Ahlmann og Safranko tilbage for AaB

3. maj 2018 kl. 16:41 af Brian Andersen

Den forestående duel i 33. spillerunde er klubbernes fjerde indbyrdes opgør i indeværende sæson, og AaB er foreløbig ubesejret mod Horsens-mandskabet, som i klubbernes seneste indbyrdes dyst den 15. april blev besejret 2-0 på Aalborg Portland Park.

Inden fredag aftens kamp på Casa Arena Horsens udtaler AaB’s cheftræner Morten Wieghorst:

- Vi tabte i søndags mod FC Midtjylland, og vi agter at slå hurtigt tilbage, men vi er også bevidste om, at der venter en vanskelig opgave mod et hold, der i sidste uge formåede at trykke FC København i store dele af deres indbyrdes kamp i Horsens.

- Vi respekterer det, Horsens er dygtige til, men samtidig er vi meget opsatte på at præstere optimalt og sikre en sejr i morgen aften, siger Morten Wieghorst, der efter torsdagens træningspas har udtaget følgende 18 navne:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 6 Kristoffer Pallesen, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 30 Wessam Abou Ali og U/19 Ligaspillerne Lukas Klitten og Markus Iversen.

Frederik Børsting og Jores Okore har karantæne, mens skadeslisten hos AaB omfatter Rasmus Würtz, Jannik Pohl, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Michael Lansing og Marco Ramkilde.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AC Horsens og AaB…

3. maj 2018 kl. 09:46 af Rasmus Estrup

- at fredagens duel er den 27. Alka Superligakamp mellem AC Horsens og AaB. Statistikken siger 10 sejre til AaB, 13 uafgjorte og tre nederlag med en samlet målscorer på 38-23 set med AaB-briller.

- at fire af de seneste seks indbyrdes Alka Superliga-opgør mod AC Horsens er endt uafgjort ligesom halvdelen af det samlede antal indbyrdes kampe.

- at både Edison Flores og Magnus Christensen på fredag har mulighed for at runde 50 kampe for Hele Nordjyllands Hold.

- at AaB har fået point i hver af de tre tidligere opgør mod AC Horsens i indeværende Alka Superligasæson. Således er to kampe endt uafgjort, mens AaB vandt den seneste kamp 2-0 på Aalborg Portland Park på scoringer af Jakob Blåbjerg og Kasper Kusk.

- at Kasper Kusk (3 mål) er den spiller i de to nuværende trupper, der har scoret flest Alka Superligamål i kampe mellem AC Horsens og AaB. Foruden Kasper Kusk har også Jakob Blåbjerg (1), Kasper Pedersen (1), Patrick Kristensen (1), Kasper Risgård (1) og Rasmus Würtz (1) tidligere været på tavlen i en Alka Superligakamp mod AC Horsens.

- at AaB har tabt de tre seneste udekampe i Alka Superligaen. Taber AaB på fredag, vil det være første gang siden september-november 2016, at AaB lider fire udekampenederlag i streg. Dengang tabte AaB fem udekampe i træk, hvilket er holdets rekord i Alka Superligaen.

- at AaB indtager en delt førsteplads over flest clean cheets i denne Alka Superligasæson. Hele Nordjyllands Hold har holdt buret rent i 11 ud af 32 Alka Superligakampe. I nyere tid har AaB kun haft flere clean sheets i én sæson, nemlig i 2014/15, hvor AaB holdt buret rent 12 gange.

- at AaB tidligere har spillet 13 kampe på datoen 4. maj. Fem gange har AaB vundet, mens det er blevet til syv nederlag og to gange uafgjort.

- at AaB’s seneste sejr 5. maj var i 2008, hvor AaB vandt en udekamp mod Viborg F.F. med 1-0. Målet blev scoret af Andreas Johansson. Fra den nuværende trup var både Kasper Risgård og Patrick Kristensen på banen i det opgør.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål i april

2. maj 2018 kl. 21:30 af Rasmus Estrup

Igennem april scorede AaB otte gange, og nu skal månedens mål kåres. Gense målene i videoen ovenfor eller via linket nedenfor. Stem også på din favorit til månedens AaB-mål - så deltager du samtidig i lodtrækningen om et halvt års sæsonkortabonnement til en af endetribunerne på Aalborg Portland Park. 

Jakob Blåbjerg scorede to gange, mens de øvrige AaB-målscorer i april var Jannik Pohl, Frederik Børsting, Kasper Kusk, Filip Lesniak, Pavol Safranko og Wessam Abou Ali. 

Vinderen af et halvårs sæsonkort abonnement til en af endetribunerne - og vinderen af månedens mål - kåres på fredag. 

Tags på denne nyhed

Sidste to spillerunder fastlagt

2. maj 2018 kl. 15:28 af Brian Andersen

Begge opgør har kickoff kl. 18.00, og dermed ser AaB’s resterende sæsonprogram i Mesterskabsspillet ud som følger:

33. spillerunde – Fredag 4. maj kl. 19.00 – AC Horsens-AaB

34. runde – Søndag 13. maj kl. 20.00 – AaB-FC København

35. runde – Fredag 18. maj kl. 18.00 – AaB-FC Nordsjælland


36. runde – Mandag 21. maj (2. pinsedag) kl. 18.00 – Brøndby I.F.-AaB

Køb billet til AaB’s resterende hjemmekampe via linket herunder.

Tags på denne nyhed

AaB og Spar Nord forlænger engagement til juli 2022

2. maj 2018 kl. 14:34 af Brian Andersen

Bestyrelsesformand i AaB, Torben Fristrup, glæder sig over, at bevare Spar Nord som en vigtig kommerciel samarbejdspartner:

- Vi har gennem de seneste 13 år haft et fortrinligt samarbejde med Spar Nord, og vi ser frem til fortsættelsen.

- At både AaB og Spar Nord præsterer er til stor gavn for Aalborg og Nordjylland som helhed, og sponsoratet fra Spar Nord hjælper vores mission om igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag, tilføjer Torben Fristrup.

- AaB’s vision er som bekendt også at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold, og vi vil fortsat forfølge vores sportslige målsætninger og drømme, der i Spar Nord-perioden jo har kastet to danske mesterskaber af sig, konstaterer Torben Fristrup.

- Samtidig er der med den nye aftale åbnet op fra sommeren 2019 at tilføje yderligere én til tre hovedsponsorer, der i samarbejde med Spar Nord kan være med til at løfte AaB, og arbejdet med at tilknytte nye samarbejdspartnere er allerede igangsat, fortæller Torben Fristrup.

Også Spar Nord og bankdirektør John Lundsgaard glæder sig over forlængelsen af samarbejdet med AaB:

- Fra Spar Nords side er vi glade for vores mangeårige samarbejde med AaB – fordi det har været med til at styrke vores landsdækkende kendskab, og fordi det har været ramme om mange gode kundeoplevelser på hjemmebanen i Nordjylland.

- Vi glæder os til sammen med AaB at videreudvikle vores samarbejde og de oplevelser, vi med afsæt i sponsoratet kan give vores kunder, påpeger John Lundsgaard.

AaB’s tidligere udmeldte resultatforventninger for 2018, 2019 og 2020 er uændrede.

Tags på denne nyhed