Trygt at gå til fodbold på Nordjyske Arena

14. juli 2013 kl. 17:01

Således udsendte Nordjyllands Politi fredag en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår at man i sæsonen 2012/2013 blot foretog 18 arrestationer i forbindelse med AaB’s hjemmekampe i Superligaen på Nordjyske Arena – et fald på hele 73% siden 2010-2011 sæsonen.

- Af indlysende årsager har jeg ikke tidligere været med omkring vores kampe, men har fra vores medarbejdere fået at vide, at vi har et fortrinligt samarbejde med såvel Nordjyllands Politi, som vores kontrollørkorps omkring den opgave det er, at sikre en positiv og tryg oplevelse for alle tilskuere til vores hjemmekampe. Det bekræfter disse tal i den grad, hvilket naturligvis er meget glædeligt, lyder det fra AaB’s sportschef Allan Gaarde.

- Selvom 18 anholdelser selvfølgelig er 18 for mange, så udgør de en meget lille promille blandt de mere end 110.000 tilskuere vi havde på lægterne i Superligaen i sæsonen 2012/2013.  Det er derfor vigtigt for mig at understrege, at alle fodboldinteresserede nordjyder, uanset alder, trygt kan tage til fodbold på Nordjyske Arena, lyder det videre fra Allan Gaarde.

Politiet satser på dialog
- Vores hovedopgave er at fastholde fodboldkampe som festlige begivenheder, som alle borgere kan være med til uden at føle sig utrygge. Jeg synes, at tallene afspejler, at vi løser opgaven i overensstemmelse med vores strategi, siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau fra Nordjyllands Politi.

Politiinspektøren tilskriver en del af forklaringen på det færre antal bøder det såkaldt dialogbaserede indsatskoncept. Kort fortalt går konceptet ud på, at fans fra begge lejre først og fremmest bliver mødt af dialogbetjente – politifolk i gule refleksveste. Disse betjentes opgave er at fordele sig blandt fansene, ledsage dem til stadion og herunder fortæller betjentene fansene, hvad ordensmagten forventer af dem.

Desuden benytter det nordjyske politi det sociale internetmedie Twitter under visse Superliga-kampe. Via dette medie kan politiet nemlig lynhurtigt sende små korte beskeder, såkaldte tweets, ud til mange personer på én gang – og det fungerer godt som rygdækning til større politi-indsatser på gaden, lyder vurderingen fra politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau:

- Vi kan på kort tid sende mange tweets ud, og vi kan målrette indholdet til forskellige modtagere, fx ude- og hjemmeholdets fans eller til andre borgere, uddyber hun.

Læs hele pressemeddelelsen fra Nordjyllands Politi her.

'