Vidste du om AaB og Lyngby Boldklub…

9. september 2022 kl. 13:28 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 59 mellem AaB og Lyngby Boldklub. Statistikken siger 25 sejre til AaB, 16 uafgjorte og 17 nederlag samt en målscore på 95-65 i AaB’s favør.

- at det er godt 18 måneder siden – 30. april 2021, at AaB senest havde besøg af de Kongeblå fra Lyngby Boldklub. Dengang sluttede det 4-0 til AaB efter scoringer af Lucas Andersen, Tom van Weert og to gange Tim Prica.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Lucas Andersen (3 mål) også Iver Fossum (2 mål) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Lyngby Boldklub.

- at klubbernes seneste indbyrdes møde dog er dateret 21. september 2021, hvor AaB i Sydbank Pokalens sekstendedelsfinale ligeledes sejrede 4-0. I dette tilfælde på Lyngby Stadion og med AaB-træffere af Iver Fossum, Milan Makaric, Frederik Børsting og Marcus Hannesbo.

- at AaB har vundet de seks seneste 3F Superliga-hjemmekampe mod Lyngby Boldklub, og at i de fire seneste kampe på Aalborg Portland Park har AaB endda scoret mindst tre mål mod Lyngby-mandskabet. Faktisk har AaB vundet samtlige, på nær én, 3F Superliga-hjemmekampe mod Lyngby Boldklub siden 2001, dvs. 11 ud af 12 kampe inklusive seks clean sheets.

- at ud af de 58 tidligere 3F Superligakampe mod Lyngby Boldklub har AaB scoret først i 26 tilfælde, hvilket har resulteret i 20 sejre, fire uafgjorte og kun to nederlag. Omvendt har Lyngby Boldklub scoret kampens første mål i 27 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, syv uafgjorte og 15 nederlag.

- at såvel AaB som Lyngby Boldklub har scoret først i kun to af de syv spillede kampe i indeværende sæson i 3F Superligaen. For AaB’s vedkommende har det resulteret i to sejre, hvorimod Lyngby Boldklubs udbytte har været et enkelt point.

- at AaB har ikke de bedste erfaringer med at spille 3F Superligakampe mod Lyngby Boldklub i september, hvor de ti tidligere opgør er endt med tre sejre, en uafgjort og seks nederlag. Dog har to af de fire kampe med point været AaB’s to seneste september-opgør mod Lyngby Boldklub.

- at AaB har fået point i de tre seneste 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park. Hvis det bliver til sejr eller uafgjort mod Lyngby Boldklub, vil det være første gang siden august-oktober 2021, at AaB er ubesejret i fire 3F Superliga-hjemmekampe i træk.

- at AaB med tre point søndag mod Lyngby Boldklub kan tage back-to-back sejre på Aalborg Portland Park for første gang siden august-oktober 2021, hvor det blev til fire sejre i træk på hjemmebane. Samtidig vil AaB i givet fald forværre Lyngby Boldklubs igangværende serie på aktuelt 15 3F Superligakampe i træk uden sejr.

- at på søndag 11. september er det præcis tre år siden, at Jeppe Pedersen fik sin AaB-debut.

- at dommer Peter Kjærsgaard søndag dømmer sin 30. 3F Superligakamp med deltagelse af AaB.

- at AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2022 går ubeskåret til Safe House – Aalborg, som efter efterårets første fire hjemmekampe allerede er sikret en donation på 60.722 kr. Køb i forsalg billet til dysten mod Lyngby Boldklub her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vestbjerg nomineret til Årets Partnerklub

9. september 2022 kl. 08:19 af Rasmus Estrup

AaB's 118 nordjyske partnerklubber hyldes på søndag, når AaB i forbindelse med 3F Superligakampen mod Lyngby Boldklub, holder Partnerklubbernes Dag. 

Sammen med Macron, Goal Station og Unisport er flere end 3.000 medlemmer af AaB's partnerklubber inviteret på Aalborg Portland Park, hvor Årets Partnerklub og Årets Frivilligpris skal uddeles i pausen. 

De tre nominerede til Årets Partnerklub er Vestbjerg I.F., Brønderslev Idrætsforening og St. Restrup I.F. 

I dette indslag kan du komme med en tur til Vestbjerg I.F. og blandt andet møde maskotten Viffer samt høre fra formand Mads Søndergaard Thomsen, der sætter ord på, hvilke initiativer Vestbjerg I.F. har sat i gang. 

AaB og Designa Aalborg uddeler prisen til Årets Partnerklub på søndag, og du kan købe billet til kampen på www.billet.aabsport.dk. Allerede nu har 10.600 tilskuere billet til kampen. 

Tags på denne nyhed

Mathias Ross solgt til Galatasaray SK

8. september 2022 kl. 22:23 af Brian Andersen

21-årige Mathias Ross, der kom til AaB Akademiet som U/13-spiller fra partnerklubben Aalborg KFUM, havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2025.

Med 22 nationale mesterskaber og 18 pokaltitler er Galatasaray den mest vindende klub i Tyrkiet. Seneste mesterskab og pokaltitel kom med The Double i 2019. Ligeledes vandt klubben i 2000 UEFA Cup’en (i dag UEFA Europa League).

I den hjemlige liga har Galatasaray indtil videre hentet tre sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag. Debuten for Mathias Ross kan komme i weekenden på udebane mod Kasimpasa.   

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Denne mulighed er en kæmpe chance for Mathias i sin videre karriere. Galatasaray er en enorm klub i Tyrkiet, og der venter ham store oplevelser, som vi ønsker ham al mulig held og lykke med.

- Forhandlingerne er gået relativt hurtigt, og Galatasaray var villige til udover en attraktiv pakke til Mathias at kompensere os, som vi ønskede det, hvorfor aftalen rent økonomisk er meget tilfredsstillende for alle parter, og vi er stolte af at kunne sende en spiller fra vores eget akademi og en af vores partnerklubber videre til så stor en klub, konstaterer Inge André Olsen og tilføjer:

- Det er oplagt, at vi nu vil forsøge at tilføre truppen et supplement. Det er vi i gang med at kigge på, men samtidig er jeg også sikker på, at vi internt kan udfylde rollen.

Mathias Ross, der indtil videre har spillet 32 ungdomslandskampe for Danmark, er vemodig over at skulle forlade AaB, men ser samtidig med glæde og spænding frem til sin nye udfordring i Istanbul:

- Det er en kæmpestor mulighed for mig, som jeg under ingen omstændigheder kunne sige nej til. Det er en stor klub i Europa med kæmpestore traditioner, så det er en drøm, der går i opfyldelse.

- Når det er sagt, så er det også hårdt at sige farvel til AaB, for jeg har haft en fantastisk tid i klubben og spillet med en masse gode spillere. Jeg har fået udlevet min drengedrøm ved at spille for AaB, og ikke mindst ved også at spille sammen med Oliver (Ross, red.) for AaB’s Superligahold, siger Mathias Ross.

- Endelig vil jeg bare gerne takke alle i AaB og alle AaB’s fans for den store support, jeg altid har fået. Jeg håber, at jeg snart kan komme tilbage og sige ordentlig farvel til fansene. Indtil da ønsker jeg både AaB og fansene held og lykke med resten af sæsonen, slutter Mathias Ross.

Mathias Ross står noteret for 104 officielle kampe og seks scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

Billetsalg åbent til AaB-OB

8. september 2022 kl. 13:18 af Rasmus Estrup

Der er lagt op til en fredagsfest, når AaB fredag 30. september kl. 19.00 møder OB på Aalborg Portland Park, som på dagen også danner ramme for Students' Grandstand Party med tribunefest og jobmesse. 

www.billet.aabsport.dk er der nu åbnet for billetsalget til fredagskampen mod OB, og du kan også fortsat købe billetter til næste hjemmekamp, der spilles nu på søndag kl. 14.00 mod Lyngby Boldklub på www.billlet.aabsport.dk. Flere end 10.400 AaB-fans har allerede billet til denne kamp. 

Til kampen mod OB fredag 30. september har Det Nordjyske Mediehus, Faxe Kondi og Scan Global Logistics som nævnt inviteret til Students' Grandstand Party, hvor studerende på videregående uddannelser i Nordjylland inviteres gratis til kampen.

Det betyder også, at tribunerne åbner allerede to timer før kampstart, og Scan Global Logistics har desuden sørget for, at Rikke Darling, der er fra Aalborg og er landets første kvindelige DJ, fra kl. 18.00 til 18.35 vil bringe stemningen på Aalborg Portland Park på kogepunktet inden kampstart.

Læs mere om programmet for Students' Grandstand Party her. 

Tags på denne nyhed

Flere end 10.000 har billet til søndag

8. september 2022 kl. 10:45 af Rasmus Estrup

Kampinfo
Spillerunde: 9
Spilledato: Søndag 11. september 2022
Kick-off: Kl. 14.00
Dørene åbner: Kl. 12.30
Fanzonen åbner: Kl. 11.30

Flere end 10.300 har billet - køb online
Flere end 10.300 AaB-fans har allerede billet til søndagskampen mod Lyngby Boldklub, hvor vi holder Partnerklubbernes Dag, og du kan i forsalg købe billetter til søndagskampen på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan gøre som flere end 4.300 andre og sikre dig et sæsonkortabonnement. 

3F Tribunen blev tidligere på ugen udsolgt til kampen, og nu er der færre end 100 siddepladser tilbage på hele Aalborg Portland Park.

Billethusene på Aalborg Portland Park åbner kl. 12.30 på søndag, hvor du også kan købe billetter såfremt der ikke er udsolgt. 

Tilhængere af Lyngby Boldklub skal købe billetter til udebaneafsnittet på 3F Tribunen. Tilskuere, der udviser tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende, vil blive bortvist uden refusion af billetten.

Har du på kampdagen spørgsmål i forhold til billetter, kan du besøge billetinformationen, som ligger på hjørnet af Complea Tribunen og Vesttribunen. 

Partnerklubbernes Dag
På søndag hylder AaB sine 118 nordjyske partnerklubber ved Partnerklubbernes Dag. I den forbindelse er flere end 3.000 medlemmer fra AaB's nordjyske partnerklubber inviteret gratis på Aalborg Portland Park af Macron, Goal Station og Unisport. 

Det er også medlemmer af partnerklubberne, der går med AaB-spillerne på banen og deltager i pausekonkurrencen.

I pausen vil Årets Partnerklub 2022 også blive uddelt af AaB og Designa Aalborg, ligesom også Årets Frivilligpris 2022 uddeles af AaB og Arbejdernes Landsbank. 

Fanzonen åbner kl. 11.30 - konkurrence om en kampbrugt trøje
De mange medlemmer af AaB's partnerklubber kan ligesom alle andre AaB-fans samles i fanzonen, hvor der fra kl. 11.30 vil være masser af aktiviteter. 

Det er blandt andet muligt at give sig i kast med en Goal Station, mens også Funcenter også kommer forbi med fodbolddart. Derudover er det også muligt at prøve AaB's hoppeborg, sparkestationen og få ansigtsmaling i fanzonen. 

I fanzonen vil der også være en konkurrence, hvorigennem man kan vinde en kampbrugt AaB-trøje - og AaB's maskot Theodor besøger naturligvis fanzonen for at sprede godt humør inden kampen. 

Som altid er det også muligt at købe lækker mad fra grillen samt Bogø Sandwich, ligesom du kan købe vand og øl i boderne.

Køb AaB’s nye spillertøj i AaB Fanshop
I AaB Fanshop både i foyeren og i fanzonen kan du på kampdagen også købe merchandise samt AaB’s nye spillerdragter, der er skabt i samarbejde med Macron og indeholder Aalborg Tårnets benkonstruktion i designet.

Trøjerne er lavet i bæredygtigt materiale og kan også købes online på www.aabshoppen.dk

Salgsvogn med særlige kampdagstilbud på merchandise
I fanzonen vil der på søndag være en salgsvogn med AaB-merchandise, der kører rundt i fanzonen. Salgsvognen sælger merchandise med særlige kampdagstilbud. 

Det er kun muligt at anvende betalingskort hos salgsvognen. 

Adgang til boder og toilletter i fanzonen under kampen
Fanzonens boder og toiletter er også tilgængelige under kampen på søndag. Dermed kan tilskuere på Vesttribunen på søndag anvende boder og toiletfaciliteter i fanzonen uden for Aalborg Portland Park, mens kampen spilles. 

Gratis tog- og buskørsel med billet til kampen
Alle med en billet til søndagskampen kan på kampdagen køre gratis med tog og busser fra Nordjyllands Trafikselskab. Man skal blot vise sin kampbillet eller sit digitale sæsonkort i bussen.

Vær opmærksom på, at der på grund af vejarbejde på Kastetvej er ændrede busruter. Altså skal man stå af ved stoppestedet Suensonsgade, hvis man tager busrute 2. 

Kommer man med busrute 16 skal man stå af ved stoppestedet Anneberghus.  

Rygning er ikke tilladt
Det er ikke tilladt at ryge på Aalborg Portland Park. Det er muligt for tilskuere på Vesttribunen og Complea Tribunen at ryge uden for stadion i pausen.

Kontantløse boder åbner kl. 16.00
Boderne på Aalborg Portland Park åbner på søndag to timer før kampstart, hvor dørene også åbner. 

På hver tribune er der én bod, hvor der kan betales med kontanter. Ellers foregår betalingen kontantløst på Aalborg Portland Park. 

Køb pizza i Bod 4 på Complea Tribunen
I Bod 4 på Complea Tribunen er det igen muligt at købe pizza til kampen.

Twitter og Instagram
Det officielle hashtag for kampen er #AaBLBK – følg og benyt dette hashtag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Transport
Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Vær særligt opmærksom på, at Kastetvej samt nogle af sidegaderne er spærret mellem Haraldslund og Skydebanevej på grund af vejarbejde. Altså kan man kun tilgå parkeringspladsen fra øst/Dannebrogsgade.

Vær også opmærksom på, at vejarbejdet har indflydelse på busruten, og derfor skal man stå af ved stoppestedet Suensonsgade, hvis man tager busrute 2. 

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering
Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold
Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

'