AaB vil fortsætte angreb på fjerdepladsen

22. juli 2020 kl. 14:12 af Brian Andersen

Torsdag aften på Aalborg Portland Park gælder det sæsonens afsluttende hjemmekamp med de detroniserede danske mestre fra FC København som modstander. FCK har selv brug for point, hvis i øjeblikket andenplacerede AGF skal indhentes i jagten på sølv.

AaB har ikke lukket mål ind i de seneste fire 3F Superligakampe, og gentages samme kunststykke mod FC København, vil der være tale om en ny klubrekord.

Efter onsdagens træningspas har cheftræner Jacob Friis udtaget følgende 19 spillere inklusive 11 egenudviklede folk fra AaB Talent og 12 af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Mathias Ross, 26 Rasmus Thelander, 28 Jeppe Pedersen og 32 Kasper Pedersen.

Anfører Lucas Andersen og Frederik Børsting er på skadeslisten.

Jores Okore kan i morgen aften spille sin officielle kamp nummer 100 for AaB, hvilket målmand Jacob Rinne præsterede forrige søndag mod FC Nordsjælland. Dette vil blive markeret umiddelbart før kampstart, hvor der også tages afsked med Søren Tengstedt og klublegende Patrick Kristensen, der har valgt at indstille karrieren.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i 2020 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter årets første syv hjemmekampe foreløbig er sikret en donation på 20.726 kr.

Torsdag aftens opgør er godkendt til at huse maksimalt 3.758 tilskuere, og information om billetsalg, praktik og retningslinjer kan læses her: https://aabsport.dk/nyheder/2020/juli/kom-til-aab-fc-koebenhavn-paa-torsdag/

Tags på denne nyhed

Okore foran kamp nummer 100 for AaB

22. juli 2020 kl. 13:05 af Brian Andersen

Den stærke midterforsvarer skiftede til AaB i sommeren 2017 fra netop FC København, og Jores Okores debut for AaB 15. juli samme år var i øvrigt også mod FC København.

I de foregående 99 optrædener for AaB er det blevet til tre scoringer for Jores Okore, der i morgen aften inden kickoff vil blive hyldet for sit jubilæum sammen med Jacob Rinne, der rundede samme kampantal for AaB forrige søndag i udekampen mod FC Nordsjælland.

Ligeledes vil der torsdag aften blive taget afsked med Søren Tengstedt og klublegende Patrick Kristensen, der har valgt at indstille karrieren.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i 2020 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter årets første syv hjemmekampe foreløbig er sikret en donation på 20.726 kr.

Torsdag aftens opgør er godkendt til at huse maksimalt 3.758 tilskuere, og information om billetsalg, praktik og retningslinjer kan læses her: https://aabsport.dk/nyheder/2020/juli/kom-til-aab-fc-koebenhavn-paa-torsdag/

Tags på denne nyhed

Patrick Kristensen stopper karrieren

22. juli 2020 kl. 08:20 af Brian Andersen

Det er således en klublegende, der om få dage forsvinder fra dagligdagen på anlægget på Hornevej – Patrick Kristensen fik i oktober 2005 som 18-årig sin debut for Hele Nordjyllands Hold.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Det er tydeligt at mærke, at Patrick er og har været en vellidt spiller i AaB, og han har i næsten 15 år været en fortræffelig repræsentant for klubben – både på og uden for banen.

- Alene Patricks kampantal for AaB er imponerende, og når man så kan krydre det med to danske mesterskaber og en pokaltitel, så taler karrieren sit eget tydelige sprog, fortsætter Inge André Olsen.

- Vi har stor respekt for, at Patrick nu ønsker at gå en ny vej med sit liv, og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden, siger Inge André Olsen.

33-årige Patrick Kristensen, der tidligere i karrieren blev noteret for 18 U-landskampe for Danmark, har henover det seneste halve års tid truffet beslutningen om et fodboldmæssigt karrierestop:

- Det er selvfølgelig ikke den nemmeste beslutning at tage, men efter grundige overvejelser ikke mindst i Covid19-pausen er jeg nået frem til, at timingen er den rette nu.

- Jeg har haft et fantastisk forløb i AaB med masser af uforglemmelige oplevelser, gode holdkammerater og trænere og nydt stor opbakning fra fansene, og jeg vil sige dem alle en stor tak. Men tiden for mig er nu kommet til at forfølge en ny karriere i det civile erhvervsliv, konstaterer Patrick Kristensen.

- Med mine i alt 20 år i klubben har AaB også været med til at uddanne mig som menneske, og jeg håber, at man også i tiden fremover vil fastholde den kultur, som jeg mener, er en kæmpe styrke og noget helt unikt, og selvfølgelig vil jeg også i fremtiden følge AaB’s ve og vel, lyder det afslutningsvis fra Patrick Kristensen.

Kun ni spillere har i AaB’s 135-årige historie overgået Patrick Kristensens foreløbige 367 officielle kampe for klubben, ligesom det også er blevet til 13 scoringer i AaB-trøjen.

Med spilletid i sæsonens to sidste kampe kan Patrick Kristensen nå op på en delt niendeplads på AaB’s All Time-liste med i givet fald samme kampantal som Søren Thorst.

I forbindelse med sæsonens sidste hjemmekamp torsdag aften mod FC København vil der blive taget afsked med både Patrick Kristensen og Søren Tengstedt, ligesom Jacob Rinne vil blive hyldet for sit nylige 100 kamps jubilæum. Samme hyldest vil tilfalde Jores Okore, der mod FCK kan spille sin jubilæumskamp nummer 100 for AaB.

AaB Talent søger studerende med interesse for fysisk træning til elitedrengehold

21. juli 2020 kl. 20:23 af Anders Damgaard

Du vil indgå i tæt samarbejde med vores fuldtidsansatte fysisk træner Mads Lerche.

Arbejdsopgaver:

 • Mulighed for at bidrage til den fysiske udvikling af Nordjyllands bedste ungdomsfodboldspillere.
 • Ansvar for opvarmning af de forskellige hold på banen, med udgangspunkt i den overordnede planlægning.
 • Varetagelse af funktioner omkring styrketræningen på de forskellige hold. Hovedsageligt omkring U/13-U/15
 • Deltagelse på ugentligt koordineringsmøde omkring den fysiske træning.
 • Deltagelse til fysiske test af ungdomsholdene.

Kvalifikationer:

 • Omstillingsparat, nysgerrig og samarbejdsvillig
 • Kendskab til teknik og basal fejlretning under træning med frie vægte
 • Erfaring med trænerrollen er et plus, enten som fodboldtræner, personlig træner eller generel holdtræning.

Vi tilbyder:

 • Et fagligt stærkt miljø, hvor du kan dygtiggøre dig som fysisk træner
 • Erfaring med fysisk træning i et elitemiljø
 • Mulighed for at være med til at forme en nyetableret satsning på fysisk træning i AaB Talent
 • Mulighed for at skrive projekter med udgangspunkt i AaB Talent

Den typiske arbejdstid vil ligge mellem 16:00-17:30 på mandage, tirsdage og torsdage. Du skal som minimum have mulighed for at møde ind på to af disse dage.

Stillingen aflønnes med et mindre beløb som årlig godtgørelse, men skal primært betragtes som en ulønnet praktikplads.

Hvis ovenstående har fanget din interesse, er du velkommen til at sende en skriftlig ansøgning til Madslerche@hotmail.com. Ved behov for yderligere uddybning kan Mads Lerche kontaktes på 28593829.

Ansøgningsfrist d. 5. august.

Tags på denne nyhed

AaB arbejder videre med kapitalforhøjelse

21. juli 2020 kl. 14:25 af Brian Andersen

Siden den ekstraordinære generalforsamling har AaB fået henvendelser fra potentielle investorer, der støtter klubbens ambition om fra 2022 at være et permanent Top 4-hold i Danmark, samtidig med at udviklingen af egne talenter intensiveres, så AaB til stadighed fremstår som Hele Nordjyllands hold.

På baggrund af bemyndigelsen til at gennemføre en rettet emission, som blev vedtaget på ovennævnte ekstraordinære generalforsamling, har bestyrelsen besluttet, at undersøge en henvendelse fra en potentiel udenlandsk investor i forhold til målsætning, kemi og konditioner.

AaB har ikke yderligere kommentarer til emnet, medmindre parterne indleder realitetsforhandlinger, eller sonderingerne afbrydes.

Indholdet af denne meddelelse har ingen indflydelse på AaB’s tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2020.

Venlig hilsen
Aalborg Boldspilklub A/S
Torben Fristrup
Bestyrelsesformand

Tags på denne nyhed