1 : 1
21. maj
0 : 0
18. maj
1 : 0
13. maj
2 : 1
4. maj
3 : 0
29. april

Afstemning til Hele Nordjyllands Håndsrækning i gang

15. juli 2017 kl. 09:38

AaB og Spar Nord Fonden donerer således to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.  

Efter sidste fredags afsløring af de tre udvalgte kandidater til efterårets udgave af Hele Nordjyllands Håndsrækning, er afstemningen for at finde den endelige modtager nu i gang og vil køre til og med torsdag 20. juli.

Kandidaterne for efteråret 2017
De tre kandidater til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 er:

 

Børn og unge i sorg Aars

Børn og unge i sorg er en frivillig forening som hjælper børn fra 4 år og op til 18 år. Foreningen støtter børn som har mistet en far, mor, søster, bror eller andet nærtstående familiemedlem.

Foreningen har de seneste 10 år hjulpet knap 100 børn.

Modtager foreningen Hele Nordjyllands Håndsrækning skal støtten gå til videreuddannelse og udstyr til foreningens psykolog, samt til en fælles udflugt og andre aktiviteter for alle medlemmerne.

 

Mob din krop Skagen - Frederikshavn - Sæby

Mob Din Krop er en idrætsforening for psykisk sårbare og sindslidende personer.

Foreningen gør en stor indsats for at motivere til at deltage i sport, og dækker i de tre nordjyske byer Skagen, Frederikshavn og Sæby.

Hvis Mob Din Krop modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning skal midlerne bruges til blandt andet at uddanne flere instruktører, deltage i idrætsstævner, samt afholde et socialt arrangement så flere motiveres til at deltage i sport.

 

Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping

Foreningen Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping er en gruppe, der arbejder for integration af flygtninge i lokalområdet.

Foreningen består af ca. 150 frivillige og ønsker via en række tiltag at sikre en bedre integration. Disse tiltag indebærer blandt andet: 

  • at sikre, at der er danske kontaktfamilier til alle flygtninge,
  • afholdelse af en ugentlig lektiecafe,
  • at skaffe og reparere brugte cykler til alle flygtninge,
  • at uddele gratis ”datomad” fra de lokale butikker,
  • afholdelse af forskellige arrangementer

De fleste af flygtningene er unge mænd, der går på sprogskole og mange vil meget gerne spille fodbold, og er i forvejen dygtige spillere.

Via samarbejde med den lokale fodboldklub har foreningen sikret dem muligheden for at spille i klubben.

Såfremt frivilliggruppen modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning skal pengene blandt andet benyttes til indkøb af nyt fodboldtøj, sko og fodboldstøvler drengene, samt diverse arrangementer.

 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31. 249 kr.

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr.

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr.

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr.

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr.

Sæsonpremiere med fem mulige debutanter

14. juli 2017 kl. 15:20 af Rasmus Estrup

Efter en opstartsfase med fire testkampe, der er endt med to sejre, en uafgjort og et nederlag, er AaB klar til 2017/18-sæsonens første kamp i Alka Superligaen. 

Sæsonens første opgør spilles på udebane i Telia Parken mod de forsvarende mestre, FC København.

Cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi glæder os til at komme i gang med sæsonen. Vi starter ud med at møde Danmarks bedste hold og sidste sæsons mestre, så det er en svær udekamp for os. Deres hjemmebanestatistik har været ganske imponerende over de seneste næsten tre sæsoner. Det er en stor opgave for os, og vi er meget motiverede for at toppræstere.

- Vi har forberedt os godt på opgaven og spillerne har arbejdet hårdt i opstarten. Vi ved, at vi skal have modet til at omfavne kampen og vise, hvad vi kan. Vi går ikke kun ind til kampen med en defensiv tankegang. Vi skal kunne true dem, siger cheftræner Morten Wieghorst, der har udtaget Jores Okore, Kristoffer Pallesen, Michael Lansing, Filip Lesniak og Nikolaj Lyngø, som alle har mulighed for at debutere i sæsonpremieren.

- Vi har fået fire nye spillere ind udefra, og de har allesammen givet et rigtig fint indtryk i opstarten. Vi er glade for, at de er kommet til truppen og glade for de kvaliteter, de tilfører holdet. Alle fire er med i truppen, og jeg regner med, at flere af dem starter inde, lyder det fra cheftræner Morten Wieghorst, der har udtaget følgende 19 navne til kampen mod FC København:

1 Nicolai Larsen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi.

Patrick Kristensen, Oliver Abildgaard, Marco Ramkilde og Robert Kakeeto er ukampdygtige på grund af skader. 

Dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt fløjter kampen i gang kl. 16.00 i Telia Parken.

Billetsalg til efterårets kampe i gang

14. juli 2017 kl. 09:58

Billetsalget er således åbent til efterårets ni hjemmekampe i Alka Superligaen, hvor AaB åbner på eget græs mod SønderjyskE og lukker året i december måned mod mestrene fra FC København.

Til sæsonpremieren på Aalborg Portland Park sælges børnebilletter for kun 10 kr. på både stå- og siddepladser. Samtidig vil der på dagen være sodavand til halv pris, samt autografskrivning med AaB’s spillere umiddelbart efter kampen.

Følgende opgør venter forude på Aalborg Portland Park i efteråret 2017:

2. runde – Søndag 23. juli kl. 14.00 – AaB-SønderjyskE

5. runde – Mandag 14. august kl. 19.00 – AaB-Hobro I.K.

7. runde – Lørdag 26. august kl. 17.30 – AaB-AGF

8. runde – 8., 9., 10. eller 11. september – AaB-Silkeborg I.F.

10. runde – 22., 23., 24. eller 25. september – AaB-Lyngby Boldklub

12. runde – 13., 14., 15. eller 16. oktober – AaB-FC Helsingør

14. runde – 27., 28., 29., eller 30. oktober – AaB-OB

16. runde – 17., 18., 19. eller 20. november – AaB-FC Midtjylland

19. runde – 8., 9., 10. eller 11. december – AaB-FC København

Sæsonkort

Du kan naturligvis stadigvæk købe sæsonkort til alle hjemmekampe i Alka Superligaen og DBU Pokalen i hele sæson 2017/18. Samtidig sparer du masser af penge på dine billetter og får en række fordele.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Okore glæder sig til sæsonstart

14. juli 2017 kl. 08:50 af Rasmus Estrup

Vidste du om FC København og AaB…

13. juli 2017 kl. 18:54 af Rasmus Estrup

- at det er 78. gang, AaB og FC København mødes. Statistikken siger 17 sejre til AaB, 20 uafgjorte og 40 nederlag samt en målscore på 84-130 set med AaB’s øjne.

- at AaB som den første klub tager hul på sin 28. sæson i Alka Superligaen. Æren af flest Alka Superligakampe er dog overladt til Brøndby I.F., der spillede to kampe flere end AaB i sidste sæson.

- at AaB har fået point i sæsonens første Alka Superligakamp i de seneste syv sæsoner. To af disse er endt med en sejr til AaB, mens fem af opgørene er endt uafgjort.

- at det seneste møde mellem AaB og FC København i sæsonåbeneren var 21. juli 2013, hvor AaB vandt 2-1 på hjemmebane. Jeppe Curth og Søren Frederiksen scorede for hjemmeholdet.

- at AaB med en sejr over FC København vil forhindre hjemmeholdet i at runde et jubilæum med 50 Alka Superliga-hjemmekampe som ubesejret (41V-8U-0T). Men det kræver mindst én scoring, og FC København har i de 49 kampe kun lukket 23 mål ind fordelt på 18 kampe (31 clean sheets).

- at AaB ikke har besejret FC København i en Alka Superligakamp i Telia Parken i mere end 10 år eller siden den 5. maj 2007. AaB’s efterfølgende 15 besøg i Telia Parken er endt med to uafgjorte og 13 nederlag, og det er kun lykkedes AaB at score i fire af disse kampe, heriblandt i de tre seneste.

- at det seneste Alka Superligamøde mellem AaB og FC København blev spillet 18. november 2016, hvor FC København slog AaB med 2-1 på Aalborg Portland Park. Thomas Delaney og Rasmus Falk scorede for gæsterne, mens Frederik Børsting reducerede for Hele Nordjyllands Hold.

- at sidst AaB spillede udekamp mod FC København var 20. august 2016. Kampen endte 1-1 efter mål af Christian Bassogog og Andreas Cornelius.

- at AaB har fået point i fire ud af de seks tidligere Alka Superliga-udekampe mod FC København afviklet på en lørdag. Det er blevet til en sejr, tre uafgjorte og to nederlag.

- at AaB har tabt de tre seneste Alka Superligakampe, og med et nederlag mod FC København vil de fire nederlag i træk være en tangering af Alka Superliga-klubrekorden, der blev sat i april-maj 2003. Dengang var modstanderne AB, Viborg FF, OB og Brøndby IF.

- at kun Kasper Risgård (2 mål) og Frederik Børsting (1) fra den nuværende trup tidligere har scoret mod FC København iført en AaB-trøje.

- at dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt for første gang dømmer en Alka Superligakamp mellem FC København og AaB. AaB’s otte tidligere Superligakampe med Jørgen Daugbjerg Burchardt som dommer har givet AaB point i syv af tilfældene (4V-3U-1T). 

- at Alka Superligakampe mellem FC København og AaB har budt på i alt 14 udvisninger, heraf kun tre til AaB. Men de seneste knap 13 år har kun budt på to udvisninger. I oktober 2007 blev Rade Prica udvist i kampens sidste minut, og i november 2014 fik Daniel Amartey sin anden advarsel fem minutter før tid.

Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk

Tags på denne nyhed