Ross i karantæne mod AGF

1. juni 2020 kl. 09:58 af Rasmus Estrup

I 32. minut af 3F Superligakampen mellem Esbjerg fB og AaB i går fik Mathias Ross præsenteret et gult kort. Dermed er den 19-årige forsvarsspiller i karantæne, når AaB på søndag kl. 17.00 tager i mod AGF på Aalborg Portland Park.

Til gengæld er Tom van Weert igen til disposition for cheftræner Jacob Friis, efter at den hollandske angriber afsonede sin ene spilledags karantæne i går.

AaB TV: Esbjerg fB-AaB 1-1

1. juni 2020 kl. 07:24 af Rasmus Estrup

Søndagskampen mellem Esbjerg fB og AaB endte 1-1 efter at have været fyldt med chancer.

Allerede inden for det første minut var der muligheder i begge ender - og kampen igennem fortsatte det med store chancer.

For AaB havde Oliver Klitten blandt andet et par gode tilbud, mens også Kasper Kusk kom til fine muligheder. Forsvarsspiller Mathias Ross fik også testet Esbjerg-målmanden et par gange med et par hovedstød.

I den anden ende tog Jacob Rinne flot fra, når han blev testet af især Mohammed Dauda.

Efter 67 minutter kunne AaB-målmanden dog ikke stille noget op, da Esbjerg fB fangede AaB-defensiven højt, og Yuri Yakovenko blev spillet helt fri til afslutning midt for mål.

Efter hjemmeholdets føringsmål pressede AaB gevaldigt på, og indskiftede Søren Tengstedt bragte balance på måltavlen med sit første AaB-mål efter 83. minutter. Målet blev også kampens sidste, og dermed sluttede opgøret 1-1.

Sen Tengstedt-træffer redder point i Esbjerg

31. maj 2020 kl. 19:51 af Rasmus Estrup

AaB fik et point med fra Esbjerg efter dagens chancerige kamp, der endte 1-1. Yuri Yakovenko bragte midt i anden halvleg hjemmeholdet i front, inden Søren Tengstedt fortjent udlignede kort før tid.

AaB, der for første gang var iført den nye velgørenhedstrøje, som gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning støtter det nordjyske sundhedspersonale, fik allerede efter 20 sekunder en stor mulighed.

En lang bold gav problemer i Esbjergs defensiv, og Kasper Kusk slog et indlæg over til Kristoffer Pallesen, der headede på tværs, men i det lille felt nåede Oliver Klitten lige nøjagtig ikke frem til læderet.

Hjemmeholdet satte straks efter gang i omstilling, men forsøget fra distancen af Mohammed Dauda gik forbi Jacob Rinnes mål.

I opgørets 20. minut lykkedes det atter AaB at komme frem til en stor chance til Oliver Klitten. En lang diagonalbold sad præcist til Kristoffer Pallesen, som slog læderet ind omkring det lille målfelt, men Oliver Klitten fik med panden ikke nok kontakt med kuglen, der fortsatte ud over baglinjen.

Et par minutter senere fik Oliver Klitten endnu en god mulighed. Denne gang var han selv med i det fine kombinationsspil sammen med Patrick Olsen, der med lidt held og en Esbjerg-afretning fik lagt bolden til rette midt i feltet til en helt fri Oliver Klitten, der afsluttede fladt, men måtte se skuddet reddet af Vito Mannone.

I modsatte ende var Esbjerg fB kort efter farlige på et hjørnespark, som fra forreste område blev forlænget til Mohammed Dauda, der sparkede over fra en god position.

Med lidt under 20 minutter til pause slog Patrick Olsen et indlæg mod bagerste område, hvor Mathias Ross steg til vejrs og med et fint hovedstød tvang Vito Mannone til at vifte bolden over overliggeren.

Bagefter fik Esbjerg fB omdannet en omstilling til en stor chance til Mads Larsen, men Jacob Rinne diskede op med en fremragende redning.

Efter en halv time fik en fri Kasper Kusk serveret et godt indlæg fra Jakob Ahlmann, men dagens spydspids fik ikke hovedet på den store mulighed lige foran mål.

Fire minutter senere ramte Mathias Ross til gengæld et kantfrispark fra Patrick Olsen, men igen blev forsvarsspillerens forsøg reddet til hjørne af Esbjerg-keeperen.

Lidt under ti minutter til pausefløjtet blev bolden efter et godt AaB-opspil lagt til rette til Iver Fossum, der dog sparkede forbi mål fra kanten af feltet.

Op til pausen var Esbjerg fB truende foran AaB-målet, men hovedstødet fra Rafal Kurzawa tæt under mål, havde Jacob Rinne fuld kontrol over.

Hjemmeholdet fortsatte takterne efter pausen med tre gode muligheder i løbet af de første fem minutter. Mens første mulighed ikke førte til en afslutning efter at bolden havde danset rundt tæt foran stregen, var Jacob Rinne på plads fra afslutningen uden for feltet kort efter. Tredje mulighed var et hovedstød, der gik over AaB-målet.

Herefter tog AaB igen over, og Kasper Kusk fik fem minutter efter pausen en stor mulighed midt i Esbjerg-feltet, men AaB-spilleren mistede balancen og bolden, inden det blev til en afslutning. Minuttet senere fik han dog trykket af fra nogenlunde samme sted, men denne gang var Vito Mannone på plads i målet.

Kasper Kusk tog sigte igen efter 54 minutter. Denne gang uden for feltet, og denne gang strøg læderet ud til et målspark.

Efter en time måtte Jacob Rinne levere en stærk redning, da Mohammed Dauda sigtede kompetent mod fjerneste hjørne, efter et AaB-boldtab foran eget felt.

Midt i anden halvleg faldt den chancerige kamps første mål til Esbjerg fB. AaB-forsvaret blev fanget højt på egen banehalvdel og med Jacob Rinne på mellemhånd gav en flad tværbold Yuri Yakovenko et frit mål at lægge bolden i til 1-0.

Straks efter lavede AaB en tre-mands-udskiftning, da både Lucas Andersen, Lukas Klitten og Søren Tengstedt blev sendt på banen. Det førte til et gevaldigt pres på Esbjerg-feltet, og cirka et minut senere fik Iver Fossum en stor hovedstødschance, han headede forbi.

AaB's belejring af hjemmeholdets felt gav dog også mulighed for omstillinger den anden vej. Blandt andet ti minutter før tid, hvor Mohammed Dauda dog sparkede forbi.

Efter 82 minutter lykkedes det endelig AaB at få hul på bylden. En god diagonalbold fra Iver Fossum satte et AaB-angreb i gang, der endte med et hovedstød på tværs af Kristoffer Pallesen til indskiftede Søren Tengstedt, der også med hovedet scorede sit første mål i AaB-trøjen til 1-1.

Selvom AaB fortsatte presset mod slutfløjtet, fik Esbjerg fB opgørets sidste store muligheder. Først skød Jeppe Brinch lige forbi AaB-målet, og siden måtte Jacob Rinne agere redningsmand på en afslutning fra Mohammed Dauda. Opgøret endte dog 1-1.

Dermed ligger Hele Nordjyllands Hold med 38 point på sjettepladsen foran Randers FC, der indtager syvendepladsen med tre point færre.

AaB spiller igen næste søndag kl. 17.00 mod AGF på Aalborg Portland Park i grundspillets sidste kamp.

Matchfacts - 3F Superligaen, 25. spillerunde

Esbjerg fB-AaB 1-1 (0-0)
67. min 1-0 Yuri Yakovenko, 83. min 1-1 Søren Tengstedt
Advarsler Esbjerg fB: Yuri Yakovenko (33), Rodolph Austin (69)
Advarsler AaB: Mathias Ross (32)

Esbjerg fB (4-5-1): Vito Mannone, Daniel Anyembe, Rodolph Austin, Søren Reese, Kevin Conboy, Rafal Kurzawa, Jacob Lungi Sørensen, Mads Larsen (60: Patrick Egelund), Lasha Parunashvili, Mohammed Dauda, Yuri Yakovenko (78: Jeppe Brinch).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Mathias Ross, Jakob Ahlmann (70: Lucas Andersen), Iver Fossum, Robert Kakeeto, Patrick Olsen, Frederik Børsting (70: Søren Tengstedt), Kasper Kusk, Oliver Klitten (70: Lukas Klitten).

Dommer: Jakob Kehlet