U/17 indtog tredjepladsen med 2-1-sejr

28. maj 2016 kl. 19:37

U/17

Med fire kampe igen inden dagens opgør på hjemmebane mod HB Køge skulle U/17 Ligaholdet bruge en sejr for at holde liv i drømmen om medaljer i denne sæson. Inden kampen lå holdet på en fjerdeplads, men det skulle ændre sig efter eftermiddagens begivenheder på Hornevej.

Mads Stefansen

Hjemmeholdet spillede en strålende første halvleg og dominerede klart spillemæssigt. Efter et kvarter blev det også til 1-0 efter et hjørnespark. I første omgang reddede gæsterne sig ud af faren, men AaB fastholdt presset, og Søren Tengstedt kunne efterfølgende styre bolden ind ved fjerneste stolpe.

Det skulle også blive til 2-0, og det skete på smuk vis. Bolden blev spillet mod Mads Stefansen (billedet), der frækt hoppede over den. Den endte i stedet ved Wessam Abou Ali, der med en god førstegangsaflevering sendte den i dybden til Stefansen, der havde fortsat sit løb og bankede bolden op i nettaget.

Et par store chancer fulgte derefter til hjemmeholdet, der måtte nøjes med en føring på to mål indtil pausen.

I anden halvleg var der længere mellem det gode spil for AaB, der blev mere hektiske i afviklingen af spillet. Der var også længere mellem mulighederne. Fem minutter før tid fik gæsterne dog en stor én af slagsen, da der blev begået et klodset straffespark, der tilfaldt efter en HB Køge-spiller blev revet om kuld på kanten af feltet.

Gæsterne omsatte det med en reducering, og scoringen skabte en del panik før lukketid. Det var dog AaB, der med en mulighed til Mads Stefansen kort før slutfløjt var mest farlige, men det blev ved 2-1 til hjemmeholdet. Sejren bringer holdet op på tredjepladsen i U/17 Ligaen med tre kampe igen.

Cheftræner Adam Harell var efter kampen især tilfreds med spillet i første halvleg:

- Første halvleg var klart det bedste, vi har spillet i foråret. Vi tager kloge, velovervejede og modne beslutninger med bolden. Vores fokus har været på ikke at forivre os med for meget direkte spil, og i dag har vi den helt rette blanding, og stort set alle spillede op til deres bedste især i første halvleg.

- Vores gode spil i første halvleg giver optimisme, og som treer i tabellen kan vi nu selv afgøre, om det skal blive til medaljer. Vi har dog et udfordrende restprogram, lyder det fra cheftræneren.

Holdet mangler i denne sæson endnu at møde Esbjerg og Haderslev på udebane, inden det gælder det ubesejrede førerhold fra FC København på hjemmebane i sæsonens afsluttende opgør.

I første omgang venter dog førnævnte udekamp mod Esbjerg, der spilles allerede på onsdag kl. 19.15 i Veldtofte Idrætspark i Esbjerg.

DS

AaB's Danmarksseriehold gæstede fredag Vejgaard Boldklub i et lokalopgør på Soffy Road. Det var gæsterne fra AaB, der kom bedst fra start, da det efter et kvarter blev til et føringsmål scoret af Michael Stokbro efter godt iscenesættelsesarbejde fra Johan Ejsing og Mike Nørgaard.

Vejgaard forsøgte sig med lange bolde, og det voldte flere gange problemer for AaB-forsvaret. Flere gange udmøntede det sig i friløbere, og på én af disse blev der trukket i håndbremsen med et straffespark og gult kort til følge.

Gæsternes målmand fik reddet på glimrende vis, men Vejgaard-spillerne var hurtigst til at følge op i situationen, og riposten blev sendt ind til udligning.

Kort efter modtog AaB’s Anders Skou sit andet gule kort med en udvisning til følge, og gæsterne havde derfor næsten 70 minutter i vente i undertal.

Det blev dog løst på dygtig vis gennem disciplineret indsats, og i anden halvleg var AaB endda farlige med gode muligheder til Johan Ejsing og Morten Thomsen, mens Mike Nørgaard og Andreas Bruhn på kanterne voldte store problemer for hjemmeholdet.

I det 89. minut fik Vejgaard et frispark uden for feltet, og bolden blev lagt indover, hvorefter hjemmeholdet med en hovedstødsscoring kunne bringe sig foran for første gang i kampen til slutresultatet 2-1.

- Efter udvisningen går vi tilbage og står fornuftigt uden at gå på kompromis offensivt. Som kampen udvikler sig, var det ikke nødvendigvis en ulempe at være en mand i undertal, fordi vi for gjort det, der skulle til for at stoppe modstanderen.

- Vi skal være glade for, at vi ikke kom bagud i slutningen af første halvleg, men kampens udvikling i anden halvleg taget i betragtning var det et unødvendigt nederlag. Vores chancer for at nå andenpladsen er nu væk, men vi går efter tredjepladsen, men stadig er inden for rækkevidde, siger cheftræner Kenneth Cortsen efter kampen.

Holdet ligger efter nederlaget på fjerdepladsen med samme antal point som FC Skanderborg på pladsen over. Næste kamp spilles lørdag den 4. juni på hjemmebane mod Lystrup I.F.