Ferreira, Ross og Prica tilbage for AaB

3. december 2020 kl. 15:45 af Brian Andersen

AaB er ubesejret i sine seneste fem betydende kampe og indtager en foreløbig femteplads i 3F Superligaen.

Fungerende cheftræner Peter Feher har efter torsdagens træningspas udtaget følgende 19 spillere inklusive otte egenudviklede folk fra AaB Talent og otte af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 28 Jeppe Pedersen og 31 Daniel Granli.

Oscar Hiljemark er eneste mand på skadeslisten.

Kampen kan i morgen aften følges i Liga på P3 og på TV3 Sport fra kl. 18.00 med kickoff en time senere.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i november

3. december 2020 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Iver Fossums fuldtræffer fra en meget spids vinkel mod Brøndby I.F. fik 29 procent af fansenes stemmer i konkurrencen om månedens mål i november.

Lige i hælene var Oscar Hiljemarks scoring til 2-0 mod Randers FC, mens Kasper Kusks 2-1-scoring mod AB fik tredjeflest stemmer. 

AaB takker alle, der deltog i afstemningen og dermed også var med i lodtrækningen om FIFA 21 - AaB Spcecial Edition til PlayStation 4. Vinderen af lodtrækningen blev Mark, som er blevet kontaktet på direkte på mail. 

I denne video kan du gense månedens mål fra samtlige kameravinkler. 

Tags på denne nyhed

AaB generobrer førstepladsen i eSuperligaen

3. december 2020 kl. 08:59 af Rasmus Estrup

FC København-AaB 4-5

Tirsdag bød på et vaskeægte topopgør mellem AaB og FC København, da AaB inden opgøret indtog andenpladsen, mens FC København ugen forinden havde erobret førstepladsen fra netop nordjyderne.

I første opgør spillede Mads Skibsted på udebane mod LordHjorth, og efter 25 minutter bragte AaB-spilleren sig foran. Føringen blev fordoblet til 2-0 tidligt i anden halvleg, og selvom FC København kom tæt på en reducering med et skud på overliggeren fem minutter før tid, endte det 2-0 til AaB.

I den efterfølgende duel spillede Oliver Roberts på hjemmebane mod Marcuzo, og sidstnævnte fik hurtigt bragt spænding ind i kampen med en tidlig scoring til 1-0.

Roberts svarede tilbage med målet til 1-1 efter et kvarter, men med to yderligere Marcuzo-scoringer inden pausen var FC København foran med 3-1, og dermed havde FC København også den samlede føring på reglen om udebanemål.

Oliver Roberts reducerede dog til 3-2, og bragte dermed igen AaB i front samlet set, men midt i anden halvleg fik Marcuzo igen overhånden med scoringen til 4-2.

Længe så det ud til, at det også ville blive slutresultatet, men dybt inde i tillægstiden scorede Oliver Roberts det afgørende mål til 4-3, hvilket gav AaB en samlet sejr på 5-4 og sendte AaB tilbage på førstepladsen.

AaB-AC Horsens 2-2

Mod AC Horsens blev det onsdag aften til en sejr på reglen om udebanemål til AaB-drengene.

I første opgør var Daniel “Shoppen” Mogensen i en duel mod JeppeLK, og AaB-kaptajnen scorede efter et kvarter et flot mål til 1-0. Fem minutter senere udlignede JeppeLK for AC Horsens, men kort før tid fik “Shoppen” scoret sejrsmålet til 2-1.

Returopgøret stod mellem Mads Skibsted og Legind. En første halvleg, hvor AaB-spilleren var i god kontrol, endte desværre med et brændt straffespark fra Mads Skibsted.

Efter pausen kom Legind længere frem på banen for at jagte et resultat, men det gav også AaB-omstillinger modsat. 10 minutter før tid fik AC Horsens dog tildelt et straffespark, som blev eksekveret til 1-0.

AaB stod dog stadig til at tage den samlede sejr, og Mads Skibsted formåede til sidst at holde stand og sikre en samlet AaB-sejr.

Dermed ligger AaB på førstepladsen inden næste uges kampe mod FC Midtjylland og Lyngby Boldklub.

Tags på denne nyhed

Vidste du om OB og AaB...

2. december 2020 kl. 16:05 af Brian Andersen

- at hvis man efter de foreløbige ti spillerunder beregner en ”Expected Points-tabel”, så burde AaB (nummer fem) indtage 3F Superligaens førsteplads, mens OB (nummer ti) skulle være på fjerdepladsen. (Kilde: Tap In – Fodboldanalyse)

- at hvis AaB vinder på fredag, vil det være AaB’s sejr nummer 400 i 3F Superligaen.

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 85 mellem AaB og OB. Statistikken siger 31 sejre til AaB, 30 uafgjorte og 23 nederlag samt en målscore på 122-111 i AaB’s favør.

- at AaB ikke har tabt til OB i de seneste tre indbyrdes opgør – uafgjort og to sejre – og at man derfor skal tilbage til september 2018 for at finde AaB’s seneste nederlag til OB i 3F Superligaen. I Odense har AaB fået minimum det ene point i de seneste tre indbyrdes opgør, to af kampene har dog været 0-0-kampe.

- at AaB i den seneste spillerunde opnåede sæsonens tredje clean sheet, og at AaB dermed indtager andenpladsen på clean sheet-listen sammen med SønderjyskE. Listen toppes af FC Midtjylland med fire clean sheets. OB har holdt nullet to gange.

- at AaB fredag spiller sin tredje 3F Superligakamp på datoen 4. december; tilbage i 2005 vandt AaB med 4-1 på udebane i Silkeborg (Rasmus Würtz, Simon Bræmer og to gange Jeppe Curth), mens det for ti år siden i 2010 blev til et forsmædeligt 6-0 nederlag mod netop OB i Odense...

- at ud af de 84 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe mod OB har AaB scoret først i 41 tilfælde, hvilket har resulteret i 28 sejre, otte uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har OB scoret kampens første mål i 33 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, 12 uafgjorte og 18 nederlag.

- at AaB har holdt nullet i de seneste to 3F Superligakampe mod OB, sidst det skete, var i august-november 2013. Skulle AaB holde nullet igen, vil det være første gang nogensinde, at AaB holder OB fra at score i tre 3F Superligakampe i træk.

- at de 84 tidligere 3F Superligakampe mellem AaB og OB har budt på ikke færre end 20 udvisninger. AaB har fået syv af de røde kort mens de resterende 13 røde kort er uddelt til fynboerne. Man skal dog tilbage til den 14. april 2013 for at finde det seneste røde kort i en 3F Superligakamp mellem AaB og OB, dengang blev nuværende AaB-assistenttræner Rasmus Würtz udvist i en 4-3-sejr til AaB.

- at kampen er AaB’s fredagskamp nummer 74 i 3F Superligaen, og at det kun er AGF – med 76 kampe – der har spillet flere fredagskampe end AaB. I de foregående 73 fredagskampe har AaB vundet 30 gange, spillet 22 uafgjort og tabt 21 gange.

- at fredag aftens dommer Jens Maae tidligere har dømt AaB 27 gange i 3F Superligaen, hvilket er endt med 13 sejre til AaB, fire uafgjorte og ti nederlag.

- at det er anden gang Jens Maae dømmer en 3F Superligakamp mellem AaB og OB, og som AaB-fan må man håbe, at det går lidt bedre denne gang end første gang, for her vandt OB i marts 2017 med hele 4-0 i Odense.

- at fra den nuværende AaB-trup har Lucas Andersen (2 mål), Kasper Pedersen (1), Kasper Kusk (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod OB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk, dog undtaget den første vinkel: Tap In – Fodboldanalyse).

Tags på denne nyhed

Thelander: Vi er svære at spille imod

1. december 2020 kl. 15:38 af Rasmus Estrup

Med 0-0 på udebane mod FC Midtjylland i lørdags sikrede AaB sig sæsonens tredje clean sheet, hvilket er næstflest i 3F Superligaen i denne sæson.

- Jeg synes, vi havde en god gameplan mod FC Midtjylland. Vi var modige og turde møde dem højt. Vi tre forsvarsspillere tog trygt mand-mod-mand-situationerne, hvilket gjorde det nemmere for resten af holdet, for vi holdt en høj bagkæde og stod kompakt som hold, siger Rasmus Thelander, der sammen med målmand Jacob Rinne sikrede sig en plads på rundens hold på superliga.dk på baggrund af lørdagens præstation.

AaB har igennem sæsonens første ti runder blot indkasseret 11 mål, hvilket er bedst i 3F Superligaen sammen med Randers FC.

De seneste fem kampe er endt med tre sejre og to uafgjorte, og Rasmus Thelander vurderer, at en gennemarbejdet gameplan er årsagen.

- Vi er svære at spille imod, og vi har en stærk defensiv base gennem hele holdet. Selvom vi er ramt af skader eller karantæner, så er gameplanen så indarbejdet i os, at alle ved, hvad vi skal gøre. Alle er trygge ved vores spillestil, og vi kan spille alle typer af kampe.

- Vi kan styre en kamp som mod FC Nordsjælland, vi kan spille lige op med en fysisk stærk modstander som FC Midtjylland, og i Randers tog vi arbejdshandskerne på, og så sloges vi, fordi det var det, der var brug for, siger Rasmus Thelander.

På fredag venter et udebaneopgør mod OB, og her forventer forsvarsspilleren, at der skal gribes fat i flere redskaber fra værktøjskassen. 

- Jeg forestiller mig, at vi får brug for noget forskelligt. Det kan godt blive lidt af en slåskamp i Odense, men samtidig skal vi selvfølgelig også forsøge at sætte godt, offensivt spil sammen og få skabt en masse chancer, slutter Rasmus Thelander.

Kampen mod OB spilles fredag kl. 19.00 og kan ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00.

Tags på denne nyhed
'