Vidste du om Viborg F.F. og AaB…

10. september 2021 kl. 14:11 af Brian Andersen

- at AaB tidligere har mødt Viborg F.F. 48 gange i 3F Superligaen, hvor statistikken hedder 28 sejre til AaB, syv uafgjorte og 13 nederlag samt en målscore på 90-58 i AaB’s favør.

- at det er AaB’s første kamp mod Viborg F.F. i Superligaen siden april 2017, hvor det på Energi Viborg Arena blev til uafgjort 1-1 efter en AaB-scoring af Frederik Børsting.

- at AaB’s seneste opgør mod Viborg F.F. var dog i september 2017, hvor det samme sted blev til en pokalsejr på 5-1 efter 1-1 i ordinær spilletid. Her scorede Yann Rolim, Jannik Pohl, Frederik Børsting, Pavol Safranko og Kasper Risgård.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Frederik Børsting (1 mål) også Kasper Kusk (2 mål) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Viborg F.F.

- at ud af de 48 tidligere 3F Superligakampe mod Viborg F.F. har AaB scoret først i 30 tilfælde, hvilket har resulteret i 25 sejre, fire uafgjorte og et nederlag. Omvendt har Viborg F.F. scoret kampens første mål i 17 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, to uafgjorte og 12 nederlag.

- at hvis AaB scorer først mod Viborg F.F. i en 3F Superligakamp på Energi Viborg Arena, har det historisk betydet point til AaB. Og som oftest tre point, idet 11 ud af de 12 tidligere tilfælde med indledende AaB-scoring er endt med sejr til AaB.

- at AaB er indehaver af sæsonens bedste forsvar, sammen med FC København og FC Midtjylland, der i de syv spillede kampe kun har lukket fem mål ind. Fire af de fem scorede mål mod AaB er faldet i 1. halvleg, og der er således fortsat ikke scoret mod AaB i kampens sidste halve time.

- at AaB er ubesejret i de seneste fem 3F Superligakampe, hvor det er blevet til tre sejre og to uafgjorte. Hvis det bliver til point mod Viborg F.F., vil det være første gang siden februar-marts 2018, at AaB får point i seks 3F Superligakampe i træk.

- at 3F Superligakampe på udebane i september ikke ligefrem har været favoritspilletidspunktet for AaB de seneste sæsoner. Kun én ud af de seneste 13 udekampe i september er endt med sejr til AaB, 5-0 mod Hobro I.K. i 2018, hvorimod de resterende kampe er endt med ni nederlag og tre uafgjorte.

- at AaB er uden sejr i de tre seneste 3F Superligakampe mod Viborg F.F. Hvis kampen søndag ikke ender med sejr til AaB, vil være første gang, at AaB spiller fire 3F Superligakampe i træk mod Viborg F.F. uden en sejr.

- at den seneste 3F Superligakamp mellem Viborg F.F. og AaB endte uafgjort, men at der forinden var spillet 15 kampe mellem de to klubber, der var endt med enten en sejr til Viborg F.F. eller AaB. Senest de to klubber spillede uafgjort i to 3F Superligakampe i træk var i marts-maj 1999.

- at en Superligakamp mellem Viborg F.F. og AaB kun én gang er endt uden scoringer. Ofte er kampene ret målrige, idet der i de 48 tidligere kampe er scoret ikke færre end 148 mål svarende til 3,08 mål pr. kamp.

- at Viborg F.F. foreløbig er sæsonens hårdest spillende klub med 134 strafpoint efter 27 advarsler i de syv kampe. AaB ligger i midterfeltet, på en syvendeplads, med 68 strafpoint for 15 advarsler.

- at dommer søndag bliver Peter Kjærsgaard, der tidligere har dømt AaB 25 gange i 3F Superligaen, hvilket har resulteret i blot fem AaB-sejre, otte uafgjorte og 12 nederlag.

- at den forestående duel er første gang, Peter Kjærsgaard skal dømme en indbyrdes kamp mellem de to klubber.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Billetsalget til AaB-SønderjyskE er åbent

10. september 2021 kl. 13:00 af Rasmus Estrup

Søndag 3. oktober hylder AaB sine 118 partnerklubber ved Partnerklubbernes Dag, når AaB kl. 14.00 tager imod SønderjyskE på Aalborg Portland Park.

Det er nu muligt at købe billet til kampen på www.billet.aabsport.dk

Husk at du på www.billet.aabsport.dk også kan sikre dig bilet til næste fredags hjemmekamp mod OB og købe sæsonkort til Aalborg Portland Park ligesom flere end 3.500 andre AaB-fans.

Læs mere om Partnerklubbernes Dag her. 

AaB's samarbejdspartnere vil først kunne hente billetter til kampen mod SønderjyskE i ugen efter næste hjemmekamp, der spilles fredag 17. september mod OB. 

Tags på denne nyhed

Tre AaB-talenter udtaget til U/17 Future-samling

10. september 2021 kl. 12:49 af Rasmus Estrup

Det danske U/17 Futurelandshold skal samles 15. september, og tre spillere fra AaB Akademiet er blandt de 35 udtagede spillere. 

Filip Jeppesen, Mads Bomholdt og Magnus Velling Pedersen er således med til træningssamlingen. 

U/17 Future-samlingen er for spillere, der typisk ikke er kommet i vækstspurt og derfor kan være overmatchet i træning og kampe med spillere i samme årgang. 

AaB TV: Dagens målmandstræning

9. september 2021 kl. 14:35 af Rasmus Estrup

I denne video fra AaB TV kan du få et indblik i dagens målmandstræning på Hornevej. 

Målmandstræner Poul Buus var i dag assisteret af Thomas Skibsted, der er målmandstræner på AaB Akademiet, og inde på stregen skiftedes Jacob Rinne, Andreas Hansen og AaB Akademiets Theo Sander til at vogte buret.

Dagens tema var indlægsbolde. 

Rinne debuterede i Viborg: Husker det tydeligt

9. september 2021 kl. 09:43 af Rasmus Estrup

- Jeg husker det tydeligt. Vi fik en skidt start og kom bagud efter seks-syv minutter. Herfra spillede vi egentlig en fin kamp, men kunne bare ikke score, og deres keeper lavede nogle sindssyge ting. Men på noget nær det sidste spark udlignede Yann Rolim direkte på frispark. Derfra var de helt færdige, og så vandt vi hele 5-1.

Således mindes Jacob Rinne sit første og seneste besøg på Energi Viborg Arena. Kampen blev spillet 7. september 2017, og det var den svenske målmands debutkamp for AaB. En pokalkamp, der krævede en sen udligning, før det i den forlængede spilletid endte med en stor sejr til AaB.

Siden har målmanden opnået 142 kampe AaB. To gange er han blevet kåret til sæsonens AaB’er, og i denne sæson har han sammen med resten af holdet kun indkasseret fem mål.

- Vi er inde i en periode nu, som minder om det, vi præsterede i Mesterskabsspillet for to sæsoner siden. Dengang stod vi solidt rent defensivt. Vi stod imod nærmest alt, hvad der kom. Den fornemmelse har vi også nu, siger Jacob Rinne.

- Vi har tre store drenge med Granli, Thelander og Ross, og så er Hagelskjær også kommet ind med en god dynamik med sin gode teknik på bolden. Det føles godt og trygt at have dem foran sig, siger Jacob Rinne.

Udover at holdet kun har indkasseret fem mål i denne sæson, så er det i 3F Superligaen blevet til tre sejre, tre uafgjorte og kun et nederlag.

- Det er lidt en kliché, men resultaterne er kommet af hårdt arbejde. Vi tror på det, vi gør, og det, vi træner på hver dag. Både hvad angår spillet med bolden og uden bolden. Og så får vi jo selvtillid hver gang præstationerne og resultaterne er gode, siger Jacob Rinne.

Holdet jagter endnu en god præstation på søndag i Viborg, der er kommet fra land i sæsonen med otte point og en foreløbig syvendeplads.

- Vi ved det bliver en svær kamp, men jeg har hørt, at der kommer mange AaB-fans derned, og det kan give os et ekstra boost, siger Jacob Rinne og sammenligner med udekampen i Randers for et par uger siden. 

- Det føles ikke som at spille på hjemmebane. Det er noget andet. Men stemningsmæssigt er opbakningen næsten endnu større, fordi alle AaB-fans, der kommer til udekampene, er meget dedikerede, og de fleste synger. Det giver en ekstra god stemning, og så er det bare helt fantastisk, hvis vores fans kan overmatche hjemmeholdets fans. Så al kredit til alle dem, der tager til Viborg. De skal bare blive ved med at komme. Uanset hvor vi spiller, så er det fedt at mærke opbakningen, siger Jacob Rinne.

Flere end 600 AaB-fans har allerede sikret sig billet til AaB’s udebaneafsnit i Viborg. Vil du også opleve den gode stemning og støtte Hele Nordjyllands Hold på udebane kan du købe billet til søndagskampen her.

Tags på denne nyhed