AaB foran ”returkamp” i Herning

28. april 2018 kl. 16:26 af Brian Andersen

I søndags var AaB blot få minutter fra at besejre uldjyderne for første gang siden juli 2014, og et nyt forsøg skal gøres i morgen.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi har i vores seneste tre kampe fået bragt stor intensitet ind i vores spil, og den del skal vi fortsætte med i morgen mod FC Midtjylland, som jo er en modstander, vi har frisk i erindringen.

- Vi kommer i morgen til at møde et topmotiveret hold, der på baggrund af stillingen i toppen er tvunget til at vinde, og vi ser frem til en fantastisk udfordring, hvor vi særligt skal være opmærksomme på deres styrke ved indkastsituationer, siger Morten Wieghorst, der efter lørdagens træning har udtaget følgende 18 navne:

1 Jacob Rinne, 4 Jakob Blåbjerg, 6 Kristoffer Pallesen, 10 Edison Flores, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 30 Wessam Abou Ali og U/19 Ligaspillerne Anders Bærtelsen, Lukas Klitten og Oliver Klitten.

Jakob Ahlmann, Jores Okore og Nikolaj Lyngø har karantæne, og på skadeslisten har AaB herudover Rasmus Würtz, Jannik Pohl, Kasper Pedersen, Pavol Safranko, Patrick Kristensen og Marco Ramkilde.

Det er aftalt imellem de to klubber, at billetter i udebaneafsnittet kan købes for 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn.

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Midtjylland og AaB…

27. april 2018 kl. 11:44 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 54 mellem FC Midtjylland og AaB. Statistikken siger 21 sejre til AaB, otte uafgjorte og 24 nederlag samt en målscore på 69-77 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden sejr i de ti seneste Alka Superligakampe mod FC Midtjylland, hvilket allerede er AaB’s længste serie uden sejr mod uldjyderne. På MCH Arena er det de fire seneste udekampe mod FC Midtjylland, der ikke er endt med sejr til AaB (0V-1U-3T).

- at klubberne senest mødte hinanden i søndags den 22. april på Aalborg Portland Park, hvor det sluttede 3-3 efter AaB-scoringer af Filip Lesniak, Pavol Safranko og Wessam Abou Ali.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Filip Lesniak (1 mål), Pavol Safranko (1) og Wessam Abou Ali (1) også Kasper Kusk (3 mål), Kasper Risgård (2), Jannik Pohl (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at ud af de 53 tidligere Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 29 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, fire uafgjorte og 21 nederlag.

- at AaB’s Patrick Kristensen og Kristoffer Pallesen har mulighed for at fejre deres fødselsdag ekstra meget, såfremt resultatet flasker sig. Det bliver dog ikke på kampdagen, idet Patrick Kristensen fylder 31 år dagen inden og Kristoffer Pallesen 28 år dagen efter.

- at AaB har fået point i de tre seneste Alka Superliga-udekampe med søndagens dommer Jens Maae som dommer. Seneste udebanenederlag var i oktober 2017, hvor modstanderen var… FC Midtjylland på MCH Arena, men AaB’s to øvrige opgør mod FC Midtjylland med Jens Maae som opmand er endt med sejr til AaB.

- at AaB’s seneste optræden i Alka Superligaen på datoen 29. april var i 2013. Modstanderen var… FC Midtjylland i Herning, hvor det blev til sen sejr på 3-2 på scoringer af Thomas Augustinussen, Henrik Dalsgaard og Mathias Wichmann.

- at AaB har tabt begge tidligere udekampe i Mesterskabsspillet i indeværende sæson. Men det er faktisk knap 18 måneder siden, september-november 2016, at AaB senest har tabt tre Alka Superliga-udekampe i træk.

- at AaB bør holde et ekstra øje med FC Midtjylland-anfører Jakob Poulsen, der har scoret i alt ni mål mod AaB i Alka Superligaen fordelt på otte kampe. Hver gang har en scoring fra hans fod resulteret i point til den klub, han repræsenterede.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

To spilledages karantæne til Okore

27. april 2018 kl. 11:15 af Brian Andersen

AaB og Jores Okore undskyldte uforbeholdent for udtalelsen allerede i timerne efter kampen, og hverken klub eller spiller har yderligere kommentarer til sagen.

Læs AaB og Okores undskyldning her.

Jores Okore vil igen være til disposition for cheftræner Morten Wieghorst, når AaB 13. maj på Aalborg Portland Park tager imod FC København.

AaB TV: Tilbageblik på FC Midtjylland-AaB

26. april 2018 kl. 09:00 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Abou Ali scorede mod Tyskland

26. april 2018 kl. 07:12 af Rasmus Estrup

Da det danske U/19-landshold onsdag aften mødte Tyskland i en venskabskamp, var de to AaB'ere Lukas Klitten og Wessam Abou Ali begge med i startopstillingen. 

Wessam Abou Ali startede på den offensive midtbane og bragte efter 18 minutter Danmark foran 1-0 med sin første scoring i landshodlsdragten. Efter 39 minutter blev målscoreren skiftet ud, men Danmark var fortsat foran 1-0 ved pausen. 

Lukas Klitten spillede hele kampen på venstre back, og efter pausen kom Danmark på 2-0, inden tyskerne først reducerede til 2-1, og i sidste minut scorede på straffespark til slutresultatet 2-2. 

Kampen var Wessam Abou Alis ottende ungdomslandskamp - den første for U/19-landsholdet. Lukas Klitten spillede sin fjerde U/19.landskamp og 14. ungdomslandskamp for Danmark. 

Tags på denne nyhed