Reserveholdet møder Randers FC

20. oktober 2020 kl. 08:24 af Rasmus Estrup

For at sikre kamptræning til alle spillere i AaB-truppen i denne uge, spiller AaB’s reservehold i dag en testkamp mod Randers FC. Kampen spilles kl. 13.00 i Randers.

Til opgøret stiller AaB med følgende startopstilling:

Andreas Hansen
Jeppe Pedersen, Daniel Granli, Kasper Pedersen, Lukas Klitten
Malthe Højholt, Magnus Christensen, Robert Kakeeto
Kasper Kusk, Tim Prica, Tom van Weert

Tom van Weert vil efter planen blive erstattet af Timothé Nkada ved pausen, så begge spillere får 45 minutter.

Den øvrige bænk består af Vladimir Prijovic og Thomas Christiansen samt akademispillerne Marcus Hannesbo, Casper Gedsted Hansen og Daniel Vejby Held.

AaB styrker salgsstruktur med kommerciel direktør

19. oktober 2020 kl. 19:53 af Brian Andersen

Jesper Elkjærs primære opgaver bliver at sætte ekstra tryk og øget fokus på salg og aktivering af AaB’s største sponsorkategorier.

Jesper Elkjær, der oprindeligt er fra Himmerland, har siden 2015 været med til at vækste AGF’s kommercielle forretning markant. 48-årige Jesper Elkjær har forinden erhvervet sig flere end 20 års erfaring inden for salg, marketing, ledelse og events.

Blandt andet har Jesper Elkjær en fortid som regional markedschef i Danske Bank og som salgs- og marketingdirektør hos Just-Eat.dk. Umiddelbart inden sin tiltræden i AGF var Jesper Elkjær direktør for Osuma.dk.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Vi har brugt 2020 på at styrke vores infrastruktur i AaB Akademiet og forretningsmodellen rundt om vores transferindtægter. Dette er vi lykkedes med. I forhold til de kommercielle indtægter skal vi formentlig et stykke ind i 2021 før Aalborg Portland Park igen kan nærme sig fuld kapacitet, hvilket naturligvis vil ramme vores matchdayindtægter hårdt. Dette kommer til at sætte ekstra krav til væksten i vores samarbejdsaftaler og især på vores højeste partnerkategorier. På den baggrund har vi valgt at udbygge organisationen på det dette område.

- Derfor er det særdeles glædeligt, at vi til opgaven har kunnet tiltrække en så spændende profil som Jesper Elkjær med stor erfaring inden for salg af sponsorater på højeste niveau i Danmark, fortæller Thomas Bælum.

- Jesper Elkjær rolle bliver at skabe et øget fokus på vores største sponsorkategorier, hvor Jesper sammen med resten af salgsteamet skal skabe endnu mere værdi for vores eksisterende partnerskaber og sælge ind til nye hoved- og platinpartnere i hele landet, lyder det fra Thomas Bælum.

Ligesom kommunikations- og HR-chef Brian Andersen vil Jesper Elkjær organisatorisk være placeret som en stabsfunktion til den administrerende direktør.

AaB’s direktion vil fortsat udgøres af Thomas Bælum.

Salgschef Morten Brinkmanns rolle vil være uforandret. Morten Brinkmann vil stadig referere til Thomas Bælum og have fokus på salgsteamet og med en ambition om at fortsætte den positive udvikling, som AaB’s kommercielle afdeling på trods af et vanskeligt Covid-19 år har opnået.

Sejr og nederlag for U/17 og U/19

19. oktober 2020 kl. 10:12 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 5-0

AaB’s U/19 Ligahold, der inden weekenden lå på andenpladsen, løb ind i et stort nederlag på 5-0 i weekenden, da AaB besøgte Lyngby Boldklub.

Det var ellers nordjyderne, der spillede bedst i kampens indledning med flere chancer til følge. Blandt andet havde AaB en afslutning på indersiden af stolpen.

Men midt i første halvleg kom Lyngby Boldklub bedre med i kampen, og to personlige AaB-fejl med dumme boldtab i farlige situationer blev udnyttet af hjemmeholdet, der gik til pause foran 2-0.

Efter pausen lagde AaB igen godt ud og tilspillede sig blandt andet en friløber, der blev misbrugt.

Fra 57. minut til 67. minut scorede Lyngby Boldklub tre mål, og dermed var opgøret lukket.

Havde vi udnyttet vores muligheder i starten af kampen eller i begyndelsen af anden halvleg, havde det været en anden kamp. Men et godt Lyngby-hold kendte deres besøgelsestid og straffede i første halvleg to store personlige fejl. Deres tre mål i anden halvleg kom i en periode på ti minutter, hvor vi som hold ikke vandt en eneste duel, og derfra var kampen jo afgjort, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

Næste kamp i U/19 Ligaen spilles på lørdag på hjemmebane mod FC Nordsjælland.

U/17 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 2-4

Modsat U/19 Ligaholdet lykkedes det lørdag AaB’s U/17 Ligamandskab at snuppe tre point i Lyngby.

Hjemmeholdet fik ellers den bedste start med en hjørnesparksscoring efter kun to minutter. Men AaB-mandskabet holdt fast i gameplanen, og tre minutter senere blev der bragt balance i stillingen, da Gustav Dahl fandt Oscar Meedom, som sparkede udlignigen i nettet.

Efter 25 minutters spil kom AaB foran. Denne gang var Gustav Dahl i målscorerens rolle, da han udnyttede oplægget fra Anders Noshe til at bringe AaB på 2-1.

Kort efter sendte en Lyngby-spiller læderet i eget net, og kort før pausen spillede Kasper Davidsen kuglen til Gustav Dahl, som afdriblede et par Lyngby-spillere, inden han sparkede AaB’s 4-1-scoring over stregen.

Efter pausen ændrede Lyngby Boldklub taktik og satsede på lange bolde, og derfor måtte AaB-spillerne finde arbejdeshandskerne frem og fighte sejren hjem. Det lykkedes trods en sen reducering til slutresultatet 4-2.

- Spillerne reagerede flot på den frygtelige start, og i første halvleg fandt vi gode positioner på banen og fik sat nogle flotte scoringer sammen. Efter pausen måtte vi ændre på vores tilgang på grund af Lyngbys lange, høje bolde, og uden at have bolden meget fightede vi os til sejren, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

Også i U/17 Ligaen spiller AaB på lørdag på hjemmebane mod FC Nordsjælland.

AaB TV: FC København-AaB 1-2

19. oktober 2020 kl. 07:07 af Rasmus Estrup

I denne video kan du se et sammendrag af AaB's udesejr på 2-1 over FC København. Sejren var den første udesejr i 3F Superligaen over FC København siden 2007.

Første halvleg bød ikke på mange afslutninger, men to af dem førte til mål.

Først fandt Lucas Andersen med en stærk assist en helt fri Iver Fossum, der sikkert sparkede AaB foran 1-0 efter 35 minutter.

Kort før pausen var Iver Fossum på pletten igen. Denne gang kom assisten fra Jores Okore, og igen var nordmanden sikkerheden selv foran Karl-Johan Johnsson.

Dermed var AaB foran 2-0 ved pausen, og Hele Nordjyllands Hold var i god kontrol hele anden halvleg.

Først tre minutter inde i tillægstiden fik FC København pyntet på resultatet, da Rasmus Falk reducerede til slutresultatet 2-1.

Sejren betyder, at AaB ligger på sjettepladsen i 3F Superligaen med otte point efter fem spillerunder.