Nyd musikken på Aalborg Portland Park

23. november 2019 kl. 08:51 af Rasmus Estrup

Et af målene i strategi Nordkraften er at skabe en bedre stadionoplevelse for tilskuerne til AaB’s hjemmekampe på Aalborg Portland Park.

I den forbindelse er der i den seneste tid løbende foretaget en række ændringer for netop at forbedre stadionoplevelsen. 

Som vi tidligere har skrevet om er fansangen “Som Ramt af Lynet” blevet en fast tradition inden første fløjt, og ligeledes er stadionspeaker Lars Bech rykket ned på grønsværen, når han op til kampstart opremser startopstillingerne for begge hold. 

Et andet parametre, der er blevet drejet på, er den musik, der spilles i højtalerne fra dørenes åbning en time før kickoff, i pausen og efter kampen. 

Tidligere var et tilfældigt udvalg af nyere sange, der udgjorde lydbilledet, men i den seneste tid har nøje udvalgte sange udfyldt musikplaylisten.

Den sidste sang inden indløbet er To Lose my Life af White Lies, som spilles i umiddelbar forlængelse af AaB-sangen Vi står sammen om dig.

Pausen indledes med On a Long Lonely Night fra AaB-ambassadør Søren Skos duo Sko/Torp. 

Efter en sejr er det ud fra fansenes ønske blevet genindført at Another One Bites The Dust fra Queen lyder ud af højtaleren.

Op til kickoff består playlisten i øvrigt af sange fra blandt andet Prince, David Bowie, The Cure, Pulp, Blondie, Fleetwood Mac, Love Shop og Oasis. 

Husk at dørene til Aalborg Portland Park i morgen åbner kl. 13.00. Du kan løbe billetter til kampen mod AC Horsens allerede nu på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park i morgen fra kl. 13.00. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og AC Horsens…

22. november 2019 kl. 12:28 af Rasmus Estrup

- det er 3F Superligakamp nummer 31 mellem AaB og AC Horsens. Statistikken siger 11 sejre til AaB, 14 uafgjorte og fem nederlag samt en målscore på 46-29 i AaB’s favør.

- AaB vandt den seneste 3F Superligakamp mod AC Horsens med 5-0. Både Patrick Olsen og Lucas Andersen blev dobbelte målscorer, mens Jores Okore headede bolden i nettet en enkelt gang.

- det i tilfælde af en AaB-sejr vil være første gang siden efteråret 2012, at AaB hiver to 3F Superligasejre i træk mod AC Horsens.

- hvis AaB igen kan holde AC Horsens fra at score, vil det være første gang siden november 2010-april 2011, at AaB præsterer to clean sheets i træk mod AC Horsens i 3F Superligaen.

- AaB traditionelt har et godt tag på AC Horsens, når det gælder 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park, hvor det er blevet til fem sejre, seks uafgjorte og blot to nederlag.

- den seneste indbyrdes kamp i Aalborg endte med et nederlag til AaB på 2-4 efter en føring til AaB på 1-0 samt et rødt kort til Jores Okore kort før pausen. Tom van Weert og Kasper Kusk scorede for AaB i det opgør.

- AaB aldrig har tabt to 3F Superligahjemmekampe i træk mod AC Horsens.

- foruden Kasper Kusk (4), Tom van Weert (1), Lucas Andersen (2), Patrick Olsen (2) og Jores Okore (1) har også Kasper Pedersen (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen i en 3F Superligakamp mod AC Horsens.

- til trods for at uafgjort er det hyppigst forekommende resultat mellem AaB og AC Horsens, har en pointdeling i denne sæson været det mindst hyppige resultat for både AC Horsens (3) og AaB (2).

- ud af de 30 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 17 tilfælde, hvilket har resulteret i 10 sejre, fem uafgjorte og to nederlag. Omvendt har AC Horsens scoret kampens første mål i syv tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, tre uafgjorte og tre nederlag.

- AaB blot har lukket seks mål ind på hjemmebane i denne sæson. Kun FC Midtjylland og FC København har lukket færre ind.

- AC Horsens har scoret seks af sine 14 sæsonscoringer, altså ca. en tredjedel, på hovedstød.

- ingen AaB-spillere er i karantæne mod AC Horsens. Til den efterfølgende kamp mod Hobro I.K. risikerer Jakob Ahlmann, Jores Okore, Patrick Olsen og Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort på søndag, hvilket også gælder for Lucas Andersen ved et gult kort til seks strafpoint.

- Lucas Andersen med fire mål og en assist har været involveret i halvdelen af AaB’s hjemmebanescoringer i denne sæson.

- AaB tabte den seneste 3F Superligakamp på Aalborg Portland Park med 0-1 til FC Midtjylland. Det er imidlertid ikke sket siden december 2018-februar 2019, at AaB har tabt to 3F Superliga-hjemmekampe i træk.

- dommer Michael Tykgaard én gang tidligere i sin karriere har dømt en 3F Superligakamp på Aalborg Portland Park mellem AaB og AC Horsens. Det var i september 2010, og det var Michael Tykgaards blot anden 3F Superligakamp. Opgøret endte med en sejr til AC Horsens på 3-2. På tavlen fra AaB var Henrik Dalsgaard og Nicklas Helenius.

- AaB’s to tidligere kampe i 3F Superligaen på datoen 24. november begge var mod FC København og endte begge 1-1. Udover de to kampe i henholdsvis 2002 og 1996 er AaB’s seneste DM-kamp på denne dato helt tilbage i 1957, hvor det i 3. division blev til en udesejr på 4-1 over Brande I.F.

AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første seks hjemmekampe allerede er sikret en donation på 87.478 kr. Køb billetter til kampen her eller i billethusene på Aalborg Portland Park på søndag fra kl. 13.00.

Kilder: danskfodbold.com, OPTA og aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

Superligaen har valgt VAR-leverandør

22. november 2019 kl. 10:53 af Rasmus Estrup

Det bliver en partner med meget stort kendskab til dansk fodbold, som skal levere VAR til 3F Superliga fra sæsonen 2020/21 og fire år frem. NEP står for OB-produktioner i flere end 80 lande – og firmaets danske afdeling har siden 1998 produceret størstedelen af kampene i den bedste danske fodboldrække. Løsningen NEP kommer til at levere til 3F Superliga bliver sammen med firmaet EVS, hvis VAR-system allerede bruges i blandt andet La Liga, den portugisiske og den polske fodboldliga samt af FIFA.

- Vi er rigtig glade for, at det bliver NEP og EVS, der skal levere VAR-teknikken til 3F Superliga. Vi synes, det er en optimal kombination med NEP, der kender dansk fodbold allerbedst, i samarbejde med EVS, der er FIFA autoriseret og har stor erfaring fra udlandet. Det bliver rigtig godt, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

Arbejdet med at blive klar til næste sæson er i fuld gang. Her i november er der taget hul på uddannelsen af dommerne og operatører både med teoretisk og praktisk træning i simulatorer. Det følges op i slutningen af januar med en uges indendørs træningslejr, hvor der laves live-træning i kampsituationer. I februar sendes dommerne på græs, hvor der arrangeres hele træningskampe på stadions i Danmark. I sidste ende skal alt være klar til sæsonstart i juli 2020.

- Vi har nu haft de første samlinger, og jeg kan mærke stor entusiasme hos dommerne. Både de erfarne og hos de helt nye i dommerteamet, der udover dem på banen vil bestå af de tre personer i VAR-vognen; VAR, AVAR og replay-operatøren. Det bliver et intenst uddannelsesforløb, men vi har lavet en grundig og realistisk plan, og vi er rigtig glade for at være i gang, siger Michael Johansen, der er formand for dommerudvalget og VAR-instruktør. 

VAR UDTRYK:
VAR – Video Assistant Referee. Hjælper kampens dommer ved fire afgrænsede situationer. Mål, rødt kort, straffe og forkert identitet. Opgaven er at tjekke for klare og tydelige fejl i de fire situationer.

AVAR – Assistant Video Assistant Referee. Hjælper VAR, særligt med at holde øje med kampen, imens VAR gennemgår en situation.

RO – Replay Operator.  Hjælper VAR med at finde de bedste klip og vinkler for at bevise eller modbevise en afgørelse.

Tags på denne nyhed

A. Enggaard A/S forlænger tribunesponsorat

22. november 2019 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Siden 2010 har den ene langside på Aalborg Portland Park heddet A. Enggaard Tribunen. Og tribunen, der blandt andet rummer hovedindgangen, lounger og skyboxe på Aalborg Portland Park, hedder også A. Enggaard Tribunen frem til i hvert fald udgangen af 2022.

Entreprenørvirksomheden, der blev grundlagt i Aalborg i 1943 og har været sponsor i AaB gennem mange år, har således forlænget sit tribunesponsorat med tre år. 

- Det glæder os, at en stor og trofast samarbejdspartner som A. Enggaard A/S ønsker at fortsætte samarbejdet omkring vores sponsortribune på Aalborg Portland Park. A. Enggaard A/S har med et nu årti langt tribunesponsorat vist stor støtte til AaB, og det er glædeligt for os, at samarbejdet fortsætter ind i næste årti, udtaler AaB’s administrerende direktør, Thomas Bælum. 

A. Enggaard A/S er en af Danmarks største entreprenører, udviklere og ejendomsinvestorer. De seneste mange år har virksomheden været med til at udvikle en række af de store danske byer, herunder naturligvis hjembyen Aalborg, med store projekter bl.a. på Østre Havn og Godsbanen, og nu også Stigsborg i Nørresundby samt Spritten i Aalborg Vestby. 

I netop Aalborg Vestby har Aalborg Portland Park næste år haft sit hjemsted i 100 år.

- Vi vil gerne bakke op om fællesskabet og om AaB, som er en vigtig del af Aalborgs DNA. Det er derfor naturligt for os, at vi sponsorerer en af tribunerne på Aalborg Portland Park, der er et vartegn for Aalborg. Netop vartegn og fællesskab er vigtige for en by, og det er derfor også noget, som vi tænker ind i vores projekter som eksempelvis på Spritten, hvor en ny bydel præget af kulturarv, kunst, arkitektur og gastronomi er i gang med at skyde op. Endvidere er der den lidt pudsige kobling, at grunden til Aalborg Portland Park er skænket af Harald Jensen, der var brændevinsbrænder på netop Spritten, siger Anders Mejlholm Larsen, økonomichef ved A. Enggaard A/S. 

- Som det fremgår i AaB’s strategi Nordkraften, er det i Nordjylland alene muligt at skabe succeser gennem flid, fællesskab og samarbejde. Det ved vi, og det ved AaB.  AaB er et vigtigt kulturelt samlingspunkt og fællesskab for mange nordjyder, og det bakker vi naturligvis gerne op om.  Derfor er vi glade for, at vores samarbejde fortsætter yderligere tre år, siger Anders Mejlholm Larsen.

Tags på denne nyhed

Støt AaB på søndag mod AC Horsens

21. november 2019 kl. 09:34 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 17
Spilledato: Søndag 24. november 2019
Kick-off: Kl. 14.00
Dørene åbner kl. 13.00
Dommer: Michael Tykgaard

Billetter

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på søndag på Aalborg Portland Park i billethusene, som åbner kl. 13.00.

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Complea Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart.

Scan din billet fra mobilen

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.   

Køb sæsonkortabonnement og få tre kampe i første måned

Inden på søndag kan du med fordel tegne et sæsonkortabonnement, for gør du det inden søndagskampen mod AC Horsens får du tre 3F Superligahjemmekampe i den første måned. Prisen for et sæsonkortabonnement koster fra 85 kr. om måneden. Læs mere her. 

Kom til julehygge i Theodors Familiezone

Børn og barnlige sjæle kan inden kickoff være med til at pynte Theodors juletræ i Theodors Familiezone på Complea Tribunen fra kl. 13.00.

Laver man et stykke julepynt til juletræet, får man lov til at dreje på Theodors lykkehjul, hvor man kan vinde en række forskellige præmier. 

Derudover kan man som altid blive ansigtsmalet, tegne en tegning eller skrive et brev til Theodors postkasse, og hygge med Theodors venner i familiezonen.

Der er også mulighed for at låne et af Theodors venneflag, købe en AaB-slikkepind eller slushice i familieboden og meget mere.

Køb to nye AaB-halstørklæder for 150 kr.

Til seneste hjemmekamp blev tre nye AaB-halstørklæder lanceret, og de nye halstørklæder er igen på søndag på tilbud til 150 kr. for to halstørklæder i både AaB Fanshop og AaB Souvenirbod. 

AaB Fanshop og AaB Souvenirbod åbner kl. 12.00 på søndag. 

Opvarmning i fanområdet fra kl. 12.00

Der er som sædvanlig mulighed for at varme op til kampen ved AaB Tyren foran Complea Tribunen sammen med andre AaB-fans. Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan.

Øl i fanområdet før kampen koster kun 35 kr., og desuden sælges der 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr. Du kan naturligvis også nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store grill.  

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for søndagskampen er #AaBACH – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Complea Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også kan betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Schleppegrellsgade. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00 eller på kampdagen i billethusene på Aalborg Portland Park.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed