Ross udtaget til U/19-landskampe

27. september 2019 kl. 13:25 af Rasmus Estrup

I midten af oktober skal Danmarks U/19-landshold spille to venskabskampe på udebane mod Irland. Med i den danske landsholdstrup er AaB-spiller Mathias Ross. 

Forsvarsspilleren har inden de to kampe 22 optrædener for de danske ungdomslandshold bag sig - heraf er 11 af kampene for U/19-landsholdet. 

Den første af de to venskabskampe mod Irland spilles fredag 11. oktober, inden andet opgør spilles mandag 14. oktober. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Randers FC…

27. september 2019 kl. 11:55 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 41 mellem AaB og Randers FC. Statistikken siger 17 sejre til AaB, 11 uafgjorte og 12 nederlag samt en målscore på 65-52 i AaB’s favør.

- at AaB har tabt de to seneste 3F Superliga-hjemmekampe mod Randers FC, begge afviklet i foråret 2019. AaB har dog aldrig tabt tre Superliga-hjemmekampe i træk mod Randers FC.

- at AaB vandt klubbernes seneste indbyrdes møde, da det 22. april 2019 blev til en 2-0 sejr i Randers efter scoringer af Tom van Weert og Lucas Andersen.

- at der traditionelt scores mange mål i 3F Superligakampe mellem AaB og Randers FC, idet der i de 40 tidligere kampe er scoret 117 mål svarende til et gennemsnit på godt 2,9 mål pr. kamp. Det er nogenlunde ligeligt fordelt mellem de to klubbers stadions med 61 scoringer i Aalborg (20 kampe) og 56 scoringer i Randers (20 kampe).

- at ud af de 40 tidligere 3F Superligakampe mod Randers FC har AaB scoret først i 24 tilfælde, hvilket har resulteret i 16 sejre, fem uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har Randers FC scoret kampens første mål i 13 tilfælde, hvilket har givet AaB en sejr, tre uafgjorte og ni nederlag.

- at AaB’s pokalhelt i onsdags, Kasper Kusk, er den mest scorende spiller i indbyrdes 3F Superligakampe mellem AaB og Randers FC. I hans ti tidligere opgør mod Randers FC som AaB-spiller har han scoret syv mål, men det er dog ikke lykkedes at få bolden i nettet i hans tre seneste opgør mod Randers FC.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (7 mål) også Frederik Børsting (3 mål), Lucas Andersen (1), Tom van Weert (1), Oliver Abildgaard (1), Kasper Pedersen (1), Jakob Ahlmann (1) og Rasmus Thelander (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Randers FC.

- at AaB har vundet de tre seneste 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park med sammenlagt 8-1. Hvis det bliver til en sejr over Randers FC, vil det være første gang siden september-december 2015, at AaB vinder fire 3F Superliga-hjemmekampe i træk.

- at de to seneste 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park har foruden sejr tillige budt på clean sheets til AaB. Hvis AaB formår at holde Randers FC fra at score, vil det således være første gang siden december 2013-marts 2014, at AaB holder nullet i tre 3F Superliga-hjemmekampe i træk.

- at AaB ikke har den bedste statistik med søndagens dommer Peter Kjærsgaard som dommer, idet de 16 tidligere 3F Superligakampe kun har budt på point i ni af kampene (3V-6U-7T). Hans seneste optræden i Aalborg, 11. august i år, gav dog en storsejr på 4-0 mod Esbjerg fB.

- at på trods af kun 40 spillede 3F Superligaopgør mellem AaB og Randers FC har dommerne relativt ofte haft behov for at dømme straffespark (6 stk.) eller udvise en spiller (10 stk.).

- at det er endnu ikke lykkedes nogen klub at score mod AaB i en 3F Superligakamp afviklet på datoen 29. september. De tre tidligere opgør på denne dato har givet AaB syv point og en samlet målscore på 4-0.

- at AaB senest var i aktion på datoen 29. september, da det i 2013 sluttede 0-0 hjemme mod AGF.

- at Jores Okore søndag kan spille sin officielle kamp nummer 75 for AaB. Han debuterede for AaB i juli 2017 og opnår således sit jubilæum kun godt 26 måneder efter debuten. AaB hylder en spiller, når han runder 100, 200, 250, 300, 350 kampe etc. for klubben.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første fire hjemmekampe allerede er sikret en donation på 52.530 kr. Køb i forsalg billet til opgøret mod Randers FC her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Nu kan skoleelever skrive egne bøger om AaB

27. september 2019 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Skoleelever fra femårsalderen og opefter kan nu skrive deres egne små bøger om AaB, AaB’s spillere og oplevelserne på Aalborg Portland Park. 

Det er blevet en mulighed, da AaB netop har indgået et samarbejde med virksomheden WriteReader, der står bag det digitale læringsværktøj Skriv og læs, som bruges af over 86.000 nordjyske skoleelever. 

Gennem Skriv og læs kan børnene på en meget brugervenlig måde udvælge billeder og selv sammensætte dem med deres egen tekst, så oplevelserne fra kampene og passionen for AaB kan komme til udtryk i personlige bøger, der nemt kan udskrives bagefter.

- Børns interesser spiller en væsentlig rolle for deres motivation til at skrive og læse. Med integrationen af AaB-billederne i læringsværkøjet Skriv og læs er det blevet lettere for børn at skabe deres egne bøger om klubben og klubbens spillere, siger Janus Madsen, skaberen af Skriv og læs.

Skriv og læs samarbejder med mange skoler på landsplan, og i Nordjylland er der indgået aftaler med alle skoler i Vesthimmerland kommune, Rebild kommune og Hjørring kommune, samt flere af skolerne i Aalborg kommune, Brønderslev kommune og Jammerbugt kommune. Her kan børn med deres UNI-login altså skrive bøger om Hele Nordjyllands Hold både i skolen og derhjemme. 

- Vi ved, at der er mange unge AaB-fans rundt omkring i Nordjylland, og hvis AaB kan hjælpe til at give nogle børn større lyst til at skrive og læse - både i skolen og derhjemme - er det selvfølgelig noget, vi meget gerne vil støtte op om, siger administrerende direktør i AaB, Thomas Bælum.

- Vi glæder os til samarbejdet, og ved selvsyn får vi allerede søndag lejlighed til at se nogle af de sikkert fantasifulde historier om AaB, når vores unge fans har mulighed for at skrive bøger i Theodors Familiezone, siger Thomas Bælum. 

Det er fra kl. 13.00 på søndag muligt at skrive AaB-bøger på din egen tablet og smartphone i forbindelse med AaB’s 3F Superligakamp mod Randers FC. Her vil grundlæggeren af Skriv og læs, Janus Madsen, også være til stede for at hjælpe og vejlede med at lave de digitale bøger.

Tags på denne nyhed

AaB skal op imod HB Køge i pokalottendedelsfinale

26. september 2019 kl. 21:58 af Brian Andersen

HB Køge, der er målmand Andreas Hansens tidligere klub, har i sine første ni kampe i sæsonens 1. division hentet ti point.

Lodtrækningen til ottendedelsfinalerne, der umiddelbart afvikles 29., 30. og 31. oktober, fik følgende udseende:

HB Køge-AaB                                              
AB-Esbjerg fB
AGF-OB
Brøndby I.F.-SønderjyskE
FC København-Vendsyssel F.F./FC Nordsjælland
HIK/Silkeborg I.F.-FC Fredericia
Thisted FC/AC Horsens-Fremad Amager
Viby I.F./Vanløse-Randers FC

Forinden skal AaB dog i første omgang i aktion i 3F Superligaen, når Randers FC gæster Aalborg Portland Park på søndag. Køb i forsalg din billet her.

Tags på denne nyhed

Markant fremgang i antal af sæsonkortholdere i AaB

26. september 2019 kl. 17:33 af Rasmus Estrup

Inden hjemmekampen i 3F Superligaen mod Randers FC på søndag har 2.679 AaB-fans sæsonkort til Aalborg Portland Park. Enten som sæsonkortabonnent eller som sæsonkortholder specifikt for sæsonen 2019/2020. I det opgjorte tal er sponsorsæsonkort ikke medregnet. 

Til sammenligning med samme tid sidste år var der efter 10. spillerunde i sidste sæson 2194 sæsonkortholdere. Altså er der 484 flere sæsonkortholdere på nuværende tidspunkt, hvilket svarer til en stigning på 22 procent. 

- Vi er rigtig glade for og stolte af, at flere og flere AaB-fans vælger at få sæsonkort til Aalborg Portland Park. I vores nye strategi Nordkraften har vi stor fokus på at gøre hele kampoplevelsen for vores fans bedre, fortæller AaB’s administrerende direktør Thoms Bælum, som også glæder sig over fremmødet og stemningen ved AaB’s seneste hjemmekamp.  

- Alle ved, at det er sjovere at gå til fodbold, jo flere man er. Det blev tydeligt bevist i seneste hjemmekamp, hvor 11.645 tilskuere så vores 1-0-sejr over FC København. Det skabte en helt særlig atmosfære omkring kampen, og det var en sand fornøjelse at se så mange rød-hvide trøjer både på tribunerne og fanområdet ved AaB Tyren inden kampen, siger Thomas Bælum. 

70 procent af de nuværende sæsonkortholdere har tegnet et sæsonkortabonnement. En løsning der blev lanceret i marts 2018, og som betyder, at man som sæsonkortabonnent kan få adgang til alle AaB’s hjemmekampe i 3F Superligaen og Sydbank Pokalen gennem en fast månedlig betaling fremfor en større engangsbetaling hver sommer. 

Prisen for et sæsonkortabonnement starter ved 85 kr. om måneden for voksne og 45 kr. om måneden for børn. Læs mere om fordelene ved at være sæsonkortholder her. 

Tags på denne nyhed