Unødvendigt AaB-nederlag i Lyngby

13. maj 2012 kl. 17:02

Udebane10, Lucas AndersenSelvom man ikke kan kalde værternes gevinst uretfærdig, så var nederlaget på en scoring i 88. minut alligevel aldeles unødvendigt efter en langt henad vejen passiv AaB-præstation.

I forhold til sidste søndags opgør mod Brøndby I.F. havde AaB tre ændringer i startformationen, hvor Patrick Kristensen, Mathias Wichmann og Lucas Andersen afløste Jakob Ahlmann, Rasmus Würtz og Jeppe Curth.

Efter en lige indledning kom opgørets første chance i det sjette minut, da Nicklas Helenius fandt Thomas Augustinussen, men afslutningen gik lige på Lyngby-keeper Lukas Fernandes.

Også Kasper Kusk forsøgte sig, inden Emil Larsen efter ti minutter sendte første Lyngby-mulighed lige på AaB-målmand Nicolai Larsen.

Ligeledes truede Patrick Mortensen for værterne, før AaB i det 16. minut fik dystens hidtil største tilbud, da Mathias Wichmann sendte Nicklas Helenius alene igennem, men AaB-angriberen havde næsten for god tid og afsluttede fladt forbi den ene opstander.

Kort efter var Mathias Tauber tæt på at lave selvmål for hjemmeholdet, mens Jeppe Brandrup i den modsatte ende testede Nicolai Larsen.

Forsøg var der således i rigelige mængder, og det første mål kom i det 26. minut, da Anders Christiansen fra distancen fornemt følte bolden ind ved den fjerneste stolpe.

Udebane15, Thomas AugustinussenAaB virkede i flere faser tøvende, men Nicklas Helenius fik alligevel igen vristet sig fri for denne gang at blive tacklet i skudøjeblikket.

Mathias Tauber kiksede en hovedstødschance for Lyngby, inden Mathias Wichmann på ny var oplægger for Nicklas Helenius, men her fik Lukas Fernandes reddet.

AaB fastholdt dog angrebet, og Helenius gjorde skaden god igen, da han med en nydelig pasning fandt Lucas Andersen, som med et køligt chip scorede sit første AaB-mål og i øvrigt dermed blev AaB’s yngste målscorer nogensinde i Superligaen.

Fra anden halvlegs begyndelse var det imidlertid igen Lyngby Boldklub, der søgte en føringstræffer, og Patrick Mortensen headede over, inden Kenneth Emil Petersens tilsyneladende begik straffespark mod samme spiller, så Emil Larsen kunne eksekvere fra 11-meterpletten.

Blot tre minutter senere kom dog en stor chance for AaB-udligning, da Mathias Wichmann fremragende frispillede Lucas Andersen, men denne gang blev kuglen hamret i sidenettet.

Straks efter så man så en kæmpe mulighed til hjemmeholdet, men Uffe Bech sendte fra få meter bolden over et tomt mål.

Chancerne fortsatte således i en lind strøm, og AaB kom igen på omgangshøjde efter 57 minutter, hvor et tålmodigt angreb havnede på venstrekanten hos Anders Due, der med et præcist indlæg serverede for en fri Nicklas Helenius, som ikke svigtede i denne ombæring.

Få øjeblikke efter 2-2 træfferen tog Lucas Andersen en solotur, men Lukas Fernandes fik afværget.

Udebane7, Nicklas HeleniusDer var i den grad tale om såkaldt indianer-fodbold med hurtige angreb fra ende til ende, og efter 64 minutter var det Kim Aabechs tur til at teste evnerne hos Nicolai Larsen, der senere også måtte redde fra Jeppe Brandrup.

Noget så uhørt som ti minutter uden et forsøg blev afbrudt i det 74. minut, da Anders Due kiksede sit skuforsøg, men stadig var der altså masser af plads at boltre sig på offensivt for de to mandskaber.

I slutfasen virkede det dog til, at dysten stille og roligt fadede ud, men Nicolai Larsen måtte dog levere en fodparade efter et forsøg fra Patrick Mortensen syv minutter inden slutfløjtet.

Som nævnt havde Patrick Mortensen større held med sig i opgørets døende minutter, hvor han steg til vejrs på et umiddelbart ufarligt indlæg, som Lyngby-angriberen formåede at få det optimale ud af.

I tillægstiden headede Lasse Nielsen en hjørnesparksbold lige på Lukas Fernandes, og tættere på udligning kom AaB aldrig.

Dermed måtte en flok slukørede AaB-spillere forlade tredjesidste spillerunde uden udbytte, hvorfor det blev endog meget vanskeligt at avancere til den Europa Cup-givende femteplads.

Sæsonens sidste hjemmekamp spilles om en uge, når HB Køge gæster Nordjyske Arena.

Matchfacts – Superliga, 31. spillerunde
Lyngby Boldklub-AaB  3-2 (1-1)
26. min 1-0 Anders Christiansen, 39. min 1-1 Lucas Andersen, 51. min 2-1 Emil Larsen, 57. min 2-2 Nicklas Helenius, 88. min 3-2 Patrick Mortensen.
Advarsel Lyngby Boldklub: Patrick Mortensen (90).
Advarsel AaB: Thomas Augustinussen (82)
1.375 tilskuere på Lyngby Stadion.

Lyngby Boldklub (4-4-2): Lukas Fernandes, Jeppe Brandrup, Mathias Tauber, Frederik Krabbe, Thomas Rasmussen, Kim Aabech, Morten Bertolt (85: Frederik Helstrup), Anders Christiansen, Uffe Bech (85: Bajram Fetai), Patrick Mortensen, Emil Larsen.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Lasse Nielsen, Patrick Kristensen, Kasper Kusk (70: Jeppe Curth), Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann (78: Nicolaj Thomsen), Anders Due, Lucas Andersen (89: Rolf Toft), Nicklas Helenius.

Dommer: Michael Johansen.