Ærgerligt AaB-nederlag i Kiev

6. november 2014 kl. 23:01

I forhold Superligaopgøret i mandags mod Silkeborg I.F. havde AaB fem ændringer i startformationen, hvor Rasmus Thelander, Andreas Bruhn, Rasmus Würtz, Kasper Risgård og Nicklas Helenius afløste Kasper Pedersen, Mathias Wichmann, Thomas Augustinussen, Søren Frederiksen og Anders K. Jacobsen.

AaB kom flot fra start og indledte med at holde godt i bolden, hvilket allerede i kampens tredje minut gav en fin mulighed. Kenneth Emil Petersen fandt Henrik Dalsgaard i dybden, og højrebackens indlæg i feltet endte hos Thomas Enevoldsen, der dog måtte se sit skud i midten af straffesparksfeltet blokeret.

Kiev2To minutter senere kom Nicolaj Thomsen til en ny afslutning, men sparket fra kanten af straffesparksfeltet voldte ikke 39-årige Olexandr Shovkovskiy i Kiev-målet problemer. De positive takter fortsatte dog, og efter ni minutter var klumpspil i værternes felt tæt på at føre til et åbningsmål for AaB.

Således skulle man helt frem til 12. minut inden Younes Belhanda havde Kiev-mandskabets første forsøg på mål, og kort efter headede Kravets ufarligt på mål efter indlæg i det nordjyske straffesparksfelt.

Blot sekunder senere burde Henrik Dalsgaard dog have sendt AaB i front. En fin tværpasning fra Helenius endte til sidst hos den fremstormende højre back, der efter en smart skudfinte havde helt åbent skud i straffesparksfeltet, men desværre endte bolden i sidenettet.

Kampen livede nu for alvor op, og Danilo Silva sparkede snert forbi AaB-målet inden en misforståelse  gav Serhiy Sydorchuk en stor chance.

Omkring den halve time begyndte hjemmeholdet for alvor at sætte sig på kampen og Andriy Yarmolenko leverede efter 33 minutter sin første afslutning, som Nicolai Larsen dog sikkert afværgede.

Pausestillingen 0-0 var således ganske retvisende, om end man sad tilbage med følelsen af at AaB kunne have ført med et enkelt mål.

Anden halvleg blev fløjtet i gang med temperaturen lige under frysepunktet, men på banen mistede AaB’erne indledningsvis det kølige overblik fra start.

Nicolai Larsen tøvede efter en tilbagelægning og fejlen var tæt på at blive straffet, men AaB-keeperen gjorde skaden god igen, da han med en god refleks fik afværget Belhandas forsøg fra klos hold.

AaB blev i denne fase presset langt ned på egen halvdel og kort før den hele time brændte det for alvor på. Kenneth Emil Petersen headede en ellers sikker scoring fra Yarmolenko væk på stregen, og på de efterfølgende to hjørnespark måtte Nicolai Larsen afværge nærgående forsøg med flotte refleksredninger.

Det ukrainske stormvejr tog nu for alvor til, og Artem Kravets var næste mand der testede Nicolai Larsen, men igen leverede AaB’s sidste skanse en flot redning fra nært hold.

Kiev3Kampen tog en ny dramatisk drejning, da Kasper Risgård med et kvarter tilbage spillede sig selv fri til en friløber på Kiev-målet med et fikst vip.

På kanten af feltet nedlage Aleksandr Dragovic AaB’eren, og kampens dommer Alexey Kulbakov havde intet andet valg end at udvise forsvarsspilleren, hvorfor AaB kunne spille de sidste godt tyve minutter med en mand i overtal.

Desværre gik der ikke mange sekunder inden hjemmeholdet udnyttede et hjørnespark til at bringe sig i front, da Domagoj Vida headede et indlæg i nettet mellem venner og fjender.

Herefter trak Kiev sig nu tilbage og overlod initiativet til AaB, mens man med to defensive indskiftninger gik efter at forsvare sejren hjem.

Første mulighed i slutfasen kom til Nicolaj Thomsen, der dog måtte se sin afslutning blokeret til hjørnespark, ligesom Viktor Ahlmann var nærgående i de døende minutter, hvor AaB pressede værterne helt ned i eget felt.

Det blev dog ved lige ved og næsten, og i stedet lukkede Kiev kampen med en 2-0 scoring i overtiden, hvor Oleh Gusevs afrettede skud snød Nicolai Larsen i målet.

Allerede søndag eftermiddag venter næste opgave for AaB, når FC Vestsjælland besøger Nordjyske Arena. Køb i forsalg din billet her.

Matchfacts – UEFA Europa League, Gruppe J, 4. spillerunde
FC Dynamo Kiev-AaB  2-0 (0-0)

1-0 70. minut Domagoj Vida
2-0 90. minut Oleh Gusev

Advarsler FC Dynamo Kiev: 43. minut Domagoj Vida, 51. Olexandr Shovkovskiy, 76. Serhiy Sydorchuk

Advarsler AaB: ingen

Udvisninger FC Dynamo Kiev: 68. minut Aleksandr Dragovic
Udvisninger AaB: ingen

25.230 tilskuere på NSC Olympiyskiy Stadium.

FC Dynamo Kiev (4-1-4-1): Olexandr Shovkovskiy, Danilo Silva, Yevhen Kacheridi, Aleksandar Dragovic, Domagoj Vida, Serhiy Rybalka, Andriy Yarmolenko (Oleh Gusev), Serhiy Sydorchuk (77. Miguel Veloso), Younes Belhanda, Jeremain Lens (71. Mykyta Burda), Artem Kravets.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Donny Gorter, Andreas Bruhn (83. Søren Frederiksen), Rasmus Würtz (83. Viktor Ahlmann), Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen (66. Thomas Augustinussen), Nicklas Helenius.

Dommer: Alexey Kulbakov (Hviderusland).