Vidste du om AaB og FC Midtjylland…

12. juni 2020 kl. 11:56 af Rasmus Estrup

- det er 59. 3F Superligakamp mellem AaB og FC Midtjylland. Statistikken siger 22 sejre til AaB, otte uafgjorte og 28 nederlag samt en målscore på 72-85 set med AaB’s øjne.

- AaB og FC Midtjylland ikke har for vane at spille uafgjort ret ofte, idet det kun været kampens udfald i knap 14 procent af kampene.

- AaB har scoret mindst to mål i hver af de tre seneste hjemmekampe i 3F Superligaen. Hvis det lykkes AaB at score mindst to mål mod FC Midtjylland, vil det være første gang siden september-december 2015, at AaB scorer mindst to mål i fire på hinanden følgende hjemmekampe i 3F Superligaen.

- ud af de 58 tidligere 3F Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 34 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, fire uafgjorte og 25 nederlag.

- AaB de senere år har haft det svært mod FC Midtjylland, idet det kun er blevet til én sejr i de 15 seneste indbyrdes opgør i 3F Superligaen. Hjemme i Aalborg går det ikke meget bedre, idet de otte seneste 3F Superligakampe mod FC Midtjylland er endt med én sejr, tre uafgjorte og fire nederlag.

- det er 33 år siden, at AaB sidst spillede en DM-kamp på datoen 14. juni. Dengang foregik kampen på Herfølge Stadion foran 721 tilskuere.

- AaB har tabt de tre seneste 3F Superligakampe mod FC Midtjylland med præcis et mål. Men det er kun en gang tidligere i 3F Superligaen blevet til fire nederlag træk til AaB mod FC Midtjylland, hvilket skete i perioden august 2006-august 2007.

- AaB har vundet syv 3F Superligahjemmekampe i denne sæson. Vinder AaB på søndag, vil det være første gang siden 2015-16-sæsonen at AaB vinder mindst otte hjemmekampe i ligaen.

- AaB tabte den seneste 3F Superligakamp på Aalborg Portland Park med 2-3 mod AGF, men det er ikke sket siden december 2018-februar 2019, at AaB har tabt to 3F Superligahjemmekampe i træk.

- Kasper Kusk kan spille sin officielle kamp nummer 175 for AaB. Han debuterede for knap 10 år siden, og hans første officielle mål i AaB-trøjen var mod netop FC Midtjylland i marts 2012.

- foruden Kasper Kusk (3 mål) har også Tom van Weert (1) og Frederik Børsting (1) tidligere scoret et 3F Superligamål mod FC Midtjylland.

- søndagens dommer Peter Kjærsgaard to gange tidligere har dømt AaB mod FC Midtjylland i 3F Superligaen, begge afviklet i Aalborg. Ingen af kampene endte med sejr til AaB.

- AaB har Lucas Andersen i karantæne til kampen mod FC Midtjylland. Til den efterfølgende kamp mod FC København risikerer Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort mod FC Midtjylland.

- kampen på søndag spilles kl. 14.00. De 280 billetter til kampen er blevet revet væk, men opgøret kan ses på TV3 Sport. 

(Kilde: danskfodbold.com, OPTA og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Udsolgt af billetter til søndagskampen

12. juni 2020 kl. 10:38 af Rasmus Estrup

Ligesom ved onsdagens semifinale mod AGF har der til søndagens kamp været rift om billetter til 3F Superligakampen mod FC Midtjylland på søndag. Billetter blev givet frit blandt sæsonkortholdere i morges kl. 9.00, og der gik ikke længe, før alle billetterne var revet væk. 

Billetterne, der har været fordelt på sæsonkortholdere, samarbejdspartnere med sæsonkort og medlemmer af AaB Support Club med sæsonkort, har kun været tilgængelige for AaB-fans, der ikke havde billet til pokalsemifinalen, med henblik på at så mange sæsonkortholdere som muligt får adgang til de resterende kampe i 3F Superligaen. 

Søndagens opgør mod FC Midtjylland spilles kl. 14.00 på Aalborg Portland Park, og har man ikke fået billet til kampen, kan den følges på TV3 Sport.

Tags på denne nyhed

Pointfattig uge i eSuperligaen

12. juni 2020 kl. 09:28 af Rasmus Estrup

AaB begyndte ugen som oversidder i femte runde, inden det blev til et samlet nederlag på 5-2 til Vejle Boldklub i runde seks.

Jacob Kragelund var i første opgør oppe imod LordHjorth. Sidstnævnte kom foran 1-0 i 18. minut, og i tillægstiden lukkede han opgøret med målet til 2-0.

Derfor skulle Mads Skibsted ud at jagte en AaB-sejr, og i ottende minut lykkedes det AaB-spilleren at bringe sig foran mod Esser. Esser fik kort efter udlignet til 1-1 og bragt sig på 2-1 tidligt i anden halvleg. Mads Skibsted fik udlignet, men i 83. minut slog Esser sejren fast med 3-2-scoringen. Se mål fra kampen her.

I syvende runde tog AaB ugens eneste sejr mod SønderjyskE med 3-2 samlet.

Oliver Ledet kom i første opgør foran midtvejs i første halvleg mod HK, men SønderjyskE-spilleren udlignede lige inden pausen.

Midt i anden halvleg bragte HK sig foran 2-1, men med en god vending fik Oliver Ledet kort før tid udlignet til 2-2.

I anden kamp var Mads Skibsted oppe imod Rabeck, og AaB-spilleren sikrede den samlede AaB-sejr, da han i 78. minut scorede kampens eneste mål. Se mål fra kampen her.

Runden efter var Daniel “Shoppen” Mogensen og Mads Skibsted oppe imod Brøndby I.F., som desværre tog den samlede sejr.

“Shoppen”, der mødte N1klasjakobsen, kom bagud 2-0, inden han et kvarter før tid reducerede til 2-1. Brøndby I.F. gjorde det dog til 3-1 i 82. minut, og i 86. minut fik “Shoppen” pyntet på resultatet med målet til 3-2.

I den anden duel sad Mads Skibsted over for Fredberg, og også her var Brøndby I.F. først på måltavlen kort før pausen.

Mads Skibsted pressede hårdt på for en udligning, og den kom efter et højt pres fem minutter før tid. Men i den samlede stilling ændrede det ikke ved pointtabet. Se sammendrag af kampen her.

Torsdag begyndte med en niende runde mod AGF, og det endte med et samlet 3-2-nederlag til AaB-drengene.

I første kamp kom Oliver Ledet ellers foran mod Rom et kvarter før tid, men ti minutter senere udlignede AGF-spilleren til slutresultatet 1-1.

Dernæst kom Mads Skibsted bagud både 1-0 og 2-0 til Tamer, inden Mads Skibsted fik bragt spænding ind i slutningen af kampen med reduceringen til 2-1. Men tættere på kom AaB ikke. Se målene fra kampen her.

Ugens sidste kamp var et nederlag på 2-1 til FC Helsingør.

Først tabte Daniel “Shoppen” Mogensen 1-0 til Mohr, der scorede sejrsmålet et kvarter før tid.

I anden kamp fik Mads Skibsted bragt balance i den samlede stilling med 1-0-målet i niende minut, men desværre for nordjyderne udlignede Zaka til 1-1 efter 30 minutter. Dermed tabte AaB samlet 2-1. Se målene her.

Nederlagene betyder, at AaB inden grundspillets sidste uge ligger på ottendepladsen i eSuperligaen. I næste uge spiller AaB mandag mod FC Nordsjælland og Hobro I.K. Torsdag følger tre kampe mod Lyngby Boldklub, AC Horsens og FC København.

Såfremt AaB efter kampen mod FC København ligger placeret mellem femtepladsen og 12. pladsen, skal AaB i aktion fredag 19. juni ved eSuperliga Playoffs.

De fire bedste grundspilshold samt de fire vindere fra eSuperliga Playoffs kvalificerer sig til eSuperliga Finals, der spilles over to dage. Tirsdag 23. juni spilles kvartfinalerne, mens semifinalerne og finalerne er flyttet til torsdag 25. juni.

Tags på denne nyhed

280 tilskuere får adgang til søndagens kamp

11. juni 2020 kl. 15:11 af Martin Stigaard Skammelsen

Efter onsdag aften at have haft 280 tilskuere på tribunerne til 3-2 sejren over AGF, vil der også søndag være tilskuere på lægterne på Aalborg Portland Park.

Med udgangspunkt i Divisionsforeningens retningslinjer vil der ikke blive adgang for gæstende fans, hvorfor de 280 billetter er fordelt med 140 til AaB's samarbejdspartnere med sæsonkort, samt 110 til sæsonkortholdere og 30 til medlemmer af AaB Support Club med sæsonkort, således at den stemningsmæssige ramme omkring kampen sikres til glæde for alle.

E-mail til sæsonkortholdere med info

Senere i dag torsdag vil alle sæsonkortholdere modtage en e-mail fra AaB med information om, hvordan man kan sikre sig en plads til søndagens kamp. De 110 pladser fordeles tilfældigt blandt alle interesserede. Dette vil ske således, at man fra kl. 8.00 fredag morgen kan stille sig i en digital kø på AaB's billetside - kl. 9.00 åbnes billetsalget, og den digitale kø vil på dette tidspunkt give adgang efter tilfældig rækkefølge til alle, der står i køen på det pågældende tidspunkt. Det vil sige, at der reelt foregår en lodtrækning blandt alle i køen.

Bemærk, at sæsonkortholdere der opnåede adgang til gårsdagens pokalsemifinale ikke vil have mulighed for at indløse billet til søndagens kamp, med henblik på at så mange sæsonkortholdere som muligt får adgang til de resterende kampe i 3F Superligaen.

Bemærk at der i forbindelse med alle kampe på Aalborg Portland Park i denne tid er særlige regler, der skal følges, blandt andet at man skal sidde ned under kampen, samt at alle tilskuere skal sidde med god afstand til øvrige tilskuere. Læs mere om disse adfærdsregler her.

Af sikkerhedsmæssige hensyn vil der være håndsprit ved alle indgange, toiletter og boder, ligesom brugsflader på toiletter, ved gelændere og i boder løbende vil blive ekstra rengjort før og under kampene.

Søndagens opgør mod FC Midtjylland spilles kl. 14.00 på Aalborg Portland Park, mens dørene åbnes for tilskuere kl. 13.00.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-AGF 3-2

11. juni 2020 kl. 07:14 af Rasmus Estrup

I går aftes vandt AaB 3-2 på hjemmebane over AGF i Sydbank Pokalens semifinale. Dermed er AaB i pokalfinalen. I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af semifinalesejren. 

Se blandt andet Iver Fossums kølige scoring til 1-0 efter flot opspil af Kasper Kusk og Tom van Weert. 

Fire minutter efter pausen udbyggede Lucas Andersen føringen med venstrepoten efter oplæg fra Kristoffer Pallesen, og kun fire minutter efter det blev det 3-0 til AaB, da Iver Fossum dirigerede en afslutning fra Patrick Olsen ind til 3-0. 

Trods den komfortable føring blev det spændende til sidst, da Bror Blume først reducerede til 3-1 i 77. minut og Nicklas Helenius gjorde det til 3-2 i 90. minut. 

Men heldigvis holdt AaB stand til sidst, og Hele Nordjyllands Hold er dermed i pokalfinalen som spilles 1. juli på Blue Water Arena i Esbjerg mod SønderjyskE. 

Tags på denne nyhed