AaB-resultat i henhold til forventningerne

5. marts 2019 kl. 15:25 af Brian Andersen

AaB har i 2018 realiseret et underskud før skat på 22,8 mio. kr. mod et overskud før skat på 13,1 mio. kr. i 2017. Resultatet er i henhold til forventningerne og forekommer som tidligere oplyst på baggrund af ekstraordinære investeringer.

Omsætningen udgør 70 mio. kr. i 2018 mod 63,2 mio. kr. i 2017.

Der ses en stigning i TV-indtægter på 5,6 mio. kr. som følge af bedre placeringer i Superligaen, og der ses en stigning i match-day indtægter på 1 mio. kr.

De eksterne omkostninger er faldet med 1,1 mio. kr. til 29,5 mio. kr. i 2018, mens personaleomkostningerne for 2018 ligger på samme niveau som i 2017. 

- Selvom resultatet for 2018 primært forekommer på baggrund af strategiske og sportslige investeringer foretaget som følge af vores indtjening i 2017 og 2016, så er resultatet for 2018 ikke tilfredsstillende, fastslår AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum.

Forventninger til 2019
De realiserede spillersalg i 2016 og 2017 muliggjorde yderligere investeringer i Superligatruppen. Primært som følge af dette har AaB realiseret et underskud i 2018 på 22,8 mio. kr. AaB har qua ovenstående investeringer indgået yderligere forpligtelser i årene 2019-2020, der må således forventes et underskud i 2019 i niveauet 15-20 mio. kr. inklusive spillersalg og uden europæisk deltagelse.

- Som klub har vi været i en proces for at skabe et konkurrencedygtigt fodboldhold, samtidig med at fokus nu er rettet mod at højne oplevelsen for tilskuere og fans og højne værdien for vores sponsorer, og den del vil vi også have opmærksomheden rettet mod i de kommende år, siger Thomas Bælum.

Egenkapitalen udgør 89,6 mio. kr. pr. 31. december 2018. 

Med undtagelse af leverandørgæld og andre gældsforpligtelser på 19,5 mio. kr. pr. 31. december 2018 er AaB gældfri. AaB har således ingen rentebærende gæld.

Tags på denne nyhed

Udsalg: 75 kr. for håndsrækningstrøjen

5. marts 2019 kl. 07:49 af Thomas Fiele

Den sølvfarvede håndsrækningstrøje, der normalt koster 399 kr., kan til og med søndag kl. 23.59 blive din for bare 75 kr.
Vi gør opmærksom på at nogle størrelser kan være udsolgte. 

Trøjen er en del af AaB’s faste CSR-projekt, Hele Nordjyllands Håndsrækning. Projektet blev i 2016 udbygget med lanceringen af den første såkaldte håndsræknings-velgørenhedstrøje, der det første år resulterede i en donation på 90.000 kroner til Veteran Oasen fra AaB, Spar Nord og hummel. Dette er den anden trøje i rækken, som nu kan blive din til en helt særlig pris i denne uge.

AaB-reserverne nedlagt i Brøndby

4. marts 2019 kl. 19:33 af Martin Stigaard Skammelsen

Opgøret fik en jævnbyrdig start, men efter 10 minutter begik AaB straffespark mod Brøndbys Ante Erceg, der selv omsatte muligheden fra 11-meter pletten til 1-0 føring.

Efter knap 20 minutter fik AaB fint kombineret sig igennem Brøndby-defensiven, men den store chance  blev afværget, og i stedet var det igen Ante Erceg der slog til, da han på den halve time udplacerede AaB-målmand Michael Lansing med et hug fra distancen.

Få minutter før pausen slog Erceg igen til, da et langskud uheldigt blev afrettet og endte i nettet til pausestillingen 3-0.

Fra anden halvlegs start kom AaB’erne meget bedre med i kampen, og var også mere på bolden, men skarpheden foran mål manglende.

I stedet slog Brøndby til efter en omstilling, da Ante Erceg scorede sit og Brøndbys fjerde mål i kampen efter 62 minutters spil.

En AaB-reducering efter 68 minutter ved U/19 Ligaspiller Søren Tengstedt var ikke nok til at igangsætte et comeback, og i stedet fik værterne lukket og slukket med scoring til 5-1 tre minutter før tid.

- Set over hele kampen skaber vi lige så mange chancer som dem, men det er selvfølgelig ikke godt nok, at vi ikke er mere ærgerrige i begge ender af banen, så vi både får scoret flere mål, og afværget flere af deres scoringer, konstaterer assistenttræner Allan K. Jepsen efter dagens kamp.

Næste udfordring for AaB i Reserveligaen bliver opgøret mod AGF mandag 8. april.

Tags på denne nyhed

AaB tager afsked med Lansing og sikrer sig HB Køge-keeper

4. marts 2019 kl. 13:59 af Brian Andersen

Michael Lansing kom i sommeren 2017 til AaB fra Vejle Boldklub.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Michael er en dygtig målmand og er en fantastisk personlighed at have i truppen, men vi har i fællesskab vurderet, at det næste skridt for Michaels karriere er at få fast spilletid, og derfor vil det være bedst for Michael at finde en klub, hvor det umiddelbart er muligt.

- Der skal ikke være tvivl om, at Michael med sin professionalisme og sin positive tilgang også har bidraget til Jacob Rinnes (AaB’s førstemålmand, red.) succes, og vi ønsker Michael al mulig held og lykke med at finde en ny klub fra den kommende sæson, siger Allan Gaarde.

Michael Lansing er foreløbig noteret for to officielle kampe for AaB.

Ny mand i AaB’s Superligatrup fra den kommende sæson bliver til gengæld 23-årige Andreas Hansen, der allerede er noteret for 92 officielle kampe for HB Køge i 1. division. Flere end en tredjedel af kampene har resulteret i et clean sheet for den 186 centimeter høje keeper.

- Vi har i et stykke tid haft et godt øje til Andreas Hansen, og i forlængelse af beslutningen om at Michael Lansing skulle videre, er vi meget tilfredse med, det er lykkedes at få en aftale på plads med en så dygtig målmand som Andreas Hansen, lyder det fra Allan Gaarde.

- Andreas har et stort potentiale og har allerede en stor portion erfaring fra højt niveau. Han har udviklet sig meget det seneste år, og de primære kompetencer er, at han er dygtig med fødderne, eksplosiv og spændstig og spilintelligent, og vi ser frem til, at han fra den kommende sæson skal indgå i et stærkt målmandsteam sammen med Jacob Rinne, slutter Allan Gaarde.

Andreas Hansen skifter til AaB på en fri transfer, og kontrakten gælder foreløbig indtil 31. december 2021.

(Foto: Michael Frimundt Petersen, HB Køge).

Dagens opstilling mod Brøndby I.F.

4. marts 2019 kl. 12:23 af Brian Andersen

Det første af slagsen blev 11. februar vundet med 3-1 over Brøndby I.F., og samme klub er modstanderen i dag.

AaB’s opstilling til kampen i Brøndby er som følger:

Michael Lansing

Kristoffer Pallesen – Mathias Ross – Jakob Blåbjerg – Philipp Ochs

Robert Kakeeto – Rasmus Würtz – Filip Lesniak – Kasper Risgård

Frederik Børsting – Søren Tengstedt (U/19 Ligaspiller)

Der er kickoff i Brøndby kl. 14.00.

Tags på denne nyhed