterskab i en sæson, der også havde budt på europæisk gruppespil i UEFA Cup’en. Kvalifikationen til Europa var sket, da man også under Erik Hamréns ledelse havde sikret sig bronzemedaljer i sæsonen 2006/2007.

Oscar Hiljemark, der for godt et år siden havde ansvaret for AaB i tre kampe, er i gang med sin påkrævede P-licens-uddannelse og har dermed tilladelse til at lede AaB som cheftræner i 3F Superligaen.

AaB TV: AaB-Randers FC 0-1

20. marts 2023 kl. 06:46 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går eftermiddags 1-0 til Randers FC foran 8.452 tilskuere på Aalborg Portland Park.

I en chancefattig første halvleg, hvor AaB var mest boldbesiddende og skabte mest, lykkedes det Nicklas Helenius at passere Patrik Carlgren, men målet blev korrekt annulleret for offside på oplægger Rasmus Thelander.

Derudover havde Iver Fossum også et par nærgående hovedstød inden pausen, og mindre et et minut inde i anden halvleg havde Louka Prip trykket på kassen to gange uden held.

Fem minutter efter pausen kunne Randers FC bringe sig foran med 1-0, da Björn Kopplin resolut sparkede bolden under Theo Sander og ind i AaB-målet efter en returbold på et mislykket forsøg fra kronjyderne.

Scoringen blev efterfulgt af en nærgående forbier fra Nicklas Helenius, inden Tosin Kehinde med et drømmehug tvang Theo Sander op i hjørnet til en klasseredning.

20 minutter før tid var AaB tæt på en udligning ved først Marco Ramkilde og siden Louka Prip, men en redning på stregen af Marvin Egho og en fodparade af Randers-keeperen kom i vejen.

Ti minutter før tid fik AaB to nye, store muligheder, men igen var Patrik Carlgren i vejen. Først reddede han et godt hovedstød fra Anosike Ementa fra tæt hold, og returbolden, som endte ved Marco Ramkilde et par meter fra stregen, blev også sendt direkte i favnen på en liggende Patrik Carlgren på stregen.

Anosike Ementa kom i slutminutterne til yderligere to hovedstødsforsøg, men målene udeblev, og dermed tabte AaB 1-0.

Et sammendrag af kampen kan ses i videoen øverst.