AaB på førstepladsen med storsejr

6. august 2023 kl. 17:01 af Rasmus Estrup

Foran 7.478 tilskuere i en flot kulisse på Aalborg Portland Park vandt AaB 4-0 over FC Fredericia. Oliver Ross bragte AaB foran i første halvleg, og med to scoringer af Rasmus Thelander og en kasse af Allan Sousa efter pausen indtager AaB førstepladsen i NordicBet Ligaen med tre sejre i tre kampe og en målscore på 8-0. 

AaB satte sig på spillet i en chancefattig indledning af kampen, og allerede efter otte minutter gav det pote på kampens første afslutning. 

Kasper Jørgensen slog et hårdt indlæg ind i FC Fredericias felt, og midt for mål dukkede Oliver Ross op med et hovedstød. Efter uheldigt målmandsspil gik bolden mellem benene på målmand Valdemar Birksø, inden læderet lige akkurat krydsede linjen til en nordjysk føring på 1-0. 

En håndfuld minutter senere fik FC Fredericia en god omstillingsmulighed, som endte med en afslutning fra Eskild Dall, der fra en spids vinkel sparkede i sidenettet. 

20 minutter inde i kampen førte et godt AaB-opspil til en spids afslutning fra Lucas Andersen, der sendte det flade forsøg forbi fjerneste opstander.

AaB var meget tæt på at udbygge sin føring i 29. minut i en tredobbelt chance. Efter en elegant detalje af Melker Widell fandt Lucas Andersens indlæg Oliver Ross, som tvang en returbold ud af handskerne på Valdemar Birksø. Returbolden endte hos Allan Sousa, der hamrede læderet på stolpen, hvorefter kuglen gik ud til Jakob Ahlmann, som ligeledes forsøgte sig. Venstrebackens kompetente hug førte til endnu en parade fra FC Fredericia-keeperen, inden gæsterne til sidst fik sparket bolden ud af feltet.

De sidste par minutter før pausefløjtet kom FC Fredericia længere frem på banen, og i tillægstiden til første halvleg sled Tobias Bach sig forbi Lars Kramer på kanten af feltet og hamrede bolden på undersiden af overliggeren, inden læderet sprang ud på banen igen, og AaB kunne gå til pause i front. 

To minutter inde i anden halvleg stod gæsterne for halvlegens første forsøg, da Mikkel Wohlgemuth sparkede et frispark ca. en meter forbi nærmeste stang. 

FC Fredericia fik en ny stor mulighed efter 52 minutter, hvor en frisparkskombination førte til en farlig afslutning fra Gustav Marcussen, men inde på stregen kom Kasper Jørgensen stærkt i vejen. 

Fem minutter senere kunne AaB så fordoble føringen. Allan Sousa slog et kantfrispark ind omkring kanten af det lille felt, hvor Rasmus Thelander steg til vejrs og headede læderet i netmaskerne til 2-0. 

Kort efter blev Oliver Ross erstattet med Louka Prip, og siden fulgte indskiftninger af Tim Prica og AaB-debutant Diego Caballo, inden Hele Nordjyllands Hold fik udbygget til 3-0 i 69. minut. 

En afslutning fra Melker Widell førte til en ripost fra gæsternes keeper. Denne var Tim Prica hurtigt over, og tæt under mål lagde han bolden til rette for Allan Sousa, der uden betænkningstid sparkede scoringen i kassen. 

Efter 72 minutter var Kasper Jørgensen tæt på at heade AaB på 4-0 efter et hjørnespark, men på stregen boksede Valdemar Birksø bolden ud til et hjørnespark. 

Dette sendte Allan Sousa igen præcist ind i feltet, og for anden gang i kampen pandede Rasmus Thelander bolden i nettet. Denne gang til 4-0. 

Med otte minutter igen blev Rasmus Thelander og Nicklas Helenius udskiftet med Daniel Granli og debutant Mads Bomholt. 

Fem minutter før tid sparkede Melker Widell over mål fra kanten af feltet, inden gæsternes Jakob Jessen et par minutter senere sendte et langskud forbi AaB-målet. 

I tillægstiden sparkede Adam Jakobsen også forbi AaB-målet, og herfra kørte AaB 4-0-sejren hjem. 

Sejren betyder, at AaB ligger på førstepladsen med tre sejre i tre kampe og en målscore på 8-0. 

AaB spiller sæsonens fjerde kamp på fredag kl. 18.30 på udebane mod FC Helsingør. Næste hjemmekamp spilles fredag 18. august mod Næstved Boldklub. Køb billetter til det opgør på www.billet.aabsport.dk. 

Matchfacts - NordicBet Liga, grundspil, 3. spillerunde

AaB-FC Fredericia 4-0 (1-0)
9. min 1-0 Oliver Ross, 58. min 2-0 Rasmus Thelander, 69. min 3-0 Allan Sousa, 74. min 4-0 Rasmus Thelander
Advarsler AaB: Rasmus Thelander (52)
Advarsler FC Fredericia: Emilio Simonsen (40), Jesper Juelsgård (63), Jeppe Brinch (81)
7.478 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Rasmus Thelander (83: Daniel Granli), Jakob Ahlmann (68: Diego Caballo), Melker Widell, Malthe Højholt, Oliver Ross (61: Louka Prip), Lucas Andersen (68: Tim Prica), Nicklas Helenius (83: Mads Bomholt), Allan Sousa.

FC Fredericia: Valdemar Birksø, Mikkel Juhl, Jeppe Gertsen, Jesper Juelsgård, Frederik Christensen, Emilio Simonsen (75: Sofus Berger), Mikkel Wohlgemuth (75: Jeppe Brinch), Gustav Marcussen (59: Nicklas Røjkjær), Tobias Bach (75: Jakob Jessen), Eskild Dall (46: Anders Holvad), Adam Jakobsen. 

Dommer: Jacob Rasmussen

Tags på denne nyhed

Hiljemark før AaB-FC Fredericia

6. august 2023 kl. 08:24 af Rasmus Estrup

I dag kl. 15.00 kommer FC Fredericia på besøg på Aalborg Portland Park i sæsonens tredje spillerunde. 

Efter to sejre over B.93 og AC Horsens kigger cheftræner Oscar Hiljemark i dette interview frem mod dagens kamp på Aalborg Portland Park. 

Du kan købe billetter til opgøret på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 13.00. Der er netop blevet frigivet flere siddepladser på A. Enggaard Tribunen. 

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2023 går ubeskåret til RAV - Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel, som efter efterårets første hjemmekamp allerede er sikret en donation på 17.896 kr.

Tags på denne nyhed

Helenius: Vi skal fortsætte med at bygge på

5. august 2023 kl. 10:27 af Rasmus Estrup

Der lød et euforisk jubelbrøl, da Nicklas Helenius pandede AaB i front to minutter før tid for en uge siden, hvor Hele Nordjyllands Hold takket være angriberens scoring vandt 1-0.

Straks efter målet løb AaB’s nummer ni hen mod banden for at fejre det med fansene.

- Det var det øjeblik, jeg havde ventet på, siden jeg kom tilbage. Jeg har jo scoret for AaB mange gange før, men jeg tror aldrig, jeg har prøvet at score et afgørende mål ned mod Vesttribunen lige før tid, så det var megafedt.

- Jeg føler, at fansene giver mig meget, og jeg har altid følt mig vellidt heroppe. Jeg kan også huske, hvad det gjorde ved mig, da jeg som ung spiller kom op i truppen, og fansene under kampene begyndte at synge min sang. Det gav bare noget energi, og en lyst til at give dem noget tilbage, siger Nicklas Helenius, der i det hele taget var imponeret over opbakningen i sidste weekend.

- Der var en vanvittig god stemning. Det var nærmest overraskende med tanke på, at vi er i NordicBet Ligaen. Men jeg tror, at fansene ligesom os spillere har følelsen af, at vi nu har fået en ny start oven på et mentalt hårdt forår, og nu skal vi stå sammen. For det har vi allesammen brug for, og jeg håber på at se en masse fans på tribunerne igen på søndag, siger angriberen.

- Har en bedre følelse
Han har selv scoret to mål i sæsonens to første kampe. Først et hug i målhjørnet mod B.93, som fansene siden har kåret til månedens mål, og dernæst det sene sejrsmål mod AC Horsens.

- Det betyder meget at score. Det er jo i princippet det, vi angribere er her for. Men jeg tænker mere over følelsen på banen end målene, og jeg har en bedre følelse nu. Jeg synes, vi spiller bedre, og jeg har spillere tæt omkring mig, hvilket passer godt til den type spiller, jeg er nu.

- Jeg vil gerne være involveret i spillet, lægge bolden af og gøre mine medspillere gode. For hvis jeg gør de andre gode, så er der også gode chancer for, at de kan gøre mig god, og det er lykkedes fint i de første to kampe, hvor jeg er kommet til flere chancer. Og det håber jeg, vi kan bygge videre på, for jeg vil gerne bidrage med så mange mål som muligt, siger Nicklas Helenius. 

- Bliver en anden opgave
Han og resten af Hele Nordjyllands Hold er kommet fra land med to sejre i de to første kampe.

- Det er sindssygt vigtigt, at vi er kommet godt fra start, for mentalt er det noget helt andet i NordicBet Ligaen end i 3F Superligaen, men jeg synes, vi har gjort det godt indtil videre. Selvom der gik lang tid, før vi fik scoret mod AC Horsens, så var spillet godt, og vi holdt fast i vores koncept hele vejen igennem. Det beviser, at vi er klar til den opgave, der venter os, og nu skal vi fortsætte med at bygge videre på det, vi har gang i, siger Nicklas Helenius, der jagter tredje sejr i træk, når FC Fredericia søndag kl. 15.00 gæster Aalborg Portland Park.

- Det bliver en anden opgave end senest. Som jeg husker FC Fredericia, så er de gode på bolden og vil gerne spille fodbold, men kan vi igen få vores offensive spil og vores presspil til at køre, så bliver det også godt på søndag, siger Nicklas Helenius.

Du kan i forsalg købe billetter til søndagskampen på www.billet.aabsport.dk. Her kan du også gøre som flere end 4.700 andre og købe et sæsonkortabonnement eller et billetabonnement til Aalborg Portland Park.

Dørene i morgen åbner kl. 13.30, og der er aktiviteter i fanzonen fra kl. 12.30.

Tags på denne nyhed

Undgå kø ved billethusene - køb billet online

4. august 2023 kl. 14:52 af Rasmus Estrup

Søndag kl. 15.00 tager AaB imod FC Fredericia på Aalborg Portland Park, og alle opfordres til at købe billetter til kampen online på www.billet.aabsport.dk. 

I denne uge er der nemlig blevet solgt mange sæsonkort, som skal afhentes i billethusene på søndag, og derfor forventes der kø til billethuset søndag.

Af samme årsag åbner billethusene kl. 13.00 på søndag, så kom gerne i god tid, hvis du skal hente dit nye sæsonkort på søndag. 

Fanzonen uden for Aalborg Portland Park åbner allerede kl. 12.30, og frem til kampstart vil der være børnevenlige aktiviteter, som eksempelvis Goal Station, fodbolddart og ansigtsmaling. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB Akademiet er klar til en ny sæson

4. august 2023 kl. 10:22 af Rasmus Estrup

AaB Akademiet står på foran sæsonpremieren i både U/19 Ligaen og U/17 Ligaen, når Esbjerg fB kommer på besøg på Hornevej på tirsdag kl. 12.00. 

Op til sæsonens første ligakampe kan du i dette indslag fra AaB TV høre lidt om forventingen til den forestående sæson i både U/19 Ligaen og U/17 Ligaen. 

Hør fra U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen, U/19 Ligaspiller Oscar Meedom, U/17 Ligatræner Theis Larsen og U/17 Ligaspiller Benjamin Pihl Jørgensen. 

Tags på denne nyhed
'