AaB TV: Seneste mandagskamp i Horsens

9. oktober 2022 kl. 08:40 af Rasmus Estrup

I morgen aften spiller AaB på udebane mod AC Horsens på Nordstern Arena Horsens, og inden da kan du få et gensyn med målene fra vores seneste mandagskamp i Horsens.

Kampen blev spillet 26. august 2019, og AaB vandt med 5-0 efter to scoringer af Lucas Andersen, to mål af Patrick Olsen og en kasse af Jores Okore. Foruden sine to mål stod Lucas Andersen også for to assists.

I videoen øverst kan du se målene fra den målrige sejr.

Kampstart i morgen er kl. 19.00, og optakten begynder kl. 18.30 på TV3 Sport. Se her, hvordan du kan støtte AaB fra lægterne i morgen.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AC Horsens og AaB…

8. oktober 2022 kl. 14:05 af Brian Andersen

- at det forestående opgør er 3F Superligakamp nummer 37 mellem AC Horsens og AaB. Statistikken siger 13 sejre til AaB, 16 uafgjorte og syv nederlag samt en målscore på 53-33 i AaB’s favør.

- at de to seneste 3F Superligakampe mellem AC Horsens og AaB begge er endt uafgjort, begge i øvrigt spillet i Aalborg. Hvis mandagskampen igen ender uden vinder, vil det være første gang siden november 2010-august 2011, at AC Horsens og AaB spiller tre uafgjorte 3F Superligakampe i træk.

- at AaB har tabt de to seneste 3F Superliga-udekampe mod AC Horsens, begge i foråret 2021. Det er faktisk kun lykkedes AaB at tage alle tre point i Horsens to gange i de seneste knap 12 år svarende til to ud af AaB’s 12 seneste besøg i Horsens.

- at i de seks seneste 3F Superligakampe mellem AC Horsens og AaB har udeholdet ikke formået at tage sejren. Seneste tilfælde var i august 2019, hvor AaB vandt 5-0 i Horsens – dengang med Lucas Andersen (2), Jores Okore og Patrick Olsen (2) som målscorere.

- at fra den nuværende AaB-trup har ingen andre end Lucas Andersen (2 mål) tidligere været på måltavlen i en 3F Superligakamp mod AC Horsens.

- at ud af de 36 tidligere 3F Superligakampe mod AC Horsens har AaB scoret først i 19 tilfælde, hvilket har resulteret i 12 sejre, fem uafgjorte og to nederlag. Omvendt har AC Horsens scoret kampens første mål i ti tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, fire uafgjorte og fem nederlag.

- at Oliver Ross bliver myndig på kampdagen, mandag, og dermed kan fejre sin 18 års fødselsdag.

- at AaB senest var i aktion i en 3F Superligakamp på datoen 10. oktober for 21 år siden. Dengang i 2001 sørgede scoringer af Indrek Zelinski og Morten Larsen for en 2-1 gevinst i Aalborg mod Lyngby Boldklub.

- at mandag aftens dyst dømmes af den nyudnævnte FIFA-dommer, Mikkel Redder, der tidligere har dømt AaB 12 gange i 3F Superligaen. I de respektive 12 kampe har der været rigeligt for den snart 29-årige dommer at forholde sig til i form af 50 advarsler, tre udvisninger og ikke færre end seks dømte straffespark.

- at AaB tidligere har mødt AC Horsens i tre mandagskampe afviklet i Horsens, senest i august 2019. Det er ikke lykkedes AC Horsens at score mod AaB i nogen af de tre kampe, der er endt med en sejr til AaB (5-0) og to målløse kampe.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Fossum: På rette spor, men har brug for en sejr

7. oktober 2022 kl. 13:31 af Rasmus Estrup

På mandag gæster AaB AC Horsens på Nordstern Arena Horsens kl. 19.00, og det er en kamp AaB-nordmanden Iver Fossum ser frem mod.

- Den er meget vigtig. Vi har brug for at få en sejr, siger midtbanespilleren, der inden mandagskampen har spillet 111 kampe for Hele Nordjyllands Hold.

- Jeg synes, at vi er på rette spor, og vi så bedre takter i seneste kamp mod OB. Desværre fik vi ikke de tre point, vi ville have. Men jeg garanterer, at vi i denne uge gør alt, hvad vi kan, for at træne hårdt og være så godt forberedt som muligt, så vi kan tage tre point dernede, siger Iver Fossum.

Nordmanden med nummer otte på ryggen er nu i tre uger blevet trænet af Erik Hamrén, og siden den svenske cheftræners ankomst er det kun gået én vej på træningsbanen, mener midtbanespilleren.

- Jeg synes, at vi har rykket os de seneste tre uger. Vi træner meget bedre, og jeg synes, at det bliver bedre og bedre for hver dag, så vi er på rette vej. Nu gælder det bare om at tage en sejr, siger AaB-spilleren, der indtil videre er noteret for 29 scoringer i AaB-trøjen.

Mandagens modstander, AC Horsens, ligger inden den kommende 3F Superligarunde på ottendepladsen med 14 point, mens AaB indtager 11. pladsen med fire point færre.

- Vi kommer til at skulle arbejde hårdt og krige med dem, for de kommer med en meget fysisk spillestil. Men vi skal gøre det, vi er gode til, og spille fodbold på den måde, der passer til os, hvis vi skal vinde, og en sejr er det eneste, vi tænker på, siger Iver Fossum.

Kampstart på mandag er kl. 19.00, og her kan du se, hvordan du kan støtte AaB i udekampen.

Har man ikke mulighed for at se kampen fra tribunen, kan opgøret følges på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 18.30 på mandag.

Tags på denne nyhed

AaB spiller i klubdragten i Horsens

7. oktober 2022 kl. 09:51 af Rasmus Estrup

Når AaB mandag aften gæster AC Horsens kl. 19.00, vil AaB-truppen bære den rød-hvide klubdragt fra Macron. Hver gang det er muligt, spiller AaB nemlig i klubdragten, og det er altså også tilfældet i næste udekamp. 

AaB's klubdragt, der er en del af Nordens Paris-kollektionen og har Aalborg Tårnets benkonstruktion i sit design, er skabt i et miljøvenligt materiale, ligesom AaB's øvrige spillertrøjer. 

Alle AaB's spillertrøjer kan købes på www.aabshoppen.dk. 

Tags på denne nyhed

3F Superliga og NordicBet Liga sparer på lyset

7. oktober 2022 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

Det bliver stadigvæk muligt at kunne følge en fodbold og 22 spillere på banen i resten af sæsonen, men i indpakningen før og efter kampen vil der blive skruet mere ned for lyset end normalt. Det er de 12 klubber i 3F Superliga blevet enige om sammen med de to live-rettighedshavere Viaplay Group og Warner Bros. Discovery – ligesom de 12 NordicBet Liga klubber har lavet aftale med Viaplay om kampene i den næstbedste række.

- Generelt er fodboldklubber ikke særligt energiforbrugende virksomheder, men det er selvfølgelig meget synligt, når stadionlysene er tændt. Lyset er nødvendigt, når kampen skal kunne følges både på stadion og i tv - og også for at kunne bruge Thiele VAR, som benyttes i 3F Superliga. Men i det, der produceres udenom de to halvlege, så har vi sammen med tv valgt at gå lidt på kompromis med den høje kvalitet, der produceres efter. Det er det rigtige at gøre i den situation, vi står i pt – og har været et stort ønske fra klubberne, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

Allerede i den forgangne weekend blev flere af kampene afviklet med det nye energibesparende lysforbrug, og det bliver gældende for alle kampe til den kommende runde.

Tags på denne nyhed
'