Også Børsting-forlængelse på plads

28. juni 2018 kl. 12:07 af Brian Andersen

Frederik Børsting skiftede til AaB som tiårig fra partnerklubben RKG Klarup, og i den nuværende Superligatrup har 16 ud af 25 spillere spillet ungdomsfodbold i AaB Talent.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Frederik Børsting er en spiller, der på flere måder betyder noget for vores hold og vores trup, og vi er meget glade for, at ”Frede” har sagt ja til at underskrive en ny aftale.

- Med sin uortodokse spillestil kan nogle måske umiddelbart undervurdere Frederiks evner, men det har bare vist sig, at enhver træner finder plads til ham på sit hold, påpeger Allan Gaarde.

- Frederik er pålidelig, fleksibel og målfarlig, og efterhånden har han sin forholdsvis unge alder til trods også oparbejdet en del erfaring fra allerede flere end 120 kampe for AaB samt landskampe inklusive en U/21-EM slutrunde og OL, ligesom hans gode humør og optimistiske sind er en gave til fælleskabet, siger Allan Gaarde.

23-årige Frederik Børsting ser frem til at udvikle sig yderligere i AaB:

- Jeg elsker at være i AaB, og med kontraktforlængelsen får jeg ro til at fortsætte min udvikling og vise klubben, at de har set rigtigt ved at tilbyde mig en ny aftale.

- Vores setup i klubben er suverænt, og vores trup viste i slutningen af sidste sæson at vi sagtens kan være med mod de nuværende top tre-klubber, og det skal vi bygge videre på med det samme i den nye sæson, mener Frederik Børsting.

- Personligt er det en målsætning at bide mig fast på holdet som højre back, selvom vi har stor konkurrence på positionen, men jeg er selvfølgelig også klar, hvis Morten (Wieghorst, AaB’s cheftræner, red.) vælger at placere mig et andet sted på banen, konstaterer Frederik Børsting og tilføjer:

- Jeg håber, vi allerede fra første kamp kan slippe tøjlerne, så vi kan få en god sæsonstart og dermed også give tilbage til vores fantastiske fans, som det altid er en fornøjelse at mærke opbakningen fra.  

Udover sine 28 ungdomslandskampe er Frederik Børsting foreløbig noteret for 122 officielle kampe og 16 scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

AaB ansætter administrerende direktør

27. juni 2018 kl. 16:04 af Brian Andersen

40-årige Thomas Bælum kommer fra et job som direktør i Randstad Danmark og har tidligere haft en karriere som professionel fodboldspiller i blandt andet AaB, som han forlod i december 2003 efter 207 officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold.

Thomas Bælum stoppede sin aktive karriere i 2011 og har uddannet sig med en HD i afsætning.

Siden 2011 har Thomas Bælum haft ansættelse hos Randstad Danmark i forskellige stillinger.

Thomas Bælum vil fra 1. august 2018 udgøre direktionen i AaB sammen med sportsdirektør Allan Gaarde.

AaB’s bestyrelsesformand Torben Fristrup udtaler:

- Med ansættelsen af Thomas Bælum, der sammen med Allan Gaarde vil udgøre direktionen i AaB, har vi fået en direktion der sammen med den øvrige ledelse og medarbejdere kan skabe gode resultater og udvikle AaB såvel økonomisk som sportsligt og dermed sikre en positiv fremtid for vores klub.

- Umiddelbart bliver Thomas’ væsentligste opgaver at bidrage til at øge vores sponsorindtægter – herunder synliggørelse af værdien for vores sponsorer, styrke kampoplevelsen på Aalborg Portland Park før, under og efter kampene samt kigge på hvordan vi kan udnytte de digitale muligheder, og hvordan disse kan skabe endnu større værdi for vores sponsorer, siger Torben Fristrup.

Thomas Bælum og Allan Gaarde danner ledergruppe i AaB sammen med salgschef Lars Glinvad og presse- og kommunikationschef Brian Andersen, og Thomas Bælum glæder sig til sin nye udfordring:

- Jeg er for det første stolt af, at AaB har peget på mig som ny administrerende direktør, og jeg vil gøre alt for at leve op til tilliden.

- Jeg har altid haft et ønske om engang at komme tilbage til sportens verden, og lige præcis som administrerende direktør i AaB er der for mig tale om et drømmejob, da det er den klub, jeg er vokset op med, fortæller Thomas Bælum.

- Overordnet set er det økonomiske fundament på plads, og nu gælder om i samlet flok at højne oplevelsen for tilskuere og fans og højne værdien for vores sponsorer, så vi kan fortsætte med et bæredygtigt AaB og derigennem opfylde vores sportslige målsætninger, slutter Thomas Bælum.

I dag er Thomas Bælum bosiddende i Silkeborg, men han og familien rykker omgående til Aalborg.

Tags på denne nyhed

AaB A/S får delvist medhold vedrørende salget af Christian Bassogog

27. juni 2018 kl. 15:07 af Brian Andersen

AaB og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har besluttet at håndtere Finanstilsynets politianmeldelse med vedtagelse af bødeforlæg alene vedrørende to forhold i Finanstilsynets politianmeldelse.

For det første anerkender SØIK, at AaB 15. februar 2017 udsendte en lækagemeddelelse rettidigt.

SØIK er imidlertid af den opfattelse, at lækagemeddelelsen ”i det konkrete tilfælde” burde have indeholdt én enkelt yderligere oplysning om den forventede finansielle påvirkning på årets resultat, såfremt et salg af Christian Bassogog blev gennemført.

AaB er uenig i SØIK’s vurdering af, at en sådan spekulativ oplysning burde have været medtaget i lækagemeddelelsen. Der findes efter AaB’s vurdering ikke lovhjemmel til dette i Markedsmisbrugsforordningen. AaB har alene henset til de økonomiske og tidsmæssige omkostninger ved at føre en principiel retssag om dette ene forhold, besluttet at acceptere en bøde på kr. 25.000.-, som er den mindste bøde, der er givet for et forhold som dette i Danmark.

For det andet har AaB accepteret en bøde på kr. 5.000.- vedrørende ubetydelige formelle mangler ved den konkrete insiderliste, der efter omstændighederne skal føres i transfersager. AaB havde allerede over for Finanstilsynet erkendt, at der var mindre for sagen ubetydelige formelle mangler ved den konkrete insiderliste. AaB fastholder, at disse for sagen ubetydelige formelle mangler, burde have været håndteret i dialog mellem AaB og Finanstilsynet, ikke mindst fordi der var tale om en ny EU-forordning, hvis anvendelse var usikker, og fordi der ikke konkret var konstateret, at de ubetydelige formelle mangler på nogen måde havde forstyrret Finanstilsynets tilsynsarbejde. Henset til, at der er tale om en bøde på kun kr. 5.000.-, har AaB valgt ikke at forfølge forholdet yderligere.

SØIK har endeligt besluttet, at der ikke er grundlag for at efterforske Finanstilsynets politianmeldelse af AaB for overtrædelse af pligten til at føre en permanent insiderliste. AaB finder denne beslutning særdeles tilfredsstillende.

SØIK er således ikke enig med Finanstilsynet i, at ”den fulde interne viden” skulle offentliggøres i lækagemeddelelsen. Dette finder AaB ligeledes særdeles tilfredsstillende.

SØIK præciserer endvidere, at det alene ”i det konkrete tilfælde” var et behov for information om den potentielle finansielle betydning for AaB. Denne præcisering er AaB også særdeles tilfreds med, idet omfanget af lækagereglerne med dette bødeforlæg efter AaB’s vurdering ikke udvides generelt for AaB eller andre udstedere på Nasdaq København.

Tags på denne nyhed

AaB TV: 85.908 kr. til Foreningen Grønlandske Børn

27. juni 2018 kl. 09:58 af Rasmus Estrup

Jores Okore, Bardhec Bytyqi og direktøren for Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard, kunne tirsdag eftermiddag overrække checken på Hele Nordjyllands Håndsrækning til forårets modtager Foreningen Grønlandske Børn. 

Spar Nord Fonden og AaB giver gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning hver især én krone pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park. For foråret løb det op i 85.908 kr. til Foreningen Grønlandske Børn. 

Pengene går til, at nogle nordjyske børn med grønlandske rødder kommer på en rejse til Grønland i juli. 

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her.

Flores og Peru forlader VM med sejr over Australien

26. juni 2018 kl. 18:23 af Rasmus Estrup

Her til eftermiddag var Edison Flores involveret i Perus første sejr ved et VM i 40 år - siden VM i Argentina 1978. Peru besejrede nemlig Australien med 2-0. 

Peru havde inden kampen ingen mulighed for at gå videre fra gruppen, mens Australien omvendt havde mulighed for avancement med en sejr, såfremt Danmark også tabte til Frankrig. 

Et peruviansk hold, der for tredje VM-kamp i streg havde AaB's Edison Flores i startopstilling, var i indledningen ikke meget på bolden, men på Perus første afslutning i kampen bragte André Carillo peruvianerne foran 1-0 i 18. minut, da han på Paolo Guerreros oplæg flugtede læderet ind i netmaskerne ved fjerneste stolpe. 

Fem minutter efter pausen slukkede Paolo Guerrero Australiens håb endeligt, da han satte 2-0-scoringen ind. 

Edison Flores fik for anden kamp i streg ved slutrunden fuld spilletid, og AaB-spilleren er nu noteret for 33 landskampe for hjemlandet, der kan forlade Rusland med en sejr i bagagen og en tredjeplads i puljen med tre point.

Det er to point færre end Danmark, der med uafgjort mod Frankrig selv gjorde arbejdet færdigt og kvalificerede sig til ottendedelsfinalen. Frankrig ender på førstepladsen i puljen med syv point, mens Australien snupper fjerdepladsen med et enkelt point. 

Tags på denne nyhed
'