Vidste du om AGF og AaB…

16. marts 2018 kl. 14:25 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 78 mellem AaB og AGF. Statistikken siger 35 sejre til AaB, 18 uafgjorte og 24 nederlag samt en målscore på 123-109 i AaB’s favør.

- at AaB med blot et point mod AGF kvalificerer sig til Mesterskabsslutspillet med deltagelse af Grundspillets seks bedste klubber. Nederlag kan også være nok for AaB, såfremt Hobro I.K. ikke tager tre point ude mod Brøndby I.F., eller at AC Horsens ikke vinder hos Lyngby Boldklub.

- at AaB har fået point i ni ud af de seneste 11 Alka Superligakampe mod AGF, der er endt med seks sejre, tre uafgjorte og to nederlag. På Ceres Park er de seneste seks Alka Superligakampe mellem AGF og AaB endt med tre sejre til hver klub.

- at AaB i den seneste indbyrdes duel i Aarhus 24. april 2017 tabte 4-0, mens AaB’s seneste sejr på Ceres Park forekom 19. februar 2017, hvor AaB sejrede 2-1 efter scoringer af Jakub Sylvestr og Jannik Pohl.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Jannik Pohl (1 mål) også Kasper Kusk (2 mål), Rasmus Thellufsen (1), Edison Flores (1), Kasper Pedersen (1) og Kasper Risgård (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod AGF.

- at ud af de 77 tidligere Alka Superligakampe mod AGF har AaB scoret først i 32 tilfælde, hvilket har resulteret i 26 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 40 tilfælde, hvilket dog har givet AaB ni sejre, ti uafgjorte og 21 nederlag.

- at de 77 tidligere Alka Superligakampe mellem AGF og AaB har budt på i alt 13 udvisninger. Den seneste faldt dog i maj 2008, hvilket vil sige, at der ikke har været en udvisning i de seneste 23 Alka Superligakampe mellem AaB og AGF.

- at AaB har vundet fire ud af sine fem seneste Alka Superliga-udekampe, hvoraf de tre af kampene har været med clean sheets (alle tre kampe endte 1-0). Samtidig har AaB scoret i de seneste syv Alka Superliga-udekampe, hvilket AaB ikke har præsteret bedre siden november 2013-maj 2014.

- at AaB er ubesejret i klubbens fire tidligere Alka Superligakampe afviklet på datoen 18. marts, hvor det er blevet til to sejre og to uafgjorte. Seneste opgør på denne dato var i 2016, hvor det blev til 2-2 mod… AGF. Her bidrog en fuldtræffer af Lukas Spalvis og et selvmål fra Jens Jönsson for AaB i opgøret i Aalborg.

- at AaB-cheftræner Morten Wieghorst har vundet den enlige Alka Superligakamp, hvor han tidligere har stået over for sin kollega hos AGF, David Nielsen. Generelt har Wieghorst en god statistik mod AGF, 6V-3U-4T, selvom de to seneste opgør ikke har givet sejr.

- at AaB’s fem seneste Alka Superligakampe mod AGF afviklet på en søndag i Aarhus er endt med point til AaB (3V-2U-0T). Seneste søndagsopgør var i februar 2017, hvor Jannik Pohl sikrede sejren på 2-1 i kampens sidste minut efter en dramatisk affære med ni advarsler.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Talent- og Teknikskolerne starter i dag

16. marts 2018 kl. 14:22 af Rasmus Estrup

Topcentrene startede i februar, og i dag triller bolden for første gang på Talent- og Teknikskolerne. Det sker seks forskellige steder fordelt over hele Nordjylland, mens den syvende og sidste skole starter op efter påsken. 

Talent- og Tekniskskolerne er det, der erstatter AaB's tidligere Talentskoler. Udover navneskiftet er der også den forskel, at Talent- og Teknikskolerne i dag er en del af FNF, Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde, som er et samarbejde mellem Hobro I.K., Hjørring I.F. og AaB på U/10-U/12-årgangene.

Det betyder også, at Talent- og Teknikskolerne ”kun” er for U/10-U/12 årgangene modsat tidligere, hvor også U/13-spillere deltog. 

- Det glæder os rigtig meget, at vi i dag starter Talent- og Teknikskolen op. Efter en god start i februar med de tre Topcentre i Hjørring, Hobro og Aalborg, hvor ca. 160 børn træner på livet løs hver fredag, er det nu blevet tid til, at ca. 220 ekstra børn i årgangene U/10 til U/12 kommer ud på banerne, siger AaB's talentchef, Anders Damgaard.

På DBU's foranledning har vi sammen med Hobro I.K. og Hjørring I.F. oprettet Topcentre-projektet i Nordjylland, og det er et projekt med elitefokus. Men vi synes, det er lige så vigtigt, at endnu flere børn i alderen 9-11 år nu får mulighed for ekstra fodboldtræning via Talent- og Teknikskolerne. Vi må ikke glemme bredden i talentudviklingen, siger talentchefen. 

Se nærmere om hvor og hvornår Talent- og Teknikskolerne starter her: 
https://aabsport.dk/talent/faelles-nordjysk-fodboldsamarbejde/talent-og-teknikskoler/

Spørgsmål vedrørende Talent- og Teknikskolerne kan stilles til mak@as-aab.dk.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på AGF-AaB

15. marts 2018 kl. 15:00 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Rinne udtaget til Sveriges landshold

15. marts 2018 kl. 11:33 af Rasmus Estrup

AaB's målmand Jacob Rinne er netop blevet udtaget til det svenske landshold, der senere i marts spiller to testkampe mod henholdsvis Chile den 24. marts og Rumænien den 27. marts. 

Testkampene er en del af Sveriges forberedelser til sommerens VM-slutrunden i Rusland, hvor de nordiske naboer er i gruppe med Sydkorea, Tyskland og Mexico. 

24-årige Jacob Rinne stod senest for det svenske ligalandshold i januar, da de besejrede Danmarks kombinerede U/21- og ligalandshold. AaB-keeperen er noteret for to A-landskampe, og tre U/21-landskampe for Sverige. 

Tags på denne nyhed

Pohl: Sæsonens vigtigste kamp på søndag

14. marts 2018 kl. 16:13 af Rasmus Estrup

- Det er en vanvittig vigtig kamp, der venter os på søndag. Sæsonens vigtigste.

Jannik Pohl ligger ikke fingrer imellem, når han taler om udekampen på søndag mod AGF i sidste runde af grundspillet. Efter sejren på 4-0 over Randers FC kan AaB nemlig sikre sig en plads i Alka Superligaens mesterskabsspil med et point i Aarhus.

- Vores målsætning har hele tiden været at komme i top seks, og nu har vi gode muligheder for at nå det. Det er i vores hænder. Vi skal have et point, men vi går selvfølgelig efter tre, så vi kan spille os så højt op i tabellen som muligt. Men det bliver ikke nemt på søndag, siger Jannik Pohl.

Selvom AGF ikke længere kan nå top seks, vil de kæmpe for at få så mange point som muligt, så de kan distancere sig fra nedrykningspladserne. Jeg er også sikker på, at deres fans håber, at de kan tage muligheden for top seks væk fra os. Så der kommer tryk på kedlerne, og derfor har vi brug for al den støtte, vi overhovedet kan få fra vores egne fans, siger angriberen.

Heldigvis er der også grund til at tro på god stemning fra udebaneafsnittet på Ceres Park. Allerede nu er der solgt omkring 350 billetter til udebaneafsnittet, og det samlede antal udebanefans i Aarhus forventes at være cirka det dobbelte.

- Det er rigtig, rigtig fedt, at der kommer så mange og støtter os. Som hold nyder vi det altid, og for mig personligt betyder det utrolig meget, at vi har god opbakning fra fansene. Jeg elsker at spille, når der er god stemning på tribunen, og jeg håber virkelig, at vi har noget at fejre med dem efter kampen på søndag, siger AaB-topscoreren.

Indtil videre har han scoret syv Alka Superligamål i denne sæson. Senest på en glimrende afslutning fra kanten af feltet mod Randers FC i søndagens sejr på 4-0. En kamp der i øvrigt har hævet stemningen på Hornevej.

- Jeg synes, at vi virker som et hold med selvtillid. Der er en god stemning herude på en sund måde. Der er godt humør, og det er positivt, når vi står over for den hidtil vigtigste kamp i sæsonen, siger Jannik Pohl.

Uafgjort er som nævnt nok til at sikre en plads i top seks, og selv med et nederlag kan AaB stadig ende i mesterskabsspillet, såfremt Hobro I.K. ikke besejrer Brøndby I.F.

Kampen på søndag spilles kl. 17.00 på Ceres Park. Billetter til udebaneafsnittet koster 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn.

Tags på denne nyhed