Ross, Ahlmann og Ferreira tilbage for AaB

15. maj 2021 kl. 17:27 af Brian Andersen

AaB fører med tre spillerunder igen 3F Superligaens Kvalifikationsspil, og et vigtigt skridt i bestræbelserne på at sikre sig førstepladsen og dermed playoff-kampen om en europæisk plads kan tages, når AaB søndag møder AC Horsens, som dog i dette forår har besejret AaB to gange.

Jacob Rinne har i indeværende uge døjet med en mindre skade, ligesom Daniel Granli har været sygdomsramt, men begge spillere trænede lørdag og indgår blandt de 20 navne, som cheftræner Martí Cifuentes efterfølgende har udtaget.

AaB’s trup mod AC Horsens:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferreira, 7 Oscar Hiljemark, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Tim Prica, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Martin Samuelsen, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 31 Daniel Granli, 35 Marcus Hannesbo og 16-årige U/19 Ligamålmand Theo Sander.

Bemærk at kun hjemmeholdets fans har adgang til kampen, der i morgen også kan følges i Liga på P3 og på TV3 Sport fra kl. 13.30 med kickoff en halv time senere.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i hele 2020 og hele 2021 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter 22 hjemmekampe i perioden indtil videre er sikret en donation på 42.732 kr. Ganske få billetter er tilbage i salg til opgøret mod AC Horsens.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og AC Horsens…

15. maj 2021 kl. 11:42 af Brian Andersen

- at 34 gange tidligere har AaB mødt AC Horsens i 3F Superligaen, og at her har AaB vundet 13 kampe, spillet 14 gange uafgjort og tabt syv gange. Målscoren er 52-32 i AaB’s favør.

- at AaB har mødt AC Horsens 15 gange på hjemmebane i 3F Superligaen. Syv af kampene er vundet, seks opgør er endt uafgjort og to gange har AC Horsens snuppet de tre point.

- at AaB og AC Horsens ligesom i denne sæson også tørnede sammen i spillerunde 30 i sæsonerne 2005/2006 og 2006/2007, og at de to opgør blev vundet af AaB med henholdsvis 1-0 og 4-1.

- at AaB’s seneste fire 3F Superligakampe er endt med sejr, nederlag, sejr og nederlag – og at holder denne trend, peger det mod en AaB-sejr mod AC Horsens.

- at AaB har vundet de seneste to hjemmekampe mod AC Horsens i 3F Superligaen og i begge kampe har holdt nullet.

- at AaB senest havde besøg af AC Horsens 21. september 2020; dengang sejrede AaB på en enlig træffer af Tom van Weert.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Tom van Weert (3 mål) også Kasper Kusk (4 mål), Lucas Andersen (2), Mathias Ross (1) og Frederik Børsting (1) været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod AC Horsens.

- at overordnet har AaB vundet sine seneste tre hjemmekampe i 3F Superligaen og har scoret ti mål (3-2 over SønderjyskE, 3-2 mod OB og senest 4-0 over Lyngby Boldklub). AaB’s klubrekord i 3F Superligaen lyder på ti hjemmesejre i træk (2007/2008-sæsonen).

- at AC Horsens dog har vundet deres seneste to 3F Superligakampe (i Horsens) mod AaB, hvilket også er deres længste – og eneste sejrs-streak – på to sejre i træk mod AaB. AaB’s længste sejrs-streak mod AC Horsens er på tre sejre i træk.

- at de seneste fire 3F Superligakampe mellem AaB og AC Horsens er endt med en sejr til hjemmeholdet. Senest udeholdet vandt var i august 2019, hvor AaB vandt 5-0 i Horsens.

- at AaB tidligere har spillet otte Superligakampe på datoen 16. maj, og at de otte kampe er endt med tre sejre, to uafgjorte og tre nederlag. Mange AaB’ere vil nok især huske kampen 16. maj 2004, hvor AaB hjemme vandt med 7-2 over Herfølge Boldklub. De syv målscorere var Christian Lundberg, David Nielsen, Stefan Schmidt, Rasmus Würtz, Allan K. Jepsen, Anders Feldstedt (selvmål, Herfølge) og Jacob 'Taz' Sørensen.

- at Jakob Ahlmann, der i går forlængede sin kontrakt med AaB, for 11 år siden på netop datoen 16. maj debuterede for AaB i den målløse hjemmekamp mod HB Køge. I dag står Jakob Ahlmann noteret for 244 officielle kampe for AaB.

- at på listen over flest clean sheets i denne 3F Superligasæson ligger AaB på en delt sjetteplads med syv clean sheets. AC Horsens ligger sidst, de har kun holdt nullet tre gange.

- at AaB har scoret først i 19 af de 34 tidligere 3F Superligakampe mod AC Horsens med 12 sejre, fem uafgjorte og to nederlag som resultat. Omvendt har AC Horsens scoret først i ni tilfælde, hvilket for AaB har resulteret i en sejr, tre uafgjorte og fem nederlag.

- at søndagens dommer er Morten Krogh, og at han indtil videre har dømt AaB 11 gange i 3F Superligaen; kombinationen Morten Krogh og AaB har ikke den bedste statistik, for blot en gang har AaB vundet; de resterende ti kampe er fordelt på fire uafgjorte og seks nederlag.

- at Morten Krogh en gang tidligere har dømt AaB mod AC Horsens i 3F Superligaen, det var i maj 2018, og her bragte Kasper Risgård AaB foran 1-0 på et straffespark, men i 2. halvleg fik AC Horsens vendt kampen og vandt 2-1.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i hele 2020 og hele 2021 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter 22 hjemmekampe i perioden indtil videre er sikret en donation på 42.732 kr. Køb billet til opgøret mod AC Horsens her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Få pladser tilbage til de sidste hjemmekampe

15. maj 2021 kl. 09:47 af Rasmus Estrup

Søndag kl. 14.00 tager AaB imod AC Horsens på Aalborg Portland Park, og der er færre end 100 ledige pladser til kampen. 

Mens Vesttribunen og Complea Tribunen er udsolgt, så er det stadig muligt at købe billetter på A. Enggaard Tribunen og 3F Tribunen. Køb billetter til kampen her. 

Til sæsonens sidste hjemmekamp, der spilles onsdag kl. 18.00 mod Vejle Boldklub, er der også få pladser tilbage. Du kan også købe billetter til den kamp her. 

Til begge kampe er stadionkapaciteten på Aalborg Portland Park 3.927 tilskuere. 

 

Husk, at du blandt andet skal have mundbind, et gyldigt coronapas og ID med til kampene.

Læs al praktisk information om retningslinjer her.

Bemærk, at der ikke er adgang for udefans til 3F Superligakampe i øjeblikket. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Ahlmann og AaB forlænger

14. maj 2021 kl. 15:29 af Rasmus Estrup

Jakob Ahlmann har indtil videre optrådt 244 gange for AaB med seks mål og fire assists til følge. Nu har den 30-årige venstreback, der kom til AaB fra Brønderslev I.F. som 12-årig forlænget sin aftale med Hele Nordjyllands Hold frem til sommeren 2024. 

I dette indslag fra AaB TV fortæller Jakob Ahlmann om forlængelsen, forholdet til AaB og fremtidsperspektiverne, mens også sportschef Inge André Olsen sætter ord på Jakob Ahlmanns betydning for klubben. 

Tags på denne nyhed

AaB og Ahlmann forlænger til 2024

14. maj 2021 kl. 12:34 af Brian Andersen

Den dygtige venstreforsvarer og venstrekant kom til AaB som 12-årig fra partnerklubben Brønderslev I.F.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Når Jakob spiller på sit topniveau, så er der ikke mange spillere i dansk fodbold, der på hans position kan gøre ham rangen stridig, og derfor er vi selvfølgelig også meget tilfredse med at forlænge aftalen.

- Jakob har formået at tilpasse og udvikle sig på holdet, og efterhånden har han også en masse erfaring at byde ind med, hvilket har stor værdi og også kan hjælpe hans direkte konkurrenter som eksempelvis Marcus Hannesbo og Lukas Klitten, siger Inge André Olsen.

- Samtidig er det afgørende for os, at vi i truppen fastholder en base af spillere med rødder i AaB Akademiet, og vi glæder os til Jakobs fortsatte tilstedeværelse og bidrag til vores klub, lyder det fra Inge André Olsen.

30-årige Jakob Ahlmann, der var med til at sikre The Double i 2014, ser frem fortsættelsen i AaB:

- Det er efterhånden en lang historie, vi har sammen, og jeg er superglad for, at den fortsætter, og jeg ser frem til at kunne bidrage endnu mere her i klubben.

- Fodboldverdenen er normalt meget omskiftelig, men jeg synes, at AaB og jeg matcher hinanden godt, og det mente klubben heldigvis også, så det betyder rigtig meget for mig, at jeg kan få lov at fortsætte herude, siger Jakob Ahlmann og tilføjer:

- Jeg synes, vi har set tegningerne til noget, der kan blive rigtig spændende. Med en god afslutning på denne sæson og en god opstart sammen håber jeg, vi kan være med til at sætte mere stabilitet ind i spillet og udfolde os endnu mere. Det er nogle af de ting, vi håber, vi kan gøre i næste sæson, så vi kan forbedre vores placering, for der er ikke nogen af os, der er tilfredse med at ligge, hvor vi gør nu. Sammen med Martí (Cifuentes, AaB’s cheftræner, red.) og den trup vi har i næste sæson, håber jeg, vi kan komme op og blande os højere, end vi gør i år, og jeg har stadig ambitioner om igen at løfte en pokal med AaB.

Jakob Ahlmann har indtil videre spillet 244 officielle kampe og leveret seks mindeværdige scoringer og 20 assists for Hele Nordjyllands Hold.

I AaB’s nuværende Superligatrup har 12 ud af 24 spillere spillet ungdomsfodbold i klubben.

Jakob Ahlmann har spillet tre A-landskampe og 19 U-landskampe for Danmark – seneste optræden for A-landsholdet var i november 2020.  

Tags på denne nyhed
'