U/19 tæt på medaljer efter weekendens kampe

23. maj 2016 kl. 11:30

U/19

Lørdag var AaB’s U/19 Ligahold på besøg hos Silkeborg til sæsonens andensidste kamp. Det blev en træg start for AaB, der på grund af skader havde flere ændringer i startopstillingen.

Andreas Bj+©rnager

Hjemmeholdet Silkeborg var mest på bolden fra start, men AaB’erne var mest målsøgende og farlige på omstillinger.

Efter en halv times spil fik Andreas Bjørnager (billedet) bolden bagest i feltet, tog et træk og sendte en hård afslutning af sted. Bolden ramte stolpen og endte ved Michael Stokbro, som kunne lægge bolden ind med en bred inderside.

Scoringen satte mere gang i AaB-spillet, og gæsternes boldomgang fandt sit fodfæste.

Det gode spil blev ført videre over i anden halvleg, hvor AaB hurtigt kunne øge til 2-0. Andreas Bjørnager stak bolden i dybden til Marco Ramkilde, og AaB-angriberen satte tre mand og sparkede bolden fladt ind ved roden af venstre opstander.

Foran med to mål var AaB i kontrol, og i det 77. minut blev det yderligere til en tremålsføring. Magnus Christensen satte Joakim Mæhle op med en frispilning, og Mæhle afsluttede under Silkeborgs målmand til slutresultatet 0-3.

Cheftræner Anders Damgaard havde efter kampen roser til spillerne:

- Vi præsterer endnu en gang på et højt niveau og leverer varen. Holdet skal have stor ros for at være fokuseret hele kampen igennem. Vi er nu meget tæt på bronzemedaljer med én kamp igen.

Holdet har med én kamp igen seks point ned til Esbjerg på fjerdepladsen, der dog har spillet en kamp mindre. I morgen kl. 17.00 gælder det sæsonens sidste kamp, når FC København kommer på besøg på Hornevej. Her kan AaB endeligt sikre sig bronzemedaljerne i U/19 Ligaen.

U/17

AaB’s U/17 Ligahold skulle i lørdagens kamp ude mod Silkeborg bruge en sejr for at holde liv i medaljehåbet.

Jonathan Stæhr Larsen

Gæsterne fra AaB åbnede godt i kampen, og inden for de første ti minutter blev det til to store hundredeprocentschancer, der skulle have bragt holdet foran. Det blev dog ved 0-0 indtil pausen.

I anden halvleg kom der gang i scoringerne, da Mathias Johannsen lagde en bold til det bageste område, hvor Mads Stefansen kom fri og resolut sparkede bolden ind til 0-1.

Derefter fulgte en periode med åben slagudveksling, som Silkeborg kom bedst ud af med en udligning efter en omstilling.

Det var et livligt og åbent opgør helt ind i tillægstiden, hvor Jonathan Stæhr (billedet) drev bolden frem på egen hånd og hamrede den ind bag en chanceløs Silkeborg-keeper. Dermed hentede AaB en sen sejr på 2-1.

Cheftræner Adam Harell udtaler efter kampen:

- Vi kontrollerede kampen med bolden langt hen ad vejen, men efter vi kommer foran manglede vi koldblodighed til at holde fast i føringen frem for at satse for at endnu en scoring. Men det var dejligt, at vi kunne sikre sejren med scoringen til sidst, så vi stadig er med i medaljekampen.

Der resterer fire kampe for AaB i U/17 Ligaen, hvor holdet ligger på fjerdepladsen med to point op til FC Midtjylland på tredjepladsen. Næste kamp spilles lørdag den 28. maj kl. 15.15, hvor HB Køge gæster Hornevej.

DS

AaB’s DS-mandskab tog lørdag imod I.F. Lyseng på hjemmebane, og med kun fem kampe igen af sæsonen var det et vigtigt opgør, hvis holdet skulle holde fast i toppen.

Efter et par misbrugte muligheder til AaB fik gæsterne fra Lyseng bragt sig foran midt i første halvleg. En lang bold frem fandt over AaB-forsvaret, og gæsternes højre kant skar ind fra en blind vinkel og eksekverede til stillingen 0-1.

Hjemmeholdet kom godt ud til anden halvleg, men Lyseng fik alligevel bragt sig yderligere foran. Det slog dog ikke AaB-spillerne ud, og de viste god moral ved at komme tilbage igen.

Først fik holdets anfører, Niclas Lind, prikket bolden ind til 1-2 efter en dødbold. Derefter fik André Bay Christensen fremtvunget et straffespark, som Niclas Lind med sin anden scoring omsatte til en udligning til 2-2, som også blev det endelige resultat.

- Vi kommer bagud 2-0 på nogle dumme fejl, og det er mentalt op ad bakke derfra. Det er fint, at vi kommer tilbage og viser god moral ved at få point med fra kampen, men vi skulle stadig have spillet bedre fra kampens start, udtaler cheftræner Kenneth Cortsen efter kampen.

Holdet er fortsat på tredjepladsen, og næste kamp bliver en duel med tabellens nummer to fra Vejgaard Boldklub, der på nuværende tidspunkt er seks point foran AaB. En sejr kan dermed åbne op for kampen om andenpladsen. Kampen spilles på Soffy Road fredag den 27. maj kl. 18.30.