Tre akademinederlag mod FC København

26. april 2021 kl. 09:24 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-FC København 0-5

AaB’s U/19 Ligahold tabte desværre stort til FC København i lørdags.

Efter en jævnbyrdig og chancerig åbning på kampen, var det gæsterne, der efter 17 minutter bragte sig på 1-0, da et indlæg blev flugtet i mål fra straffesparkspletten.

10 minutter før pausen udbyggede FC København deres føring til 2-0, da en omstilling førte til en klinisk afslutning, som tog indersiden af stolpen og gik i mål.

12 minutter efter pausen blev det også 3-0 til gæsterne, da en ripost blev prikket over stregen tæt under mål, og få øjeblikke senere blev AaB ramt af en udvisning og dermed reduceret til 10 spillere.

Herfra stod AaB i defensiven resten af opgøret, men med to yderligere scoringer inden for de sidste 10 minutter lukkede FC København endegyldigt kampen med målene til 4-0 og 5-0.

- Første halvleg var lige, men de havde skarpheden i på de afgørende parametre i første halvleg, og efter vores udvisning i anden halvleg prøvede vi at forsvare os resten af kampen, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Billedet var lidt ligesom i vores kamp mod FC Nordsjælland, hvor vi også havde gode perioder, men ikke får udnyttet dem. Og det er vi nødt til. Når vi møder gode hold, så skal vi være bedre til at score i vores gode perioder, siger U/19 Ligatræneren.

AaB ligger efter weekenden på syvendepladsen i U/19 Ligaen og spiller igen allerede på onsdag på udebane mod Randers Freja FC.

U/17 Ligaen: AaB-FC København 2-4

Også i U/17 Ligakampen leverede AaB i første halvleg en god præstation, og efter 22 minutter scorede Oscar Meedom til 1-0, da han eksekverede en omstilling med en sikker scoring.

En halv time inde i kampen udlignede gæsterne til 1-1, mens AaB’s Oscar Meedom svarede dog straks tilbage med sin anden scoring, da hårdt pres fra Magnus Koch tvang FCK-keeperen til en fejl, som Oscar Meedoom udnyttede til at score til 2-1.

Efter scoringen fik gæsterne tildelt et straffespark, men AaB-målmand Daniel Held pillede sparket og sikrede en nordjysk pauseføring på 2-1. 

I anden halvleg overtog FC København styringen af kampen, og AaB-føringen holdt indtil 12 minutter inde i anden halvleg, hvor FC København med to hurtige scoringer fik vendt rundt på resultatet. I tillægstiden lukkede gæsterne opgøret med scoringen til 4-2.

- I første halvleg leverede vi et godt udtryk med gode defensive positioneringer, og vi følte egentlig, at vi havde fin kontrol over kampen, samtidig med at vi så flotte individuelle præstationer fra nogle spillere, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

- Efter pausen fik FC København ændret deres opspil, og de spillede bedst i anden halvleg, hvor vi manglede det overskud og den friskhed, vi havde i første halvleg, siger U/17 Ligatræneren.

I U/17 Ligaen er AaB i øjeblikket på 11. pladsen, og næste kamp spilles på lørdag på udebane mod Brøndby I.F.

U/15 Ligaen: AaB-FC København 1-3

Trods et overtag i både spil og chancer tabte AaB’s U/15 Ligahold 3-1 på hjemmebane til FC København.

AaB kom ellers foran efter ni minutter ved Malthe Kjølby, men allerede minuttet senere havde FC København udlignet på en omstilling.

Selvom AaB kom frem til flest muligheder, kunne gæsterne yderligere to gange i første halvleg komme på tavlen og sikre en pausestilling på 3-1 til FC København.

Efter pausen fortsatte AaB med at dominere spillet, men målene udeblev, og dermed endte det med et nederlag.

AaB’s U/15 Ligadrenge ligger i skrivende stund på 11. pladsen i den landsdækkende liga. Holdets næste opgave venter på lørdag på udebane mod Brøndby I.F.

Tags på denne nyhed

Billetsalg åbner for alle kl. 12.00

26. april 2021 kl. 08:05 af Rasmus Estrup

Fredag aften jagter AaB tredje hjemmebanesejr i træk, når Lyngby Boldklub gæster Aalborg Portland Park kl. 18.05. Til kampen er der plads til 3.758 tilskuere på tribunerne, og i dag kl. 12.00 åbner billetsalget for alle. 

Fra i fredags og frem til kl. 11.30 har AaB’s knap 2.900 sæsonkortholdere førsteret på at afhente en gratis billet på www.billet.aabsport.dk. Også selvom sæsonkortholdere ikke har betalt for deres abonnement i april. 

Her kan du se en video af, hvordan du som sæsonkortholder får fat i en billet. 

Alle sæsonkortholdere er desuden blevet kontaktet via e-mail angående fremgangsmåden. 

Billetsalg åbner for alle i dag kl. 12.00

Fra kl. 12.00 i dag vil alle resterende pladser blive sat til salg på billet.aabsport.dk. Sæsonkortholdere kan fortsat afhente en gratis billet online efter dette tidspunkt, dog uden forkøbsret. 

Sektionerne på Vesttribunen, Complea Tribunen og 3F Tribunen er som udgangspunkt forbeholdt sæsonkortholdere, mens A. Enggaard Tribunen er forbeholdt AaB’s samarbejdspartnere. 

Find al information om retningslinjer osv. til kamp her. 

Afsnit uden faste sæder

Da Aalborg Portland Park er i gang med at få nye, røde sæder på Complea Tribunen og 3F Tribunen, vil nogle af pladserne på disse tribuner ikke være med et fast sæde. I stedet vil der være en pude, man kan sidde på. 

Det drejer sig specifikt om alle pladser på 3F Tribunen, de øvre sektioner på Complea Tribunen og sektion D Nedre, E Nedre og F Nedre på Complea Tribunen samt dele af sektion G Nedre på Complea Tribunen. 

På Vesttribunen, A. Enggaard Tribunen og sektionerne A Nedre, B Nedre og C Nedre på Complea Tribunen vil der være faste sæder.

Husk mundbind, ID og gyldigt coronapas til kampen

Til kampe i 3F Superligaen er der krav om brug af mundbind, når man træder ind på Aalborg Portland Parks matrikel. Mundbindet skal bæres indtil man sidder på sin plads. Rejser man sig igen, skal mundbindet igen bæres, indtil man igen har forladt Aalborg Portland Parks matrikel. 

Ved indgangen vil der også være krav om fremvisning af gyldigt coronapas for at opnå adgang til tribunerne. Husk derfor at medbringe denne dokumentation. Medbring også eget ID, eksempelvis sit pas, kørekort, sundhedskort eller et andet offentligt udstedt identifikationskort. 

Et gyldigt coronapas kræver, at man som tilskuer senest 72 timer før ankomst til Aalborg Portland Park skal have gennemført en negativ corona-test, være færdig-vaccineret eller tidligere smittet. Tag gerne en test i god tid, så du er sikker på at få svar, inden du skal ind på Aalborg Portland Park. 

Ved dokumentation for nedenstående er følgende grupper er undtaget coronapas: 

- Børn under 15 år.

- Personer der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19 test.

- Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test.

Ingen adgang for gæstende holds tilskuere

Det er ikke muligt for fans af det gæstende hold at overvære kampe på Aalborg Portland Park i indeværende sæson. Såfremt dette sker vil man omgående blive bortvist.

Ligeledes gælder det, at AaB-fans ikke må støtte AaB til udekampe i 3F Superligaen i øjeblikket.

Særlige regler for publikums adfærd

Der vil til kampen være særlige regler for adfærd der skal følges – læs disse her. 

En af retningslinjerne til kampen angår forskudte ankomst- og afgangstider. Disse varierer fra sektion til sektion. Få et overblik over dem nedenfor. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AC Horsens-AaB

26. april 2021 kl. 07:26 af Rasmus Estrup

AaB tabte søndag 1-0 på udebane til AC Horsens, der scorede sejrsmålet efter en times spil. 

Opgøret begyndte chancerigt, og efter fem minutter fik hjemmeholdet en scoring korrekt annulleret, da offside-placerede Hallur Hansson prikkede en returbold fra Louka Prips afslutning over stregen. 

Efter ti minutter fik AaB sin bedste mulighed i kampen, da Iver Fossum og Tim Prica kombinerede sig frem til en chance til Iver Fossum, der desværre måtte se Matej Delac komme i vejen for forsøget. 

Senere i første halvleg havde Tim Prica en flugter, der gik over mål, inden Jakob Ahlmann med en flot afslutning tvang Matej Delac i en ny, god redning. 

Efter pausen kom AC Horsens bedst ud, og Jacob Rinne måtte redde to forsøg fra henholdsvis Lirim Qamili og Muamer Brajanac, inden Hallur Hansson efter en time scorede til 1-0. 

Herefter havde AaB fortsat problemer med at skabe chancer, og et saksespark fra Rasmus Thelander, der gik over mål efter 87 minutter, var det tætteste nordjyderne kom på en udligning. 

AaB ligger trods nederlaget fortsat på førstepladsen i 3F Superligaens Kvalifikationsspil, og næste kamp spilles på fredag på hjemmebane mod Lyngby Boldklub. Sæsonkortholdere kan hente billet til kampen på www.billet.aabsport.dk, hvor det øvrige billetsalg begynder kl. 12.00. 

Tags på denne nyhed

Første nederlag i Kvalifikationsspillet

25. april 2021 kl. 15:53 af Rasmus Estrup

AaB tabte søndag 1-0 på udebane til AC Horsens, der scorede sejrsmålet efter en times spil. Nederlaget var AaB's første i Kvalifikationsspillet, og det uskønne nederlag til trods ligger AaB fortsat på førstepladsen i Kvalifikationsspillet med 36 point. 

Opgøret begyndte med mange chancer, og AaB kom først til en afslutning ved Mathias Ross, der desværre fik forsøget blokeret. Herefter fulgte et par minutter med tilbud til hjemmeholdet. 

Først smed Jacob Rinne bolden ud i fødderne på Louka Prip, der med det samme sparkede på mål, men AaB-svenskeren var på plads til at tage sig af afslutningen.

Dernæst lykkedes det AC Horsens at få bolden i nettet, efter en returbold på et indlæg. Men Hallur Hansson, der prikkede riposten fra Louka Prips afslutning i mål lige foran målstregen, var offside, og målet blev underkendt. 

Efter ti minutters tid kombinerede Iver Fossum og Tim Prica sig frem til en god mulighed til førstnævnte. Men Matej Delac kom flot ud af målet, og selvom Iver Fossum forsøgte at prikke bolden over den fremadstormende keeper, fik Horsens-målmanden hånden på kuglen.  

Et par minutter senere pressede AaB igen på i AC Horsens' felt, og Tim Prica kom til en flugter på et indlæg fra Jakob Ahlmann, men læderet blev flugtet over mål. 

17 minutter inde i kampen kom gæsternes Søren Reese op til et hovedstød på et hjørnespark. Den kraftfulde header havde Jacob Rinne dog fin kontrol over. 

Midt i første halvleg slyngede Jakob Ahlmann en stærk afslutning afsted mod nærmeste målhjørne. Matej Delac reddede dog flot til hjørne. Dette gik via Rasmus Thelander og Tim Prica lige i handskerne på Horsens-keeperen. 

Frem mod pausen blev spillet i højere grad præget af en masse dueller, frispark og langsommere boldomgang, og antallet af chancer dalede ligeledes. 

Anden halvleg blev indledt med AC Horsens som det farligste hold, og tidligt i anden halvleg var hjemmeholdet tæt på en scoring, da et langt indkast blev forlænget til bagerste stolpe. Her stod Lirim Qamili fri til afslutning få meter fra målet, men inde på stregen leverede Jacob Rinne en flot redning. 

AaB-keeperen måtte få øjeblikke efter ud i en god redning. Denne gang på en flugter fra Lirim Qamili, som sigtede mod fjerneste stolpe, men måtte se Jacob Rinne vifte bolden væk. 

Efter en times spil lykkedes det AC Horsens at bringe sig i front. Et kantfrispark prøvede Jacob Rinne at bokse væk, men Hallur Hansson fangede kuglen i udkanten af feltet og bragede 1-0-scoringen i nettet.

Straks efter blev Lucas Andersen, Kasper Kusk og Marcus Hannesbo sendt på grønsværen, og efter scoringen kom AaB i højere grad frem på banen, men det udmøntede sig ikke i deciderede chancer i de første minutter. 

Efter 87 minutter prøvede Rasmus Thelander lykken med et saksespark i forlængelse af et hjørnespark, men den akrobatiske afslutning gik over målet. 

Mod slutningen lykkedes det ikke AaB at skabe chancerne til en udligning, og dermed endte det med et uskønt nederlag. 

AaB ligger efter dagens kamp fortsat på førstepladsen i Kvalifikationsspillet med 36 point. Nærmeste forfølger er SønderjyskE, der med en sejr over Vejle Boldklub har 35 point. 

På fredag spiller AaB igen, når Lyngby Boldklub gæster Aalborg Portland Park kl. 18.05. Sæsonkortholdere kan allerede nu sikre sig en billet på www.billet.aabsport.dk, mens det øvrige billetsalg sættes i gang i morgen kl. 12.00. 

Matchfacts - 3F Superligaen, Kvalifikationsspil, 27. spillerunde

AC Horsens-AaB 1-0 (0-0)
61. min 1-0 Hallur Hansson
Advarsler AC Horsens: Bjarke Jacobsen (31), Lirim Qamili (58)
Advarsler AaB: Frederik Børsting (80)

AC Horsens (5-3-2): Matej Delac, Jacob Buus, Søren Reese, Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Nikolas Dyhr, Hallur Hansson, Bjarke Jacobsen, Louka Prip, Lirim Qamili (74: Casper Tengstedt), Muamer Brajanac (85: Nicolai Brock-Madsen). 

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Frederik Børsting, Pedro Ferreira (72: Magnus Christensen), Iver Fossum, Jakob Ahlmann (62: Marcus Hannesbo), Tim Prica (62: Lucas Andersen), Rufo (62: Kasper Kusk), Tom van Weert.  

Dommer: Michael Tykgaard

Tags på denne nyhed