557.821 kr. til "AaB er det hele værd"

3. juli 2020 kl. 13:30 af Rasmus Estrup

Projekt "AaB er det hele værd" blev onsdag 1. juli afsluttet efter at have kørt i knap to måneder siden projektets oprettelse 5. maj 2020. I forvejen havde AaB's Superligatrup og ledelse valgt at gå betydeligt ned i løn i maj. Siden har AaB's bestyrelse også frasagt sig en del af sit faste honorar. 

Gennem projekt "AaB er det hele værd" er der samlet penge ind til at styrke AaB's fanfællesskab. Således er de indsamlede kroner gået til tre forskellige faninitiativer. 

Indsamlingen er foregået via AaB's hjemmeside, mens også en stor del af AaB's sæsonkortabonnenter har valgt at donere deres tilgodehavende for marts og april til at bakke op om fanscenen. Derudover er der også gennem en auktion af kampbrugte Håndsrækningstrøjer indsamlet 22.071 kr. Dette beløb er fordelt mellem projekt A og projekt B i indsamlingen.

Alt i alt er der blevet indsamlet 557.821 kr.

Støtteprojekt A er ”Udsmykning af Aalborg Portland Park”, hvortil der er indsamlet 185.786 kr.

”Etableringen af en fanzone” ved Aalborg Portland Park er støtteprojekt B. Det er der indsamlet 162.035 kroner til.

Endelig er der til støtteprojekt C, som er "Fyld Aalborg Portland Park", blevet indsamlet 210.000 kr. Pengene går her til billetter, som AaB Support Club og Vesttribunen uddeler til velgørende formål og skoleklasser i Aalborg Kommune. Dette har AaB Support Club og Vesttribunen også selv støttet gennem salg af en t-shirt, hvorfra der er doneret 60.000 kr til projektet. Se et indslag om deres indsamling her.

- Opbakningen til projekt "AaB er det hele værd” har været imponerende. Vi er dybt taknemmelige for, at så mange har valgt at støtte "AaB er det hele værd". Det viser med al tydelighed, at rigtig mange har AaB kært og støtter op om AaB's fanscene selv i tider som disse, udtaler administrerende direktør Thomas Bælum. 

- Med over en halv million indsamlede kroner er der ingen tvivl om, at vi kan få skabt en fed kulisse og en styrket kampoplevelse på Aalborg Portland Park, når vi igen kan åbne op til fulde tribuner. Det glæder vi os selvsagt enormt meget til, slutter Thomas Bælum. 

De områder, der skal støttes, er blevet defineret og udvalgt i tæt samarbejde med AaB Support Club og Vesttribunen, der også vil være inde over opfølgningen og udførelsen af de enkelte tiltag. AaB takker begge frivillige organisationer for deres involvering og opbakning til projektet.

Tags på denne nyhed

Også blot 280 tilskuere til søndag aftens kamp mod Brøndby I.F.

2. juli 2020 kl. 15:34 af Martin Stigaard Skammelsen

Årsagen til beslutningen om ikke at åbne for flere tilskuere søndag, ligger i de omfangsrige krav der stilles fra Rigspolitiet og Sundhedsmyndighederne for at kunne få godkendelse til en udvidelse af kapaciteten.

- Helt konkret er vi oppe mod en meget stram tidsplan, der indebærer at en lang række dokumentationskrav og praktiske forhold skal på plads og afklares, for at vi fredag kan få den nødvendige tilladelse fra myndighederne til at lukke flere personer ind, men vi håber og tror på, at det vil kunne lade sig gøre til næste torsdags hjemmekamp mod AGF, forklarer AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum.

- Det er vigtigt for os og vores mange interessenter, at vi tager denne mulighed alvorligt og ansvarligt, så vi på den lange bane kan levere det professionelle set-up der påkræves for at tilbyde publikum en god og sikker oplevelse, men naturligvis forstår vi også, hvis der er sæsonkortholdere og fans som er skuffede i forhold til weekendens kamp, lyder det videre fra Thomas Bælum.

Dermed vil det samlede tilskuerantal til søndagens kamp forblive på 280 personer, ganske som til de tre foregående hjemmeopgør mod AGF, FC Midtjylland og FC Nordsjælland.

Billetter fordeles fredag

Grundet lovgivningen om statens kompensationsordning for dækning af underskud for arrangører med mere end 1.000 publikummer er AaB forpligtiget til at begrænse sit tab mest muligt, for at få del i regeringens hjælpepakker. Dette sker primært via AaB’s samarbejdspartnere, hvorfor 200 af disse er inviteret til lørdagens kamp.

Dog har flere samarbejdspartnere igen tilkendegivet, at de gerne vil videregive billetterne til AaB’s sæsonkortholdere, hvilket betyder at ca. 110 samarbejdspartnere kommer ind til søndagens kamp, mens ca. 170 sæsonkortholdere får mulighed for at få billet.

Senere i dag torsdag vil alle sæsonkortholdere modtage en e-mail fra AaB med information om, hvordan man kan sikre sig en plads til søndagens kamp. De 170 pladser fordeles tilfældigt blandt alle interesserede.

Dette vil ske således, at man fra kl. 9.30 fredag morgen kan stille sig i en digital kø på AaB's billetside - kl. 10.30 åbnes billetsalget, og den digitale kø vil på dette tidspunkt give adgang efter tilfældig rækkefølge til alle, der står i køen på det pågældende tidspunkt. Det vil sige, at der reelt foregår en lodtrækning blandt alle i køen.

Alle billetter til kampen vil give adgang til øvre afsnit på Complea Tribunen. Bemærk også at merchandise-boden foran Aalborg Portland Park ikke vil være åben på kampdagen.

Sæsonkortholdere der opnåede adgang til pokalsemifinalen mod AGF, samt 3F Superliga-kampene mod FC Midtjylland og FC Nordsjælland vil ikke have mulighed for at indløse billet til søndagens kamp.

Særlige retningslinjer

Bemærk at der i forbindelse med alle kampe på Aalborg Portland Park i denne tid er særlige regler, der skal følges, blandt andet at man skal sidde ned under kampen, samt at alle tilskuere skal sidde med god afstand til øvrige tilskuere. Læs mere om disse adfærdsregler her.

Af sikkerhedsmæssige hensyn vil der være håndsprit ved alle indgange, toiletter og boder, ligesom brugsflader på toiletter, ved gelændere og i boder løbende vil blive løbende rengjort under kampene.

Søndag aftens opgør mod Brøndby I.F. spilles kl. 18.00 på Aalborg Portland Park, hvor dørene åbnes for tilskuere kl. 17.00.

Tags på denne nyhed

AaB tager afstand fra forløb i forbindelse med pokalfinalen

2. juli 2020 kl. 13:51 af Brian Andersen

Dette tager AaB klar afstand fra.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Langt hovedparten af vores fans opførte sig, ligesom vores modstander-fans, eksemplarisk og havde ingen problemer med at forstå retningslinjerne for, at vi igen kan begynde at samles omkring fodbold på diverse stadioner, men desværre havde vi en lille gruppe af personer, der ikke var lydhøre over for myndighedernes anvisninger.

- Dette tager vi naturligvis afstand fra, og den lille gruppe af AaB-fans tog i øvrigt også selv konsekvensen ved afbrydelsen i første halvleg ved at forlade stadion, konstaterer Thomas Bælum.

Alle billetkøbere i AaB’s afsnit var på forhånd via e-mail informeret direkte om retningslinjerne for afvikling af kampen, ligesom Thomas Bælum personligt mødte op og italesatte disse, inden fanbusserne på kampdagen kørte mod Esbjerg.

- Vi er i en evaluerings- og læringsproces, og vi må tage vores del af ansvaret for, hvad der skete i aftes, og vi kan i den forbindelse konstatere, at det under de gældende protokoller fortsat er passende, at der i 3F Superligaen endnu ikke er adgang for udebanefans, siger Thomas Bælum.

Hvor mange tilskuere AaB på søndag til 3F Superligaopgøret på Aalborg Portland Park mod Brøndby I.F. vælger at lukke ind, er endnu ikke besluttet.

AaB TV: Sammendrag af pokalfinalen

2. juli 2020 kl. 08:03 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 2-0 til SønderjyskE i finalen af Sydbank Pokalen, som blev spillet på Blue Water Arena i Esbjerg. 

Finalen, der var AaB's 12 af slagsen, var ikke fyldt med chancer i en første halvleg, der midtvejs blev afbrudt i et kvarters tid på grund af brud på Covid-19-reglerne blandt publikum.

Det medførte en lang tillægstid til første halvleg, og fem minutter inde i denne blev en afslutning fra Anders K. Jacobsen afrettet og gik i mål uden chance for AaB's Andreas Hansen. 

Cirka ti minutter efter pausen var Anders K. Jacobsen igen i målscoreren rolle, da han efter et frispark sendte 2-0-føringen til SønderjyskE i mål. 

SønderjyskE's Julius Eskesen blev i 65. minut udvist med sin anden advarsel, og herefter jagtede AaB den scoring, der kunne bringe spændingen tilbage i opgøret. Men målet udeblev, og AaB tabte finalen 2-0. 

Et sammendrag af kampen kan ses i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed
'