eSuperligaen begynder i aften

11. marts 2020 kl. 08:10 af Rasmus Estrup

I dag kl. 19.45 begynder AaB’s fjerde sæson i eSuperligaen, når AaB møder OB i en kamp, der kan ses på Viaplay. Allerede i morgen kan AaB’s kamp ses på andet end streamingtjenesten, når Esbjerg fB er modstanderen i en kamp, der vises på TV3 Max kl. 17.15.

Og det er et tændt AaB-mandskab, der er klar til denne sæson.

- Vi gider ikke opleve et sidstedags exit igen. I år skal vi til eSuperliga Playoffs, og så må vi se, om ikke vi i år kan komme videre til eSuperliga Finals, siger Jacob Kragelund.

Igen i denne sæson er Jacob Kragelund AaB’s eSuperligakaptajn, mens hans holdkammerater stadig er Daniel “Shoppen” Mogensen, Oliver Ledet og Mads Skibsted.

Sidstnævnte vandt for nylig turneringen Geeks Gone WIld i Gigantium foran flere spillere fra eSuperligaen. Ved samme turnering nåde Jacob Kragelund og ‘Shoppen’ kvartfinalen.

Dermed er det et selvtillidsfuldt AaB-mandskab, der skal revanchere tredje sæson af eSuperligaen, hvor eSuperliga Playoffs blev endestationen, efter at en plads i top-4 og dermed direkte kvalifikation til eSuperliga Finals blev misset på sidste spilledag.

I år griber AaB-holdet så eSuperligaen anderledes an.

- Vi kommer til at køre med større rotation i holdet i år. Dels fordi ‘Shoppen’ på grund af sin skole er nødt til at misse nogle kampe, og dels fordi Skibsted og Ledet har gjort det så godt på det seneste, at de fortjener at få chancen på eSuperligascenen, så de kan udvikle sig endnu mere, siger Jacob Kragelund, der i denne sæson også i højere grad end tidligere vil overtage rollen som coach.

- Jeg kommer stadig til at spille meget, men her i starten vil vi forsøge at bruge forskellige holdsammensætninger, så vi finder ud af, hvad der kan fungere godt senere i turneringen, siger Jacob Kragelund, der sidste år fik Community-prisen i eSuperligaen for sit engagement i turneringen.

Ligesom i sidste sæson vil top-4 ved grundspillets afslutning være direkte kvalificeret til eSuperliga Finals, der spilles lørdag 9. maj.

Holdene fra femtepladsen til 12. pladsen skal spille eSuperliga Playoffs torsdag 16. april, hvor der spilles knockout-kampe. Her går de fire vindere også videre til eSuperliga Finals. AaB har endnu ikke prøvet at kvalificere sig til eSuperliga Finals.

- Vi går selvfølgelig efter at komme i top-4, men som jeg ser det, er der en klar top-tre med Lyngby Boldklub, FC København og Brøndby I.F. Derefter følger seks-syv jævnbyrdige hold, som kæmper om den sidste plads. Så i stedet for at sætte alle sejl ind på at snuppe fjerdepladsen, vil vi også forsøge at udvikle holdet ved at køre større rotation, og se om det ikke kan være en god løsning i det lange løb, siger Jacob Kragelund.

AaB’s foreløbige kampprogram i eSuperligaen ser således ud:

Runde 1 - Onsdag 11. marts kl. 19.45 - AaB-OB (Viaplay)

Runde 2 - Torsdag 12. marts kl. 17.15 - Esbjerg fB-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 3 - Onsdag 18. marts kl. 17.15 - AaB-Randers FC (TV3 Max og Viaplay)

Runde 4 - Torsdag 19. marts kl. 18.30 - FC Midtjylland-AaB (Viaplay)

Runde 5 - AaB er oversidder

Runde 6 - Torsdag 26. marts kl. 19.00 - AaB-Vejle Boldklub (Viaplay)

Runde 7 - Torsdag 26. marts kl. 20.00 - AaB-SønderjyskE (Viaplay)

Kampene fra runde 8 til runde 15 er ikke fastlagt endnu.

Tags på denne nyhed

Tilmeld dig AaB Shoppen

10. marts 2020 kl. 19:00 af Thomas Fiele

Tilmeld dig AaB Shoppen og få eksklusive tilbud i din indbakke samt kampagner og info om lancering af nye produkter. 
Disse informationer vil på sigt ikke længere forekomme i AaB’s nyhedsbrev. Du kan derfor som noget nyt tilmelde dig AaB Shoppen via knappen nedenfor. Alt det kræver, er dit fornavn og din e-mailadresse.

Tilmeld dig i dag og deltag i en konkurrence om 10 gavekort på 100 kr. til AaB Shoppen.

Som medlem af AaB Shoppen får du:
• Eksklusive medlemstilbud
• Info om lancering af nye produkter
• Kampagner og tilbud

De 10 vindere trækkes blandt alle tilmeldte fra i dag til og med 31. marts, og kontaktes direkte via e-mail.

Ahlmann: De næste to kampe er altafgørende

10. marts 2020 kl. 15:21 af Rasmus Estrup

- Det er fedt, at nogle af vores fans har så meget passion for AaB, at de valgte at se kampen gennem et gitter og med udsigt til kun en fjerdedel af banen bare for at kunne give os støtte. Det siger meget om vores klub, at fansene er så dedikerede.

Jakob Ahlmann og holdkammeraterne tøvede ikke et sekund med at kravle op på Vesttribunen og gå ud til den aflåste indgang for at fejre søndagens sejr over Lyngby Boldklub. Uden for stod ca. 20 AaB-fans, som kampen igennem havde sunget og trommet, for på den måde at give support til AaB, selvom fansene ikke kunne være på tribunen, da AaB søndag vandt 3-0 i den første tilskuertomme kamp.

Og at det netop blev til en sejr i den første af 3F Superligaens tre afsluttende grundspilskampe uden tilskuere, tegner positivt for de næste kampe, mener Jakob Ahlmann.

- Det gav os en god erfaring med, hvad vi skal gøre til de næste to kampe. Nu ved vi, hvad det kræver af os at finde det rette spændingsniveau. Så på fredag skal vi finde samme energiniveau som i søndags og ikke ændre så meget i optakten til kampen, siger Jakob Ahlmann, der under opvarmningen lige skulle vænne sig til de tomme tribuner.

- I kampen er det nemt at finde spændingsniveauet og tændingen, fordi vi alle har så stort et vindergen. Vi brænder for at præstere og vinde, når vi kampen fløjtes op. Men det var da underligt at løbe ind på et tomt stadion for at varme op. Det var noget anderledes, end hvad vi er vant til, siger den 29-årige venstreback.

Eller venstreback er måske ikke det helt rette term i øjeblikket. De seneste tre 3F Superligakampe er Jakob Ahlmann på grund af en systemændring rykket længere frem på banen, som en del af en fire-mands-midtbane, der ligger foran en tre-mands-bagkæde i 3-4-3-opstillingen.

- Jeg har oplevet ændringen meget positivt. Min rolle i det offensive spil er blevet større, og jeg er kommet mere med i feltet og i de afgørende situationer. Det er rigtig fedt, siger Jakob Ahlmann, der siden ændringen blandt andet leverede en perfekt assist til Tom van Weerts andet hovedstødsmål mod Brøndby I.F. Et mål, der også er kåret til månedens mål af AaB’s fans.

- Når vi har en tre-mands-bagkæde bag os, skal vi ikke tænke så meget over, hvad der sker bag ryggen på os, når vi har bolden. Det giver en frihed til at komme med frem, og hele holdets tankegang er blevet mere offensiv. Det er en fed måde at spille fodbold på, siger Jakob Ahlmann.

Siden forårets start har AaB i 3F Superligaen og Sydbank Pokalens kvartfinale i alt scoret 12 mål i fem kampe og vundet fire opgør. Det momentum skal tages med videre til de forestående kampe mod Esbjerg fB på fredag og AGF i næste uge.

- Nu spidser det til. De to næste kampe bliver altafgørende og definerende for vores sæson. Vi skal give alt, hvad vi har, og præstere lige så godt, som vi har gjort hidtil i foråret. Vi skal levere samme positive og aggressive udtryk i de to sidste grundspilskampe, så vi kommer med i Mesterskabsspillet i år, slutter Jakob Ahlmann, der skal i aktion fredag aften kl. 19.00 på udebane mod Esbjerg fB. Kampen kan ses på TV3 Sport.

Tags på denne nyhed

Fortsat tomme tribuner i de to bedste fodbold-rækker

10. marts 2020 kl. 13:56 af Martin Stigaard Skammelsen

Efter at myndighederne i fredags påbød ikke at afholde arrangementer med over 1.000 deltagere, reagerede Divisionsforeningen prompte og påbød klubberne i 3F Superliga og NordicBet Liga at spille kampe uden tilskuere indtil udgangen af marts måned 2020.

Efterfølgende har mange interessenter såsom klubber, fans og presse spurgt til, om der kan åbnes op for at lukke 1.000 personer ind. De overvejelser har man i Divisionsforeningen gået med, og der er arbejdet på forskellige muligheder. Men efter dagens alvorlige udmeldinger fra Statsministeren, som understregede påbuddet og blandt andet introducerede yderligere rejserestriktioner og opfordringen til påpasselighed i offentlig transport, så giver det ingen mening at kigge på lempelser for at få tilskuere på stadion. Det uanset hvor store økonomiske konsekvenser tomme tribuner har for klubberne.

Statsministeren bad om, at alle udviser samfundssind, tager individuelt ansvar og hører efter hvad myndighederne siger. Det lytter vi selvfølgelig til i dansk klubfodbold, og derfor fastholder vi påbuddet og spiller uden tilskuere i de to bedste rækker.

Divisionsforeningen og AaB følger situationen tæt dag for dag og runde for runde og melder ud, såfremt situationen ændrer sig.

Tags på denne nyhed

Ravn udtaget til Elite Round med U/17-landshold

10. marts 2020 kl. 08:00 af Rasmus Estrup

Til Elite Round er Danmark i pulje med Serbien, Rusland og Finland. Vinderen af puljen er kvalificeret til årets U/17 EM-slutrunde, der spilles i Estland fra maj til juni. De syv bedste andenpladser fra de otte forskellige puljer kvalificerer sig ligeledes til slutrunden. 

Danmarks første kamp ved Elite Round spilles onsdag 25. marts mod Serbien. Lørdag 28. marts er modstanderen Rusland, og 31. marts gælder det sidste Elite Round-kamp mod Finland. Alle kampe spilles i Moskva. 

Inden Elite Round i Moskva har Christoffer Ravn, der spiller venstre back, spillet i alt 17 ungdomslandskampe. Heraf har otte af optrædenerne været for U/17-landsholdet.  

Tags på denne nyhed