AaB TV: Lucas Andersen er hjemme igen

31. august 2018 kl. 13:00 af Rasmus Estrup

AaB TV fulgte Lucas Andersen hele dagen i går, da den 23-årige aalborgenser skiftede tilbage til AaB på en lejeaftale. 

I indslaget oven for kan du følge Lucas Andersen fra lægetjekket i går morgen og på en rundvisning på Aalborg Portland Park, hvor der bliver talt om gamle minder. 

Se også billeder fra hans interviews med medierne efter offentliggørelsen torsdag eftermiddag og hans møde med holdkammeraterne her til morgen. 

Der er desuden interviews med den hjemvendte spiller, samt sportsdirektør Allan Gaarde omkring skiftet. 

Se det hele i tv-indslaget fra AaB TV øverst i nyheden. 

Tags på denne nyhed

AaB lejer Lucas Andersen

30. august 2018 kl. 15:29 af Brian Andersen

Lucas Andersen blev i marts 2011 i en alder af blot 16 år AaB’s yngste debutant nogensinde i Superligaen og den yngste debutant i klubben siden 1922, og i det efterfølgende halvandet år opnåede han 41 officielle kampe og tre scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Allerede som tiårig kom Lucas Andersen til AaB fra partnerklubben Aalborg Freja.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- At få Lucas hjem til AaB og Aalborg er et kæmpe scoop for os. Lucas’ personlighed og kreative evner på banen er velkendte for os, og så har det også været en afgørende faktor i processen, at Lucas har haft et inderligt ønske om at vende tilbage til AaB.

- Med Lucas får vi en spilintelligent og gennembrudsstærk profil, der kan dække de fleste offensive positioner på holdet, ligesom Lucas sin unge alder til trods også kommer med masser af erfaring på højt europæisk niveau, siger Allan Gaarde.   

- Samtidig kender Lucas vores klub ud og ind, og jeg må tilstå, at jeg næsten ikke kan vente med, at vi på ny ser Lucas bære vores trøje, lyder det fra Allan Gaarde.

Lucas Andersen opnåede 53 officielle kampe og fem scoringer i tiden i Ajax Amsterdam, og efterfølgende er det senest blevet til 81 officielle kampe, 11 mål og 12 assists for schweiziske Grasshopper Club Zurich, hvorfra AaB lejer ham.

- Jeg glæder mig helt sindssygt til igen at have AaB-trøjen på og træde ind på Aalborg Portland Park foran fansene, lyder det fra Lucas Andersen.

- Selvom jeg har haft en god tid Grasshoppers, så har jeg gjort mig overvejelser omkring, at jeg for alvor trænger til at genfinde spilleglæden, og det ved jeg, at jeg kan herhjemme i AaB og Aalborg, og derfor har jeg overhovedet ikke haft andre klubber i tankerne, tilføjer Lucas Andersen.

- Jeg ser frem til igen at blive en del af dagligdagen på Hornevej, og forhåbentlig vil jeg kunne bidrage med mine driblinger, min gennembrudsstyrke og mit blik for spillet, så vi kan få skabt en masse chancer.

- Ligeledes forestiller jeg mig at kunne give noget af min erfaring videre til de unge spillere, og helt overordnet så drejer det sig om, at vi i AaB er en fast del af toppen i dansk fodbold, fastslår Lucas Andersen, der fra fredag formiddag deltager i træningen sammen med den øvrige trup.

Lucas Andersen, der får trøje nummer 10 i AaB, er endvidere noteret for tre A-landskampe og 72 U-landskampe for Danmark.

AaB’s Superligatrup består dags dato af 23 spillere, hvoraf 15 har spillet ungdomsfodbold i klubben.

Storsejr til U/19 over polske Pogon Stettin

30. august 2018 kl. 11:55 af Rasmus Estrup

AaB's U/19-ligahold fik en god start på den internationale turnering Baltic Sea Cup, da polske MKS Pogon Stettin i går besøgte Hornevej. 

De bolsjestribede nordjyder, der kvalificerede sig til turneringen ved at vinde sølvmedaljer i sidste sæsons U/19 Liga, vandt opgøret 3-0. 

Forsvarsspiller Mathias Ross Jensen åbnede målscoringen, da han nåede frem til forreste stolpe på et frisparksindlæg fra Jeppe Pedersen og sparkede bolden ind ved nærmeste opstander. 

Nicolai Bech Laursen udbyggede føringen til 2-0 ti minutter efter pausen. Angriberen blev sendt i dybden, drejede rundt om sig selv i udkanten af feltet og tordnede læderet op i fjerneste målhjørne. 

Opgørets sidste scoring faldt få minutter før tid, da Søren Tengstedt efter nogle hurtige pasninger på kanten af feltet blev spillet fri i feltet og tippede bolden over den fremadstormende polske målmand. 

- Modstanderne kom med en god intensitet især i starten, men vi formåede at holde dem fra målchancer hele kampen igennem takket være en stærk defensiv organisation, hvor vi stod højt, lagde et godt første pres og fik sat gang i nogle gode omstillinger, siger U/17-ligatræner David Olsen, der vikarierede for U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

AaB's U/19-ligahold skal igen i aktion på lørdag i U/19 Ligaen, hvor Esbjerg fB gæster Hornevej. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tom van Weert - ny AaB-angriber

29. august 2018 kl. 17:15 af Rasmus Estrup

AaB TV var med, da Allan Gaarde og Tom van Weert skrev under på en treårig aftale mellem Hele Nordjyllands Hold og den 28-årige angriber. 

Tom van Weert kommer til AaB fra hollandske FC Groningen, og han har i Æresdivisionen spillet 112 kampe og scoret 41 mål. 

I tv-indslaget ovenfor kan du høre nærmere om, hvorfor han har skiftet til AaB, og forventningerne til de kommende år i Nordjylland. Hør også, hvad Allan Gaarde tænker, den hollandske angriber kan bidrage med til et ungt AaB-mandskab. 

Tags på denne nyhed

AaB køber hollandsk måltyv

29. august 2018 kl. 15:54 af Brian Andersen

I den forgangne sæson var Tom van Weert topscorer for FC Groningen med 12 pletskud i 31 kampe, og også i indeværende sæson har Tom van Weert været i aktion for FC Groningen, men nu skifter den 28-årige angriber til Hele Nordjyllands Hold.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Tom van Weert er en forstærkning, vi tidligere har kigget på, men på daværende tidspunkt var det ikke muligt for os at løse det.

- Med salget af Jannik Pohl i den modsatte retning åbnede der sig imidlertid en mulighed, som vi syntes, vi var nødt til at forfølge, konstaterer Allan Gaarde.

- Tom van Weert er som hans statistik fortæller en notorisk målscorer, der har de kompetencer, vi har eftersøgt, som en dygtig afslutter i boksen, siger Allan Gaarde.

Tom van Weert, der overtager 9-tallet i AaB, ser frem til at prøve sig af i Superligaen:

- Jeg har spillet ni år i Holland og syntes, det var på tide at kigge ud over landegrænsen. Da jeg fik at vide, at AaB havde vist interesse for mig, og muligheden for et skifte til AaB bød sig, takkede jeg straks ja til muligheden.

- AaB har som klub en stor historie, og jeg har allerede set, at der hænger billeder rundt omkring fra de forskellige mesterskaber, så jeg ved, hvad klubben er i stand til, og jeg håber, vi kan komme op at hænge på væggene om et par år, siger Tom van Weert.

- Som spiller har jeg altid haft en evne til at score mål. Især inde i feltet er jeg skarp. Jeg kan afslutte både med højre, venstre og hovedet, og jeg søger altid at finde den rette positionering i feltet. Derudover arbejder jeg hårdt for holdet, og så spiller jeg altid for at vinde, fastslår Tom van Weert.

Tom van Weert træner første gang med AaB i morgen formiddag.