Lucas A. træner igennem på terrassen

20. marts 2020 kl. 18:04 af Brian Andersen

Fitnessrummet i Børge Bach Huset og kunstgræsbanen på Hornevej er for Lucas Andersens vedkommende skiftet ud med en spinningscykel og andre træningsredskaber på en terrasse ved klitterne i Blokhus.

Ligesom mange andre danskere har AaB-spillerne nemlig også fået en anden hverdag på grund af coronavirussen, der har sendt flest mulige danskere hjem fra den sædvanlige arbejdsplads. Anfører Lucas Andersen har derfor taget turen op til sommerhuset i Blokhus, hvor han har isoleret sig med sin kæreste og deres søn.

- Når man som jeg er et meget socialt menneske, er det svært at skulle undvære socialt samvær. Men det er vigtigt, at vi alle lytter til sundhedsmyndighederne og følger retningslinjerne, så vi kan komme på den anden side af denne virus hurtigst muligt. Derfor har vi valgt at tage herop, hvor vi er mere isoleret, siger Lucas Andersen til aabsport.dk.

En hverdag i sommerhuset er dog ikke ensbetydende med ferie for AaB-spilleren. Ligesom resten af truppen holder han sig hver dag i gang med øvelser udstukket af fysisk træner Ashley Tootle. Men hvor der normalvis er formiddagstræning, er træningen i denne tid flyttet til om eftermiddagen i sommerhuset.

- Vi står op ved syvtiden og tænder op i pejsen. Derefter står den på en god morgenmad, og så finder vi på, hvad vi skal lave. Nogle gange leger vi med LEGO, og ellers går vi ture i klitterne og tager en tur ned til stranden, så vi får noget frisk luft, fortæller Lucas Andersen.

Efter frokost får sønnen sig en lur, mens Lucas Andersen trækker i fitnesstøjet.

- Så træner jeg igennem i halvanden times tid. Den får fuld gas på spinningscyklen, og efterfølgende laver jeg diverse styrkeøvelser. Hvis vejret tillader det - som det har været tilfældet det meste af ugen - foregår det ude på terrassen, forklarer Lucas Andersen og påpeger, at der ikke er mulighed for at springe over, hvor gærdet er lavest.

- Vi har fået vores pulsbælter med hjem, så Ashley kan tjekke, at vi alle får lavet, det vi skal, mens vi er derhjemme, så vi er bedst muligt forberedt, når vi engang kan vende tilbage til træningsbanen sammen, siger Lucas Andersen.

Derfor minder kosten også om, hvad den ville være i en mere almindelige periode med kampe og træningspas.

- Vi har fået mere tid til at lave mad, og derfor laver vi nu alt vores mad helt fra bunden af. Den har blandt andet stået på hjemmelavet lasagne og mexikanske quesadillas, hvor pandekagerne har været hjemmebagte. Men vi spiser stort set det samme, som vi ellers ville, så vi står knivskarpt til perioden, der følger, siger Lucas Andersen, der ser frem til ikke kun at have kontakt med holdkammeraterne via diverse sociale medier, men også på banen.

- Vi glæder os selvfølgelig helt vildt til at komme i gang igen og følge op på den gode spillemæssige periode, vi har været i. Men vi er allesammen nødt til først at gøre, hvad der kræves af os for at komme igennem denne svære periode, før vi kan vende tilbage til at lave mange af de ting, vi elsker, siger Lucas Andersen.

Tags på denne nyhed

AaB sender medarbejdere hjem på ubestemt tid

20. marts 2020 kl. 12:13 af Brian Andersen

Beslutningen er truffet med henblik på både medarbejdernes sundheds- og jobmæssige sikkerhed. Og fordi at AaB ligesom mange andre i oplevelsesindustrien er hårdt økonomisk ramt af omstændighederne.

Således er et stort flertal af AaB’s medarbejdere fra i dag gået fra at være anbefalet en hjemmearbejdsplads til at være sendt hjem uden at skulle arbejde, da der heller ikke længere er opgaver nok at varetage.

Alle medarbejdere vil i perioden, med støtte fra regeringens trepartsordning, få udbetalt fuld løn og kan returnere til deres stilling, når AaB kalder dem tilbage på arbejde, fordi situationen omkring coronavirus har ændret sig til det bedre.

AaB’s administerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Vi er opmærksomme på, at alle i øjeblikket er ramt af situationen, og vi har taget dette skridt for at sikre, at vi også kan tilbyde job til alle, når tilstanden om forhåbentlig ikke så mange uger begynder at nærme sig et normalt leje.

- Vores medarbejdere og deres familiers helbred er altafgørende for os, og med beslutningen stiller vi nu også en jobsikkerhed, og vi ser frem til igen at have alle vores dygtige folk tilbage i deres vante funktioner, konstaterer Thomas Bælum.

- Det er vigtigt at understrege, at vi i AaB mærker stor opbakning, men endnu mere vigtigt er det, at vi alle i denne vanskelige tid støtter op om de retningslinjer, der bliver udstukket fra regeringen og den enorme indsats og opgave, som alle i det danske sundhedsvæsen står overfor, slutter Thomas Bælum.  

Ordningen gælder ikke spillerne i Superligatruppen, men omfatter størstedelen af trænerstaben omkring både Superligatruppen og AaB Talent. Ligeledes gælder ordningen langt hovedparten af de administrative medarbejdere.

Tags på denne nyhed

Status på billetter, sæsonkort og abonnement til AaB’s kampe

19. marts 2020 kl. 14:50 af Martin Stigaard Skammelsen

 

Information til billetkøbere til AaB-Lyngby Boldklub

Havde man købt billetter til hjemmekampen mod Lyngby Boldklub på Aalborg Portland Park den 8. marts, en kamp der som bekendt blev afviklet uden tilskuere med henblik på at mindske spredningen af coronavirus, kan man nu få refunderet sine penge for den/de billetter, man havde købt til kampen.

For at få sine penge retur skal man blot følge et par enkelte skridt, som kan ses i en kort video herunder.

Bemærk: sidste frist for at få refunderet billetter er fredag 27. marts kl. 12.00.

 

Skulle du have yderligere spørgsmål angående refundering, så send gerne en e-mail til billet@aab-as.dk

Har du købt din billet i fysisk salg på Hornevej, så kan du fremsende billetnummeret på dine billetter til billet@aab-as.dk og den vej igennem aftale nærmere angående refundering.

Er man i besiddelse af fribilletter til denne kamp, skal man kontakte den virksomhed eller organisation man har fået fribilletterne fra for at få disse ombyttet.

 

Information til billetkøbere til AaB-AGF

Har man købt billetter til kampen AaB-AGF i 3F Superligaen, der oprindeligt var planlagt til afvikling på søndag den 22. marts, vil disse billetter fortsat være gældende til kampen, når denne afvikles på et senere tidspunkt.

Bemærk at dato og klokkeslæt på billetterne ikke passer til tidspunktet for den nye kamp, dette har dog ikke betydning for billetternes gyldighed.

 

Information til sæsonkortholdere og abonnenter

I denne uge er det blevet besluttet, at sommerens EM-slutrunde flyttes til 2021, hvilket giver plads til, at 3F Superligaen og Sydbank Pokalens resterende kampe kan afvikles i denne sæson, muligvis med et komprimeret kampprogram, hvor der spilles flere kampe med få dages mellemrum, men intet er endnu fastlagt.

I skrivende stund forventer vi derfor, at man som sæsonkortholder og abonnent vil få mulighed for at overvære alle resterende kampe i indeværende sæson. Dette betyder også, at alle abonnenters betalinger fortsætter som hidtil.

Vi er dog bevidste om, at man ikke havde adgang til kampen mod Lyngby Boldklub den 8.marts, der blev afviklet uden tilskuere. Dette vil vi gerne vil kompensere for ved at tilbyde en ekstra gratis billet til en af sæsonens resterende hjemmekampe.

Nærmere information herom følger, så snart vi ved mere konkret om kampprogrammet for resten af sæsonen.

Skulle man have yderligere spørgsmål angående billetter, sæsonkort eller abonnementer, så send gerne en e-mail til billet@aab-as.dk

Vi takker mange gange for alles støtte og opbakning og håber på forståelse for ovenstående ændringer i denne meget særlige situation, som hele samfundet er i.

Vi glæder os til igen at kunne tage imod billetkøbere, sæsonkortholdere og abonnenter på Aalborg Portland Park.

Dansk klubfodbold suspenderet på ubestemt tid

18. marts 2020 kl. 15:53 af Martin Stigaard Skammelsen

3F Superliga, NordicBet Liga og 2. Division sættes nu på pause på ubestemt tid. Turneringerne suspenderes, og mens dansk fodbold – og en meget stor del af resten af Danmark – er sat på stand by, så arbejdes der intenst på forskellige scenarier for afvikling af turneringerne. Danmarks sundhed og sikkerhed er selvfølgelig vigtigst og går forud for alle andre overvejelser, men når myndighederne åbner op for, at der igen kan afvikles fodboldkampe, så er fodbolden klar til at spille igen så hurtigt som muligt. I går tog UEFA konsekvensen af den store nedlukning på grund af COVID-19 og valgte at skubbe EURO 2020 til sommeren 2021. Det har givet de nationale turneringer mere plads til afvikling, når det igen bliver muligt at spille fodbold.

- Udskydelsen af EURO 2020 er vanvittig ærgerlig for Danmark som medarrangører af turneringen. Vi havde ønsket, at den europæiske folkefest var blevet til virkelighed, men glæder os til at være en del af den i 2021. Beslutningen har givet ekstra plads til, at de nationale ligaer og de europæiske klubturneringer kan blive spillet færdige. Samtidig arbejder vi på og ud fra, at alle datoer nu er til rådighed for afvikling af nationale kampe – ligesom de europæiske klubturneringer kan afvikles på nationale datoer, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen, der fortsætter:

- Jeg vil gerne igen understrege, at vi kommer til at gøre alt for at få spillet alle kampe i den her sæson – også selvom det kommer til at give et sammenpresset program. Så selvom vi nu suspenderer turneringerne på ubestemt tid, så gør vi alt for at være klar igen, så snart det er muligt. Målet er at få turneringerne afviklet inden 30. juni, men om nødvendigt kan der også blive spillet enkelte kampe på den anden side af den dato. Turneringerne skal afgøres, så vi kan få sat gang i en ny sæson, og dermed få genstartet fodboldens økosystem i sæsonen 2020/21, siger Claus Thomsen.

Som nævnt arbejdes der i kulissen på forskellige scenarier, men hvordan turneringerne i resten af indeværende sæson præcist kommer til at blive afviklet, kan vi ikke selv afgøre. Det afhænger selvfølgelig af, hvornår myndighederne åbner op for, at det er muligt. Når det sker, er vi klar – og indtil da holder vi de forskellige scenarier internt.

Tags på denne nyhed

3F Superligaen skal som udgangspunkt færdigspilles inden 1. juli

18. marts 2020 kl. 09:24 af Brian Andersen

Altså er man i værste fald ikke bundet af ovennævnte deadline, men der er tale om en hensigtserklæring.

UEFA meddelte tirsdag, at EM-slutrunden er udskudt til sommeren 2021, og derudover har man også lavet andre aftaler med den europæiske sammenslutning af topklubber ECA, den europæiske ligaforening EL og den internationale spillerforening FIFPro.

Her er det aftalt, at de europæiske ligaer skal være færdigspillet senest 30. juni, hvis situationen tillader det.

Som hjælp hertil droppes de normale regler for, hvornår man må afvikle kampe. Det vil sige, at ligakampe kan blive afviklet på de samme dage som europæiske kampe, og europæiske kampe kan blive afviklet i weekenderne.

Parterne har desuden nedsat to arbejdsgrupper. Den ene skal kigge på kalendermæssige udfordringer, og hvordan man på fornuftig vis kan få afviklet alle turneringer.

Den anden skal kigge på de økonomiske konsekvenser af pausen samt, hvordan man sørger for at indarbejde tiltag, der kan være med til at afhjælpe coronapandamien.

(Kilde: ECA).

Tags på denne nyhed
'