Målløs remis mellem AaB og FC Nordsjælland

14. august 2022 kl. 17:56 af Rasmus Estrup

Det endte uden scoringer og dermed med et point til hver, da AaB søndag eftermiddag havde besøg af FC Nordsjælland, der inden dagens kamp havde vundet samtlige kampe i denne sæson.

AaB viste lovende takter i de første ti minutter, selvom gæsterne fra FC Nordsjælland i opgørets andet minut kom frem til kampens første afslutning, da Daniel Svensson sparkede et langskud over mål.

Anosike Ementa stod i det niende minut for AaB's første forsøg, da han løb forbi Adamo Nagalo, men fra en spids vinkel måtte se sin flade afslutning reddet af den tidligere AaB-målmand Andreas Hansen.

Resten af første halvleg sad FC Nordsjælland på spillet, men det blev sjældent farligt. Første gang var 20 minutter inde i kampen, hvor gæsterne også fik bolden over stregen, men straks efter røg flaget i vejret for offside på Ernest Nuamah, og offsidekendelsen stod fast efter et kort gennemsyn i VAR-vognen.

Kort inden pausefløjet forsøgte Mads Hansen sig med et hug lige uden for feltet, men læderet strøg over Josip Posavec' mål. Dermed var det målløst ved pausen.

Begyndelsen af anden halvleg bød heller ikke på mange chancer, og efter 58 minutter blev Jakob Ahlmann sendt på banen i stedet for Andreas Poulsen.

Små 20 minutter efter pausen var gæsterne nærgående ved et indlæg, og kort efter testede Andreas Schjelderup AaB-målmand Josip Posavec, der dog sikkert greb fat om afslutningen fra kanten af feltet.

Midt i anden halvleg fik udeholdet endnu en afslutning, men denne gang var Lars Kramer i vejen med en blokering. Kort efter foretog AaB en dobbeltudskiftning, da Oliver Ross og Daniel Granli erstattede Malthe Højholt og Mathias Ross.

Straks efter sparkede Iver Fossum et frispark fra en god position i muren, og efter flere farlige AaB-dødbolde var Oliver Ross tæt på at heade AaB foran i 75. minut, men hovedstødet fra tæt hold blev reddet af Andreas Hansen.

Efter 81 minutter foretog AaB sine sidste to udskiftninger, da Louka Prip og Kasper Høgh overtog pladserne fra Kasper Kusk og Anosike Ementa, og fire minutter senere kom Iver Fossum til en afslutning efter et godt AaB-opspil, men nordmanden ramte en nordsjællandsk blokade.

To minutter før uret rundede 90 fik gæsterne med fikse kombinationer sat indskiftede Benjamin Nygren op til en afslutning tæt på mål, men AaB-defensiven kom stærkt i vejen. Dermed sluttede opgøret 0-0.

AaB's næste kamp spilles på søndag kl. 18.00 på hjemmebane mod Brøndby I.F. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superliga, grundspil, 5. spillerunde

AaB-FC Nordsjælland 0-0 (0-0)
Advarsler AaB: Mathias Ross (50), Lars Kramer (80)
Advarsler FC Nordsjælland: Lasso Coulibaly (10), Kian Hansen (69), Jacob Steen Christensen (87)
5.749 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kilian Ludewig, Lars Kramer, Mathias Ross (70: Daniel Granli), Andreas Poulsen (59: Jakob Ahlmann), Malthe Højholt (70: Oliver Ross), Pedro Ferreira, Iver Fossum, Allan Sousa, Anosike Ementa (82: Kasper Høgh), Kasper Kusk (82: Louka Prip).

FC Nordsjælland (4-3-3): Andreas Hansen, Daniel Svensson, Kian Hansen, Adamo Nagalo, Martin Frese, Jacob Steen Christensen, Lasso Coulibaly (46: Mario Dorgeles), Mads Bidstrup (77: Mohammed Diomande), Mads Hansen (82: Oliver Antman), Andreas Schjelderup (82: Benjamin Nygren), Ernest Nuamah.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

AaB TV: Sidste sæsons to sejre over FC Nordsjælland

14. august 2022 kl. 07:26 af Rasmus Estrup

I dag kl. 16.00 tager AaB i mod FC Nordsjælland, og du kan købe billetter til kampen her.

Inden opgøret kan du i videoen øverst gense de fire AaB-mål, der blev scoret i de to møder mellem AaB og FC Nordsjælland i sidste sæson. To møder der begge blev vundet af AaB.

Iver Fossum scorede i hver af de to kampe, mens også Tim Prica og Rasmus Thelander kom på tavlen i opgørene.

AaB's fanzone åbner kl. 13.30 i dag, og kl. 14.30 åbner dørene og billethusene til Aalborg Portland Park.

Truppen udtaget

13. august 2022 kl. 13:37 af Brian Andersen

AaB jagter derimod sæsonens første sejr, og den er velkommen søndag eftermiddag mod 3F Superligaens øjeblikkelige tophold.

AaB-cheftræner Lars Friis har efter lørdagens træningspas udtaget følgende 21 spillere til opgøret mod Farum-mandskabet:

1 Josip Posavec, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 21 Lars Kramer, 22 Theo Sander, 25 Andreas Poulsen, 28 Jeppe Pedersen, 31 Anders Noshe, 32 Kilian Ludewig, 38 Oliver Ross og 39 Kasper Høgh.

Skadeslisten omfatter Kristoffer Pallesen og Anders Hagelskjær.

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2022 går ubeskåret til Safe House – Aalborg, som efter efterårets første to hjemmekampe allerede er sikret en donation på 31.716 kr. Køb i forsalg billet til duellen mod FC Nordsjælland her.

Der er kickoff kl. 16.00. Fanzonen åbner kl. 13.30 og indgangene til Aalborg Portland Park kl. 14.30.

AGF-AaB flyttes til lørdag 17. september

12. august 2022 kl. 16:47 af Rasmus Estrup

Dermed ser AaB's kommende kampprogram således ud:

5. runde – Søndag 14. august kl. 16.00 – AaB-FC Nordsjælland

6. runde – Søndag 21. august kl. 18.00 – AaB-Brøndby I.F.