AaB TV: Tilbageblik på AaB-Randers FC

10. februar 2019 kl. 08:18 af Rasmus Estrup

Bliv klar til forårspremieren mod Randers FC i dag med dette tilbageblik på tidligere hjemmebanescoringer mod dagens modstander. 

I blandt målene er også alle fire scoringer fra Randers FC's seneste besøg på Aalborg Portland Park. 

Køb billet til dagens kamp her, og husk at børnebilletter til dagens kamp kun koster 10 kr. 

Kampen begynder kl. 14.00, dørene åbner kl. 13.00 og der er masser af aktiviteter op til kampstart, som du kan læse mere om her. 

Tags på denne nyhed

Truppen mod Randers FC

9. februar 2019 kl. 15:17 af Brian Andersen
 • Cheftræner Jacob Friis og den øvrige del af trænerteamet har udtaget følgende spillere:

  1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligaspiller Thomas Christiansen.

  Jores Okore, Oliver Abildgaard og Robert Kakeeto har alle karantæne, mens Mathias Ross er eneste mand på skadeslisten.

  Der er kampstart kl. 14.00, og dørene åbnes en time før.

  Husk at der i morgen for børn under 15 år er adgang for blot 10 kr. Køb i forsalg billet her.

  AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2019 går ubeskåret til foreningen Skyggebørn.
Tags på denne nyhed

Foreningen SKYGGEBØRN modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning i foråret 2019

9. februar 2019 kl. 11:59 af Martin Stigaard Skammelsen

Hele Nordjyllands Håndsrækning, der har været doneret halvårligt af klubben siden 2015, og siden 2017 har været bakket op af Spar Nord Fonden, går ubeskåret til gode formål i Region Nordjylland. AaB og Spar Nord Fonden donerer sammen to kroner pr. fremmødt tilskuer til alle Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park. 

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Men der skal være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen og centerleder hos Ønskeland (den seneste modtager af HNH, red.) Anne Madsen Tabor vurderede i fællesskab de indkomne ansøgninger, og siden mandag har de tre udvalgte kandidater SKYGGEBØRN, Foreningen BHOV og Natteravnene i Brønderslev været til afstemning.

Inden sin afslutning ved midnat mellem fredag og lørdag har 5.550 personer afgivet deres stemme, et rekordhøjt antal i Hele Nordjyllands Håndsræknings historie.

Af disse modtog SKYGGEBØRN 3.046 stemmer (54,9 procent), mens Foreningen BHOV og Natteravnene i Brønderslev fordelte de resterende stemmer imellem sig.

- Vi er ydmyge og stolte af, at flere end 5.500 AaB-følgere har afgivet deres stemme til forårets afstemning om Hele Nordjyllands Håndsrækning, og vi ser nu frem til sammen med Spar Nord Fonden at støtte op om og samarbejde med SKYGGEBØRN i det kommende forår, lyder det fra AaB’s presse- og kommunikationschef Brian Andersen.

SKYGGEBØRN ønsker at hjælpe børn og unge i sorg, uanset årsag til denne.

Foreningen driver på nuværende tidspunkt 14 samtalegrupper, og opretter løbende nye. Målet med grupperne er at hjælpe børnene til at sætte ord på deres følelser, samtidig med, at de møder andre i samme situation som dem selv.

Efter mere end 25 års arbejde med børn i sorg, er det SKYGGEBØRNS erfaring, at samtalegrupperne er en uvurderlig støtte for børnene. Ligeledes tilbyder SKYGGEBØRN også individuelle samtaler og familiesamtaler. Alle disse tilbud til børn, unge og deres forældre er gratis.

Daglig leder for SKYGGEBØRN Jes Dige udtaler:

- Vi har ventet med spænding på hvordan forårets afstemning til AaB’s Håndsrækning ville falde ud - og nu har vi så fået den fantastiske besked, at vi blev nummer et. Hvor er det fantastisk at vide, at så mange mennesker støtter SKYGGEBØRN. Det er vi ikke bare glade for men også meget taknemmelige over.

- Med næsten 300 børn der gennemstrømmer grupperne i løbet af en 14 dages periode, bliver der rigeligt at bruge pengene til. Vi tager børnene alvorligt, og snakker med dem om alt det der rør sig i deres "almindelige" liv, men som for mange andre synes helt uforståeligt, men vi kan også grine og have det sjovt sammen.

- Fællesskabet i SKYGGEBØRN, er først af alt et fællesskab om alvoren i  børnenes liv - en far der forsvinder mere og mere i sin ALS sygdom - en mor som døde pludseligt blot to dage før juleaften - eller en længe ønsket bror der blev født med et multihandicap, og ikke var det drømmen om at blive storebror indeholdt.

- Det er hverdagen for os i SKYGGEBØRN, med alle de børn som alt for  tidligt møder en alvor i livet som mange andre ikke hverken tør tænke på eller tale om, men det tør vi - også fordi det er det, børnene gerne vil og søger hos os, slutter Jes Dige.

Donationen til SKYGGEBØRN vil blive opgjort og overrakt, når forårets kampe er spillet. AaB spiller forårets første hjemmekamp i morgen kl. 14.00, hvor modstanderen er Randers FC.

Læs mere om SKYGGEBØRN på www.skyggeboern.dk

 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
AaB Support Club – velgørenhedstrøje 2018 – 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Ønskeland i Brovst – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Friis' kæledægge?

8. februar 2019 kl. 14:30 af Rasmus Estrup

AaB TV har spurgt otte af AaB-spillerne om, hvem de mener, der er cheftræner Jacob Friis' kæledægge.

Se hvem spillerne peger på i videoen ovenfor. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Randers FC…

8. februar 2019 kl. 11:30 af Brian Andersen

- at AaB’s Superligatrup består af 23 spillere, hvoraf 14, hvilket vil sige 61 procent, har spillet ungdomsfodbold i klubben.

- at børn under 15 år til søndagens kamp kan købe billet for kun 10 kr.

- at det forestående opgør er Superligakamp nummer 38 mellem AaB og Randers FC. Statistikken siger 16 sejre til AaB, 11 uafgjorte og 10 nederlag samt en målscore på 62-47 i AaB’s favør.

- at AaB og Randers FC har spillet uafgjort i 11 af de 37 indbyrdes Superligakampe, heriblandt i det seneste opgør i Randers i september 2018. Men at det på trods af knap 30 procent uafgjorte kampe endnu ikke er lykkedes de to klubber at spille uafgjort i to Superligakampe i træk.

- at der traditionelt scores mange mål i Superligakampe mellem AaB og Randers FC, idet der i de 37 tidligere kampe er scoret 109 mål svarende til et gennemsnit på knap tre mål pr. kamp. Det er nogenlunde ligeligt fordelt mellem de to klubbers stadioner med 55 scoringer i Aalborg og 54 scoringer i Randers.

- at ud af de 37 tidligere Superligakampe mod Randers FC har AaB scoret først i 22 tilfælde, hvilket har resulteret i 15 sejre, fem uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Randers FC scoret kampens første mål i 12 tilfælde, hvilket har givet AaB en sejr, tre uafgjorte og otte nederlag.

- at på trods af kun 37 spillede Superligaopgør mellem AaB og Randers FC har dommerne relativt ofte haft behov for at dømme straffespark (6 stk.) eller udvise en spiller (9 stk.). AaB har haft en overvægt i begge situationer, altså både flest tilkendte straffespark og udviste spillere.

- at AaB er uden sejr i de syv seneste Superliga-hjemmekampe, der er endt med to uafgjorte og fem nederlag, og hvor det blot er lykkedes at score fem mål i alt. Hvis det heller ikke bliver til sejr mod Randers FC, vil det være første gang siden april-august 1997, at AaB ikke vinder i otte Superliga-hjemmekampe i træk.

- at AaB ikke har holdt modstanderen fra at score i de seneste ti Superligakampe i træk. Hvis det ikke lykkes at holde nullet mod Randers FC, vil det være første gang siden juli-november 2008, at AaB spiller 11 Superligakampe i træk uden clean sheet.

- at ikke har formået at holde modstanderen fra at score i de syv seneste Superligakampe på Aalborg Portland Park. Hvis det lykkes Randers FC at score, vil det være første gang i knap 16 år, siden september 2002-april 2003, at AaB ikke har et clean sheet i otte Superliga-hjemmekampe i træk.

- at med spilledato den 10. februar vil AaB, og også Randers FC, tangere sin tidligste afvikling af en Superligakamp på året. Traditionelt har AaB fået godt med point i februar måned, idet de otte tidligere opgør er endt med tre sejre, fire uafgjorte og kun et nederlag.

- at Kasper Kusk er den mest scorende spiller i indbyrdes Superligakampe mellem AaB og Randers FC. I hans otte tidligere opgør mod Randers FC som AaB-spiller har han scoret syv mål, heriblandt én scoring i det seneste opgør i Aalborg i marts 2018.

- at ovennævnte opgør på Aalborg Portland Park 11. marts 2018 sluttede 4-0 til AaB efter scoringer af Kasper Kusk, Kasper Pedersen, Yann Rolim og Jannik Pohl.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (7 mål) og Kasper Pedersen (1) har også Rasmus Thellufsen (2 mål), Frederik Børsting (2), Kasper Risgård (2), Rasmus Würtz (2), Oliver Abildgaard (1) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod Randers FC.

- Kasper Kusk i øvrigt med en scoring mod Randers FC kan forbedre sin igangværende personlige rekord på tre Superligakampe i træk med scoring. Hvis det også bliver til mål mod Randers FC, vil han være den første AaB-spiller siden Thomas Enevoldsen i november 2015 til at score i fire Superligakampe i træk.

- at søndagens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt hører til blandt de mest populære dommere for AaB rent pointmæssigt, idet hans 13 tidligere Superligakampe med AaB som den ene part har givet point i 12 af kampene (fem sejre og syv uafgjorte). Det enlige nederlag var dog i maj 2017 til… Randers FC.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2018 gik ubeskåret til Ønskeland i Brovst. Det bliver offentliggjort i morgen, hvem der skal modtage AaB’s pris for foråret 2019.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed