To mål af Helenius i ny testsejr

4. juli 2012 kl. 18:33

VBK2I forhold til 2-0 sejren over Randers FC havde cheftræner Kent Nielsen foretaget fem ændringer i startopstillingen, hvor Henrik Dalsgaard, Nicholas Gotfredsen, Mathias Wichmann, Patrick Kristensen og Thomas Augustinussen i dag alle var med fra start.

Allerede efter få minutter kunne Nicklas Helenius have bragt AaB i front, da sløset opspil af gæsterne gav en fri chance fra kanten af feltet, men den flugtede afslutning var akkurat forbi den ene opstander.

Kort efter var Lucas Andersen tæt på at stikke Anders Due fri, men afleveringen blev for lang, mens Nicklas Helenius efter 13 minutter headede forbi mål efter en dødbold.

Efter 16 minutter var der dog fuld gevinst til Helenius. På en hurtig omstilling fik Lucas Andersen en friløber mod mål, men måtte se Kristian Fæste i Vejle-målet redde. Bolden sprang dog retur til Anders Due på kanten af feltet, hvorfra læderet blev svinget i panden på Helenius, som sikkert headede AaB i front.

De hurtigere AaB-omstillinger frustrerede flere gange gæsterne, og blot syv minutter senere kunne Helenius notere sig dagens anden scoring. Målet faldt efter forarbejde af Lucas Andersen, inden AaB’s 11’er med et tørt stående hug fra kanten af feltet sendte AaB på 2-0.

Overtaget fortsatte halvlegen ud, og kort før pausefløjtet kunne Mathias Wichmann afslutte et fornemt kombinations-angreb med scoring til 3-0.

De nordjyske arme var dog lidt for længe i vejret, og blot sekunder senere reducerede gæsterne til 3-1 på hovedstød efter indlæg i AaB-feltet, en stilling der også holdt til pausen.

VBK3Fra anden halvlegs start kom Jakob Ahlmann og Kasper Kusk på banen, og allerede efter et minut kunne Nicklas Helenius have sikret sig hattricket, men afslutningen fra kanten af feltet røg forbi den fjerneste stolpe.

AaB fastholdt dog ikke overtaget i anden halvleg, hvor kadencen ikke nåede samme højder som i første halvleg.

Fint opspil af Kasper Kusk og Lucas Andersen var tæt på give en ny stor chance til Nicklas Helenius efter 63 minutter, men gæsternes forsvar fik afværget, inden indskiftede Rolf Toft afsluttede over mål to minutter senere.

Gradvist kom gæsterne dog mere i boldbesiddelse, og efter 71. minutter kom reducering til 3-2 efter et hjørnespark, da Lasse Kronborg udnyttede en løs markering og snittede bolden i nettet.

Trods yderligere et par gode chancer i begge ender blev det ikke til mere, og AaB kunne derved notere sig den anden testsejr af to mulige.

Lørdag gælder det sidste test inden Superliga-premieren, når AaB kl.13.00 gæster AC Horsens på CASA Arena i Horsens.