Frustrerende og fortjent nederlag mod Randers FC

10. februar 2019 kl. 15:53 af Rasmus Estrup

Aab tabte søndag forårspremieren med 3-0 på hjemmebane til Randers FC. Gæsternes Mikkel Kallesøe og Saba Lobjanidze stod for scoringerne efter pausen. 

Efter 30 sekunders klapsalver til ære for den afdøde fodbolddommer Peter Mikkelsen blev forårspremieren fløjtet i gang, og gæsterne virkede fra start mest forårsklar. 

Randers FC kunne efter blot to minutter sende første afslutning afsted. Et hjørnespark skabte klumpspil ved forreste stolpe, hvorfra Kevin Conboy sparkede bolden på tværs. Den nye Superligabold ramte André Rømer en meter fra målstregen og trillede lige forbi bagerste stolpe. 

To minutter senere fik Kevin Conboy en ny stor mulighed. Gæsterne brød igennem i højresiden og spillede bolden helt over til den helt frie back i modsatte side af AaB-feltet. Men på stregen reddede Jacob Rinne flot bolden til hjørne. 

Dette hjørnespark endte i panden på Erik Marxen, som headede forbi mål. 

10 minutter inde i opgøret var Randers FC atter farlige. Endnu en gang brød kronjyderne igennem i AaB's venstreside, og denne gang blev et indlæg slået på tværs til en umarkeret Benjamin Stokke, der flugtede bolden til målspark.

Stadionuret rundede 12 minutter, inden AaB kom til sin første afslutning. Et indlæg fra Philipp Ochs blev i første omgang afværget af Randers-forsvaret, men bolden dumpede ned til Kristoffer Pallesen, der fra distancen sparkede bolden en lille meter over mål. 

Et kvarter inde i forårspremieren var gæsterne igen farlige. Saba Lobjanidze tog sig af et frispark et par meter fra buen. Frisparket blev afrettet af muren og snød fuldstændig Jacob Rinne, der til sin lettelse kunne se bolden gå et par centimeter uden om målet. 

De næste tyve minutter bød på mere rodet spil end muligheder. Først 10 minutter før pausen faldt næste afslutning. Et AaB-angreb endte med et hovedstød fra Tom van Weert efter indlæg fra Philipp Ochs, men hollænderens hovedstød gik til målspark. 

To gange inden pausen nåede Mikkel Kallesøe til afslutninger fra kanten af feltet. Den første reddede Jacob Rinne, mens den anden afslutning blev afrettet af AaB-forsvaret og gik til hjørne. 

Lige efter pausen forsøgte Randers FC med at presse AaB. Et dumt boldtab i venstre forsvarsside gav en spids afslutningsmulighed til Saba Lobjanidze, der forsøgte sig mod nærmeste stolpe, men igen var Jacob Rinne på plads. 

Fem minutter efter pausen tog Philipp Ochs sig af et frispark i en giftig position. Patrik Carlgren fik pareret på stregen, men AaB fastholdt presset, hvilket førte til en afslutning fra Tom van Weert, der blev afrettet til et hjørnespark. 

Efter 57 minutter kom gæsterne foran 1-0. Mikkel Kallesøe tog sigte fra kanten af feltet og sparkede læderet ind helt ude ved den ene stolpe. 

Tre minutter senere var Randers FC tæt på at udbygge føringen. Saba Lobjanidze kom efter en god dribling til afslutning, men Jacob Rinne reddede flot forsøget mod bagerste stolpe. 

Fordoblet blev føringen dog efter 64 minutter. En lang bold blev headet videre mod AaB-målet, og omkring straffesparkspletten nåede Saba Lobjanidze frem til kuglen før Philipp Ochs, og gæsternes kantspiller scorede sikkert til 2-0. 

Efter 71 minutter blev det også 3-0 til gæsterne. Mikkel Kallesøe prøvede lykken langt udefra og med et dommedagshug sendte han læderet helt op i fjerneste målhjørne. 

Efter 78 minutter var gæsterne tæt på endnu en scoring, da Saba Lobjanidze forsøgte at lægge bolden ind ved stolpen, men målscoreren til 2-0 overplacerede sit forsøg. 

Kort før tid fik Mikael Boman også en stor mulighed, men han sparkede forbi. Dermed endte opgøret med et nederlag på 3-0. Med nederlaget bliver AaB overhalet af Randers FC i tabellen, hvor AaB i skrivende stund ligger på en sjetteplads med 28 point. 

Næste kamp spilles mandag 18. februar på udebane mod FC Midtjylland. 

Matchfacts - Superligaen, 21. spillerunde

AaB-Randers FC 0-3 (0-0)
57. min 0-1 Mikkel Kallesøe, 64. min 0-2 Saba Lobjanidze, 71. min 0-3 Mikkel Kallesøe
Advarsler AaB: Lucas Andersen (10)
Advarsler Randers FC: Nicolai Poulsen (26)
4.724 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Philipp Ochs, Kasper Kusk (76: Kasper Risgård), Magnus Christensen, Rasmus Würtz, Frederik Børsting (58: Rasmus Thellufsen), Lucas Andersen, Tom van Weert (66: Wessam Abou Ali).

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren, Johnny Thomsen, Jonas Bager, Erik Marxen, Kevin Conboy, Mikkel Kallesøe, André Rømer, Nicolai Poulsen, Saba Lobjanidze (81: Björn Kopplin), Benjamin Stokke (76: Emil Riis Jakobsen), Marvin Egho (83: Mikael Boman).

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på AaB-Randers FC

10. februar 2019 kl. 08:18 af Rasmus Estrup

Bliv klar til forårspremieren mod Randers FC i dag med dette tilbageblik på tidligere hjemmebanescoringer mod dagens modstander. 

I blandt målene er også alle fire scoringer fra Randers FC's seneste besøg på Aalborg Portland Park. 

Køb billet til dagens kamp her, og husk at børnebilletter til dagens kamp kun koster 10 kr. 

Kampen begynder kl. 14.00, dørene åbner kl. 13.00 og der er masser af aktiviteter op til kampstart, som du kan læse mere om her. 

Tags på denne nyhed

Truppen mod Randers FC

9. februar 2019 kl. 15:17 af Brian Andersen
 • Cheftræner Jacob Friis og den øvrige del af trænerteamet har udtaget følgende spillere:

  1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligaspiller Thomas Christiansen.

  Jores Okore, Oliver Abildgaard og Robert Kakeeto har alle karantæne, mens Mathias Ross er eneste mand på skadeslisten.

  Der er kampstart kl. 14.00, og dørene åbnes en time før.

  Husk at der i morgen for børn under 15 år er adgang for blot 10 kr. Køb i forsalg billet her.

  AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2019 går ubeskåret til foreningen Skyggebørn.
Tags på denne nyhed

Foreningen SKYGGEBØRN modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning i foråret 2019

9. februar 2019 kl. 11:59 af Martin Stigaard Skammelsen

Hele Nordjyllands Håndsrækning, der har været doneret halvårligt af klubben siden 2015, og siden 2017 har været bakket op af Spar Nord Fonden, går ubeskåret til gode formål i Region Nordjylland. AaB og Spar Nord Fonden donerer sammen to kroner pr. fremmødt tilskuer til alle Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park. 

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Men der skal være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen og centerleder hos Ønskeland (den seneste modtager af HNH, red.) Anne Madsen Tabor vurderede i fællesskab de indkomne ansøgninger, og siden mandag har de tre udvalgte kandidater SKYGGEBØRN, Foreningen BHOV og Natteravnene i Brønderslev været til afstemning.

Inden sin afslutning ved midnat mellem fredag og lørdag har 5.550 personer afgivet deres stemme, et rekordhøjt antal i Hele Nordjyllands Håndsræknings historie.

Af disse modtog SKYGGEBØRN 3.046 stemmer (54,9 procent), mens Foreningen BHOV og Natteravnene i Brønderslev fordelte de resterende stemmer imellem sig.

- Vi er ydmyge og stolte af, at flere end 5.500 AaB-følgere har afgivet deres stemme til forårets afstemning om Hele Nordjyllands Håndsrækning, og vi ser nu frem til sammen med Spar Nord Fonden at støtte op om og samarbejde med SKYGGEBØRN i det kommende forår, lyder det fra AaB’s presse- og kommunikationschef Brian Andersen.

SKYGGEBØRN ønsker at hjælpe børn og unge i sorg, uanset årsag til denne.

Foreningen driver på nuværende tidspunkt 14 samtalegrupper, og opretter løbende nye. Målet med grupperne er at hjælpe børnene til at sætte ord på deres følelser, samtidig med, at de møder andre i samme situation som dem selv.

Efter mere end 25 års arbejde med børn i sorg, er det SKYGGEBØRNS erfaring, at samtalegrupperne er en uvurderlig støtte for børnene. Ligeledes tilbyder SKYGGEBØRN også individuelle samtaler og familiesamtaler. Alle disse tilbud til børn, unge og deres forældre er gratis.

Daglig leder for SKYGGEBØRN Jes Dige udtaler:

- Vi har ventet med spænding på hvordan forårets afstemning til AaB’s Håndsrækning ville falde ud - og nu har vi så fået den fantastiske besked, at vi blev nummer et. Hvor er det fantastisk at vide, at så mange mennesker støtter SKYGGEBØRN. Det er vi ikke bare glade for men også meget taknemmelige over.

- Med næsten 300 børn der gennemstrømmer grupperne i løbet af en 14 dages periode, bliver der rigeligt at bruge pengene til. Vi tager børnene alvorligt, og snakker med dem om alt det der rør sig i deres "almindelige" liv, men som for mange andre synes helt uforståeligt, men vi kan også grine og have det sjovt sammen.

- Fællesskabet i SKYGGEBØRN, er først af alt et fællesskab om alvoren i  børnenes liv - en far der forsvinder mere og mere i sin ALS sygdom - en mor som døde pludseligt blot to dage før juleaften - eller en længe ønsket bror der blev født med et multihandicap, og ikke var det drømmen om at blive storebror indeholdt.

- Det er hverdagen for os i SKYGGEBØRN, med alle de børn som alt for  tidligt møder en alvor i livet som mange andre ikke hverken tør tænke på eller tale om, men det tør vi - også fordi det er det, børnene gerne vil og søger hos os, slutter Jes Dige.

Donationen til SKYGGEBØRN vil blive opgjort og overrakt, når forårets kampe er spillet. AaB spiller forårets første hjemmekamp i morgen kl. 14.00, hvor modstanderen er Randers FC.

Læs mere om SKYGGEBØRN på www.skyggeboern.dk

 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
AaB Support Club – velgørenhedstrøje 2018 – 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Ønskeland i Brovst – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed