Vidste du om Lyngby Boldklub og AaB…

12. juli 2019 kl. 14:50 af Rasmus Estrup

- det er 53. 3F Superligamøde mellem Lyngby Boldklub og AaB. Statistikken siger 22 sejre til AaB, 14 uafgjorte og 16 nederlag samt en målscore på 83-59 set med AaB’s øjne.

- det er mere end 19 måneder siden, at AaB sidst mødte Lyngby Boldklub i 3F Superligaen. Dengang var det også på Lyngby Stadion, hvor scoringer af Jannik Pohl og Rasmus Thellufsen grundlagde AaB’s sejr på 2-1. 

- Rasmus Thellufsen med spilletid på søndag kan opnå sin 75. officielle kamp for Hele Nordjyllands Hold. Siden debuten i august 2016 er det blevet til knap 4.200 spilleminutter og 11 scoringer. 

- foruden Rasmus Thellufsen (1) har også Magnus Christensen (1), Jakob Ahlmann (1), Pavol Safranko (1) og Lucas Andersen (1) tidligere været på tavlen i en 3F Superligakamp mod Lyngby Boldklub.

- AaB’s all-time 3F Superligatopscorere mod Lyngby Boldklub er Indrek Zelinski, Søren Frederiksen og Peter Rasmussen, der alle har scoret seks gange mod søndagens modstander. 

- siden marts 2001 er ingen af 3F Superligamøderne mellem AaB og Lyngby Boldklub endt uafgjort. I stedet har AaB vundet 14 gange, mens Lyngby Boldklub har sejret i tre tilfælde.  

- sæsonpremieren har betydet point for AaB i hver af de seneste ni sæsoner. I tre af de ni kampe har AaB lagt ud med en sejr, heriblandt sejren på 4-2 mod Lyngby Boldklub i juli 2010, hvorimod de seks andre er endt uafgjort. Lyngby Boldklub har til sammenligning vundet to af deres åbningskampe i deres 17 3F Superligasæsoner.

- søndagens dommer, Jørgen Daugbjerg Burhcardt, tidligere har dømt en 3F Superligakmp mellem AaB og Lyngby Boldklub. Det var på Aalborg Portland Park i september 2017, hvor AaB vandt 3-1 efter scoringer af Pavol Safranko, Jakob Ahlmann og Magnus Christensen.

- AaB’s 14 tidligere 3F Superligakampe med Jørgen Daugbjerg Burchardt som dommer kun har budt på én udvisning og to dømte straffespark. Til gengæld har der været uddelt 66 advarsler.

- der er kickoff kl. 14.00 på søndag på Lyngby Stadion.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Kend de nye fodboldregler

12. juli 2019 kl. 09:47 af Rasmus Estrup

Til denne sæson er der kommet nye fodboldregler, og for at gøre alle fans klar til sæsonen går cheftræner Jacob Friis, anfører Lucas Andersen, målmand Jacob Rinne og forsvsrasspiller Mathias Ross igennem de nye regler i videoen øverst. 

De nye regler er blandt andet: 

- Vinder man lodtrækningen, må anføreren vælge om holdet ønsker at vælge banehalvdel eller starte med bolden. 

- Træneren kan nu modtage et gult og rødt kort. I tilfælde af et rødt kort bortvises træneren. 

- Ved målspark og frispark i eget straffesparksfelt må medspillerne gerne opholde sig og modtage bolden i straffesparksfeltet. Modstanderne skal fortsat blive uden for feltet, når der sparkes. 

- Hvis en spiller scorer eller skaber en målgivende mulighed ved brug af armen eller hånden, underkendes målet altid. Uanset om det er forsætligt eller uforsætligt. 

- Forsvarsspillere kan ikke blive straffet for at bolden rammer armen eller hånden, hvis denne er placeret langs kroppen eller hvis hånden bruges til at tage fra med i eksempelvis en glidende tackling. Bruges hånden eller armen til at gøre spilleren unødvendigt bred eller høj er der frispark. 

- Der må ikke være spillere fra det angribende hold i en forsvarsmur i forbindelse med et frispark. Spillere fra det frisparkstagende hold skal være minimum en meter fra muren. 

- Ved straffespark må målmænd ikke skubbe til overligger, stolper eller net, så disse bevæger sig inden sparket. Målmanden skal have en fod på stregen, når der sparkes.

- Gule og røde kort i forbindelse med et frispark kan udsættes, hvis det angribende hold vælger at sætte spillet hurtigt i gang.  

- Ved udskiftningerne skal man ikke længere gå ud ved midterlinjen hos udskiftningsbænkene, men i stedet træde ud over linjen ved det nærmeste punkt. Det gælder både mållinje og sidelinje. 

De nye regler gælder, når AaB på søndag gæster Lyngby Boildklub i sæsonens første 3F Superligakamp kl. 14.00. 

Lesniak udlejes til Silkeborg I.F.


12. juli 2019 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

Filip Lesniak støder til Silkeborg I.F.’s trup i dag, og den midtjyske klub tager ligesom AaB hul på 3F Superligaen på søndag.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Filip fik en god start i AaB og spillede næsten alle kampe i sin første sæson i klubben. Siden har det ikke udviklet sig, som hverken vi eller Filip havde håbet. Derfor ser vi lejemålet til Silkeborg I.F. som den rigtige løsning, for Filip har brug for at spille førsteholdsfodbold, og det havde han ikke udsigt til i AaB. 

- Selvom Filip ikke har fået meget spilletid på det seneste, har han hele vejen igennem været topprofessionel, og vi ønsker ham al mulig held og lykke fremover, siger Allan Gaarde. 

23-årige Filip Lesniak har spillet otte U/21-landskampe for Slovakiet og kom i sommeren 2017 til AaB efter fem år i Tottenham Hotspur.

- Jeg vil gerne sige tak til alle i AaB. Ikke mindst holdkammeraterne, trænerstaben og administrationen. Jeg havde en god begyndelse i klubben, og selvom det har været hårdt ikke at spille i det seneste halve års tid, har jeg været glad for at være en del af klubben, og jeg ønsker AaB alt det bedste, siger Filip Lesniak. 

Filip Lesniak opnåede 44 officielle kampe og to mål for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

Tegn abonnement og få tre kampe i første måned

11. juli 2019 kl. 12:05 af Rasmus Estrup

Tegner du et sæsonkortabonnement fra i dag og frem til sæsonens første hjemmekamp 21. juli, får du adgang til tre 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park i den første måned. Det gælder AaB-SønderjyskE 21. juli kl. 14.00, AaB-Silkeborg I.F. 29. juli kl. 19.00 og AaB-Esbjerg fB 11. august kl. 14.00. 

Prisen for et sæsonkortabonnement starter ved 85 kr. for voksne på 3F Tribunen og Spar Nord Tribunen. Det er besparelse på 55 procent sammenlignet med løssalg af ståpladsbilletter til voksne. 

Et sæsonkortabonnement til børn koster kun 45 kr. uanset tribune. Dette tilbud gælder dermed også i Thedors Familiezone i blok A og blok B på Weber Tribunen, hvor der allerede fra sæsonens første hjemmekamp vil en masse aktiviteter, så børnene får rig mulighed for at børnene kan komme i den helt rette stemning inden kampen. 

For et nytegnet abonnement er der 6 måneders binding fra tegningsdatoen. Herefter kan du opsige abonnementet med et varsel på løbende måned + 1 måned.

Af fordele får du ud over din faste plads til alle AaB’s 3F Superligakampe og Sydbank Pokalkampe på Aalborg Portland Park med et sæsonkortabonnement også mulighed for gratis at videresende din billet. Du inviteres desuden til pre-season-arrangement, og i AaB Fanshop og AaB Souvenirbod får du 10% rabat. 

Læs mere om sæsonkortabonnementet her.

Tags på denne nyhed

Stor interesse for sæsonkort

10. juli 2019 kl. 13:09 af Rasmus Estrup

De 2.396 sæsonkort, der er solgt enten som sæsonkortabonnement eller et sæsonkort specifikt for sæsonen 2019/20, viser allerede nu en stigning på 5% flere end før første hjemmekamp i den seneste sæson. 

- Vi glæder os meget over, at salget af sæsonkort indtil videre er strøget af sted, og vi håber, at mange af vores fans vil fortsætte med at sikre sig en fast plads til den kommende sæson, så vi som minimum kan komme over 2.500 sæsonkortholdere inden sæsonstart, siger AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum.

- I seneste sæson blev der solgt flere end 300 sæsonkort i løbet af sæsonen, og sker det igen, kan vi måske begynde at nærme os antallet af sæsonkortholdere fra 2014/15, hvor flere end 3.000 havde fast adgangstegn efter mesterskabssæsonen 2013/14, lyder det videre fra Thomas Bælum, der især peger på sæsonkortabonnementet, og flere nye tiltag omkring kampoplevelsen, som en positiv faktor i stigningen af sæsonkortholdere.  

- Mange af vores fans har taget godt imod abonnementsløsningen, fordi de ser fordelene i, at de slipper for aktivt at skulle gentegne fra sæson til sæson og automatisk fastholder deres nuværende pladser, ligesom vi har flere spændende ting i støbeskeen med hensyn til at løfte den generelle kampoplevelse, siger Thomas Bælum. 

Abonnementsløsningen blev lanceret i marts 2018 og har gjort det muligt for fans at få adgang til alle AaB’s hjemmekampe i 3F Superligaen og Sydbank Pokalen med en fast månedlig betaling fremfor en større engangsbetaling hver sommer. Samtidig har man mulighed for at tegne et abonnement løbende i sæsonen og ikke kun ved sæsonstarten.  

Majoriteten af sæsonkortholdere og sæsonkortabonnenter har plads på Weber Tribunen, hvor der i blok A og blok B kommer til at være Theodors Familiezone fra denne sæson. Den største stigning af sæsonkortholdere finder man dog på Spar Nord Tribunen.  

- At der er sket en markant stigning af sæsonkortholdere på Spar Nord Tribunen er rigtig glædeligt for os. Spar Nord Tribunen er vores stemningstribune, og jo flere vi har bag mål, jo bedre bliver støtten til spillerne på banen, samt den totale stadionoplevelse, siger Thomas Bælum. 

Aalborg Portland Park danner ramme om sæsonens første hjemmekamp søndag 21. juli kl. 14.00 mod SønderjyskE. 

Ønsker du at købe et sæsonkort eller tegne et sæsonkortabonnement, kan du gøre det her.

Tags på denne nyhed