Afstemning om Hele Nordjyllands Håndsrækning

11. februar 2023 kl. 08:20 af Rasmus Estrup

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer ubeskåret to kroner pr. fremmødt tilskuer til AaB’s hjemmekampe i 3F Superligaen til et godt formål i Nordjylland gennem AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning, som AaB har doneret halvårligt siden 2015. Fra 2017 til og med foråret 2022 med støtte fra Spar Nord Fonden.

Hele Nordjyllands Håndsrækning, der har uddelt mere end 1,4 millioner kr. samlet set, kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland. 

Et udvalg bestående af repræsentanter fra AaB, Arbejdernes Landsbank, AaB Support Club og seneste modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning, Safe House Aalborg, gennemgik tidligere i denne uge alle indkomne ansøgninger.

I et stærkt og bredt ansøgerfelt er følgende tre kandidater nomineret til at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2023; Baglandet, Café Parasollen og RAV - Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel.

Baglandet - Aalborg
Baglandet er et netværkstilbud for nuværende og tidligere anbragte. Baglandets primære opgave er gennem fællesskab og aktiviteter at støtte brugerne til at opbygge en tro på sig selv og tillid til andre mennesker.

Derudover fokuserer Baglandet på at støtte og motivere til uddannelse hos en målgruppe, der måske ikke tidligere har kunnet prioritere uddannelse. Det gøres gennem Baglandets egen mentoruddannelse, hvor kravet er, at brugerne skal møde op hver gang og være den udgave af sig selv, som de er den pågældende dag.

Skulle Baglandet modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning vil håndsrækningen blive brugt på at tilbyde undervisning til dem, som ikke formår at komme gennem de ordinære uddannelsestilbud, samt købe hjælpemidler til undervisningen og lave relevante aktiviteter, som styrker selvværet. 

Café Parasollen - Aalborg
Café Parasollen er et alkoholfrit spise- og værested, som sikrer omsorg og opfyldelse af basale fysiske og psykiske behov for socialt udsatte.

På Café Parasollen er der plads til alle, der giver plads til andre, uanset hvilken konkret livssituation, der har bragt vedkommende inden for døren. Café Parasollen vil være et sted, hvor man kan være tryg i nærvær med andre brugere, frivillige og medarbejdere.

Skulle Café Parasollen modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning skal håndsrækningskronerne bruges på en istandsættelse af det mere end 30 år gamle baderum, så de udsatte og hjemløse kan få et varmt bad samt få rent tøj og tørre sko på bagefter.

RAV - Vendsyssel
Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel (RAV) er en åben café, der hjælper folk med demens og deres pårørende. RAV har adresser både i Hjørring, Frederikshavn, Skagen og på Læsø.

RAV giver støtte og rådgivning til dem, som eksempelvis lever med let demens, så den enkelte kan leve det vante liv så længe som muligt. Det er ligeledes også et tilbud til de pårørende, som kan få råd og vejledning i forhold til eksempelvis netværksgrupper med ligestillede.

Hvis RAV skulle modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning vil donationen blandt andet blive brugt på oplevelser, aktiviteter og udflugter, som styrker de demensramte både fysisk og kognitivt og giver dem samhørighed og velvære.

Afstemning
Afstemningen er nu i gang, og man kan afgive sin stemme på en af de tre kandidater her.

Afstemningen slutter tirsdag 14. februar kl. 12.00, og modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2023 offentliggøres torsdag 16. februar.

Fredag 17. februar kl. 19.00 spiller AaB forårets første kamp i 3F Superligaen, når AGF gæster Aalborg Portland Park. Køb billetter til kampen her.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning: 
BHOV - velgørenhedstrøje 2022 - Endnu ikke afsluttet (100 kr. pr. solgt trøje)
Safe House - Aalborg - efterår 2022 - 122.925 kr. (2 kr. pr. tilskuer)  
Carpe
Diem - forår 2022 - 155.266 kr. (2 kr. pr. tilskuer) 
Idræt for Sindet Hjørring - velgørenhedstrøje 2021 – 42.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)  
FrivilligAalborg
- 2020 og 2021 - 172.138 kr. (2 kr. pr. tilskuer) 
Personaleforeningerne ved Aalborg Universitetshospital og Regionshospitalet Vendsyssel
velgørenhedstrøje 2020 40.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje) 
Gestus Nord
velgørenhedstrøje 2019 41.400 (100 kr. pr. solgt trøje) 
Barnets Blå
Hus i Vesthimmerland efterår 2019 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer) 
Skyggebørn
forår 2019 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer) 
AaB Support Club og AaB TIFO KAOS
velgørenhedstrøje 2018 - 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje) 
Ønskeland
efterår 2018 108.652 kr.  (2 kr. pr. tilskuer) 
Foreningen Grønlandske Børn
forår 2018 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer) 
Børn i sorg
Sorggrupperne i Aars efterår 2017 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer) 
Veteran Oasen
velgørenhedstrøje 2017 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje) 
Kildehuset
Fountainhouse forår 2017 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer) 
Broen Aalborg
efterår 2016 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer) 
Hjerterummet og Cykel20
forår 2016 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer) 
The Back
ToLife Project efterår 2015 66.410 kr.(1 kr. pr. tilskuer) 
Headspace
Aalborg forår 2015 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer) 

Pr. 17. november 2022 er der gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning blevet uddelt 1.481.062 kr.

Tags på denne nyhed

Sidste testkamp venter i morgen

10. februar 2023 kl. 14:59 af Rasmus Estrup

I dag er der præcis en uge til forårspremieren på Aalborg Portland Park mod AGF, som du kan købe billetter til her, og i morgen venter opstartens sidste test på Aalborg Portland Park.

Lørdag kl. 14.00 spiller AaB nemlig mod NordicBet Ligaklubben Vendsyssel F.F., der ligger på fjerdepladsen i den næstbedste danske række.

Der er fri entré til kampen, hvor Complea Tribunens nedre afsnit er åbent fra kl. 13.30. På Complea Tribunen vil det også være muligt at købe drikkevarer samt slik og chokolade i boderne, der ligeledes åbner en halv time før kampstart. Det er ikke tilladt at medbringe egne mad- og drikkevarer.

Har man ikke mulighed for at se kampen på tribunen, kan opgøret følges via Nordjyskes livestream, ligesom der fra AaB’s officielle Twitterkonto vil være opdateringer i forbindelse med scoringer.

Efterfølgende kan der læses et referat af opgøret på www.aabsport.dk, hvor der søndag kan ses et sammendrag af kampen.

Tags på denne nyhed

Titan Nedbrydning er ny sølvpartner i AaB

10. februar 2023 kl. 13:30 af Rasmus Estrup

AaB har indgået et sølvpartnerskab med Titan Nedbrydning A/S, der er et landsdækkende nedbrydningsfirma med hovedsæde i Aalborg.

Titan Nedbrydning sikrer bæredygtig nedbrydning og miljøsanering med lokale projektledere over hele landet, og hele tiden med øje for kerneværdierne professionalitet, ansvar og loyalitet.

Foruden nedbrydning har Titan Nedbrydning et lager for cirkulære byggevarer, hvor den private, klimabevidste bygherre eller arkitekt kan finde byggematerialer screenet for miljøskadelige stoffer og af god kvalitet.

- Vi er stolte af at blive sølvpartner i AaB, for selvom vi er et landsdækkende firma, er det vigtigt for os at bakke op om de store spillere i lokalområdet. Her er AaB et perfekt match for os, og vi glæder os til mange gode oplevelser med vores kunder på Aalborg Portland Park, så vi kan være med til at give AaB den bedst mulige opbakning i et vigtigt forår, siger Morten Rytter, administrerende direktør og medejer af Titan Nedbrydning. 

Foruden hovedsædet i Aalborg har Titan Nedbrydning A/S også et afdelingskontor i Ringsted.  

Tags på denne nyhed

Flere end 9.000 har billet til forårspremieren

10. februar 2023 kl. 12:36 af Rasmus Estrup

Næste fredag indleder AaB forårsæsonen i 3F Superligaen, når AGF 17. februar kl. 19.00 gæster Aalborg Portland Park.

Flere end 9.000 tilskuere har allerede købt billet til kampen, og udebaneafsnittet er udsolgt. AaB gør i den forbindelse opmærksom på, at det ikke er tilladt at udvise tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende. 

Køb billet til kampen på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan tegne et sæsonkortabonnement fra 85 kr. om måneden for voksne og 45 kr. om måneden for børn.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vender hjem med et kæmpe energiboost

9. februar 2023 kl. 07:29 af Rasmus Estrup

Lørdag 28. januar drog AaB mod Oliva ved Alicante i Spanien, hvor Hele Nordjyllands Hold har været på træningslejr siden. 

I mellemtiden er det blevet til 14 træningspas og to kampe samt en række sociale aktiviteter. I dette indslag fra AaB TV gør cheftræner Erik Hamrén og anfører Lucas Andersen status inden torsdagens hjemrejse til Aalborg. 

Allerede fredag er AaB igen på træningsbanen i Gistrup, og lørdag gælder det opstartens sidste testkamp, når Vendsyssel F.F. kommer på besøg på Aalborg Portland Park kl. 14.00. 

Forårssæsonen i 3F Superligaen skydes i gang fredag 17. februar, og du kan købe billetter til opgøret her. 

'